Beste elektrische scheerapparat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Elektrische scheerapparaten test van 2018

 

 

Elektrisch scheerapparaten koopgids

 

Een elektrisch scheerapparaat is perfect om je vlugger te kunnen scheren, maar om een goede aankoop te maken moet je rekening houden met enkele factoren. Wil je droog of nat scheren? Welke baardgroei heb je? Welk scheersysteem verkies je? Stroom of batterijen? Ingebouwde trimmer? En natuurlijk is de prijs ook belangrijk.

 

Type baardgroei

 

We onderscheiden de soorten baardgroei in drie groepen: licht, middelzwaar of normaal en zwaar. Personen met een lichte baardgroei hebben dunne en zachte haren en de baard groeit vaak niet overal evenredig. Voor deze mensen is het een uitdaging om een volle baard te laten groeien. Als iemand met een lichte baardgroei zich een dag of twee niet scheert zal dat niet meteen opvallen, je hebt dus al genoeg met een scheerapparaat die over één scheerblad of scheerring beschikt.

Een normale of middelzware baardgroei valt ook nog mee. Als jij zo’n baardgroei hebt dan hoef je je niet elke dag te scheren en heb je na enkele dagen een korte baard. Deze personen scheren zich 2 à 3 keer per week en hebben genoeg aan een scheerapparaat met 2 scheerbladen of scheerringen.

Tenslotte, bij mannen met een zware baardgroei zie je na 1 dag al een redelijke stoppelbaard en kost het ook meer moeite om te scheren door de dikheid van de haren. Voor deze mannen is een scheerapparaat met 3 bladen of scheerringen beter, hoewel ze ook kunnen opteren voor een model met een turbofunctie.

 

 

Droog of nat

 

Droog scheren betekent dat je scheert zonder water, gel of scheerschuim. Alle scheerapparaten zijn daarvoor geschikt en je spaart ook tijd uit als je voor deze optie kiest. Het grote nadeel is dat mensen met een gevoelige huid last kunnen krijgen van irritaties door het directe contact van de mesjes met de huid.

Je kunt ook kiezen voor een scheerapparaat om mee nat te scheren. Je kunt dan scheerschuim of scheergel gebruiken samen met het apparaat. Dit brengt enkele voor- en nadelen met zich mee. Zo heb je minder kans op irritaties en kunnen de haartjes makkelijker worden afgeschoren. Je huid wordt gehydrateerd door gebruik van de gel of het schuim en je geniet van een fris gevoel na het scheren. Het apparaat kun je makkelijk schoonmaken door het onder de kraan te houden.

Deze apparaten zijn wel duurder dan de scheerapparaten voor droog scheren. Je kunt ook niet goed zien of je je goed geschoren hebt door het schuim op je gezicht en je moet die schuim of de gel natuurlijk ook aankopen wat extra kosten met zich meebrengt.

Tenslotte zijn sommige apparaten volledig waterdicht zodat je ze onder de douche kunt gebruiken om je te scheren terwijl je een douche neemt. Deze apparaten werken op batterijen of een oplaadbare accu.

 

 

Soort scheersysteem

 

Er bestaan twee verschillende systemen: apparaten met scheerkoppen of -ringen en apparaten met foliekoppen. Het scheerapparaat met scheerkoppen is voorzien van drie ronde en lossen scheerkoppen die elk 1 of meerdere scheerringen bevatten. Met dit toestel maak je ronddraaiende bewegingen om je gezicht te scheren. Ze zijn bedoeld om snel mee te scheren en zijn geschikt voor iets langere haren. De scheerringen kunnen verschillende functies hebben. Dit toestel is geschikt voor mensen met een lichte baardgroei.

Ten tweede zijn er de apparaten met een foliekop. Deze toestellen beschikken over een recht scheerblad met één of meerdere bladen. Je scheert je gezicht door het maken van lange rechte bewegingen. Deze apparaten scheren dichter op de huid en zijn geschikt voor mensen met een zware baardgroei. Met dit systeem heb je ook minder kans op huidirritaties.

 

Stroomvoorziening, trimmer en prijs

 

Je kunt kiezen voor apparaten die op netstroom of batterijen werken, maar er bestaan ook apparaten met beide mogelijkheden. Een toestel die enkel via netstroom werkt heeft enkele duidelijke nadelen: je moet altijd een stopcontact in de buurt hebben en er zit altijd een kabel om je heen.

Oplaadbare toestellen kun je meestal opladen via het stopcontact of via een laadstation. Apparaten met een laadstation zijn eenvoudig in gebruik, gewoon het toestel in het laadstation plaatsen om het op de laden. Sommige modellen beschikken zelfs over een schermpje waar je de resterende batterijduur kunt aflezen. Andere toestellen gebruiken gewone batterijen met het nadeel dat je ze moet vervangen als ze leeg zijn.

Je kunt kiezen voor een scheerapparaat met een ingebouwde tondeuse of trimmer. Zo kun je je bakkebaarden en je snor stijlen. Of je kunt je baard eerst inkorten voordat je begint met scheren.

De prijs van een elektrisch scheerapparaat is afhankelijk van de soort die je koopt. Een scheerapparaat voor zware baardgroei is duurder dan een scheerapparaat voor lichte baardgroei. Een goede aanbeveling is om online aanbiedingen te vergelijken voordat je een apparaat kiest. Zo kun je jezelf beter informeren.

 

 

Elektrisch scheerapparaat reviews – top 5

 

 

Is je baard al weer iets te lang en groeit hij dagelijks? Scheer jezelf nu makkelijker met een elektrisch scheerapparaat. Wij hebben verschillende elektrische scheerapparaten vergeleken gebaseerd op de online reviews van kopers om je zo te helpen bij je keuze. Als je op zoek bent naar het beste scheerapparaat dan moet je zeker verder lezen!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Philips AquaTouch S5420/06

 

Het Aquatouch scheerapparaat beschermt je huid door nat te scheren. Dankzij het MultiPrecision- systeem met afgeronden scheerhoofden glijdt dit apparaat soepel over je huid en tilt alle haartjes op om ze beter af te scheren.

Schoonmaken is heel gemakkelijk want je kunt hem gewoon afspoelen. Met de Aquatec Wet & Dry-afdichting kun je kiezen tussen een droge scheerbeurt of nat scheren met gel of schuim, zelfs onder de douche!  Hij komt inclusief met de SmartClick-precisietrimmer om uw snor of bakkebaarden te onderhouden.

De online gebruikers geven een positief advies over dit apparaat. Grote voordelen voor hen zijn dat je kunt nat scheren en het scheerapparaat kunt schoonmaken met water.

Hij is eenvoudig te gebruiken en zelfs droog scheert hij goed. Een volledig opgeladen batterij geeft je een gebruikstijd van 45 minuten. Sommige mensen vinden dat de prijs wel te hoog is.

 

 

 

 

 

 

 

Braun Series 3 3040

 

Dit is het bestverkochte scheerapparaat voor mannen in de wereld. Hij werkt snel en zo heb je minder kans op huidirritatie. Zijn drie onafhankelijke bewegende scheerelementen passen zich gemakkelijk aan je gezicht aan om zelfs haartjes op lastige plekken beter af te scheren.

Je hebt een betere houvast door de rubberen gripzone, zelfs als hij nat is. Dankzij de MicroComb-technologie worden haartjes die naar verschillende richtingen groeien samen naar de scheerdelen gevoerd voor een beter resultaat. Ook dit apparaat kun je onder de douche gebruiken!

Enkele positieve reacties van kopers voor dit apparaat. Ze zijn tevreden over de verbeteringen van Braun ten opzichte van oudere modellen. Hij is eenvoudig te gebruiken, ligt goed in de hand en heeft een lange batterijduur.

Bijna even glad als met een scheermesje maar zonder irritatie! De prijs is wel duurder dan de meeste elektrische scheerapparaten maar toch blijft dit een top product!

 

 

 

 

 

 

 

Panasonic ES-RL21-S503

 

Ook de Panasonic ES-RL21-S503 kan zowel droog als nat gebruikt worden. Dus ja, je kan er ook mee onder de douche scheren en hij kan dus ook makkelijker schoongemaakt worden. Het duurt wel 8 uur om het apparaat op te laden. Hij beschikt over 3 scheerbladen en heeft een bedrijfstijd van 30 minuten.

De online reviews geven een overwegend positief advies over dit apparaat. Hij scheert mooi glad en je hebt geen last van huidirritatie. De batterij gaat lang mee en hij ligt soepel in de hand.

Ondanks de beschrijving online zeggen de kopers dat je dit apparaat niet kan gebruiken als het op het lichtnet ingeschakeld is, hij zou dan enkel opladen.

Verder blijft de tondeuse ook soms hangen in het gezichtshaar. Maar gezien de prijs/kwaliteit verhouding blijft dit toch een mooie elektrische scheerapparaat aanbieding.

 

 

 

 

 

 

 

Camry CR-2913

 

Dit scheerapparaat voor mannen beschikt over drie beweegbare scheerkoppen en zorgt voor een glad scheerresultaat van het gezicht en de hals. Hij heeft ook een uitklapbare tondeuse en een batterij-indicator.

Dankzij z’n onafhankelijke bladen om zich beter aan te passen aan het gezichtscontour zorgt hij voor een ultiem resultaat.

De meeste mensen zijn tevreden over dit apparaat. Hij behoort tot de goedkope elektrische scheerapparaten.

Hij maakt weinig geluid en ligt lekker in de hand. Hij scheert mooi glad en heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Volgens één persoon scheert hij echter niet glad en is hij heel kwetsbaar.

 

 

 

 

 

 

 

Adler AD-93

 

Dit elektrische scheerapparaat is uitgerust met drie afzonderlijke scheerelementen voor een maximale precisie van het scheren van je gezicht en hals.

Hij werkt op een ingebouwde oplaadbare batterij dus je kan hem op elk moment en op elke plaats gebruiken. De maximale oplaadtijd van de batterij is 8 uur. Je kunt er comfortabel en veilig mee scheren. Hij komt inclusief met een reistas en een reinigingsborstel. Hij werkt tot wel 60 uur lang nadat hij volledig opgeladen is.

Er zijn nog maar weinig reviews te vinden over dit product. Toch geven ze een positief advies. Hij behoort tot de goedkope elektrische scheerapparaten.

Voor een lage prijs krijg je er echt top kwaliteit voor terug. We kunnen dus enkel besluiten dat dit een mooie elektrische scheerapparaat aanbieding is.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of