Beste pan

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Pannen test van 2018

 

 

Pannen koopgids

 

In elk huishouden heb je wel pannen nodig en natuurlijk wil je ook van de beste pannen die er zijn, kunnen genieten. Dat kun je doen door de pannen met elkaar te vergelijken en een goede keuze te maken. In dit artikel helpen we jou daarmee door enkele belangrijke punten te bespreken.

 

 

Prijs

 

De prijzen van pannen kunnen heel verschillend zijn, want de prijzen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo hangt het ervan af waarvan zo een pan is gemaakt en hoe groot de pan is. Een pan kan van hetzelfde materiaal gemaakt zijn en dezelfde afmetingen hebben, maar omdat het van twee verschillende merken zijn, zal de prijs toch nog verschillen. Dan heb je ook het geval dat je dezelfde pan bij twee verschillende aanbieders kan zien voor een andere prijs.

Daarom is het belangrijk dat je eerst goed uitkijkt om zo een pan aanbieding tegen te komen. Op zo een manier hoef je niet meer geld uit te geven dan het nodig is. Een heel goede manier om tegenwoordig uit te kijken naar producten, is door ze online te bezichtigen. Je kunt zelfs online bestellen en bij sommige webshops wordt het product tot aan huis geleverd tegen een kleine vergoeding of soms geheel gratis.

 

 

Type

 

Het type pan die je nodig hebt, hangt helemaal ervan af wat je wilt koken. Niet alle ingrediënten of gerechten kunnen in alle pannen gemaakt worden. Met de diverse aanbiedingen en functies van de pannen, zal het onwaarschijnlijk zijn dat je maar 1 pan in huis hebt. Je hebt verschillende typen pannen die je kunt onderscheiden. Enkele van deze pannen zijn: koekenpannen, braadpannen, sauteerpannen, steelpannen, stoofpannen, wokpannen, vispannen, grillpannen etc. De koekenpannen zijn ideaal voor het bakken van heerlijke pannenkoeken.

Met de braad- of stoofpannen kun je alle soorten vlees heerlijk stoven of braden. De sauteerpannen of steelpannen zijn ideaal voor het maken van lekkere sauzen of puree. In de wokpannen kun je heerlijke wokgerechten maken van verse groente of gebakken rijst. De vispannen zijn ideaal voor het bakken van vis en de grillpannen voor het grillen van vlees.

 

 

Materiaal

 

Behalve dat je verschillende typen pannen hebt, kun je ook een onderscheid maken in het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Enkele materialen zullen hier besproken worden. Er zijn pannen die gemaakt worden van roestvrij staal. Deze pannen zijn duurzaam en gemakkelijk om schoon te maken. Afhankelijk van de steel kunnen deze pannen gewoon in de oven en vaatwasmachine gebruikt worden. Pannen die gemaakt zijn van geëmailleerd gietijzer worden langzaam heet en zijn ideaal voor het langzaam stoven van vlees.

De geëmailleerde laag is duurzaam en geeft niet af. Je kunt zo een pan in de vaatwasmachine en oven plaatsen. Alleen zijn deze pannen wel erg zwaar in vergelijking met andere pannen. De aluminium pannen zijn licht van gewicht en behoren tot de goedkope pannen. Een nadeel van deze pannen is dat het voedsel een andere kleur en bittere smaak kan krijgen.

 

 

Waarop je moet letten

 

Voordat je nieuwe pannen gaat aanschaffen is het aangeraden om eerst een inventaris op te maken van de pannen die je al thuis hebt. Welke zijn aan vervanging toe en welke ontbreken uit jouw collectie die je graag zou willen hebben? Als je nieuwe pannen gaat aanschaffen, houdt dan ook rekening met de kookplaat waarop je het gaat gebruiken.

Sommige kookplaten, zoals de gaskookplaten zijn voorzien van een ijzeren frame. Ga dus na als de pan goed op de brander zal passen van de kookplaat. Denk vooral aan wokpannen die een ronde bodem hebben. Overweeg ook welke pannen je graag met een deksel wilt hebben. Het is zeker aangeraden om te kiezen voor een deksel dat van glas is gemaakt, zodat je het kookproces in de gaten kunt houden.

 

 

Onderhoud

 

Als je verschillende soorten pannen hebt, dan zal je ze ook verschillend moeten gebruiken en onderhouden. Een goed voorbeeld hiervan is een pan die voorzien is van een antiaanbaklaag. In zo een pan kun je het best koken met een plastieken lepel of een lepel die ook voorzien is van een antiaanbaklaag. Op zo een manier voorkom je dat de pan beschadigd raakt.

Hoe meer zo een pan beschadigd raakt, hoe meer de antiaanbaklaag zal verdwijnen. Je zult dan merken dat de pan niet meer zo functioneel is als voorheen. Een ander punt is het afwassen van een pan. Sommige pannen moet je het liefst met de hand afwassen, maar dan heb je ook pannen die je in de vaatwasmachine kunt plaatsen. Als je een pan met de hand gaat wassen, is het een aanbeveling dat je niet met bijtende middelen te werk gaat.

 

 

Pan reviews – top 5

 

 

Om koken zo prettig als mogelijk te maken, heb je wel de juiste accessoires en attributen nodig. Denk daarbij aan de juiste apparaten en kookgerei als pannen, lepels, etc. Het is dan ook van belang dat je pannen hebt waarmee je met gemak kunt koken en die je gemakkelijk kunt schoonmaken daarna. Bekijk de opties hieronder, om te kiezen voor de beste pan.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Le Creuset Les Forgées

 

De Le Creuset Les Forgées wokpan is een mooi en elegant product. Het is stevig en duurzaam, want het is gemaakt van gesmeed aluminium en het is voorzien van een PFOA-vrije antiaanbaklaag.

Met dit product kun je snel en prettig koken, want het heeft een gelijkmatige warmteverdeling en een rvs handgreep. De handgreep wordt niet heet tijdens het koken, wat dit product ook veilig maakt.

Deze pan is geschikt voor alle warmtebronnen zoals gas, halogeen, elektrisch, keramisch en inductie. De pan heeft een diameter van 30cm en is niet voorzien van een deksel.

Gezien de prijs van dit product dan behoort het niet tot de categorie van goedkope pannen. Ondanks de hoge prijs van dit product zijn er alleen positieve reviews te lezen erover. Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en het is van goede kwaliteit.

 

 

 

 

 

 

 

Tefal Jamie Oliver Hard Enamel

 

De Tefal Jamie Oliver Hard Enamel is een luxe koekenpan en heeft een diameter van 24 cm. De buitenkant van de pan heeft een emaille en is krasbestendig, hierdoor is het ook gemakkelijk schoon te maken.

De binnenkant is voorzien van een Top coat laag genaamd ProMetal Pro, een milieuvriendelijke anti aanbaklaag die bestaat uit harde mineralen. Een ideaal product waarmee je kunt koken of bakken zonder dat je teveel gebruik maakt van vet.

Het is geschikt voor alle warmtebronnen behalve voor inductie. Let wel dat dit product niet geschikt is voor de vaatwasmachine.

Voor dit product zijn er tot nu toe alleen positieve reviews geschreven. Het is handig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Dit product is eenvoudig om schoon te maken. Het heeft een hoge rand, zodat het spatten of vermorsen word geminimaliseerd. Voor deze kopers is dit een top product.

 

 

 

 

 

 

 

BK Easy Inductie

 

De BK Easy inductie grillpan is een duurzaam en kwalitatief product. Dit product is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en je kunt het ook in de oven gebruiken tot ongeveer 160 graden Celsius.

Het heeft een sterke coating waardoor het bijna onmogelijk is om je gerecht te laten aanbranden. Het heeft een handige en gemakkelijke handgreep. Met dit product kun je de lekkerste gerechten maken zoals een heerlijke biefstuk of vis grillen.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een pan aanbieding en dat kun je merken aan de beoordelingen die er zijn geplaatst. Het grootste deel van de kopers is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en handig in gebruik.

Dit product heeft ook een redelijke prijs. Het heeft een goede antiaanbaklaag waardoor niets aanbrandt en je krijgt mooie grillstrepen op je ingrediënten.

 

 

 

 

 

 

 

WMF CeraDur Profi

 

De WMF CeraDur Profi koekenpan heeft een diameter van 28 cm. Dit product is geschikt voor alle warmtebronnen zoals elektrisch, halogeen, gas, keramisch en zelfs inductie.

Het is gemaakt van roestvrij staal en is duurzaam. Met deze pan kun je de eenvoudigste gerechten maken zoals roereieren, pannenkoeken, roer groente en nog veel meer. Het heeft een antiaanbaklaag waardoor je ingrediënten niet aanplakken. Verder is het gemakkelijk om deze pan te reinigen.

Er staat tot nu toe maar 1 beoordeling geschreven voor dit product. De koper is tevreden met dit product en geeft er positief advies over, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik.

Het is een pan die je gemakkelijk kunt reinigen. De pan is niet goedkoop, maar is wel kwalitatief en duurzaam. Koken met deze pan is gemakkelijk en gezond, want je hebt maar een beetje vet nodig.

 

 

 

 

 

 

 

de Buyer STEEL FRY

 

Met de Buyer STEEL FRY pan kun je echt genieten van koken. Het is een multifunctionele pan, waarmee je diverse heerlijke gerechten kunt maken. Voor het grillen van je vlees of voor het wokken van je groente.

Het is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en is duurzaam. Dit product heeft een diameter van 28 cm en is 2,17 kg zwaar. De pan warmt snel op en geeft een mooie gebakken rand aan je ingrediënten.

Voor dit product staat er ook maar 1 review geschreven. De koper is, op enkele minpunten na, tevreden met dit product. Het is duurzaam en het is van goede kwaliteit. Het is handig in gebruik en heeft ook een goede prijs.

Een minpunt is dat dit product zwaar is en dat je zelf een antiaanbaklaag moet maken. Doordat het zwaar is wordt het optillen van de pan tijdens het roerbakken wel een karwei.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar