Beste digitale camera

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Digitale camera’s test van 2018

 

 

Digitale camera’s koopgids

 

Hoewel je tegenwoordig al goede foto’s kunt maken met de camera van je smartphone, heeft een digitale camera toch nog altijd veel meer te bieden. De kwaliteit is beter en je beschikt over meer instellingen. Als je van plan bent om een nieuwe digitale camera te kopen houd dan rekening met de resolutie, de lens en zoom, het geheugen, de functies en de prijs.

 

Resolutie

 

De resolutie van een digitale camera wordt aangeduid door het aantal megapixels. Een megapixel zijn eigenlijk één miljoen pixels en hoe meer megapixels een camera heeft, hoe scherper de foto’s zullen zijn. Als een foto meer megapixels heeft kun je het ook in een groter formaat afdrukken, voor een A4 formaat is het meestal genoeg om een digitale camera met 10 megapixel te kopen maar voor een foto op posterformaat schaf je beter een model met 20 megapixel of meer aan.

Als je kiest voor een model die ook video’s kan opnemen dan moet je ook rekening houden met het aantal beelden per seconde. Het geluid is dan ook belangrijk, sommige camera’s nemen geluid op met twee microfoons om ruis te onderdrukken. De meeste digitale camera’s nemen tegenwoordig beelden op met HD kwaliteit. Het nadeel van video is dat je geheugenkaart veel sneller vol raakt dan wanneer je alleen foto’s neemt.

 

 

Lens en zoom

 

De lens is van een digitale camera is heel belangrijk voor de kwaliteit van je foto’s. De waarde wordt meestal weergegeven in mm en hier geldt: hoe kleiner de afstand, hoe meer beeld je kunt opnemen in je foto. Als je kiest voor een lens met een grotere brandpuntsafstand dan kun je voorwerpen vanop een grote afstand fotograferen. Als je voorwerpen van dichtbij wilt fotograferen kies dan voor een kleine afstand onder de 35 mm, als je echter vanop een grote afstand foto’s wilt nemen dan kun je beter een telelens kopen met een afstand van 300 mm.

De zoomfunctie van een digitale camera wordt ingedeeld over digitale en optische zoom. Optische zoom moet hier altijd de voorkeur krijgen want hiermee behoud je de kwaliteit van het voorwerp die je wilt fotograferen. Met digitale zoom verlies je veel beeldkwaliteit en krijg je een korrelig resultaat, je kunt het vergelijken met de zoom van een smartphone camera. De optische zoom is dus veel belangrijker dan de digitale zoom.

 

 

Geheugen

 

De meeste digitale camera’s beschikken over weinig standaard geheugen om foto’s te bewaren. Als je gebruik maakt van het intern geheugen dan moet je de camera ook verbinden met de computer om de foto’s eraf te kunnen halen. Nieuwere modellen zijn uitgerust met de NFC (Near Field Communication) functie om je camera draadloos en vlug te verbinden met een ander apparaat.

De meeste camera’s werken echter nog altijd met externe geheugenkaarten die je in het toestel kunt plaatsen. Dit biedt een groot voordeel want je kunt een geheugenkaart makkelijk wisselen als het vol is en ze nemen ook weinig plaats in dus je kunt ze makkelijk meenemen. De meeste computers en laptops beschikken over een gleuf om de geheugenkaart in te steken zodat je meteen je foto’s kunt overzetten. Er bestaan verschillende geheugenkaarten en de opslagruimte kun je zelf kiezen, controleer wel of de kaart compatibel is met je camera.

 

Functies en prijs

 

Een belangrijke en nuttige functie van een digitale camera is beeldstabilisatie. Als je een foto neemt houd je je handen nooit voor 100% stil, als je toestel over beeldstabilisatie beschikt worden eventuele bewegingen gestabiliseerd. Dit is ook handig als je bewegende beelden wilt schieten.

De meeste instellingen van een digitale camera gebeuren automatisch, zo heb je meer slaagkans op een gelukte foto en moet je zelf niet veel prutsen vooraleer je foto’s kunt nemen. Zo beschikken vele camera’s over verschillende modes om landschappen, sportfoto’s en zelfs fotos bij kaarslicht of van een zonsondergang te maken.

Bij andere functies is het beter als je deze zelf handmatig kunt aanpassen, denk bijvoorbeeld maar aan de scherpstelling. Bij vele camera’s gebeurt dit automatisch maar kun je dit zelf ook aanpassen om je bijvoorbeeld op een onderwerp te focussen en de rest wazig te laten.

De sluitertijd is handig om foto’s te nemen bij weinig licht. Kies voor een langere sluitertijd als je bij weinig licht mooie foto’s wilt maken. En tenslotte het diafragma die de hoeveelheid licht op de beeldsensor regelt. Dit bepaalt de scherpte van een foto.

Je kunt verschillende toestellen vergelijken online en zelf kiezen welke functies er voor jou belangrijk zijn. Om een mooie aanbieding te vinden van goede kwaliteit kun je je baseren op de reviews van andere gebruikers.

 

 

Digitale camera Reviews – Top 5

 

 

De kwaliteit van digitale camera’s gaan er elk jaar op vooruit. Als je graag reist dan neem je natuurlijk ook graag foto’s van de plaatsen die je bezoekt. Wij hebben vijf verschillende digitale camera’s vergeleken op basis van online reviews. Als je dus op zoek bent om een goede camera te kopen lees dan gerust verder en maak voor jezelf uit welke de beste digitale camera is!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Canon EOS 1300D + 18-55mm III

 

Met deze Canon kun je snel je foto’s delen via Wifi en daarna bekijken op je smartphone of je tablet. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon delen door je camera aan te sluiten via USB of HDMI. Je kunt er prachtige video’s mee maken dankzij de ultrascherpe Full HD-resolutie met een frame rate van 30 beelden per seconde.

Dankzij de 18 megapixelsensor en de DIGIC 4+ en ISO100-6400 maakt het niet meer uit als er te weinig licht is, hij maakt nog altijd prachtige foto’s. Natuurlijk beschikt hij ook over rode ogen reductie. Je kunt verder nog kiezen tussen verschillende filters en met de snelle autofocus blijven bewegende beelden scherp in beeld.

De online reviews geven een positief advies over dit product. Voor een aanvaardbare prijs krijg je goede kwaliteit terug. De foto’s zijn prachtig en haarscherp en hij heeft vele gebruiksmogelijkheden. Het enige minpuntje is dat de batterij niet lang genoeg meegaat.

 

 

 

 

 

 

 

Nikon D3300 + 18-55mm AF-P VR

 

Met de D3300 maak je foto’s en films met een hoge resolutie. Dankzij de grote beeldsensor worden de kleinste details vastgelegd met uitstekende scherpte. Hij heeft 24,2 megapixels en met de draadloze mobiele adapter kun je al je beelden uploaden via een smartphone of tablet.

Met het ISO-bereik van 100-12800 kun je ook heldere foto’s maken bij weinig licht. Verder kun je ook actiefoto’s maken met vijf beelden per seconde om bewegende beelden beter vast te leggen. Hij beschikt ook nog over dertien verschillende effecten om je foto’s en video’s te bewerken. Door z’n lage prijs behoort hij tot de goedkope digitale camera’s.

Kopers zijn heel tevreden over dit product en geven dus een positief advies. De kwaliteit van de camera is top en dit voor een goedkope prijs. Hij maakt haarscherpe foto’s en heeft vele gebruiksmogelijkheden. Hij is niet te zwaar maar volgens één gebruiker is hij iets te kwetsbaar. Een mooie digitale camera aanbieding!

 

 

 

 

 

 

 

Sony A58 + 18-55mm

 

Met deze camera met zijn 20,1 megapixels kun je indrukwekkende foto’s maken. Leg elk klein detail vast dankzij de het brede gevoeligheidsbereik, zelfs op plaatsen met weinig licht. Door de sensor en de BIONZ-beeldverwerkingsprocessor ben je altijd verzekerd van scherpe en heldere foto’s.

Je kunt er ook vloeiende en gedetailleerde Full HD-video’s mee maken. Met de OLED Tru-Finder krijg je een nauwkeurige, real-time weergave van de opname die je maakt.

Je kunt opnames maken met een snelheid van maar liefst 8 frames per seconde, zo kun je de actie vastleggen terwijl het bezig is.

Dit top product krijgt alleen maar positieve reviews. Zo is hij gebruiksvriendelijk en maakt hij haarscherpe foto’s. Hij is aanbevolen voor beginnende fotografen die nog maar weinig van reflexcamera’s weten.

 

 

 

 

 

 

 

Canon EOS 750D + 18-55mm IS STM

 

Deze camera is ideal voor beginnelingen met creatieve ambities. Hij is perfect om prachtige foto’s en Full HD-filmpjes te maken. Je kunt de kleinste details vastleggen met deze camera, je kunt er op elk onderwerp mee scherpstellen, waar het zich ook bevindt. Via Wifi en NFC kun je dan ook nog makkelijk verbinden en je foto’s en video’s delen.

Leg alle actie vast met 5 beelden per seconde en maak opnamen vanuit verschillende hoeken met het kantelbare LCD-scherm. Dankzij het grote gevoeligheidsbereik is het ook eenvoudiger om opnames te maken bij weinig licht.

Gebruikers van dit product vinden hem echt top! Hij is heel gebruiksvriendelijk, vooral voor mensen met weinig ervaring met een reflexcamera. De prijs ligt iets hoger maar je krijgt er topkwaliteit voor terug. Verder beschikt hij ook over vele gebruiksmogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

 

Nikon D5300 + 18-105mm VR

 

Deze Nikon beschikt over Wifi en GPS om eenvoudig je beelden te delen en je kunt hem ook makkelijk verbinden met een smartphone of tablet. Je kunt de grote monitor kantelen om zo vanuit verschillende punten foto’s en video’s te maken.

Ook bij weinig licht biedt hij scherpe beelden dankzij de hoge ISO prestaties. Hij beschikt ook nog over een HDMI ingang om hem aan je televisie aan te sluiten!

De online reviews liegen er niet om en geven een overwegend positief advies over dit product.

Hij maakt haarscherpe foto’s, is heel gebruiksvriendelijk en ligt makkelijk in de hand. Hij heeft verder ook vele gebruiksmogelijkheden. Een mooie digitale camera aanbieding!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of