Beste fietsnavigatie GPS

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Fietsnavigatie GPS’en test van 2018

 

 

Fietsnavigatie GPS’en koopgids

 

Met een fietsnavigatie GPS kun je toffe fietstochten maken en zo genieten van een zonnige dag op sportieve wijze. Wanneer je zo’n toestel wilt kopen houd je best enkele factoren in gedachten zoals de schermgrootte, de batterijduur, kaarten of niet, internetverbinding, bevestiging, enzovoort. Deze informatie zal je helpen om een geïnformeerde beslissing te maken.

 

Met of zonder kaarten

 

Je kunt apparaten kopen zonder kaarten. Deze toestellen kun je gebruiken om vooraf een route uit te stippelen die je daarna kunt volgen. Je kunt ook zien welke route je gevolgd hebt eens je terug thuis bent.

De meeste mensen zullen echter opteren voor een apparaat met kaartweergave zodat ze kunnen navigeren. Zo beschik je over veel meer informatie zoals de ligging van dorpen, kruispunten, wegen, enzovoort. Het is beter voor fietsers om een topografische kaart te gebruiken die ook andere informatie zoals wandelpaden en bossen weergeeft.

Met gedetailleerde kaarten kun je makkelijk een interessante fietsroute plannen naar gebieden die je niet goed kent. Het werkt net als een auto GPS, je kunt een bestemming invoeren en het apparaat berekent de route. Belangrijke punten zoals een hospitaal, fietsenmaker of politiebureau worden ook getoond op de kaart.

De meeste modellen werken met kaartweergave en beschikken zelfs over vooraf opgeslagen routes die je kunt gebruiken om meteen te fietsen. Bij de meeste apparaten is de weergave echter basis zoals met een stippellijn en krijg je geen bijkomende informatie zoals kruispunten.

 

 

Schermgrootte en bevestiging

 

Het scherm van een fietsnavigatie moet groot genoeg zijn zodat je geen bril of vergrootglas nodig hebt om de informatie af te kunnen lezen. Je kunt het product ook best even in het zonlicht houden om te controleren of het scherm niet te veel zonlicht weerkaatst. Ook in direct zonlicht moet je het scherm namelijk goed kunnen aflezen omdat een fietsnavigatie vooral buitenshuis gebruikt wordt.

Sommige modellen beschikken over de mogelijkheid om het contrast zelf aan te passen zodat je het contrast hoger kunt zetten bij fel zonlicht en lager kunt zetten wanneer het donker wordt. Dit is beter voor je ogen. Als het scherm van een fietsnavigatie te groot is heeft dit ook een nadeel want je kunt het dan minder makkelijk meenemen op verplaatsing of opbergen tijdens een pauze.

Dit heeft ook invloed op het gebruiksgemak van een fietsnavigatie. Met een groter scherm is het makkelijker om te bedienen, vooral als het touchscreen is. Bij een klein scherm is het moeilijker om op de juiste knop te duwen, zeker als je over grotere handen beschikt.

De meeste fabrikanten produceren ook fietssteunen voor hun apparaten zodat je het makkelijk kunt monteren. Zo kan je fietsnavigatie niet vallen tijdens het fietsen. Deze zijn makkelijk te monteren door gewoon de gebruiksaanwijzing te volgen.

 

 

Internetverbinding en batterijduur

 

Naast het ontvangen van een GPS signaal om je locatie te bepalen, kan een fietsnavigatie ook over de mogelijkheid beschikken om verbinding te maken met het internet. Hierdoor verkrijg je extra mogelijkheden zoals het weerbericht ontvangen maar ook veranderingen in het weer in de volgende uren.

Dit gebeurt meestal via bluetooth. Je apparaat maakt verbinding met je smartphone om op deze wijze verbinding te kunnen maken met internet.

De nieuwste ontwikkeling op dit vlak is Live Tracking. Je vrienden of je familie kunnen de rit die je maakt volgen van thuis uit. Dit kan handig zijn indien er iets gebeurt tijdens je fietstocht want er is altijd iemand die weet waar je bent.

Een fietsnavigatie werkt op batterijen en deze werken natuurlijk niet ongelimiteerd. Je kunt een toestel kopen met een ingebouwde batterij die je in het stopcontact of via de computer kunt opladen. Het nadeel daarvan is dat je de batterij niet kunt vervangen als deze leeg raakt tijdens je fietsrit. Het is dus beter om een toestel te kopen die werkt op vervangbare batterijen.

 

Wat kun je nog verwachten

 

Een fietsnavigatie kan ook handig zijn om te trainen. Ze kunnen uitgerust zijn met een sensor die je kunt gebruiken om je hartslag te meten. Ook kun je bij sommige modellen programma’s instellen op basis van afstand en tijd of je kunt een wedstrijd rijden tegen een virtuele tegenstander. Al deze informatie wordt opgeslagen zodat je het later op de computer kunt analyseren.

Er zijn vele mooie aanbiedingen te vinden om een goede fietsnavigatie GPS te kopen. De prijzen verschillen afhankelijk van de functies en je budget maar je kunt voor een goedkope prijs al een basismodel kopen.

 

 

Fietsnavigatie GPS reviews – top 5

 

 

Als je graag fietstochten maakt maar niet altijd weet naar waar je moet rijden dan is een fietsnavigatie GPS de oplossing voor jou! Natuurlijk zijn er heel veel aanbiedingen dus is het moeilijk om een keuze te maken. Daarom hebben wij verschillende apparaten vergeleken op basis van online reviews en ze even op een rijtje gezet. Neem een kijkje en beslis zelf welke voor jou de beste fietsnavigatie GPS is!

 

 

Garmin Edge 1000 Europa

 

De Garmen Edge 1000 fietsnavigatie heeft een touchscreen en je kunt hem ook in de regen bedienen. Met de voorgeladen Garmin fietskaart kun je meer wegen ontdekken, zelfs offroad! Je kan jezelf meten met anderen via Garmin Connect segmenten en real-time resultaten op je apparaat.

Dankzij de functie voor rondritten kun je gemakkelijk een route uitstippelen. Je voert de afstand in die je wilt rijden en de Edge 1000 berekent 3 verschillende fietsroutes voor je.

Hij heeft een touchscreen met sensor om de helderheid van het scherm aan te passen naargelang het licht in de omgeving. Je kan hem koppelen aan een smartphone voor allerlei communicatiefuncties.

Koper van dit product vinden het een topnavigatiesysteem en geven een positief advies. In bijna alle reviews zijn ze het er over eens dat het apparaat de routes snel bepaalt en dat hij duidelijke kaarten heeft. Wel vinden sommigen dat de batterijduur ondermaats is en dat hij nogal duur is.

 

 

 

 

 

 

 

Mio Cyclo 505 HC

 

Deze fietsnavigatie GPS aanbieding is licht van gewicht en gebruiksvriendelijk. Hij beschikt over ingebouwde WiFI en standaard geïnstalleerde fiets- en wegenkaarten.

Met de Surprise Me-functie kun je kiezen uit drie verschillende routes gebaseerd op de tijd, afstand of bestemming van jouw keuze.

Ook handig is de Shake and Share functie, hiermee deel je eenvoudig je geselecteerde route met je vrienden door je Mio Cyclo 505 HC op en neer te bewegen, je vrienden moeten natuurlijk over dezelfde fietsnavigatie beschikken. Verder biedt hij ook trainingsprogramma´s voor buiten en binnen.

De online reviews geven enkel maar positief advies voor deze fietsnavigatie aanbieding. Hij is gebruiksvriendelijk en heeft duidelijke kaarten.

De Surprise Me-functie is heel leuk en het trainingsprogramma is ideaal. De kaarten zijn altijd goed af te lezen, zelfs bij regen of fel zonlicht. Verder werkt de WiFi ook perfect en kun je gemakkelijk routes overzetten.

 

 

 

 

 

 

 

Garmin Edge Touring

 

De Edge Touring beschikt al over opgeladen fietskaarten van Europese landen zodat je gemakkelijk kunt navigeren van één punt naar een ander. Je kunt kiezen welk soort fiets je gebruikt om zo een gepersonaliseerde route te ontvangen. Rijd je bijvoorbeeld met een mountainbike dan zal de gps eerder voor onverharde wegen kiezen.

Met de rondritten functie krijg je drie mogelijke ritten op basis van het aantal kilometers die je wil afleggen. Je kan ook gewoon ritten van anderen downloaden naar je gps en ook je eigen ritten delen met anderen. Hij is waterbestendig en behoort ook tot de goedkope fietsnavigatie GPS’en.

Ook hier zijn de online reviews positief. Het apparaat is gebruiksvriendelijk, heeft duidelijke kaarten en bepaalt snel de routes. Het is even puzzelen in het begin maar eens je weet hoe hij werkt is het perfect. Je krijgt kwaliteit voor een aanvaardbare prijs.

 

 

 

 

 

 

 

Mio Cyclo 305

 

De Mio Cyclo 305 is geschikt voor iedereen. Hij is eenvoudig te bedienen en heeft voorgeladen kaarten van West-Europa.

Ook hier heb je de Surprise Me-functie om een verrassende fietsroute te gebruiken. Hij meet tijd, snelheid, afstand, calorieverbruik, enzovoort.

Je kan je routes en trainingsgeschiedenis opslaan en zelfs delen. Hij heeft een waterdichte en schokbestendige behuiziging en kan gekoppeld worden aan verschillende apparaten zoals een wielsensor of een hartslagsensor.

De meningen van kopers zijn vooral positief maar toch zijn er enkele minpunten. Hij is makkelijk op je fiets te monteren en heel eenvoudig in gebruik.

Kilometerteller werkt perfect en je kan ook gemakkelijk routes opnemen en thuis bekijken. Het scherm is wel moeilijk af te lezen bij fel zonlicht en het duur nogal lang om een route te herberekenen.

 

 

 

 

 

 

 

Falk Pantera 32

 

De Falk Pantera wordt geleverd inclusief kaarten van wel 25 Europese landen! Hij beschikt over een touchscreen die goed leesbaar is in zonlicht en heeft een robuuste behuizing.

Hij is waterdicht en heeft verder nog een barometer, 3D kompas en een G-Sensor.

Ideel voor bergtraining dankzij de 3700 geïntegreerde pashoogtes en met het realtime-hoogteprofiel weet je altijd wat er je nog te wachten staat. Hij komt ook nog inclusief een fietshouder.

Over dit product zijn nog geen reviews geschreven dus we kunnen je geen advies geven op basis daarvan.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of