Beste elektrische tandenborstel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Elektrische tandenborstels test van 2018

 

 

Elektrische tandenborstel koopgids

 

Een elektrische tandenborstel verwijdert twee keer zoveel tandplak als een gewone tandenborstel. Toch moet je op bepaalde voorwaarden letten bij de aankoop van zo’n product. Welke soort elektrische tandenborstel verkies je? Hoeveel poetsstanden heeft de tandenborstel? Welke extra functies heeft het product? Welke accessoires zijn beschikbaar?

 

Verschillende soorten elektrische tandenborstel

 

Een onderscheid tussen de verschillende soorten wordt gemaakt op basis van de techniek die ze gebruiken om de tanden te poetsen. Er bestaan drie verschillende: de roterende tandenborstel, de trizone techniek en de sonische tandenborstel.

De oscillerende roterende tandenborstel gebruikt een rond borstelkopje die zowel ronddraait als heen en weer beweegt. Bij deze techniek is het niet nodig dat je zelf poetsbewegingen maakt. Je stopt gewoon even bij elke tand om langs alle kanten tandplak te verwijderen. Enkel bij deze techniek is het bewezen dat elektrisch poetsen twee keer zoveel tandplak verwijdert.

De trizone techniek gebruikt langwerpige borstelkopjes die onderling kunnen roteren. Op de trizone borstelkopjes kun je drie soorten haartjes vinden die elk een andere functie vervullen. In het midden bevinden zich donkerblauwe haartjes die het tandplak van je tanden losmaken. Dit tandplak wordt vervolgens verwijderd door de witte haartjes die sneller bewegen dan de rest. Deze haartjes poetsen ook tussen je tanden. De lichtblauwe haartjes zijn langer en bevinden zich aan de voorkant van het borstelkopje. Deze haartjes zijn bedoeld voor moeilijk te bereiken plaatsen.

Tenslotte bestaan er ook nog sonische tandenborstels die op hoge snelheid heen en weer bewegen. Door de hoge trillingen kunnen deze producten meer vuil van tussen de tanden verwijderen. Het is niet aanbevolen om poetsbewegingen te maken want de tandenborstel zelf zorgt voor de correcte beweging.

 

 

Beschikt de tandenborstel over verschillende standen

 

De meeste tandenborstel zijn enkel uitgerust met de algemene schoonmaak modus die ideaal is om zoveel mogelijk tandplak van je tanden te verwijderen. Je kunt echter ook producten kopen die over andere modi beschikken.

Zo kun je met de polijst modus je tanden poetsen op een hogere snelheid om ze witter te krijgen. Een gevoelige modus is voor vele mensen een geschenk want vele personen hebben last van geïrriteerd of gevoelig tandvlees. Dit is ook een pluspunt voor kinderen want het gebit en het tandvlees zijn meestal nog niet volledig ontwikkeld.

Als je iets meer voor jezelf wilt zorgen kun je kiezen voor een toestel met een massage modus, op die manier kun je je tandvlees masseren zodat het gezond blijft. Tenslotte bestaan er tandenborstels waarmee je een grondige reiniging van je mond mee kunt uitvoeren. Met deze modus poets je harder en langer, dit is echter niet aan te raden want bij veel gebruik kun je je tandvlees en glazuur beschadigen.

 

 

Extra functies

 

Vele elektrische tandenborstels zijn uitgerust met een timer die aangeeft wanneer je twee minuten lang gepoetst hebt. Deze twee minuten zijn nodig om je mond volledig te kunnen poetsen en zodat de fluoride in je tanden kan doordringen. De timer kan je waarschuwen met een geluids- of trilsignaal. Langer poetsen is ook niet goed want dat kan ten koste gaan van het glazuur. Sommige timers geven ook een signaal na 30 seconden zodat je weet wanneer je van gedeelte moet veranderen.

Een druksensor is geen overbodige luxe want vele mensen poetsen hun tanden veel te hard. Je kunt het makkelijk zien als het opzetborsteltje eruit ziet alsof je er de vloer mee geschrobd hebt. Dit is slecht voor je tandvlees maar jammer genoeg weten mensen niet altijd hoe hard ze net mogen poetsen. Daarom zijn er modellen op de markt gebracht die met een lampje aangeven wanneer je te hard aan het drukken bent. Het lampje gaat terug uit als je de druk vermindert.

 

Accessoires

 

Er bestaan vele mogelijke accessoires voor je elektrische tandenborstel maar de meest logische zijn toch de verschillende opzetborstels. De hardheid van de haartjes kan verschillen dus maak voor jezelf uit welke borstels jij het liefst gebruikt. Je kunt verschillende borstels vergelijken voordat je je keuze maakt.

Tegenwoordig kun je met sommige tandenborstels verbinding maken met een externe monitor. Zo kun je zien waar je aan het poetsen bent en of je het goed doet. De monitor toont verder nog op welke stand je aan het poetsen bent en beloont je met een smiley als je twee minuten en dertig seconden lang gepoetst hebt.

We denken er niet altijd aan dat er bacteriën achterblijven op de tandenborstel. Daarom worden sommige producten geleverd met een UV-reinigingssysteem om je tandenborstel in te zetten. Het UV licht zorgt ervoor dat 90% van de bacteriën gedood worden. Zoek naar aanbiedingen om een goede set te kopen met nuttige accessoires.

 

 

Elektrische tandenborstel reviews – top 5

 

 

Voor een betere en gezondere mondhygiëne is het raadzaam om te poetsen met een elektrische tandenborstel. Met zo een apparaat oefen jij de juiste druk uit op jouw tanden en kun je langer poetsen. Door langer te poetsen verwijder je meer tandplak, wat resulteert in mooiere en gezondere tanden. Kies uit de 5 opties de beste elektrische tandenborstel voor jezelf.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Oral-B PRO 2000 CrossAction

 

De Oral-B PRO 2000 CrossAction elektrische tandenborstel heeft een Crossaction borstelkop en verwijdert meer tandplak dan een gewone tandenborstel door middel van een 3D reinigingsactie. Dit apparaat heeft een poetsdruksensor dat oplicht wanneer je te hard poetst en teveel druk uitoefent op de tanden. Door te hard te poetsen kun je schade oplopen aan je gebit of tandvlees. Het heeft 2 functies namelijk dagelijkse reiniging en tandvleesverzorging.

Daarnaast heeft het ook een timer zodat je 2 minuten lang, zoals de tandarts dat aanbeveelt, kunt poetsen. Handig van dit apparaat is dat je het samen met andere opzetborstels van Oral-B kunt gebruiken.

Als je de reviews leest dan is het overgrootste deel van de kopers tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en werkt goed, want je kunt zichtbare resultaten zien. Echter heeft dit product wel een hoge prijs en maakt het voor sommige gebruikers lawaai.

 

 

 

 

 

 

 

Philips Sonicare DiamondClean White HX9332/04

 

De Philips Sonicare DiamondClean White HX9332/04 verwijdert wel 7 maal meer tandplak dan een gewone tandenborstel en maakt de tanden witter. Dit apparaat zorgt ervoor dat het tandvlees na 2 weken schoner wordt, doordat de moeilijk bereikbare plaatsen schoongemaakt worden. Het heeft vijf poetsstanden zodat je dit apparaat precies naar jouw behoefte kunt gebruiken en het heeft een gebogen nek zodat je de kiezen beter kunt poetsen.

Dit product behoort gezien de prijs niet tot de categorie van goedkope elektrische tandenborstels. De elektrische tandenborstel komt met een oplaadbaar glas en een mooie oplaadreisetui met usb aansluiting. Je hoeft dit product niet vaak op te laden, want de batterijen gaan ongeveer 3 weken mee.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is eenvoudig te gebruiken. Andere kopers vinden de prijs te hoog en vinden dat dit product een matige kwaliteit heeft.

 

 

 

 

 

 

 

Oral-B Vitality White & Clean

 

De Oral-B Vitality White & Clean elektrische tandenborstel heeft een 2D oscillerende en roterende reinigingstechniek. Met dit product verwijder je tweemaal zoveel tandplak als bij een normale tandenborstel. Dit product heeft een timer die je helpt om 2 minuten lang te poetsen, zoals de tandartsen dat adviseren.

Het handvat ervan is oplaadbaar en de batterijen gaan wel ongeveer 5 dagen mee. De opzetborstels van dit product zorgen ervoor dat vlekken op een zachte manier verwijderd worden en de rubberen polijstkop zorgt voor wittere tanden. Gezien de prijs lijkt dit product wel een elektrische tandenborstel aanbieding. Met zo een tandenborstel voorkom je ook dat je verkeerd gaat poetsen en tandvleesproblemen kunt krijgen.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig te gebruiken. De enige minpunten zijn dat het geen extra functies heeft en dat het geen oplaadlampje heeft.

 

 

 

 

 

 

 

Philips Sonicare HealthyWhite HX6712/43

 

De Philips Sonicare HealthyWhite HX6712/43 heeft twee functies namelijk: clean (2 minuten poetsen) en clean and white (2 minuten poetsen en 30 seconden wit maken). Dit apparaat is geschikt voor mensen met gevoelige tanden. De ultra zachte borstelharen zorgen voor een effectieve en zachte reiniging.

Het is ook geschikt voor tandvleesverzorging, doordat het niet teveel druk uitoefent op de tanden en 10 maal meer tandplak verwijdert dan een normale tandenborstel. Hierdoor is het tandvlees gezonder, omdat het de mondhygiëne verbetert. Handig van dit apparaat is dat je ook andere opzetborstels van Philips Sonicare kunt gebruiken in combinatie met deze.

Het overgrootste deel van de kopers is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Voor hen is het dus een top product. Enkele kopers vinden dat het een te hoge prijs en matige kwaliteit heeft.

 

 

 

 

 

 

 

Philips Sonicare for Kids HX6321/03

 

De Philips Sonicare for Kids HX6321/03 elektrische tandenborstel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en ouder. Je kunt deze tandenborstel in combinatie met een app gebruiken, zodat poetsen nu leuker wordt voor de kinderen. Als de kinderen poetsen leuk vinden, is de kans groot dat zij ook langer zullen poetsen.

Dit apparaat heeft trouwens ook een timer om aan te geven hoe lang er gepoetst moet worden. De batterij van dit apparaat gaat ongeveer 3 weken mee en het heeft een indicator dat aangeeft dat de batterij binnenkort opgeladen moet worden.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig om te gebruiken. Daarnaast is het ook nog leuk en educatief voor de kinderen als je het gebruikt met de app. Deze kopers geven dus positief advies over dit product. Sommige kopers vinden dat dit product een hoge prijs heeft en dat het lastig in gebruik is.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of