Beste matras

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Matrassen test van 2018

 

 

Matrassen koopgids

 

Een matras kiezen is belangrijker dan de meeste mensen denken. Vooral als je last hebt van je rug of stijve spieren is het belangrijk om een goede matras te kopen waar je goed op slaapt en die zich naar jouw lichaam vormt. Beslis dus eerst welk soort matras je wilt kopen en hoeveel het mag kosten. Daarna kun je nog de grootte kiezen, het gebruikte materiaal en de hardheid.

 

Soorten matrassen

 

Er bestaan veel verschillende soorten matrassen waaruit je kunt kiezen. Zo zijn er pocketvering matrassen die bestaan uit metalen springveren in zakjes. Deze springveren worden dan omhuld door schuim of ander materiaal. Deze soort is vochtregulerend en ventileert ook goed. Het zorgt voor goede ondersteuning maar is niet ideaal voor mensen met lichaamspijnen.

Matrassen met bonellvering bevatten losse veren die verbonden zijn met een spiraalveer. Deze matrassen verdelen het lichaamsgewicht goed maar bieden minder ondersteuning dan pocketvering. Ze zijn vochtregulerend maar niet geschikt voor mensen met lichaamsklachten.

Koudschuim matrassen worden altijd maar meer gebruikt, dit type is geschikt voor mensen die het ‘s nachts te warm hebben en het vormt zich goed naar je lichaam. Ze zijn stevig en daardoor geschikt voor zwaardere mensen. Er bestaan nog twee andere soorten schuimmatrassen namelijk PE-schuim en traagschuim.

Polyether of PE-schuim houdt warmte en vocht goed vast en is ideaal voor mensen die het snel koud hebben in bed. Ze zijn goedkoop en hebben een lange levensduur. Meestal zijn ze anti-allergisch maar wel niet stevig genoeg voor zware mensen.

Traagschuim matrassen krijgen vele positieve beoordelingen. Ze houden warmte vast en isoleren goed. Ze vormen zich goed naar het lichaam en zorgen voor een optimale ondersteuning. Deze soort is perfect voor mensen die last hebben van spierpijnen.

Verder kun je nog kiezen voor latex matrassen met schuimrubber, gel matrassen, harde of zachte waterbedden of natuurlijk een kindermatras.

 

 

Hardheid en grootte van de matras

 

De hardheid van een matras hangt van je eigen voorkeur af. Houd er wel rekening mee dat je lichaam niet teveel maar ook niet te weinig mag wegzakken in een matras. Als dit gebeurt betekent het dat je te weinig of teveel ondersteuning krijgt en beide zijn nefast voor een goede nachtrust.

We geven enkele tips. Mensen met een normaal lichaamsgewicht kunnen kiezen voor een medium harde matras. Deze matrassen zijn ook geschikt voor mensen die op hun rug of hun zijde slapen. Als je echter een laag lichaamsgewicht hebt, dan kun je beter kiezen voor een zachte matras. Anders zul je niet comfortabel liggen. Met een laag lichaamsgewicht doelen we op personen die minder dan 75 kg wegen.

Voor personen met een hoog lichaamsgewicht, dit wil zeggen hoger dan 85 kg, is het beter om voor een harde matras te kiezen. Door je hogere gewicht zul je op een zachte of medium matras teveel wegzakken en niet genoeg ondersteuning hebben. Deze matrassen zijn ook beter voor mensen die op hun buik slapen.

Over de grootte van een matras valt niet veel te zeggen. Je kunt kiezen tussen een eenpersoons of tweepersoons matras. Een eenpersoons heeft meestal een lengte van 190 cm en een breedte van 90 cm maar dit kan ook variëren. Voor een tweepersoonsmatras bedraagt de breedte meestal 135 cm of 150 cm terwijl de lengte hetzelfde blijft.

Dit hangt van je eigen voorkeur af maar ook van de ruimte in je slaapkamer. Is je slaapkamer groot genoeg en wil je veel ruimte in je bed koop dan een groter model. Als je echter over weinig plaats beschikt dan zul je moeten doen met een standaard model.

 

Materiaal en prijs

 

Het materiaal van een matras werd in het eerste punt al grotendeels besproken. Vele modellen gebruiken echter ook een combinatie van verschillende materialen. Zo is een traagschuim matras meestal gemaakt van een ander materiaal en ligt er dan een laag traagschuim van enkele centimeters dik op.

Als je last hebt van allergieën kan het ook interessant zijn om voor een matras te kiezen met anti-allergene eigenschappen. Je kunt een wolvrije matras kopen en vermijdt ook matrassen met springveren want deze trekken stof aan. Het is beter om een matras van latex of koudschuim te kopen, deze zijn voordeliger dankzij hun open celstructuur.

Elke matras heeft ook een hoes of tijk. Die is bedoeld om het ligcomfort te verbeteren maar beschermt je ook tegen stof en vuil. Als je deze hoes kunt afnemen kun je het makkelijk wassen en proper houden.

Met al deze punten in gedachten kun je nu op zoek gaan naar mooie aanbiedingen door verschillende matrassen te vergelijken. Maak een lijstje op met je eisen en luister naar de aanbevelingen van vrienden.

 

 

Matras reviews – top 5

 

 

Een goede nachtrust is van essentieel belang. Door goed uit te rusten, ben je gereed om de uitdagingen van het dagelijkse leven aan te kunnen gaan. Voldoende goede rust, draagt ook bij aan een gezonder leven. Onderschat de waarde van goed slapen niet en kies daarom alleen voor de beste matras.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Apollo Bonell

 

De Apollo Bonell matras is het ideale product om jou een goede nachtrust te garanderen. Dit product biedt genoeg ondersteuning doordat het een medium tot stevige matras is. Je kunt er elke avond heerlijk op slapen en uitgerust opstaan.

Deze matras heeft een afneembare tijk die je kunt weghalen om te wassen. Op zo een manier blijft de hoes van dit product ook schoon en hygiënisch.

Dit product is antiallergisch en milieuvriendelijk, dus als je voor dit product kiest dan ben jij ook milieubewust. Het is geschikt voor personen met een maximaal gewicht van 90 kg.

De meeste kopers zijn wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product is duurzaam en het heeft een fraai design. Het is een dikke en stevige matras en je ligt er comfortabel op. Voor enkele kopers is dit product niet duurzaam.

 

 

 

 

 

 

 

Bedworld Comfort Gold

 

Met de Bedworld Comfort Gold kun je nu elke middag of avond heerlijk slapen. Deze matras is 20 cm dik en heeft maar liefst 7 comfort zones. Dat houdt in dat op deze 7 zones de veren soepeler en steviger zijn gemaakt. Hierdoor biedt dit product een goede drukverlaging en ergonomische balans van de drukpunten van uw lichaam.

Dit product is daarom in het bijzonder geschikt voor mensen die meer op hun rug en zijde slapen en ook voor mensen die last hebben van hun rug, schouder of heupen.

Als je naar de prijs kijkt van dit product, dan lijkt het op een matras aanbieding en dat is het ook voor alle kopers. Tot nu toe staan er alleen positieve beoordelingen van dit product, want alle kopers zijn tevreden ermee. Het is van goede kwaliteit en het ligt heerlijk en comfortabel. Dit product is duurzaam en de prijs is zeker voordelig.

 

 

 

 

 

 

 

Trendzzz Pocketvering 7-zones

 

De Matras Pocketvering is een geweldige matras waarop jij graag elke avond zal gaan slapen. Het is een matras dat genoeg comfort en ondersteuning biedt aan het lichaam.

Het is voorzien van 7 zones veren, welke speciale ondersteuning biedt aan bijvoorbeeld je schouders, heupen en rug.

Dit product is afgewerkt met luxe comfort foam en garandeert een goede nachtrust. Het is een tweepersoons matras dat licht van gewicht is en een gemiddeld slaapcomfort biedt.

Hierdoor kun je het met gemak verplaatsen en is het een goede uitkomst voor wanneer je plotseling logeerbezoek krijgt.

Voor dit product zijn er alleen maar positieve beoordelingen te lezen. Alle gebruikers zijn blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het voelt fijn aan om er op te slapen en het heeft een bepaalde mate van stevigheid.

 

 

 

 

 

 

 

PerfectRelax 22 cm Dik!

 

Met de PerfectRelax heb jij gegarandeerd een goede en comfortabele nachtrust. Dit product is voor mensen die alleen maar het beste in het leven willen. De kern van dit product heeft 7 onafhankelijke zones met pocketvering en latex.

Het heeft een hoes dat afneembaar is zodat je het kunt wassen. De hoes is verder ook nog antibacterieel. Wat uniek is aan dit product, is dat het een combinatie is van twee matrassen in 1. Aan de ene kant heb je een dikke laag van 3 cm latex en aan de andere kant een laag van 2 cm polyurethaan schuim.

Er is tot nu toe maar 1 beoordeling geplaatst voor dit product. De koper is tevreden ermee, want het is een duurzaam product en het is handig in gebruik. Het heeft een aantrekkelijk en fraai design. Voor deze koper is dit een top product, want het heeft de gebruiker ook geholpen doordat de rugpijn van de persoon helemaal verdwenen is.

 

 

 

 

 

 

 

Tempur Hybrid Elite

 

De Tempur Hybrid Elite is een matras dan 25 cm dik is en is geschikt voor 1 persoon.

Het is gemaakt van geavanceerd drukverlagend materiaal namelijk Tempur visco-elastisch materiaal in combinatie met Precision Micro pocketveren.

Deze matras past zich op een perfecte manier aan, aan de contouren van het lichaam. Het reageert ook op alle bewegingen die u maakt, dus u kunt met dit product rekenen op een goed comfort en de beste ondersteuning. Het is voorzien van een hoes die je met een ritssluiting eraf kunt halen om te wassen.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope matrassen. Voor dit product is er nog geen review geplaatst en dat zou met de hoge prijs ervan te maken kunnen hebben. Op basis hiervan kan er geen advies worden gegeven voor dit product.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of