Beste afkortzaag

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Afkortzagen test van 2018

 

 

Afkortzagen koopgids

 

Als je van plan bent om een afkortzaag te kopen dan moet je eerst goed weten wat een afkortzaag juist is? Daarna kun je beslissen of dit het ideale product is voor jouw situatie. Bij de aankoop van dit artikel zijn er bepaalde factoren die je in gedachten moet houden zoals de prijs van het product, de soorten afkortzagen, de accessoires en de beste merken.

 

 

Wat is een afkortzaag?

 

Een afkortzaag is eigenlijk een zaagtafel in een compacte vorm. Maar in tegenstelling tot een zaagtafel is het veel makkelijker om een afkortzaag te verplaatsen, je kunt dit toestel dus eenvoudig op andere locaties gebruiken.

Een ander verschil is dat het zaagblad van een zaagtafel in de tafel gemonteerd is en bij een afkortzaag bevindt dit zaagblad zich boven het materiaal die je wilt zagen.

Dit apparaat wordt vooral gebruikt om balkjes te zagen en dit op een vlugge en precieze manier te doen. Je kunt een afkortzaag ook gebruiken om te verstekzagen en het is daarom ideaal om plinten mee te zagen.

Het is belangrijk dat je de machine correct instelt voordat je het in gebruikt neemt, je moet vooral goed rekening houden met de verschillende onderdelen en accessoires. Zo kun je de mogelijkheden van de afkortzaag optimaal benutten.

 

 

Soorten afkortzagen

 

We onderscheiden twee verschillende soorten afkortzagen: een afkortzaag met verstekfunctie en een verstekzaag met trekfunctie. Het verschil zit vooral in de functies van de soorten afkortzagen.

Een afkortzaag met een verstekfunctie is de bekendste en meest voorkomende afkortzaag. Met deze zaag kun je enkel verticaal bewegen, op die manier kun je het zaagblad manueel door het materiaal halen. Deze manier heeft natuurlijk ook beperkingen. De breedte van het te zagen hout is één van deze beperkingen.

De afkortzaag met trekfunctie is nieuwer op de markt en heeft een bijkomende mogelijkheid namelijk de trekfunctie. Met dit model kun je verticaal zagen maar je kunt er ook horizontaal mee bewegen. Op die manier kun je ook brede planken zagen want het probleem van de eerste soort is hiermee opgelost.

 

 

Accessoires van een afkortzaag

 

Deze accessoires vind je ook bij vele andere soorten zagen terug. Je kunt een laser hebben op je afkortzaag waardoor het makkelijker wordt om de balk precies op lengte te zagen. Deze laser geeft de zaaglijn weer waar het zaagblad zal neerkomen, zo kun je preciezer werken. Het is belangrijk om te weten dat niet elk merk een laser ondersteunt, je kunt best specifiek erop letten als een afkortzaag over een laser beschikt als dit je interesseert.

Als je een onderstel plaatst onder een afkortzaag dan kun je dit toestel gebruiken als tafelcirkelzaag. Zo kun je ook grote stukken hout zagen en als je het onderstel kunt verstellen zijn de mogelijkheden nog veel groter. Je kunt dit onderstel apart kopen maar meestal kun je ook aanbiedingen vinden waar de afkortzaag samen met een onderstel verkocht wordt. Je zult meer grip hebben op het materiaal waardoor het veiliger wordt om te werken.

Op sommige momenten is het onmogelijk om een stopcontact te gebruiken gewoon omdat er geen aanwezig is op een werkplaats. Om dit te vermijden kun je een afkortzaag kopen die op een accu werkt. Deze leveren normaal gezien evenveel vermogen maar kosten meer geld. Je beschikt wel over veel meer flexibiliteit want je bent niet gebonden aan het gebruik van netstroom en er is geen kabel die in de weg kan zitten.

Tenslotte is het een goede aanbeveling om stofafzuiging voor je afkortzaag te voorzien. Tijdens het zagen komt er namelijk veel stof vrij die schadelijk is voor de longen, vooral het fijn stof is heel slecht. Met een goede stofafzuiging wordt dit stof meteen weggezogen en komt het in een reservoir of in een stofzak terecht. Sommige apparaten kun je zelfs meteen op een stofzuiger aansluiten. Dit komt ten goede van je gezondheid dus maak een groter budget op om deze kost te dekken.

 

 

Merken en prijs

 

De meeste bekende merken van afkortzagen zijn ook heel bekend vanwege andere producten om te klussen. Zo zullen namen zoals Makita, DeWalt, Bosch en Festool je wel bekend in de oren klinken. Op het vlak van afkortzagen is het toch wel Metabo die de meeste positieve beoordelingen krijgt. Je kunt dit in gedachten houden wanneer je op zoek gaat naar een goede afkortzaag en verschillende merken met elkaar wilt vergelijken.

Houd rekening met enkele honderden euro’s en als je nog accessoires wilt kopen dan moet je dit budget best nog uitbreiden. Deze apparaten kun je echter voor vele jaren gebruiken dus het is een kost die je meestal maar één of twee keer in je leven maakt.

 

 

Afkortzaag reviews – top 5

 

 

Ben je op zoek naar de beste afkortzaag om thuis te kunnen klussen? Wij hebben vijf verschillende producten vergeleken en op een rijtje gezet. Allemaal afkortzagen van topmerken, denk maar aan Makita, Bosch, Metabo, Einhell, Dewalt,… Lees gerust verder om meer informatie in te winnen over topapparaten voor je overgaat tot een aankoop.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bosch PCM 8 S

 

De Bosch PCM 8 S is ideaal voor het zagen van brede werkstukken. Het toestel beschikt over een trekfunctie die de zaagcapaciteit vergroot. Deze afkortzaag is licht van gewicht en heeft een compact formaat dus is comfortabel om mee te werken. Je kunt dit apparaat gebruiken voor het zagen van kanthouten en plaat- en vlak materiaal.

Dit toestel is uitgerust met een krachtige motor van 1200 Watt en werkt precies dankzij de verstelbare laser en de dieptestop. Je kunt dit apparaat ook gemakkelijk meenemen dankzij de draaghendel en het grote handvat met een zachte greep.

De kopers van dit product geven een volledig positief advies in hun online reviews. Het toestel is handig in gebruik, heeft een mooi design en heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Het is eenvoudig te bedienen en werkt precies.

 

 

 

 

 

 

 

Einhell TC-SM 2131 Dual

 

De Einhall TC-SM 2131 Dual is niet alleen een afkortzaag maar ook een radiaal-, kap- en verstekzaag. Het zaaghoofd kan naar links en rechts gedraaid worden voor meer flexibiliteit en de ingebouwde laser geeft tijdens het zagen de zaaglijn aan om nauwkeurig te kunnen werken. Het toestel beschikt over een krachtige motor van 1500 Watt.

Door de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope afkortzagen. Deze machine beschikt over een werkstukondersteuning om het werkstuk aan beide kanten te ondersteunen. Dit verhoogt ook de veiligheid tijdens het werken. Verder is het nog uitgerust met een opvangzak voor stof, zo kun je proper blijven werken.

De meeste beoordelingen over deze afkortzaag aanbieding zijn positief. De kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit en de goedkope prijs. Het apparaat is ook duurzaam en handig in gebruik. Voor sommigen is de stofzak te klein en zie je de laser niet goed genoeg tijdens klaarlichte dag.

 

 

 

 

 

 

 

Makita 230 V Radiaal

 

Deze afkortzaag aanbieding van Makita heeft een spanning van 230 V en is uitgerust met een laser om nauwkeurig te kunnen werken. Het toestel beschikt over een materiaalklem en tafelverbreders en heeft ook een softstart.

Deze verstek- en kantelzaag is geschikt voor dubbel verstek en heeft een asblokkering. Het apparaat heeft een krachtige motor met een vermogen van 1430 Watt en beschikt over een softgrip om comfortabel te kunnen werken. Verder heeft het ook nog een motorrem.

Over dit product staan nog maar twee reviews geschreven maar deze zijn overwegend positief. De laser werkt perfect en het toestel is handig in gebruik. In heb begin moet je hem eerst wat afstellen maar daarna werkt het apparaat perfect en het heeft ook een mooi design.

 

 

 

 

 

 

 

Metabo KS 216 M Lasercut

 

Deze professionele afkortzaag van Metabo heeft een vermogen van 1350 Watt. Je kunt er zowel loodrecht als onder een hoek van 45 graden mee zagen. Het toestel wordt geleverd met een stofzak, een afkortgeleider, een 40-tands metalen zaagblad en tafelverbredingen. De laser geeft de zaaglijn aan om nauwkeurig te werken en je kunt de zaaghoek eenvoudig instellen.

Je kunt snel en gemakkelijk van zaagblad verwisselen dankzij de asvergrendeling. Je hoeft de pendelbeschermkap zelfs niet te verwijderen. Het apparaat heeft een zaagsnelheid van 57 meter per seconde en een gewicht van 9,4 kg.

Over dit product staat nog maar één review geschreven door een gebruiker maar deze geeft positief advies. Het toestel is handig in gebruik en behoort tot de goedkope afkortzagen. Je hoeft zelfs de handleiding niet te lezen, gewoon uit de doos en gebruiken maar. Het heeft ook een aantrekkelijk design.

 

 

 

 

 

 

 

KGS 254 M + KSU 400

 

Deze afkortzaag met onderstel van Metabo beschikt over een trekfunctie om brede werkstukken te kunnen zagen en heeft een compacte vorm en is licht van gewicht. Het apparaat is uitgerust met een zaagkopbeveiliging en is eenvoudig te verplaatsen dankzij de ergonomische draaggrepen.

Het toestel beschikt ook nog over spaanafzuiging en een laser voor precieze weergave van de zaaglijn en zo nauwkeuriger te werken. Dankzij het LED werklichtje kun je zelfs werken op slecht verlichte plaatsen en het zaagblad is eenvoudig en veilig te verwisselen door de asvergrendeling.

Over dit product is momenteel nog geen enkele review geschreven. Wegens gebrek aan een online mening kunnen wij je geen advies geven over dit product.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of