Beste as stofzuiger

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

As stofzuigers test van 2017

 

 

As stofzuigers koopgids

 

Bij de aankoop van een as stofzuiger om je open haard mee schoon te maken moet je letten op enkele kenmerken die eigenlijk hetzelfde zijn als van een gewone stofzuiger. De capaciteit en de zuigkracht zijn belangrijk, maar ook de prijs en het filtersysteem vereisen je aandacht. Verder kunnen de snoerlengte, de veiligheid en de handgreep ook een rol spelen bij je keuze. Heel belangrijk bij een as stofzuiger is dat het beschikt over vuurbestendige onderdelen.

 

Vermogen en grootte van de zuiger

 

Laten we beginnen met het vermogen. Hoe groter het vermogen, hoe groter de zuigkracht van het apparaat zal zijn. Met een motor van bijvoorbeeld 1200 Watt beschik je direct over genoeg zuigkracht om grote hoeveelheden as vanuit je open haard te verwijderen. Een as stofzuiger moet over een groot vermogen beschikken om je open haar na gebruik goed schoon te krijgen.

Naast as opzuigen kun je de meeste van deze apparaten ook gebruiken als gewone stofzuiger. Kijk dus zeker uit naar een model die voor beide toepassingen geschikt is. Als je slechts een beetje stof en as moet schoonmaken, dan kun je best een klein model kopen. Deze zijn makkelijker te verplaatsen en nemen minder plaats in. Als je echter over een grote open haard beschikt dan koop je beter een grote machine die de haard vlug kan schoonmaken.

Hoe groter het apparaat, hoe zwaarder het ook zal zijn. Dat maakt het soms moeilijk om het toestel goed te kunnen verplaatsen en gebruiken. Daarom zijn de meeste as stofzuigers uitgerust met een handgreep en staan er wielen onder zodat het veel makkelijker is voor jou.

 

 

Vuurbestendige onderdelen

 

Het schoonmaken van je open haard of je barbecue brengt natuurlijk een risico met zich mee. Het is mogelijk dat de as nog aan het smeulen is of nog heet genoeg is om je apparaat te beschadigen. Om deze reden is het niet aanbevolen om een gewone stofzuiger te gebruiken om as op te zuigen.

Daarom zijn er as stofzuigers. Deze toestellen zijn uitgerust met een stofzuigerkop die vervaardigd is uit metaal en die bestand is tegen de hitte van een haard die nog warmte afgeeft. Ook is de slang gemaakt van hittebestendig materiaal zodat het geen schade kan oplopen door hete as.

Om het nog veiliger te spelen, kun je zoeken naar een as stofzuiger die voorzien is van een metalen reservoir waar de as kan in bewaard worden. Zo is er nog minder risico op brand want het metaal kan geen vuur vatten. Gebruik dus zeker een as stofzuiger om gevaar op brand te vermijden. Denk er ook aan om het reservoir van je as stofzuiger te legen voordat je begint met je open haard schoon te maken.

 

 

Filtersysteem

 

Dit is bij uitstek één van de belangrijkste factoren van een as stofzuiger. Omdat je zo’n fijn materiaal als as wilt stofzuigen, wil je natuurlijk niet hebben dat het overal in je huis geblazen wordt. Bij gewone stofzuigers kan dat gebeuren omdat ze niet uitgerust zijn met een speciaal filtersysteem om as op te zuigen. Voor de beste resultaten kun je kiezen voor een HEPA filtersysteem die alles uit de lucht zal zuigen. Houd er toch rekening mee dat sommige stofzuigers enkel geschikt zijn voor fijne en niet voor grove deeltjes, als dit zo is gebruik het toestel dan niet om de rest van je huis schoon te maken.

Een ander punt waar je veel belang kunt aan hechten is of de filter herbruikbaar is of niet. Sommige filters kun je gewoon even afspoelen en afwassen onder de kraan. Dit brengt veel gebruiksgemak met zich mee. Er bestaan ook apparaten met filters die je niet zelf kunt afwassen, beslis dus voor jezelf wat er voor jou belangrijk is. Als het gemakkelijk is om een filter schoon te maken dan zul je het ook meer doen. Zo vermijd je verstopte filters waardoor de as stofzuiger minder optimaal zal werken. Het zal ook minder zuigkracht vertonen en kan zelfs zorgen voor een slechte werking van je toestel.

 

Extra’s en prijs

 

Tenslotte kun je nog belang hechten aan de snoerlengte van het apparaat. Hoe langer het snoer, hoe meer bewegingsvrijheid je hebt. Ook nog even herhalen dat niet alle toestellen geschikt zijn voor alle soorten as. Sommige apparaten zijn enkel voor fijne deeltjes, als je dus ook grotere stukken as hebt van een stuk hout dat niet volledig afgebrand is, kies dan beter voor een toestel die zowel fijne als grove deeltjes kan opzuigen.

De prijs van een as stofzuiger ligt hoger dan van een gewone stofzuiger. Dit heeft te maken met het hoge vermogen en om het een specifiek gebruik heeft. Je kunt echter veel aanbiedingen vinden als je even een zoekopdracht maakt online. Bekijk de verschillende aanbiedingen en kies er de beste as stofzuiger uit.

 

 

As stofzuiger reviews – top 5

 

 

In de winter is er niets zo leuk of romantisch als een open haard gebruiken. Lekker naar de televisie kijken met de haardvuur en een paar glaasjes wijn, het leven kan toch mooi zijn. Natuurlijk na het gebruik van de open haard blijven er veel asresten achter en dit kan nogal moeilijk zijn om schoon te maken. Gebruik daarvoor een as stofzuiger zodat je je handen niet vuil hoeft te maken bij het schoonmaken van je haardvuur. Wij hebben een lijstje samengesteld met vijf verschillende producten, maak voor jezelf uit welke de beste as stofzuiger is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Kärcher AD 3.200

 

Deze as- en droogzuiger is compact, praktisch en veelzijdig. Hij beschikt over een vermogen van 1200 Watt en heeft een hoge zuigkracht. Je kunt direct grote hoeveelheden as opzuigen dankzij het unieke filtersysteem die bestaat uit een vlakfilter en een grof vuil filter. Hij is ook veilig door de metalen container en de zuigslang.

De handgreep zorgt voor een optimaal werkcomfort en is geschikt voor alle moeilijke bereikbare plaatsen in de open haard. In de opslagruimte kun je snel het snoer en alle meegeleverde accessoires opbergen om zo meer ruimte te besparen. Je kunt hem ook gebruiken als gewone stofzuiger.

De online reviews geven een positief advies voor dit product. Alle kopers vinden hem zeer krachtig en eenvoudig in gebruik. Hij is duurzaam en heeft vele hulpstukken. Je klopt best de filter even uit na elke schoonmaakbeurt.

 

 

 

 

 

 

 

Powerplus POWX324

 

De Powerplus stofzuiger is geschikt voor vele verschillende toepassingen. Het is een alleszuiger die je kunt gebruiken om te zuigen of te blazen en niet enkel droog maar ook nat. Hij heeft een roestvrije stalen tank en een krachtige motor van 1200 Watt.

Je kunt hem ook gebruiken om vloeistoffen te verwijderen. Hij heeft wieltjes om hem eenvoudig te verplaatsen en het snoer is 3,5 meter lang. Je kunt hem gebruiken zowel met als zonder stofzak. Deze wordt sowieso meegeleverd met het product.

De meningen van gebruikers zijn heel positief over dit product. De kopers vinden deze as stofzuiger aanbieding handig in gebruik en duurzaam.

Ze hebben hem kunnen gebruiken om puin en water op te zuigen en zijn verder ook nog tevreden over het design van het apparaat.

 

 

 

 

 

 

 

Kärcher AD 3.000

 

Met deze Kärcher as- en droogzuiger kun je professioneel huishouden. Hij heeft een hoge zuigkracht en een lange stofzuigtijd. Je kunt hem gebruiken voor grote hoeveelheden as en droog vuil. Hij is compact en stabiel en heeft wielen om hem eenvoudig te verplaatsen. Verder kun je ook eenvoudig de accessoires opbergen.

Hij behoort tot de goedkope as stofzuigers en heeft een vermogen van 1200 Watt. Hij weegt 4,6 kg en de inhoud van het reservoir is 17 liter. De kabel van 4 meter lang maakt het ook makkelijker om hem te verplaatsen.

De kopers van dit apparaat geven een overwegend positief advies voor deze as stofzuiger aanbieding. Ze zijn heel tevreden over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit want hij is goedkoop maar de kwaliteit is top. Verder is hij handig in gebruik, mede door de hoge zuigkracht en het gemak om hem te legen.

 

 

 

 

 

 

 

TecTake As

 

Een ideale stofzuiger voor de open haard maar ook voor je oven of grill. Hij wordt geleverd met twee reserve stoffilters en is stevig gebouwd.

De stofzuigerslang is gemaakt van versterkt kunststof en het mondstuk van aluminium. De stoffilters zijn wasbaar en hij heeft een krachtige zuigmotor van 1200 Watt. Hij heeft een opslagcapaciteit van 20 liter en weegt ongeveer 4,5 kg.

Over dit product is nog maar één review geschreven maar de koper vindt het product top en geeft er dus vooral positief advies over. Het apparaat is handig in gebruik en je krijgt goede kwaliteit voor een aanvaardbare prijs.

Het snoer is lang genoeg en de zuigkracht is voldoende om je haard en dergelijke schoon te maken. Het enige minpuntje is dat het apparaat nogal veel lawaai maakt.

 

 

 

 

 

 

 

Powerplus POW0350

 

De Powerplus POW0350 as stofzuiger heeft een vermogen van 1000 Watt en is een trommelstofzuiger.

De container heeft een maximale capaciteit van 15 liter en wordt gebruikt met een stofzak. Hij is ideaal voor het reinigen van ondergronden zoals tapijten of een harde vloer. De snoerlengte bedraagt 3,5 meter. Dankzij zijn lage prijs behoort hij ook nog eens tot de goedkope as stofzuigers!

De meningen over dit apparaat zijn verdeeld. De meesten zijn er tevreden over. Ze vinden dat je goede kwaliteit krijgt voor een goedkope prijs en dat hij eenvoudig in gebruik is.

De zuigkracht is niet optimaal maar hij is perfect voor koppels in een klein appartement. Hij is klein en compact dus makkelijk op te bergen.

De minpunten van dit product zijn dat het snoer te kort is voor sommigen. Ook vinden ze dat hij een matige kwaliteit heeft en daardoor nogal kwetsbaar is.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz