Beste bandschuurmachine

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Bandschuurmachines test van 2018

 

 

Bandschuurmachines koopgids

 

Koop een bandschuurmachine om grote oppervlaktes te kunnen schuren. De kenmerken van zo’n apparaat kunnen belangrijk zijn afhankelijk van de klusjes waarvoor je het zal gebruiken. Denk maar aan het vermogen en de snelheid. Of de stofafzuiging en het gebruikte schuurpapier. De prijs van het toestel kan ook verschillen volgens de kwaliteit en de accessoires die je bij de levering krijgt.

 

Vermogen en snelheid

 

Het vermogen van een bandschuurmachine wordt gebruikt om aan te tonen hoe krachtig de motor is. Het vermogen van een bandschuurmachine zal veelal afhangen van waar het de stroom haalt. Een toestel dat op netstroom werkt (die je in het stopcontact moet steken) heeft meestal een groter vermogen omdat het een veel grotere stroombron tot beschikking heeft.

Als je echter kiest voor een apparaat dat op batterijen werkt dan heb je veel meer bewegingsvrijheid tijdens het werken en moet je ook niet naar een stopcontact zoeken voordat je kunt beginnen. Accu bandschuurmachines zijn meestal wel duurder dan apparaten met een snoer en zijn eigenlijk meer geschikt voor professionele werkmannen. Als je toch beslist om een toestel te kopen die werkt op een accu, kies dan voor een Li-iion accu. Deze batterijen hebben een hogere kwaliteit en hebben ook meer vermogen dan andere accu’s.

De snelheid van een bandschuurmachine heeft een directe invloed op het materiaal. Voor zachtere materialen is het beter om op een lage snelheid te schuren en voor hardere materialen kies je beter voor een hogere snelheid. Het is dus aangeraden om een schuurmachine te kopen die je op verschillende snelheden kunt instellen.

Het toerental is verbonden met de snelheid. Hoe hoger het toerental van een apparaat, hoe meer schuurbewegingen er per minuut gemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat je vlugger gedaan zult hebben met schuren. Sommige apparaten hebben een aanpasbaar toerental.

 

 

Wat doe je met het overtollige stof

 

Wanneer je aan het schuren bent komt er natuurlijk heel veel stof vrij en dat kan nogal tot problemen leiden. Het is ook zeker niet goed voor je gezondheid. Gelukkig zijn de meeste schuurmachines uitgerust met een stofafzuigsysteem die het stof opzuigt terwijl je aan het schuren bent.

Afhankelijk van het toestel zul je werken met een stofzak of stofbak maar er bestaan ook apparaten die je meteen kunt aansluiten op je stofzuiger. Controleer wel of je stofzuiger geschikt is om fijn stof op te zuigen, niet alle stofzuigers beschikken over een gepast filtersysteem om fijn stof tegen te houden. Beslis voor jezelf welke manier je het beste vindt.

Het is sowieso belangrijk om te zorgen voor een stofafzuigsysteem, zo houd je je huis proper en het is ook beter voor je eigen gezondheid. Hoe minder stof je inademt, hoe minder last van je longen je zult hebben.

 

 

Schuurpapier en accessoires

 

Er bestaan verschillende soorten schuurpapier die je nodig zult hebben afhankelijk van het object die je wilt schuren. Er bestaat watervast schuurpapier die geschikt is om natte stukken mee te schuren. De korrelgrootte zal groter of kleiner zijn volgens de hardheid van het object dat je wilt schuren. Hoe hoger de korrelgrootte, hoe fijner het schuurpapier zal zijn.

Omdat je schuurbanden gebruikt op dit type schuurmachines zijn deze makkelijk te vervangen en te bevestigen. Je kunt ze vastmaken met een klem en andere apparaten zijn voorzien van een automatisch bandsysteem zodat het schuurpapier op de correcte positie blijft tijdens het schuren.

De grootte van de schuurband zal natuurlijk een directe invloed hebben op je werk. Als je grote werkstukken wilt schuren dan is het beter om een bandschuurmachine te hebben waarop je grote schuurbanden kunt plaatsen. Als de schuurband kleiner is dan zul je meer tijd nodig hebben om het object volledig af te schuren.

Bij de aankoop van een bandschuurmachine kun je vele nuttige accessoires krijgen. Denk maar aan een opbergkoffer met handvat om je machine overal mee naartoe te nemen of verschillende schuurarmen.

 

Extra voor- en nadelen

 

Sommige bandschuurmachines kunnen veel geluid maken. Als je geen last van je gehoor wilt hebben dan koop je beter een toestel die zo weinig mogelijk lawaai maakt. Een andere oplossing is gehoorbeschermers dragen tijdens het werken.

Een of meerdere ergonomische handgrepen kunnen het schuren ook comfortabeler maken. Dit kan ervoor zorgen dat je minder snel moe wordt bij het zwaardere schuurwerk. Als je toestel dan ook nog eens beschikt over een functie die de trillingen vermindert dan zul je zeker makkelijker kunnen werken.

Zoals eerder vermeld kunnen apparaten beschikken over een soort van automatisch bandsysteem om de schuurbanden op de correcte plaats te houden. Dit zorgt er ook voor dat er geen schade berokkend wordt aan het apparaat.

Vergelijk verschillende aanbieding om een verstandige aankoop te maken zodat je een duurzame bandschuurmachine in huis haalt.

 

 

Bandschuurmachine reviews – top 5

 

 

Een bandschuurmachine is geschikt om grotere oppervlakten te schuren zoals bijvoorbeeld deuren en meubels. Bent u op zoek naar een goede bandschuurmachine aanbieding of wilt u meteen de beste bandschuurmachine? Wij hebben ons gebaseerd op de online reviews van verschillende bandschuurmachine aanbiedingen en zetten even graag enkele topproducten voor u op een rijtje. U vindt zeker de perfecte machine voor u!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bosch PBS 75 AE Set

 

De Bosch heeft een schuuroppervlak van 76 x 165 mm en komt inclusief met een houder, verstekgeleider en een kunstof koffer om je machine in op te bergen.

Zijn automatisch bandsysteem houdt de band bij het schuren in de correcte positie en de aluminiumcomponenten dragen bij tot de stabiliteit van het apparaat. U kan de bandsnelheid instellen om aangepast te kunnen werken en er is een Nederlandstalige handleiding inbegrepen.

Volgens de online reviews is dit een top set. Het voordeel om dit apparaat in set te kopen is dat je in de toekomst de extra onderdelen niet meer apart moet kopen, want na verloop van tijd zou je die toch aanschaffen! De stoffilter werkt perfect en de bijgeleverde klemmen en geleider zijn voor vele kopers een positieve noot.

Vele gebruikers vinden wel dat hij nogal veel geluid maakt en dat hij nogal zwaar is. Al bij al is dit toch een mooie bandschuurmachine aanbieding.

 

 

 

 

 

 

 

Makita 9404

 

De 9404 is de bandschuurmachine voor zware schuurwerken. Hij heeft een schuurbandmaat van 100 X 610 mm en beschikt over automatische bandloopcorrectie waardoor u preciezer kunt werken.

Dit voorkomt ook schade aan de machine en ongewilde verplaatsingen van de schuurband. Hij heeft een laag trillings- en geluidsniveau en een motorvermogen van 1010 Watt.

Dankzij de variabele toerenregeling kunt u verschillende materialen gecontroleerd schuren.

De online reviews liegen er niet om. Eén koper heeft de Makita al 5 jaar in gebruik en hij werkt nog altijd perfect. Hij is handig en duurzaam en volgens sommigen zelfs de beste bandschuurmachine die er is!

De stofzak doet waar hij voor gemaakt is maar soms zou hij er toch af en toe eens afvallen.

 

 

 

 

 

 

 

Skil 1215 AA

 

Deze bandschuurmachine is ideaal voor een doe-het-zelver met iets minder kluservaring. De machine wordt geleverd met een schuurraam en is geschikt voor zwaar schuurwerk, zoals het verwijderen van verf of het vlak maken van balken.

De automatische bandspoorcontrole zorgt ervoor dat de schuurband op de juist positie blijft en niet van de machine afrolt. Je kan de Skil 1215 gebruiken voor het afschuren van deuren en meubels of het afschuinen van houtranden. Dankzij z’n hoge bandsnelheid is hij misschien wel de beste bandschuurmachine om grote hoeveelheden materiaal te verwijderen.

De reviews van kopers spreken voor zich, ze geven een overwegend positief advies voor deze mooie bandschuurmachine aanbieding! Gebruikers zijn tevreden over de goede kwaliteit voor een aanvaardbare prijs, hij is gemakkelijk in gebruik en de stofafvoer werkt perfect.

De ideale machine om grote oppervlakken mee te schuren maar hij werkt wel niet zo goed in hoeken.

 

 

 

 

 

 

 

FERM EFM1001

 

De FERM is de beste bandschuurmachine voor precies schuurwerk. Dankzij de variabele snelheidsregeling geeft deze 400 Watt machine je altijd het beste resultaat.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken om stof want hij is uitgerust met een stofopvangzak en een stofzuigeradapter.

Hij heeft een 3 meter lange stroomkabel zodat je hem gemakkelijker kan verplaatsen en hij wordt geleverd met 3 verschillende schuurarmen van 8mm, 13mm en een gebogen van 13mm. Deze zijn ook gemakkelijk te verwisselen door middel van een knop op de machine! Verwisselen met behulp van gereedschap is verleden tijd.

Behalve dat hij nogal groot en zwaar is, zijn de online reviews overwegend positief over dit topproduct. Koper van deze bandschuurmachine aanbieding zijn vooral tevreden over de gebruiksvriendelijkheid, het mooie design en de redelijke prijs. Daarbovenop is hij ook nog eens uitermate geschikt voor kleiner werk!

 

 

 

 

 

 

 

Festool bs75e-set

 

Hij wordt met koffer geleverd en heeft een bandbreedte van 75 mm.  De instelbare bandsnelheid voor grof- en fijnschuren zorgt voor perfecte werkresultaten met de meest verschillende materialen.

Dankzij de gebalanceerde positie van het zwaartepunt van de motor wordt u ook niet te vlug moe tijdens het werken. Hij is ideaal voor het opschuren van gefineerde oppervlakken en om plinten te schuren.

Hij is uitgerust met een afzuigadaptor en een stofzak zodat na het werk niet meer hoeft schoon te maken. De schuurondergrond van grafiet zorgt voor prima schuurresultaten.

Over dit product zijn nog geen online reviews te vinden maar dit verandert binnenkort gegarandeerd!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of