Beste compact camera

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Compacte camera’s test van 2018

 

 

Compact camera’s koopgids

 

Compact camera’s zijn compacte digitale camera’s die je overal wel tegenkomt. Je kunt een goede compact camera kopen door je te baseren op verschillende functies. De beeldkwaliteit, de zoomfunctie en beeldstabilisatie zijn enkele belangrijke factoren. Maar ook draadloze verbindingen of stevigheid van de camera speelt een rol. We bespreken enkele belangrijke punten.

 

Soorten compact camera’s

 

De bekendste soort zijn de broekzak camera’s. Deze zijn compact genoeg om mee te nemen in je broekzak en voldoet voor de meeste amateurfotografen. Deze toestellen zijn vaak comfortabel in gebruik en bezitten altijd maar meer functies. Deze camera’s lijden echter onder de opkomst van de smartphones omdat je zo altijd een camera bij de hand hebt. De kwaliteit van deze camera’s wordt ook altijd maar beter. Daarom groeien de mogelijkheden van compact camera’s ook gestaag om de vooruitgang van smartphones te kunnen bijhouden.

Geavanceerde compact camera’s zijn iets groter dan de broekzak modellen en gebruiken snellere, heldere lenzen. De functies van deze camera’s zijn ook meer uitgebreid en je beschikt zelfs over controle mogelijkheden zoals van een spiegelreflexcamera. Deze camera’s zijn ideaal om mee te nemen op reis of voor een professionele fotograaf. Dankzij de grotere lenzen kunnen ze een betere beeldkwaliteit leveren.

Tenslotte kun je kiezen voor een bridgecamera. Deze camera’s beschikken over vele voordelen van vervangbare lenscamera’s. Ze zorgen voor stabiliteit wanneer je foto’s maakt en beschikken over een lange zoomlens. Deze apparaten zijn ook voorzien van beeldstabilisatie.

 

 

Beeldkwaliteit

 

Vele mensen denken dat de kwaliteit van je beelden afhangt van het aantal megapixels die een camera heeft. Niets is minder waar. Hoe groter het aantal megapixels, hoe grotere formaten je kunt afdrukken van je foto. Bijna alle compact camera’s beschikken tegenwoordig over 10 megapixels die het mogelijk maakt om een foto op A4 formaat af te drukken.

Het hangt er van af wat je met je foto’s wilt doen. De kwaliteit van de afbeeldingen wordt mede bepaald door de sensor. Een te groot aantal megapixels kan zelfs zorgen voor ruis op je foto’s, vooral als je foto’s neemt bij schemering of in ruimtes met weinig licht.

De sensorgrootte is belangrijker voor de kwaliteit van je foto’s. Hoe groter je sensor is, hoe meer details er zullen weergegeven worden op je beelden. Compact camera’s hebben over het algemeen een kleinere sensor dan spiegelreflexcamera’s of systeemcamera’s maar kunnen meestal toch een goede beeldkwaliteit leveren.

 

 

Filmen en zoomfunctie

 

Beslis zelf of je enkel foto’s wilt nemen met je compact camera of als je ook wilt kunnen filmen. De meeste compact camera’s hebben de mogelijkheid om video’s op te nemen in HD kwaliteit maar hebben soms een beperking op de tijd die je kunt filmen. Ook kunnen de bestandsgroottes voor videobestanden beperkt worden zodat je geheugenkaart niet te vlug vol is.

De meeste camera’s zijn uitgerust met een 4x zoom en sommigen kunnen zelfs tot 10x zoomen. Hoe groter de zoom, hoe meer kans op trillingen tijdens het fotograferen, dit kan voor onduidelijke foto’s zorgen. Daarom is het beter om een apparaat met beeldstabilisatie aan te schaffen die het effect van trillen tegengaat.

Vele toestellen beschikken over een digitale zoom naast de optische zoom. Digitaal zoomen is niet echt nuttig want hoe meer je inzoomt, hoe slechter de beeldkwaliteit wordt. Het is daarom aanbevolen om nooit een digitale zoom te gebruiken als je foto’s neemt.

Bij vele toestellen is het mogelijk om te zoomen tijdens het filmen. Dit brengt natuurlijk voordelen met zich mee zodat je op een bepaalde plek of persoon kunt inzoomen. Bij modellen waar dat niet kan moet je eerst inzoomen op het object voordat je begint te filmen, dit kan voor sommige mensen vervelend zijn.

 

Extra voordelen

 

De meeste compact camera’s zijn uitgerust met draadloze verbindingen zoals wifi of bluetooth. Zo kun je de foto’s die je genomen hebt meteen delen op sociale media of draadloos overzetten naar je computer of smartphone. Je kunt met bepaalde apps je telefoon als afstandsbediening gebruiken voor je compact camera. Zo kun je mooie groepsfoto’s nemen zonder dat er iemand ontbreekt op de afbeelding.

Vaak zul je een compact camera willen kopen om mee te nemen op avontuur of trektochten. Om deze reden bestaan er modellen die bestand zijn tegen schokken, stof, water, sneeuw, enzovoort. Deze camera’s worden ook wel eens action cams genoemd en zijn ideaal voor mensen die hun sportieve avonturen op foto of film willen zetten.

Kies ook eerder voor een model met een oplaadbare batterij in plaats van een ouderwets toestel waar je wegwerpbatterijen moet in plaatsen. Dit is makkelijk in gebruik en zal op lange termijn kosten besparen. Vergelijk verschillende modellen voordat je ook maar een beslissing neemt en neem gerust eens een kijkje online, er zijn vele mooie aanbiedingen te vinden.

 

 

Compact camera reviews – top 5

 

 

Bent u op zoek naar de beste compact camera om schitterende foto’s mee te maken? Leg al uw mooie familiemomenten vast met deze compact camera aanbiedingen. Wij hebben verschillende topproducten online vergeleken, gebaseerd op de reviews van kopers, om uw een gedetailleerd lijstje te kunnen presenteren. Dit zal uw keuze zeker vergemakkelijken!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Sony Cybershot DSC-WX500

 

De Sony DSC-WX500 digitale compact camera is meteen ook de kleinste en misschien zelfs de beste compact camera ter wereld! Het LCD-scherm is 180 graden kantelbaar zodat je de perfectie selfies kunt maken. Hij beschikt over een ZEISS-lens met 30x optische zoom en een beeldkwaliteit van 18,2 megapixels.

Met de Photo Creativity modus kunt u eenvoudig de helderheid, kleur en beeldeffecten aanpassen. U kan er natuurlijk ook mee filmen. De batterij heeft een lange levensduur, als hij volledig opgeladen is kunt u er ongeveer 400 foto’s mee maken of wel tot 75 minuten lang filmen.

De online reviews zijn duidelijk, dit product is echt top! Gebruikers zijn heel tevreden over de haarscherpe foto’s die ze kunnen maken en de vele gebruiksmogelijkheden van het apparaat.

De eenvoudige selfie mode is ook heel populair. Mindere kanten aan deze compact camera aanbieding zijn het korte opladersnoer en het feit dat hij nogal klein is voor mensen met grote handen.

 

 

 

 

 

 

 

Nikon COOLPIX B500

 

De Nikon CoolPIX B500 heeft een 40x optische zoom en een 3 inch kantelbaar LCD-scherm. U kan er mee filmen in Full HD en is heel eenvoudig te bedienen.

Tijdens het filmen kunt u zelfs foto’s opslaan! Het toestel werkt op AA batterijen die overal ter wereld te verkrijgen zijn. Hij heeft een beeldkwaliteit van 16 megapixels om schitterende foto’s mee te maken.

Met SnapBridge kunt u gemakkelijk alles foto’s die u maakt synchroniseren naar uw smartphone of tablet, en dit tegen een laag stroomverbruik. Zo kunt u vlug uw beelden van Nikon-kwaliteit delen met uw volgers op sociale media!

Kopers van deze digitale compact camera schrijven in hun reviews dat ze heel tevreden zijn over de kwaliteit van de foto’s en de video’s. Ze vinden ook dat de prijs van het toestel aanvaardbaar is en dat hij vele gebruiksmogelijkheden heeft. Hij is wel redelijk kwetsbaar dus let erop om hem niet te laten vallen!

 

 

 

 

 

 

 

Canon PowerShot SX720 HS

 

Deze camera is een perfecte reisgenoot voor de gevorderde fotograaf. Hij beschikt over een beeldkwaliteit van 20,3 megapixels! Verder heeft hij ook een 40x optische zoom om gemakkelijk foto’s van op afstand te nemen zonder aan kwaliteit te moeten inleveren.

Dankzij z’n Focus peaking techologie ziet u precies waar u met de camera op focust. U kan gemakkelijk u foto’s delen met de ingebouwde wifi of bluetooth. Hij beschikt wel niet over 4K.

Ook hier geven de online gebruikers een positief advies. Het apparaat maakt haarscherpe foto’s en heeft handige functies zoals de sportstand waarmee u foto’s maakt van bewegende personen.

Foto’s vanop grote afstand zijn ook mogelijk dankzij de zoom. Foto’s zijn makkelijk te delen via wifi maar het lukt wel niet om te verbinden met dropbox.

 

 

 

 

 

 

 

Panasonic DMC-TZ57

 

De Panasonic heft een kantelbaar scherm, 20x zoom en maakt Full HD video-opnames. U kunt met de selfie-functie belangrijke momenten vastleggen en delen via wifi.

Hij beschikt over knipoogdetectie en u kunt het toestel eenvoudig op je smartphone of tablet aansluiten door middel van de QR-code.

Met de Panasonic Image App kunt u ook uw telefoon of tablet om uw camera vanop afstand te bedienen!

De reviews over deze compact camera aanbieding zijn overwegend positief. De kwaliteit van de beelden is top, hij is eenvoudig te bedienen en heeft vele gebruiksmogelijkheden.

Het extra schermpje voor selfies is voor sommigen zeer handig. Ook zou hij ’s nachts mooie foto’s maken.

 

 

 

 

 

 

 

Sony Cybershot DSC-H300

 

Met zijn prijs onder de 200€ behoort deze camera tot de goedkope compact camera’s. Hij beschikt over 35x zoom om elk onderwerp dichtbij te brengen. De beelden zijn zowel bij foto’s en video’s haarscherp.

Hij heeft een beeldkwaliteit van 20 megapixels en is eenvoudig te gebruiken. Dit apparaat werkt op AA batterijen dus u kunt gemakkelijk extra batterijen meenemen om nooit zonder stroom te zitten. Met de 360 graden Sweep Panorama functie kunt u gans de omgeving om u heen vastleggen.

Kopers van deze digitale compact camera geven een positief advies. Hij maakt mooie en scherpe foto’s, zelfs op de automatische stand. In het donker komen de foto’s wel niet echt helder uit.

Sommigen vinden het ook jammer dat ze steeds nieuwe batterijen moeten kopen en vinden dat het stroomverbruik bij filmen te hoog ligt.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of