Beste airfryer

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Airfryers test van 2017

 

 

Airfryers koopgids

 

Een airfryer wordt gebruikt om voedsel te frituren maar in plaats van olie gebruikt het gewoon hete lucht. Bij de aankoop van een goede airfryer moet je rekening houden met een aantal factoren. Voor gezinnen is een groter toestel nodig dan voor een koppel, dus de inhoud en de grootte van de airfryer is belangrijk bij je keuze. Andere belangrijke punten zijn de prijs, de kracht (maximale temperatuur) en of je het makkelijk kunt wassen.

 

Grootte en inhoud van het toestel

 

De grootte van het product hangt af van hoeveel plaats je hebt in je keuken. Mensen met een gezin die in een huis wonen hebben meestal een grotere keuken dan bijvoorbeeld een koppel die in een appartement woont. Voor personen die weinig plaats hebben is het dan beter om een compacter apparaat te kopen zodat het niet teveel plaats inneemt.

De inhoud is direct verbonden met de grootte van het toestel. Denk maar als je eten moet klaarmaken voor vijf personen of voor twee personen, het is een groot verschil. Met een kleine airfryer zul je verschillende keren moeten frituren om voedsel klaar te maken voor 5 personen. Je koopt dus beter een toestel met een grote inhoud voor gezinnen.

De meeste apparaten zijn redelijk groot en sommigen ook hoog, maar de laatste tijd zie je meer en meer kleinere toestellen op de markt. Fabrikanten houden meer rekening met kleine gezinnen of koppels die geen groot apparaat nodig hebben.

 

 

Prijs van de airfryer

 

De prijs is voor vele consumenten de doorslaggevende factor bij de aankoop van een product. Meestal is een hoge prijs een indicatie van een betere kwaliteit maar je kunt ook goede apparaten vinden voor een prijsje. Je moet zelf uitmaken hoeveel geld je over hebt voor een airfryer, meer geld betekent vooral ook meer inhoud en een groter apparaat.

De prijs is meestal ook verbonden met het merk. Vele merken kunnen een hogere prijs aanrekenen omdat ze gekend zijn om hun kwaliteit, denk maar aan Philips. Toch kun je met wat zoekwerk zeker een airfryer van dezelfde kwaliteit vinden voor een lagere prijs. Vele mensen gaan direct voor merken omdat ze denken dat het een betere kwaliteit garandeert, dit toont ook aan dat kwaliteit voor de consumenten heel belangrijk is.

Houd er dus rekening mee dat als je liever voor bekende merken gaat, de prijs dan ook wat hoger kan liggen. Als het merk er niet toe doet, dan kun je zeker een mooie aanbieding vinden van een minder bekende fabrikant maar die zeker even goed werkt.

 

 

Kracht van het apparaat

 

Zoals we al vermeld hebben in het begin van het artikel, zijn airfryers veel gezonder dan klassieke friteuses. Ze gebruiken hete lucht om voedsel te frituren in plaats van olie, je bespaart daardoor ook kosten want je hoeft geen frituurolie meer te kopen.

Het is dus ook belangrijk om te beslissen hoe krachtig je apparaat moet zijn, hoeveel wattage het moet hebben. Hoe meer wattage, hoe meer kracht. Als je gewoon wat friet wilt maken dan heb je al genoeg met een toestel die tot 190º Celsius bereikt, maar voor andere voedingswaren kan het toch nuttig zijn om tot hogere temperaturen te komen.

Een airfryer kun je ook gebruiken als vervanging van je hetelucht oven. Een pizza zal je er niet in krijgen maar vele andere voedingswaren wel. Een airfryer en een oven verbruiken ongeveer dezelfde hoeveelheid energie (de airfryer iets minder) maar je moet dan wel rekening houden dat de oven meer tijd nodig heeft om op te warmen. Met de airfryer is de gebruikstijd dus een stuk korter en is je eten vlugger klaar.

 

Onderdelen van de airfryer

 

Nu gaan we het vooral hebben over de gebruiksvriendelijkheid van een airfryer. Je moet al rekening houden met de grootte van het toestel en de grootte van je keuken, maar nu moet je ook nog op andere factoren letten. Denk er bijvoorbeeld aan dat als je de airfryer tussen je aanrecht en de bovenhangende kasten plaatst, dan koop je beter geen apparaat die je enkel aan de bovenkant kunt openmaken.

De meeste mensen zullen kiezen voor een uitneembare lade aan de zijkant. Zo kun je deze makkelijk bijvullen en hoef je je geen zorgen te maken over plaats. Meestal zijn deze onderdelen ook makkelijk in de vaatwasser te plaatsen dus als je zelf niet graag afwast dan kijk je beter uit naar een model met vaatwasserbestendige onderdelen.

De uitneembare lade zorgt er ook voor dat je de airfryer ook nog een beter kunt reinigen aan de binnenkant.

 

 

Airfryer Reviews – top 5

 

 

Maakt u graag friet klaar bij u thuis maar bent u bezorgd over uw gezondheid? Frituur nu gezonder dankzij de airfryer, in plaats van olie gebruikt hij gewoon hete lucht! Weet u niet welke airfryer u moet kopen? Bent u op zoek naar de beste airfryer of liever iets goedkoper? Wij hebben verschillende airfryer aanbiedingen voor u onderzocht op basis van online reviews en we zetten deze even op een rijtje. Deze informatie helpt u zeker bij het maken van uw keuze!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Philips Avance Airfryer XL HD9240/90

 

Dankzij de airfryers blijven uw frietjes en snacks lekker knapperig maar zijn ze bovendien ook nog eens gezond. De Philips Airfryer XL kan voor maximaal 5 personen snacks en frietjes opwarmen en hij werkt snel en is geurloos! Deze airfryer krijgt van de consumentenbond een positief advies en is volgens hen de beste airfryer.

Je maakt verse frietjes klaar met tot 80% minder vet en hij werkt 30% sneller dan een klassieke frietketel met olie. Danzij de Rapid Air-technologie hoeft u zich ook niet zoveel zorgen te maken over geurtjes en damp. Hij komt inclusief een receptenboekje van de Philips Chef.

De honderden verschillende online reviews zijn lovend over dit topproduct. Kopers zijn heel tevreden over de goede kwaliteit en vinden dat het eten niets aan smaak verliest, alle snacks en frietjes blijven lekker knapperig maar dan zonder vet! Met het digitale touchscreen kan u gemakkelijk de tijd en de temperatuur intellen voor het beste resultaat. Het enige nadeel aan deze airfryer aanbieding is de prijs, hij is de duurste uit ons lijstje maar u krijgt er wel top kwaliteit voor terug!

 

 

 

 

 

Princess Digitale Aerofryer XL 182020

 

Het grote volume van deze airfryer maakt het u mogelijk om 5 porties in één baksessie klaar te maken. Hij beschikt over digitale bediening en z’n onderdelen zijn afwasmachinebestendig.

U kunt er mee grillen, bakken en zelfs roosteren. En niet alleen snacks of frietjes maar bijvoorbeeld ook groenten. Hij heeft een oververhittingsbeveiliging en een vermogen van 1500 Watt.

De vele reviews geven een positief advies. Door zijn lage prijs behoort hij tot de goedkope airfryers. Kopers vinden hem gebruiksvriendelijk, voordelig en zijn heel tevreden over de knapperigheid van de snacks en frietjes.

Sommigen vinden het jammer dat je er geen receptenboekje bij krijgt en vinden dat het iets langer duurt dan normaal om het voedsel op te warmen. Hij is wel handig om schoon te maken doordat u het mandje kan losmaken van de lade.

 

 

 

 

 

Philips Viva Airfryer HD9230/50

 

Ook bij deze Philips Airfryer zijn de voordelen van dit topproduct eindeloos. Gebruik hem als vetarme friteuse of multicooker. Stel temperatuur en tijd in op het digitale scherm. Hij is gemakkelijk schoon te maken en bijna geurloos. Kies de ideale baktemperatuur voor elke snack, u kan kiezen tot 200 graden. Net als de Philips Avance Airfryer XL krijgt u ook bij dit apparaat een receptenboekje.

Net het lezen van de positieve reviews is het duidelijk dat Philips producten helemaal top zijn. Kopers zijn vooral tevreden over de gebruiksvriendelijkheid, de snelheid en de kwaliteit van het opgewarmde voedsel met deze airfryer aanbieding. Ze vinden hem geschikt voor 2-3 personen, wilt u voor meer mensen eten bereiden dan koopt u beter een grotere airfryer. De hoge prijs is het enige dat nogal tegenvalt.

Net als de andere Philips airfryers is deze aanbieding echt top. Hij is natuurlijk ook iets duurder maar de kwaliteit die u ervoor terugkrijgt is het meer dan waard. Ook dit apparaat komt met een receptenboekje en de mand en lade zijn afwasmachinebestendig.

Kopers van dit product vinden het eenvoudig om te gebruiken, zijn tevreden over de kwaliteit van de gefrituurde snack maar vinden de prijs wel iets hoog.

 

 

 

 

 

Royalty Line Airfryer Deluxe

 

Indien u op zoek bent naar een meer economische keuze, dan is deze Royalty Line airfryer misschien wel voor u. Hij behoort tot de goedkope airfryers en u krijgt er nog altijd kwaliteit voor terug.

U kan er mee grillen, roosteren, opwarmen en bakken. Stel de temperatuur in tussen 80 en 200 graden Celsius.

Hij heeft een inhoud van 2,6 liter en u kunt de timer met belletje tot maximum 30 minuten instellen. Zijn bakmandje beschikt over een anti-aanbaklaag dus u hoeft u geen zorgen te maken om na het bakken nog te veel  te moeten schrobben.

De online reviews zijn positief over dit topproduct. Gebruikers vinden het een voordelige koop. Hij is perfect voor 1 of 2 personen en zo hoeft u ook de oven niet aan te steken om kleine hoeveelheden op te warmen.

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz