Beste LED projector

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

LED projectors test van 2017

 

 

LED projectoren koopgids

 

Met een LED projector kun je makkelijk films bekijken op een groot scherm. Of als het een draagbaar toestel is kun je als zakenman makkelijk een presentatie geven op verplaatsing. Om een goede projector te kopen moet je rekening houden met de resolutie, de levensduur van de lamp, de lichtopbrengst, het geluid, de aansluitingen en de prijs.

 

Resolutie en contrastratio

 

Een projector werkt net als een televisie en heeft een resolutie dat het kan weergeven. De resolutie wordt uitgedrukt in pixels. Een hogere resolutie zorgt voor een betere beeldkwaliteit. Voor een hogere resolutie heb je over het algemeen een groter beeldscherm nodig. Een SD projector heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels, een HD projector 1920 x 1080 pixels en een 4K Ultra HD projector heeft zelfs 3840 x 2160 pixels!

De meeste projectors beschikken tegenwoordig over een Full HD resolutie, dit is beter dan gewoon HD maar iets minder dan 4K. Toch kun je zeker zijn van een uitstekende beeldkwaliteit. Als je van plan bent om een projector te gebruiken om films mee te kijken, dan zul je waarschijnlijk voor de hoogste resolutie gaan. Denk er echter aan dat deze toestellen ook het duurst zijn.

Als je de projector in een donkere ruimte zult gebruiken, kijk dan of het een hoge contrastratio heeft. Dit toont aan hoeveel kleuren er tussen zwart en wit zitten, hoe hoger de contrastratio, hoe meer kleuren er worden weergegeven.

 

 

Levensduur van de lamp en afstand van de projector

 

Een LED lamp kan tot wel 20000 uur meegaan. Dit is belangrijk want zo hoef je de lamp niet veel te vervangen. Lampen kunnen veel geld kosten dus met een LED projector doe je een voordelige aankoop op lange termijn omdat je de lamp minder moet vervangen. Om te vergelijken, een gewone lamp heeft een levensduur van 2000 tot 5000 uur. Bij is LED lamp is dat dus 4 tot 10 keer meer!

Omdat een LED lamp geen kwik gebruik is het ook nog eens beter voor het milieu. Het grote nadeel van een LED projector is dat je de LED lamp niet zomaar kunt vervangen, het gebeurt dus veel dat je projector niet meer nuttig is wanneer de lamp opgebruikt is.

De afstand van waarop je de projector kunt gebruiken zonder beeldkwaliteit te verliezen is ook belangrijk. Sommige modellen kun je dicht bij het scherm plaatsen, dit is handig tijdens presentaties want zo verminder je het risico van je eigen schaduw op het scherm. Je kunt kiezen tussen een standaard projector maar er bestaan ook short throw en zelfs ultra short throw projectors.

Een indirect punt die van belang kan zijn is de grootte van het toestel. Sommige modellen zijn te groot om mee te nemen, denk er dus eerst over na waarom je een projector nodig hebt. Als het om presentaties op verplaatsing te geven is dan koop je best een draagbaar apparaat.

 

 

Lichtopbrengst en geluid

 

De lichtopbrengst of helderheid van een projector wordt weergegeven in ANSI lumen. Meestal is een apparaat met een lichtopbrengst van 1500 tot 2000 ANSI lumen genoeg maar dit moet hoger zijn als je in een verlicht lokaal je projector wilt gebruiken. Bij een zakelijke presentatie zal de kamer niet verduisterd worden, koop dan best een apparaat met een lichtopbrengst van meer dan 2000 ANSI lumen zodat iedereen in de ruimte het scherm goed kan aflezen.

Sommige modellen beschikken over een ingebouwde speaker voor geluid, de kwaliteit van dat geluid is echter niet altijd optimaal. Het is beter om je projector aan te sluiten op een geluidssysteem om optimaal van het geluid te kunnen genieten. Een projector is ook voorzien van een ventilator om te voorkomen dat het apparaat oververhit raakt. Deze ventilator kan bij sommige toestellen te veel geluid maken zodat het storend overkomt tijdens het projecteren. Houd daar rekening mee bij het kiezen van een goede projector.

 

Aansluitingen en prijs

 

Let op de aansluitingen van een projector want deze kunnen zorgen voor verschillende beeldkwaliteit. Het beste beeld wordt verzorgd door een HDMI of DVI aansluiting. Een audio aansluiting is zeker ook handig zodat je van betere geluidskwaliteit kunt genieten. Als je de beamer ver van de andere componenten plaatst dan kun je gebruik maken van een draadloze HDMI zender en ontvanger zodat je niet met kabels hoeft te knutselen. De meeste hebben ook een VGA aansluiting indien je geen HDMI verbinding hebt.

Je hebt een redelijk budget nodig voor een goede projector want de modellen met de hoogste kwaliteit kunnen gauw enkele duizenden euro’s kosten, en dan heb je nog geen scherm. Gelukkig is het mogelijk om online verschillende aanbiedingen te vergelijken om een goede aankoop te maken. Baseer je ook op de aanbevelingen van andere gebruikers die het product beoordeeld hebben.

 

 

LED projector reviews – top 5

 

Voor sommige series of films is een televisie toch niet genoeg. Dan bekijk je het liever groot, dichter aanleunend bij de bioscoop. Je favoriete serie of film bekijken met een projector geeft je toch een beetje dat bioscoop gevoel. Wij hebben 5 verschillende projectors op een rijtje gezet om je beter te kunnen informeren. Lees dus gerust verder en maak voor jezelf uit welke de beste LED projector is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Salora 40BHD800

 

Deze portable LED projector van Salora is heel compact en past daardoor gemakkelijk in iedere kamer.

Zo kan je hem zowel in de woonkamer als in de slaapkamer gebruiken. Hij heeft een projectiegrootte van 80” om te kunnen genieten van je favoriete TV serie.

Hij is voorzien van een TV tuner en heeft ook verschillende aansluitingen zoals HDMI en USB. Dankzij z’n lage prijs behoort hij ook nog eens tot de goedkope LED projectors.

De online reviews geven een positief advies over dit product. Kopers zijn tevreden over de kwaliteit die ze krijgen voor de lage prijs.

Hij is ook eenvoudig in gebruik. Wel maakt de ventilator iets te veel lawaai en is de geluidskwaliteit van de speaker niet optimaal.

 

 

 

 

 

 

 

Geeek Mini Designer

 

Deze mini LED projector van Geeek zorgt iedere keer voor een adembenemend beeld van wel 130 inch! Hij is klein van formaat dus je kan hem gemakkelijk meenemen naar een andere locatie of gewoon in de kamer van jouw keuze installeren zoals de woon- of slaapkamer.

Hij beschikt over een AV aansluiting maar ook een USB en SD-kaart ingang. Hij heeft een ingebouwde luidspreker maar je kan hem oo k aansluiten op een externe geluidsinstallatie. De ventilator is heel stil dus je zal geen last hebben van storend geluid tijdens het kijken van een film. Hij behoort ook tot de goedkope LED projectors.

De meningen van kopers over dit product zijn verdeeld. De beeldkwaliteit is goed en dit voor een lage prijs. De lichtbron is heel sterk en je kan de tekst goed aflezen. Minpunten zijn dat het geluid niet echt optimaal is maar daarom kun je hem aansluiten op een geluidsinstallatie. Verder zou hij toch nog veel geluid maken (ventilator) tijdens het bekijken van films of series.

 

 

 

 

 

 

 

Merkloos YubiX Mini

 

Deze compacte mini LED projector beschikt over energiezuinige technologie. Hij is voorzien van een TV tuner en verschillende andere aansluitingen zoals HDMI en USB.

Hij levert een uitzonderlijke helderheid en kleurweergave van de beelden om optimaal te genieten van je favoriete serie of film.

Hij heeft ingebouwde luidsprekers en wordt geleverd met een afstandsbediening. Je kunt hem installeren in het Nederlands maar hij beschikt ook nog over 22 andere talen.

Over dit product zijn momenteel nog geen online reviews geschreven. Op basis daarvan kunnen we jou dus geen advies geven over deze LED projector aanbieding.

 

 

 

 

 

 

 

 

GoClever Projector Cineo Vivid

 

Deze krachtige LED projector van GoClever ondersteunt HD en multimedia met een resolutie van 1080p. Hij is energiezuinig en voldoet aan al je verwachtingen. Deze projector werkt met een brede selectie van grafische, geluids- en videobestanden. Alles kan worden afgespeeld in hoge kwaliteit en de bron van de multimedia kan worden geselecteerd door middel van verschillende poorten.

Hij heeft uitgangen voor USB, HDMI, AV, VGA en YpbPr. Hij is perfect voor gebruik op kantoor voor marketing presentaties of evenementen. Verder is hij nog licht van gewicht en heeft een handig formaat zodat je hem makkelijk kunt meenemen naar een andere plaats. De levensduur van de lamp bedraagt tot wel 50.000 uren. Zo kun je de projector voor een lange tijd gebruiken.

Ook over dit product zijn nog geen reviews geschreven dus op basis daarvan kunnen we je geen advies geven.

 

 

 

 

 

 

 

DLP 1080p LED WIFI Android

 

Deze projector kan ook gebruikt worden als mobile power bank voor andere mobiele apparaten! Zijn signaal reikt tot 500 meter en je kunt hem met WiFi aansluiten op je smartphone zodat je met je telefoon video’s, muziek of afbeeldingen kunt afspelen. Hij heeft een beeldformaat van maximaal 60 inch.

Hij heeft een ingebouwde oplaadbare batterij  en ondersteunt bijna alle soorten formaten. Danzij de energiebesparende RGB LED’s kun je hem tot 20.000 uur lang gebruiken.

Hij ondersteunt tablets, laptops en smartphones. Hij heeft uitgangen voor HDMI, USB, TF en zelfs voor een hoofdtelefoon. Hij beschikt ook over een ingebouwde speaker.

Ook hier kunnen we geen reviews vinden over dit product. Daarom kunnen we je ook geen advies geven over deze LED projector aanbieding.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz