Beste broodbakmachine

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Broodbakmachines test van 2017

 

 

Broodbakmachines koopgids

 

Voor mensen die zelf graag brood bakken is een broodbakmachine een echte zegen voor bij jou thuis. Je houdt echter best rekening met enkele factoren voordat je overgaat tot een aankoop. Welke functies heeft een broodbakmachine, wat is de prijs en de kosten die het teweegbrengt, hoe lang duurt het om een brood te bakken en welke extra voordelen biedt het.

 

Functies van een broodbakmachine

 

Zoals de naam het aangeeft is het apparaat geschikt om zelf brood mee te maken, bij jou thuis of waar je ook maar wilt. Maar kun je er dan ook alle soorten brood mee maken? Broodbakmachines beschikken in het algemeen over verschillende programma’s om witte, bruine, volkoren, enzovoort broden te kunnen bakken.

Sommigen beschikken ook over speciale programma’s om glutenvrij brood mee te bereiden of zelfs te kneden en te laten rijzen. Er bestaan ook toestellen met de mogelijkheid om de korstkleur te regelen. Als je apparaat beschikt over een kijkvenster kun je zelf ook het proces volgen en controleren of je brood al genoeg gebakken is.

Vele machines kunnen ook gebruikt worden om ander voedsel mee te bereiden zoals een cake of zelfs deeg voor taarten, pizza of lasagne.Je kunt pastadeeg laten kneden en mengen zodat je het nadien enkel nog moet vormen. Je kunt nog een stap verder gaan en confituur bereiden met dit toestel.

Een warmhoudfunctie kan voor vele mensen een pluspunt zijn. Met deze functie kun je je brood nog 30 minuten knapperig houden wanneer het net gebakken is. Als je graag een specifiek soort brood eet dan moet je zeker nakijken of de broodbakmachine over deze functie beschikt.

 

 

Hoeveel kost een broodbakmachine

 

Een goede broodbakmachine zal je ongeveer honderd euro kosten, er bestaan natuurlijk ook goedkopere modellen maar dan zal het formaat van het brood dat je kan bakken wel kleiner zijn. Een goede aanbeveling is dat je eerst beslist waarvoor je de machine juist wil gebruik voordat je aanbiedingen gaat vergelijken.

Een broodbakmachine brengt ook een indirecte kost met zich mee namelijk de energiekosten. Hoe meer je het toestel gebruikt, hoe meer energie je zult verbruiken en daardoor zal je elektriciteitsrekening ook hoger liggen. Gelukkig verbruiken deze apparaten niet heel veel energie, ze verbruiken iets meer dan een waterkoker.

Het is logisch dat je meer zult betalen voor een broodbakmachine met meer functies. Als kleinere machines goedkoper zijn dan zullen grotere machines duurder zijn. Als je het apparaat online koopt controleer dan ook als er verzendkosten aan verbonden zijn, als de verzending gratis is kan dat een groot verschil maken in de uiteindelijke prijs.

 

 

Baktijd

 

Een brood bak je niet in een halfuurtjes, je moet een brood zeker 3 uur in de machine laten voordat het klaar is om het op te kunnen eten. Het hangt dan natuurlijk ook nog af van het soort brood dat je aan het maken bent, een volkorenbrood zal bijvoorbeeld 5 uur nodig hebben om te bakken. Een wit brood neemt tussen de drie en vier uur in beslag. Als je beschikt over een snelbakfunctie kun je sommige broden al in een uur bakken.

Het is daarvoor nuttig om over een timer op je apparaat te beschikken. Je wilt natuurlijk geen uren blijven zitten bij de broodbakmachine totdat je brood gebakken is. Je kunt de timer instellen om het brood te bakken wanneer jij wilt en je wordt gewaarschuwd door een alarm wanneer het klaar is. Een cake kun je al in slechts een uur gebakken hebben maar je moet de ingrediënten dan wel voormengen.

 

Extra voordelen

 

Met een beetje geluk beschikt je broodbakmachine over verschillende extra voordelen om het bakken en je leven makkelijker te maken. We hebben in het begin al het kijkvenster vernoemd waarmee je in de gaten kunt houden als je brood al genoeg gebakken is. Nu bestaan er ook nog andere voordelen zoals een verdeelbakje of kneedhaken.

Een verdeelbakje kun je gebruiken om ingrediënten automatisch toe te voegen aan je deeg. Denk maar aan noten en zaden die je in je brood wilt verwerken. Bij sommige toestellen wordt met een signaal aangegeven wanneer je zelf de extra ingrediënten moet toevoegen.

Grote modellen beschikken soms over kneedhaken waarmee je grote hoeveelheden deeg kunt kneden. Het enige minpunt is dan wel dat je brood na het bakken twee gaten aan de onderkant heeft.

Een uitneembaar bakblik is nog een extra voordeel, zo kun je de machine makkelijker schoonmaken. De bakblik bepaalt de vorm van het brood die je wilt bakken. Verder kun je nog een timer en een warmhoudfunctie hebben op je toestel die we voordien al besproken hebben.

 

 

Broodbakmachine reviews – top 5

 

 

Ben jij liever iemand dat zelf thuis brood bakt, zodat je familie of vrienden elke dag heerlijk en vers brood kunnen eten? Dan is een broodbakmachine precies wat jij nodig hebt. Hiermee hoef je jezelf niet te gaan uitsloven met een oven. Een broodbakmachine kan afhankelijk van het model zelf je deeg voor je kneden. Dat is super gemakkelijk. Lees hieronder de beschrijving van 5 broodbakmachines en kies de top machine voor jou.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Panasonic SD-ZB2512KXE

 

De Panasonic SD-ZB2512KXE Broodbakmachine heeft een uitneembaar bakblik en is ook geschikt voor cakedeeg. In deze machine kan er maximaal 600 gram broodgewicht gebakken worden. Kies zelf je ingrediënten om elke dag gezond en vers brood te bakken met deze machine.

Deze machine mengt je deeg zelf voor je en er is ook een aparte dispenser waarin je gist kunt plaatsen. Hierdoor rijst je deeg beter en wordt het brood lekker luchtig.

De kopers van dit apparaat zijn tevreden met dit product. Het is handig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken. Het is geluidsarm en bakt ook lekker brood.

Voor enkele gebruikers heeft het te weinig vermogen en is het niet duurzaam. Hoewel het niet behoort tot de categorie van goedkope broodbakmachines, vinden de meeste kopers dit product de investering wel waard. Dit apparaat ziet er ook nog mooi uit en is zeker een aanwinst in de keuken.

 

 

 

 

 

 

 

Inventum BM90

 

Met de Inventum BM90 – Broodbakmachine kun je brood bakken van 750 gram en 900 gram. Deze broodbakmachine heeft maar liefst 12 programma standen inclusief een supersnelle stand om binnen een uur brood te bakken. Dit apparaat is ook geschikt voor cakedeeg en je kunt er ook jam mee maken.

Er is zelf een signaaltoon die aangeeft wanneer je bijvoorbeeld rozijnen of noten moet toevoegen, dat is erg handig zodat je het niet vergeet. Je kunt zelf instellen hoe bruin je de korst wilt hebben.

De machine heeft een deksel met kijkvenster, zodat je naar binnen kunt kijken terwijl het apparaat bakt. Het heeft een uitneembaar blik en is gemakkelijk schoon te maken. De meeste kopers zijn tevreden met de prijs en kwaliteit van dit product.

Het is gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken en het biedt genoeg mogelijkheden. Enkele kopers hadden moeite met de kwaliteit van dit product.

 

 

 

 

 

 

 

Kenwood BM350

 

De Kenwood BM350 Broodbakmachine heeft maar liefst 14 programma’s waaruit je kunt kiezen en je kunt met dit apparaat brood bakken van 1 kilogram.

Dit apparaat is ook geschikt voor cakedeeg en het heeft de mogelijkheid om het brood na een uur nog warm te houden. Je kunt dit apparaat je deeg laten mengen en het geeft ook een signaal wanneer je de extra ingrediënten moet toevoegen. Je kunt verder met de instellingen ook zelf bepalen hoe bruin het brood moet zijn.

Het deksel heeft een venster, zodat je naar binnen kunt kijken om te zien hoe het brood bakt en kun je het proces in de gaten houden. Volgens de gebruikers maakt dit product heerlijke broden. Het is gemakkelijk te bedienen en is van goede kwaliteit. Dit product is gezien de prijs een voordelige koop.

Enkele gebruikers vinden dat het een matige kwaliteit heeft en dat het teveel geluid maakt.

 

 

 

 

 

 

 

Princess 152006

 

Met de Princess 152006 Broodbakmachine, bak je broden tot een maximaal gewicht van 900 gram. Dit apparaat heeft 15 verschillende programma’s en ook een jam functie.

Je kunt het apparaat je deeg laten kneden en je kunt ook zelf bepalen hoe bruin jij je brood wilt hebben. Na het bakken van het brood, is er een warmhoudfunctie dat het brood warm houdt. Dit apparaat heeft een lcd-display en het heeft ook een kijkvenster waarin je naar binnen kunt kijken om het proces in de gaten te houden.

Dit product komt met een maatschep en maatbeker en het heeft een uitneembaar anti aanbak blik. Hierdoor is het ook gemakkelijk om dit apparaat schoon te maken. Als je de reviews leest, dan zijn de gebruikers van dit product wel redelijk tevreden met de broodbakmachine. Het is eenvoudig te gebruiken en heeft een goede kwaliteit.

Echter hebben sommige gebruikers een andere mening, want voor hen is de kwaliteit van dit product matig. De timerfunctie en kleurfunctie werken niet optimaal. Verder mengt het deeg niet altijd goed.

 

 

 

 

 

 

 

Unold Backmeister Extra 68511

 

In de Unold Broodbakmachine Backmeister Extra 68511 kun je broden van maximaal 750 gram bakken. Dit apparaat heeft een uitneembaar blik en heeft maar liefst 9 programma’s.

Wat uniek is dat je kunt kiezen om 1 groot brood te bakken of 2 kleine daarvan. Het apparaat mengt zelf het deeg en je kunt ook stellen hoe donker je je brood wilt hebben. Je hebt de keuze uit 3 bruinbak niveaus en het bakt lekkere verse broden. De meeste kopers zijn tevreden met dit product en vinden dat het een goede kwaliteit en prijsverhouding heeft.

Het is eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk schoon te maken. Het is ook nog een mooi apparaat, wat niet slecht staat in de keuken. Voor enkele gebruikers is dit product niet duurzaam en heeft het een matige kwaliteit. Daarnaast is het apparaat een beetje groot voor hen, waardoor het veel ruimte in beslag kan nemen in keuken.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz