Beste decoupeerzaag

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Decoupeerzagen test van 2018

 

 

Decoupeerzagen koopgids

 

Een decoupeerzaag is het ideale product om fijne zaagklussen mee uit te voeren. Om je te helpen bij het kopen van een goede decoupeerzaag zetten we even enkele belangrijk factoren op een rijtje waar je rekening mee moet houden. Dit zal je helpen om de ideale decoupeerzaag te kopen voor jouw situatie.

 

Soorten decoupeerzagen

 

We kunnen decoupeerzagen indelen in twee verschillende types: de beugelgreep decoupeerzaag en de T-handgreep decoupeerzaag. Het verschil tussen de twee types is de vorm van de decoupeerzaag.

De beugelmodellen zijn de meest voorkomende decoupeerzagen en deze houdt je aan de bovenkant vast tijdens het werken. Ze zijn redelijk goedkoop in aanschaf.

Een T-handgreep is ook onder een andere naam bekend namelijk knopgreep en heeft enkele voordelen in vergelijking met de decopeerzaag met beugelgreep. Een apparaat met T-handgreep kun je ondersteboven gebruiken om de zichtzijde van het werkstuk te kunnen zagen zonder last te hebben van splinters, je hebt ook meer controle over het zagen. Dit type is ook meer geschikt om nauwkeurig bochten mee te zagen.

Een model met knopgreep wordt meestal gebruikt door professionele klussers en is meestal ook duurder dan een beugelmodel. Hoewel ze meer geld kosten zijn ze wel preciezer om mee te werken, denk er dus aan welk model beter is voor jouw situatie.

 

 

Zaagsnelheid en zaagblad

 

Om de zaagsnelheid van een decoupeerzaag te weten moet je kijken naar het aantal slagen per minuut die het produceert. Bij de meeste decoupeerzagen kun je de snelheid zelf instellen omdat je niet alle materialen op dezelfde snelheid kunt zagen. Op die manier kun je ook trager beginnen om precieze sneden te maken en dan de snelheid te verhogen om vlugger te werken.

Sommige andere apparaten hebben geen snelheidsregeling maar beschikken over 1 of 2 standen. Dit kan genoeg zijn voor de hobbyklusser maar het is toch aanbevolen om een apparaat te kopen met verschillende snelheden.

Er bestaan veel verschillende zaagbladen die je op een decoupeerzaag kunt plaatsen. Om het ideale zaagblad te kopen kun je drie stappen volgen om tot een goede keuze te komen: de bevestiging van het blad, het gebruikte materiaal en de tanden.

Er zijn twee systemen voor de zaagbladen op een decoupeerzaag. Zaagbladen hebben verschillende vormen aan het uiteinde om ze aan het apparaat te bevestigen. De twee soorten zijn een T-schacht en een U-schacht, de letters verwijzen naar de vorm van het uiteinde die op een T en een U lijken. Er bestaan machines die enkel met één soort werken en andere met allebei.

Met een decoupeerzaag kun je naast hout ook andere materialen bewerken, dus je kunt natuurlijk ook zaagbladen kopen om metaal en kunststof mee te bewerken. Dit is ideaal voor een persoon die af en toe een klusje wilt uitvoeren, professionele klussers kopen beter speciale zaagbladen.

Kijk tenslotte naar het aantal tanden van het zaagblad. Hoe meer tanden het heeft, hoe fijner werk je kunt uitvoeren. Dit is vooral handig voor gebruik bij zachte materialen.

 

 

Extra opties

 

Een pendelstand kan een grote hulp zijn tijdens het klussen. Door een pendelstand te gebruiken zal de zaag naast op en neer bewegen ook van voor naar achter bewegen, zo kun je veel sneller zagen. Het nadeel daarvan is dat er meer splinters loskomen.

Een probleem die veel voorkomt bij zagen is de hoeveelheid stof die op het werkstuk terechtkomt. Om dit te vermijden kun je zoeken naar een model met een stofblazer, zo wordt het stof en zaagsel weggeblazen tijdens het klussen. Of zelfs nog beter, kijk voor een apparaat met stofafzuiging, zo komt het direct in een zak of bak terecht en hoef je het niet meer op te vegen achteraf.

Sommige toestellen beschikken over een lampje aan de voorkant zodat je een werkstuk kunt verlichten wanneer het donker wordt of als je in slecht verlichte ruimtes werkt. Als je een decoupeerzaag met een verstelbare voetplaat koopt kun je in een hoek zagen of schuine kanten zagen aan een werkstuk.

 

Stroomtoevoer en kostprijs

 

Je kunt kiezen tussen een decoupeerzaag die werkt op netstroom of je koopt een model die werkt op een batterij. Elk type heeft z’n voor- en nadelen. Als je van plan bent om een lange tijd op rij te werken dan koop je best een model met een kabel, zo loop je het risico niet dat de batterij leeg raakt wanneer je nog niet klaar bent met klussen. Het nadeel is natuurlijk dat het snoer in de weg zit en dat je minder bewegingsvrijheid hebt tijdens het klussen.

Een model met batterij geeft je meer bewegingsvrijheid om te werken maar een batterij heeft maar een bepaalde gebruiksduur dus op een bepaald moment zul je moeten stoppen om de batterij op te laden. Dit kun je vermijden door een tweede batterij te kopen om verder te kunnen werken.

De prijs van een decoupeerzaag is variabel naargelang het type, het zaagblad en de accessoires die je zoekt. Om mooie aanbiedingen te vinden kun je best eerst verschillende producten vergelijken.

 

 

Decoupeerzaag reviews – top 5

 

 

Heb je enkele kleine klusjes om op te knappen of moet je dun hout snijden? Neem dan een decoupeerzaag in huis. Om je te helpen bij je keuze hebben wij 5 decoupeerzagen online vergeleken op basis van de meningen van gebruikers en op een rijtje gezet. Neem een kijkje een misschien vind je wel de beste decoupeerzaag!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bosch PST 650

 

De Bosch PST 650 is een lichte en compacte decoupeerzaag. Je kan hem gebruiken om uitsparingen te zagen in hout, kunststof, rubber,… Hij is geschikt voor kleinere zaagklussen zoals bijvoorbeeld het zagen van decorwerk. Je kunt eenvoudig en snel het zaagblad wisselen dankzij het SDS-systeem. Je kan het toerental ook instellen via de afstelknop of de drukknop, zo kan je eenvoudig werken.

Door de Bosch Low Vibration technnologie heb je minimale trillingen om ze met de hoogste precisie en controle te kunnen werken. Hij heeft een krachtige motor van 500 Watt en een zaagdiepte van 65 mm in hout.

De online reviews tonen een grote tevredenheid bij de gebruikers van deze decoupeerzaag aanbieding. Hij is relatief goedkoop en je krijgt er hoge kwaliteit voor terug. Hij ligt goed in de hand, is niet te zwaar maar toch nog krachtig. Enige minpuntje is dat hij geleverd wordt met maar 1 zaagblad, maar toch vinden de meeste kopers dit product echt top!

 

 

 

 

 

 

 

Makita 4329K

 

De Makita is dubbel geïsoleerd en beschikt over een instelbare pendelslag om dik materiaal sneller te zagen. Hij is ideaal om regelmatig te zagen in hout, kunststof en metaal in een vrije lijn. Je kunt er een externe stofafzuiging op afsluiten en hij heeft een beschermkop of beugel zodat je de zaag niet ongewild aanraakt.

Het contragewicht in de aandrijving zorgt ervoor dat de trilling vermindert en dat de slagkracht verhoogt. Hij is licht en heeft drie pendelstanden voor fijne tot grove afwerking.

De online reviews geven een overwegend positief advies over deze decoupeerzaag. Hij is wel niet de goedkoopste maar je krijgt er kwaliteit voor terug. Hij is eenvoudig in gebruik en ligt goed in de hand. Het extra zaagkapje is een pluspunt voor velen. Een mooie decoupeerzaag aanbieding deze Makita 4329K!

 

 

 

 

 

 

 

Bosch PST 900 PEL

 

Deze decoupeerzaag zaagt met precisie door elk materiaal en is daardoor perfect voor de veeleisende doe-het-zelver. Je kan het aantal zaagbewegingen instellen met de stelknop en het zaagblad kan snel en eenvoudig gewisseld worden.

Dit apparaat beschikt over de Cut Control-tool, een zaaglijnvizier waarmee je gemarkeerde zaaglijnen kan volgen bij het zagen. Verder heeft hij nog een geïntegreerd lampje voor een beter zicht op je werk en een aansluiting voor stofafzuiging om zo stofvrij te kunnen werken.

Ook hier vinden kopers het jammer dat er maar 1 zaagje bijgeleverd wordt maar voor de rest zijn alle reviews over dit top product positief.

Een duurdere prijs maar ook een betere kwaliteit. Ze vinden het een compact en handig toestel en hij zaagt makkelijk door hout heen. De mogelijkheid om de voetplaat op verschillende graden te zetten om verstek te zagen is een groot voordeel voor velen.

 

 

 

 

 

 

 

Powerplus POW1010

 

De Powerplus decoupeerzaag beschikt over een geleiderailsysteem om de zaaglijnen nog beter te kunnen volgen. Je kan ook de stofafzuiging aansluiten op een gewone stofzuiger om je werkomgeving proper te houden.

Dit apparaat is ideaal voor het zagen van strakke bochten en gebogen zaaglijnen. Hij kan tot 2800 toeren per minuut aan en heeft een vermogen van 450 Watt. De kabel heeft een lengte van 2 meter dus als je je veel wilt verplaatsen koop je beter nog een verlengkabel. De maximale zaagdiepte voor hout is 60 mm en voor staal 8 mm.

De meningen over dit apparaat zijn verdeeld. Een groot pluspunt is de prijs, hij behoort zeker tot de goedkope decoupeerzagen. Hij is geschikt voor licht werk en ligt goed in de hand. Anderen zijn er niet tevreden over en vinden dat hij te kwetsbaar is. Ook zou het zaagblad niet volledig recht vastgeklemd kunnen worden en staat hij dus altijd enkele graden scheef.

 

 

 

 

 

 

 

Metabo STE 90 SCS

 

De Metabo is een professionele decoupeerzaag voor nauwkeurige zaagsneden. Hij heeft een transparente beschermkap en een splinterbeveiligingsplaatje.

Dankzij het Quick systeem kun je eenvoudig en zonder gereedschap een zaag wisselen. Verder beschikt hij ook nog over een spaanblaasfunctie die je kan inschakelen om het zicht op het werkvlak vrij te houden.

Over dit product zijn nog geen reviews geschreven dus op basis daarvan kunnen we je geen advies geven over dit product.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of