Beste koelkast

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Koelkasten test van 2018

 

 

Koelkasten koopgids

 

Geen enkele persoon kan leven zonder een koelkast want je hebt dit apparaat nodig om etenswaren in te bewaren. Als het dan nog eens een vriezer bevat dan kun je je voedsel nog langer bewaren door het in te vriezen. Let op bepaalde factoren wanneer je van plan bent om een nieuwe koelkast te kopen zoals de grootte, de prijs, de inhoud, de energieklasse en het soort koelkast.

 

Soorten koelkasten

 

Er bestaan vele soorten koelkasten maar wij zullen ze opdelen in drie belangrijke groepen: het tafelmodel, de Amerikaanse koelkast en het kastmodel. Daarnaast kun je nog specifieke koelkasten kopen zoals een wijnkoelkast of een barkoelkast.

Het tafelmodel is een kleine koelkast die bijvoorbeeld ideaal is voor studenten die een eigen koelkast op hun kamer willen. Het biedt genoeg ruimte om voedsel voor één persoon koel te houden maar beschikt niet altijd over een vriesvak. Dit zijn de goedkoopste koelkasten die je zult vinden.

Het kastmodel is het type koelkast die je in de meeste Europese huishoudens terugvindt. Het bestaat uit een koelruimte en een vriesvak. Dit type is groter dan een tafelmodel en past niet onder het aanrecht dus je moet het ergens los plaatsen. Deze koelkast biedt genoeg ruimte voor een gezin.

Dan is er nog de Amerikaanse koelkast die veel gestegen is in populariteit. Deze koelkast is groter dan het kastmodel en beschikt over twee deuren. In de eerste deur vind je de koelruimte en achter de andere deur zit het vriesvak. Het heeft een grote inhoud en beschikt meestal ook over een ice dispenser. Je hebt dan wel een wateraansluiting nodig voor je koelkast. Deze koelkasten zijn duurder en verbruiken ook meer energie.

Je kunt eventueel ook een barkoelkast kopen, dit zijn kleine koelkasten die handig zijn om mee te nemen op reis. Een wijnkoelkast gebruik je speciaal om je wijn op de ideale temperatuur te houden.

 

 

Formaat en inhoud

 

Je moet eerst en vooral beslissen waar je de koelkast wilt plaatsen voordat je het ideale formaat kunt berekenen. Bij bijna alle modellen worden de afmetingen vermeld dus je kunt dan eenvoudig controleren of een koelkast wel past in de ruimte die je ervoor gekozen hebt.

De inhoud van een koelruimte kun je bepalen aan de hand van het aantal personen in het gezin. De inhoud wordt weergegeven in liters en je kunt de volgende informatie in gedachten houden: voor 2 personen heb je genoeg met 150 liter, voor 4 personen kies je beter iets tot 250 liter en als je een heel groot gezin hebt dan koop je best een koelkast met een inhoud van meer dan 250 liter.

Elke soort koelkast heeft natuurlijk een verschil in inhoud. Een tafelmodel zal een veel kleinere inhoud hebben dan een Amerikaanse koelkast. Je kunt dus al min of meer beslissen welk model je zult kopen op basis van de grootte van je gezin.

 

 

Nuttige functies van een koelkast

 

Als je van plan bent om een koelkast te kopen met een vriesvak, zorg er dan voor dat dit over een no frost functie beschikt. Dit betekent dat er geen ijsvorming zal plaatsvinden in je vriesvak en je het dus niet af en toe moet ontdooien.

De meeste koelkasten beschikken over een groentelade aan de onderkant. Met deze lade kun je groenten langer vers houden. Tegenwoordig heb je ook modellen met een 0 graden zone waar je voedsel nog langer houdbaar blijft.

Sommige producten moet je op verschillende temperaturen bewaren, denk maar aan wijnflessen. Het kan dan ook handig zijn om een koelkast te kopen waarvan je de temperatuur op meerdere plaatsen apart kunt instellen.

Een Amerikaanse koelkast heeft meestal de mogelijkheid om ijsblokjes of crushed ice te maken met de dispenser. Je hoeft dan wel de koelkast op de waterleiding aan te sluiten en regelmatig de waterfilter vervangen. Bij sommige beschik je ook over een watertap.

 

Energieklasse en prijs

 

Een koelkast verbruikt veel meer energie dan andere apparaten bij je thuis. Die komt omdat het apparaat altijd aanstaat. Let op de energieklasse van een koelkast bij de aankoop want die geeft aan hoeveel energie het verbruikt. De zuinigste modellen hebben het A+++ energielabel en verbruiken veel minder elektriciteit dan een model met B energielabel.

Hoe beter het energielabel, hoe minder jaarlijkse kosten je zult hebben met je koelkast. Je kunt dan al wat meer geld uitgeven om een goede aanbieding te kopen. Vergelijk verschillende modellen op basis van prijs, energielabel en nuttige functies om zo de beste koelkast voor jouw gezinssituatie te vinden.

Grotere koelkasten zullen duurder zijn maar je kunt er ook veel meer voedsel in bewaren. Vraag je plaatselijke koelkastverkoper om een aanbeveling en lees online de reviews van andere kopers.

 

 

Koelkast reviews – top 5

 

 

Als je nu eenmaal je keuken aan het inrichten bent of je oude koelkast wilt vervangen, dan is het zeker handig om eerst alle opties te bekijken voordat je een keuze maakt. Kies voor de beste koelkast voor jou en jouw gezin, dat genoeg ruimte biedt en waarin jij al je spullen kunt opbergen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bosch KGN33NL20 Serie 2

 

De Bosch KGN33NL20 – Serie 2 is een nofrost koelkast die een indeling heeft met een vriesvak. Handig in gebruik, want door de nofrost hoef je het niet te laten ontdooien en dat scheelt in tijd en onderhoud. Dit product is zuinig in energieverbruik en is ook super stil.

Er is een gelijkmatige luchtverdeling in de koelkast en er is ook een multibox waarin jij je groente en fruit langer kunt bewaren. De diepvriesruimte is ruim en heeft 3 transparante diepvriesladen. Het heeft de optie om super te vriezen.

Het overgrootste deel van de kopers is zeer tevreden met dit product. Dit product is gebruiksvriendelijk en het koelt goed. Het heeft een handige verdeling met een ruim vriesvak. Het is van goede kwaliteit en heeft ook een redelijke prijs. Daarnaast heeft dit product een mooie en moderne uitstraling. Sommige kopers vinden de koelvakken te klein.

 

 

 

 

 

 

 

Exquisit SBS 550-4

 

De Exquisit SBS 550-4 Amerikaanse koelkast heeft een praktische en ruime indeling met een vriesgedeelte en een koelruimte. Het is een side by side koelkast die er strak en modern uit ziet. Het heeft een luxe afwerking met RvS accenten en handgrepen.

Het is ook voorzien van een handige display waarop u alle functies kunt kiezen en instellen. Wat zeker voordelig is aan dit product, is dat het een nofrost functie heeft. Hiermee hoef jij je koelkast dus niet meer regelmatig te ontdooien.

Voor dit product zijn er tot nu toe alleen maar positieve reviews te lezen. Alle kopers zijn blij met dit product, want het is een voordelige koop.

Met deze koelkast heb je genoeg ruimte in zowel de koelkast als de vriezer. Daarnaast ziet dit apparaat er schitterend uit en is het zeker een mooie aanwinst voor de keuken. Deze kopers vinden dit een top product.

 

 

 

 

 

 

 

Everglades EVCO105

 

De Everglades EVCO105 tafelmodel koelkast is een geweldig product. Het heeft een ruime koelruimte van 130 liter die ingedeeld is in 3 glazen rekken. Het is voorzien van een handige groentelade en een flessenrek.

Het deurrubber is uitneembaar, waardoor je het gemakkelijk kunt schoonmaken of vervangen. Dit product valt in de energieklasse A+, dus het is zuinig in het verbruiken van energie. Let wel dat dit geen nofrost koelkast is en dat er ook geen vriesruimte is.

Voor dit product staan er niet alleen positieve beoordelingen geschreven. De meeste kopers zijn wel tevreden met de kwaliteit van dit product en het is eenvoudig in gebruik.

De koelkast is stil en is gemakkelijk om te onderhouden. Het heeft ook nog een redelijke prijs. Enkele kopers geven aan dat de stekker niet gemakkelijk te vinden is en dat het een fragiele groentebak heeft.

 

 

 

 

 

 

 

Zanussi ZBA15021SV

 

De Zanussi ZBA15021SV inbouw koelkast is een mooie en ruime koelkast. Het heeft een inhoud van 146 liter en is voorzien van legplateaus die je kunt verwijderen. Op zo een manier kun jij zelf de indeling bepalen en is het gemakkelijk om schoon te maken.

Dit product valt onder de categorie van energieklasse A+ en is dus zuinig in verbruik. De koelkast is volledig integreerbaar en is voorzien van een sleepdeur montagesysteem. Het heeft een handige groentelade, waarin jij al je groente en fruit langer kunt bewaren.

Er zijn voor het grootste deel alleen positieve beoordelingen geplaatst voor dit product. Het is volgens de meeste kopers eenvoudig in gebruik en van goede kwaliteit.

Het is zeker een voordelige koop, want met de prijs lijkt het op een koelkast aanbieding. Het heeft een aantrekkelijk design en heeft aan de binnenkant ook genoeg plateaus. Sommige kopers vinden dit product lawaaierig.

 

 

 

 

 

 

 

Smeg FQ60XP

 

De Smeg FQ60XP side-by-side koelkast is zeker wel een blikvanger met haar strakke en moderne design. Het is voorzien van 4 deuren en heeft een ruime inhoud van 443 liter. De koelruimte en de vriesruimte zijn op een handige manier gescheiden van elkaar.

Met dit product heb je genoeg plaats om al je spullen in op te slaan. Het is een nofrost koelkast dus het is gemakkelijk in onderhoud, want je hoeft het niet van tijd tot tijd te laten ontdooien.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope koelkasten. En dat kun je merken aan het aantal reviews die er geplaatst zijn voor dit product.

Er is tot nu toe nog geen review geplaatst voor dit product en dat zou met de prijs te maken kunnen hebben. Omdat er nog geen gebruikerservaring is gedeeld van dit product, kan er geen advies worden gegeven.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of