Beste luchtreiniger

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Luchtreinigers test van 2017

 

 

Luchtreinigers koopgids

 

Geniet van gezonde lucht bij je thuis dankzij een luchtreiniger. Maar waar moet je nu op letten wanneer je een luchtreiniger koopt? We bespreken enkele belangrijke factoren zoals de soorten luchtreinigers, de capaciteit, het geluidsniveau, het type filter, de prijs van het toestel en de kosten na aankoop. Natuurlijk kunnen er nog andere factoren zijn die belangrijker zijn voor andere personen.

 

Soorten luchtreinigers

 

Het type luchtreiniger hangt af van de filter die gebruikt wordt om de lucht te reinigen. Er bestaan ook modellen die geen filter gebruiken maar enkel met ionisatie werken. Je kunt kiezen voor een apparaat met een koolstoffilter, deze toestellen beschikken over dikke filters die gevuld zijn met actieve koolstof. Koolstof kan verschillende stoffen aan zich binden zodat ze niet terug in de lucht geblazen worden. Zo geniet je zuivere lucht.

Je kunt ook opteren voor een toestel met een HEPA filter. HEPA betekent High Efficiency Particulate Air en kan stofdeeltjes tegenhouden met een diameter van 0,3 micrometer. Deze filters zijn tot 99,97% effectief dus ze filteren bijna al het stof en bacteriën uit de lucht. Je bent dus zeker dat je van hele gezonde lucht kunt genieten. HEPA filters zijn echter niet ideaal om rook of virussen te filteren.

Hoewel ze in weinige mate bestaan, kun je ook een luchtreiniger met een UV lamp kopen. Het UV licht doodt de bacteriën om de lucht te filteren. Tenslotte kun je ook een apparaat met een ionisator kopen. Deze modellen worden altijd maar meer populair. Een ionisator blaast geladen ionen de lucht in zodat deze zich aan stofdeeltjes of bacteriën vestigen. Deze deeltjes worden dan zwaarder en vallen uit de lucht zodat je ze makkelijk kunt opzuigen met de stofzuiger. Er bestaan ook ventilatoren met een ionisator.

 

 

Capaciteit en geluidsniveau

 

Een luchtreiniger beschikt over een bepaalde capaciteit, we willen daarmee zeggen dat het geschikt is voor een ruimte met een maximale grootte. Zo zal een luchtreiniger die geschikt is voor een ruimte van 20 vierkante meter niet optimaal werken in een ruimte van 40 vierkante meter.

De capaciteit wordt meestal weergegeven als het aantal kubieke meters die een luchtreiniger in een uur tijd kan reinigen. Voor een grotere ruimte zul je dus best een apparaat met een grote capaciteit kiezen.

In geval van een ionisator kun je letten op het aantal ionen die geproduceerd worden in een uur. Bij alle modellen kun je ook rekening houden met de hoeveelheid deeltjes die uit de lucht verwijderd worden, maar dit hangt natuurlijk ook van het soort filter af.

Als je van plan bent om de luchtreiniger in je slaapkamer te gebruiken dan is het belangrijk dat het toestel niet te veel geluidsoverlast veroorzaakt. Laat je niet vangen door termen als stil en geruisloos maar let eerder op het aantal decibel. Kijk ook goed of het vermelde aantal decibel de maximum of minimum sterkte is.

Er bestaan bijvoorbeeld apparaten met een geluidsniveau van 80 dB. Als je in gedachten houdt dat het geluid storend is vanaf 45 dB dan weet je dat het zeker voor te veel overlast zal zorgen.

 

Prijs en eventuele bijkomende kosten

 

De prijs van een luchtreiniger hangt van deze factoren af maar kan ook verschillen naargelang de functies van het apparaat. Zo kunnen sommige luchtreinigers ook de lucht bevochtigen zodat je naast zuivere lucht ook kunt genieten van een optimale luchtvochtigheid.

Daarnaast bestaan er ook al luchtreinigers die ook de lucht kunnen koelen of verwarmen. Dit kan ook een ventilator zijn met een ionisatiefunctie. Je zult dan zeker een hogere prijs moeten betalen maar je vermijdt om twee of drie extra apparaten te kopen.

Zoals we al vermeld hebben kunnen luchtreinigers vele soorten filters bevatten. Deze filters moeten regelmatig gereinigd worden en als dit niet mogelijk is dan kan dit grote bijkomende kosten veroorzaken. Je moet dan altijd nieuwe filters kopen en deze zijn meestal niet echt goedkoop.

Daarbovenop verbruikt een luchtreiniger natuurlijk ook energiekosten. Het verbruik van zo’n apparaat ligt al vlug tussen de 20 en 50 Watt. Als je het dagelijks gebruikt mag je op het einde van de maand een hogere factuur in de bus verwachten.

Als je zoveel mogelijk geld wilt besparen dan kun je verschillende producten online vergelijken. Er bestaan vele interessante websites met mooie aanbiedingen, vergeet echter de verzendkosten niet, deze worden meestal niet weergegeven in de prijs. Misschien heb je wel een vriend die je een goede aanbeveling kan geven? Of toch tenminste enkele tips waar je nog moet op letten. Stel zelf je budget samen en schrijf de kenmerken op die onmisbaar zijn voor jouw ideale luchtreiniger.

 

 

Luchtreiniger reviews – top 5

 

 

Als je hier bent om de beste luchtreinigers van 2017 te vinden, dan ben je aan het juiste adres. Uit onze test van luchtreinigers is gebleken dat een aantal van de meest handige en redelijk geprijsde modellen degenen zijn die we in de volgende selectie zullen presenteren. We hebben onze analyse niet alleen gebaseerd op de feedback van gebruikers, de prijs-kwaliteitverhouding, maar ook de verkoopcijfers van deze producten. Terwijl de markt vele aanbiedingen heeft voor luchtreinigers, behoren de volgende modellen tot de best beoordeelde producten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

ProAirTech ZX 7000

 

1-proairtech-luchtreiniger-zx-7000De ProAirTech ZX 7000 is een van de meest geavanceerde producten in deze lijn omdat het in staat is een overvloed aan allergenen en andere schadelijke deeltjes, die in de lucht van een kamer tot zeventig vierkante meter zitten, kan verwijderen.

Het model is getest en heeft bewezen 99,97% van de schimmels, rook en diverse micro-organismen die in de lucht aanwezig zijn van waar de gebruiker woont of werkt, te kunnen verwijderen. Een deel van de doelmatigheid van dit product is te wijten aan het feit dat het uitgerust is met een HEPA-filter, dat bekend is om zijn technologie voor het effectief zuiveren van woonruimtes over de hele wereld.

Het apparaat kan afhankelijk van de behoeften van de persoon worden ingesteld om de allergenen in een kamer te verwijderen. Als zodanig hebben de gebruikers de vrijheid om modi zoals zacht, laag, gemiddeld, hoog en automatisch te selecteren. Op de lage stand heeft de ProAirTech ZX 7000 een geluidsniveau van slechts 35dB, wat betekent dat gebruikers hier geen last van hebben wanneer ze werken of slapen. Andere aantrekkelijke kenmerken van dit product zijn onder ander een instelbare timer, een laag energieverbruik en lage totale uitstoot van ozon.

 

 

 

 

 

 

 

Honeywell HA010E

 

2-honeywell-ha010eAls je op zoek bent naar een goede prijs voor een luchtzuiveringsinstallatie, is het misschien hoog tijd dat je dit model van Honeywell een bekijkt.

Het kost meestal minder dan € 100, maar ondanks het feit dat het is bedoeld voor ruimtes tot 35 kubieke meter, is het zonder twijfel in staat te doen wat het verondersteld wordt te doen. Hoewel het niet zo veelzijdig is als het eerder beschreven model, is deze Honeywell een redelijke mogelijkheid om rekening mee te houden door zijn gebruiksgemak. Het systeem is uitgerust met een elektronische indicator waarmee gebruikers weten wanneer het filter dient te worden vervangen.

De overgrote meerderheid van de mensen die de tijd namen om het product te beoordelen zeggen dat het makkelijk te gebruiken is, een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft en zelfs de geur van de kamers en kelders verbetert. Het is misschien de moeite waard om te vermelden dat deze Honeywell slechts twee snelheden heeft en de hoogste instelling in vergelijking met de laagste een tikkeltje luidruchtig kan zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Steba LR5

 

3-steba-lr5De Steba LR5 is nog een ander product dat je aandacht verdient gezien het feit dat hij is uitgerust met drie soorten filters.

De grove, HEPA en actieve koolfilters werken alle aan het elimineren van ziektekiemen, pollen en stof uit de lucht die je inademt in de kamer waar je dit model wilt gebruiken. Plus dat dit toestel beschikt over drie modi die, afhankelijk van jouw behoeften, kunnen worden geselecteerd. Bovendien heeft het model een timer die kan worden ingesteld tot twaalf uur.

Als het gaat om het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid van dit model, kan ik je geruststellen aangezien dit product wordt geleverd met een groot LCD-display. Sommige mensen gaven echter aan in hun beoordelingen dat de filters een beetje duur zijn om te vervangen.

Als je toch luchtreinigers wilt kopen dat elke cent meer dan waard zijn, moet je misschien dit model overwegen.

 

 

 

 

 

 

 

Winix P150

 

4-winix-p150Ook al is dit model beduidend duurder in vergelijking met de artikelen die wij eerder hebben beschreven, de WINIX P150 is toch een opmerkelijk alternatief gezien het feit dat het een van de meest energie-efficiënte producten in deze lijn is.

Daarnaast levert het model excellente prestaties aangezien deze is uitgerust met een geavanceerde luchtzuiveringstechnologie die het mogelijk maakt dat de machine zelfs de kleinste deeltjes, die een gevaar voor de gezondheid van mensen met allergieën en astma vormen, kan vangen.

Bovendien heeft het model een unieke antimicrobiële coating die het praktisch onmogelijk maakt voor micro-organismen om te groeien op het oppervlak van de filter of ergens nabij de machine.

De algemene opinie van de gebruikers over de WINIX P150 is dat het apparaat redelijk stil is, makkelijk te gebruiken en elke cent meer dan waard is.

 

 

 

 

 

 

 

Airfree P40

 

5-airfree-p40Schone lucht inademen terwijl je slaapt is uiterst belangrijk voor je gezondheid en de Airfree P40 is meer dan geschikt voor het elimineren van bacteriën, schimmels en andere vormen van allergenen uit je leefomgeving.

Dit model kan uitsluitend worden gebruikt in kamers, waarvan het volume niet meer dan 16 kubieke meter is.

Het geweldige aan deze optie is dat het berust op een opmerkelijke technologie die het mogelijk maakt voor de machine om verwarmde lucht te gebruiken, zodat het virussen, huisstofmijt en andere luchtverontreinigende stoffen vernietigt.

Aangezien het product weinig geluid maakt, zul je in staat zijn om de rustgevende slaap die je nodig hebt te krijgen. In de meeste gevallen kost de Airfree P40 minder dan € 200.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz