Beste personenweegschaal

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Personenweegschalen test van 2018

 

 

Personenweegschalen koopgids

 

Als je wilt weten hoe zwaar je weegt om na te gaan als je een ideaal gewicht hebt of als je moet afvallen, dan heb je zeker een personenweegschaal nodig. Je kunt op aanbeveling de beste personenweegschalen met elkaar vergelijken en met wat doorzetting kun je een personenweegschaal aanbieding in je bezit krijgen.

 

De zuinigheid

 

Personenweegschalen  zijn er in diverse aanbiedingen en ze hebben allemaal een eigen mate aan zuinigheid. Sommige weegschalen beschikken over knoppen en schakelaars om het product aan- en uit te schakelen. De zuinigheid van deze weegschalen is hierdoor grotendeels afhankelijk van jou om dit apparaat na gebruik weer uit te schakelen.

Het is bijna vanzelfsprekend bij zulke personenweegschalen dat je vaker de accu’s zal moeten verwisselen. Niet alle weegschalen die batterijen als voeding gebruiken zijn even zuinig, maar het hangt ook af van andere factoren. De zuinigheid hangt niet alleen van de samenstelling van de weegschaal af, maar vooral van hoe je het onderhoudt en bewaart. Er zijn naast deze modellen ook personenweegschalen die helemaal geen batterijen gebruiken. Deze producten werken mechanisch en zijn grotendeels afhankelijk van een veer die ontspant en uitrekt.

Deze weegschalen moesten in het verleden geijkt worden, waardoor men het niet zo accuraat vindt. Maar er zijn zeker wel goede personenweegschalen te vinden die net zo accuraat zijn als elektrische weegschalen.

Doordat deze weegschalen steviger zijn en ook geen batterijen gebruiken, zijn ze vergeleken met elektrische weegschalen wel wat zuiniger. Naast een personenweegschaal aanbieding kun je zeker ook verwachten dat je niet goedkope personenweegschalen zult aantreffen die heel zuinig kunnen zijn of juist niet.

 

 

Het weegvermogen

 

Elke personenweegschaal heeft weer een andere uitstraling of vormgeving. Een mooie weegschaal is altijd meegenomen, maar de belangrijkste factor blijft toch wat het weegvermogen van een personenweegschaal is. Het weegvermogen kan steeds gaan verschillen bij elke personenweegschaal.

In de meeste gevallen hebben de weegschalen die geschikt zijn om het gewicht van mensen te meten een bereik van 0 tot en met 150 kg. Er zijn ook vele andere weegschalen die veel meer weegvermogen hebben. Er zijn ook zwaardere mensen die hun gewicht moeilijk zouden kunnen bijhouden als alle personenweegschalen zich zouden beperken tot een bepaald gewicht.

Het weegvermogen wordt ook in andere massa-eenheden weergegeven, omdat elk land andere eenheden gebruikt. De weegschalen die een weegvermogen van 150 kg bereiken zijn digitale weegschalen en die kunnen veel meer gewicht verdragen.

Vele moderne ontwerpen die batterijen gebruiken werken met sensoren. Als je op de personenweegschaal drukt, schakelt het apparaat gelijk aan en het schakelt na een tijdje zelf uit als er geen gewicht erop rust.

 

 

Hoe veilig is het?

 

Veiligheid staat in alles centraal ook in het comfort van jouw woning. Daarom is er tijdens het productieproces van de meeste weegschalen ook rekening gehouden dat het product zo veilig als mogelijk is. Voor wat betreft de mechanische personenweegschalen, die zijn vaak genoeg heel veilig.

Deze zijn gemaakt van ijzer en ze zijn voorzien van een rubberen weegplatform. De moderne weegschalen zijn digitale personenweegschalen. Deze producten kunnen gefronste wenkbrauwen veroorzaken, omdat ze een weegplatform hebben dat gemaakt is van hard glas. Voor iedereen die nog nooit gebruik gemaakt heeft van dit product is het goed om te weten dat het glas heel veilig is om op te staan.

Vele moderne personenweegschalen beschikken over een weegplatform gemaakt van gehard veiligheidsglas. Dit oppervlak is zorgvuldig vervaardigd om het aanbevolen gewicht aan te kunnen. Het platform van rubber is ook waterbestendig, waardoor je gemakkelijk na een fris bad gelijk op de weegschaal kunt stappen. Ook heeft de weegschaal die van glas gemaakt is een antislip oppervlak om uitglijden te voorkomen.

 

Wat kan het meer doen

 

Personenweegschalen komen net als Smartphones steeds met nieuwe snufjes. Sommige personenweegschalen hebben naast de basismogelijkheid om te wegen ook andere mogelijkheden zoals smart-functies. Het gaat hier namelijk om digitale personenweegschalen, want analoge weegschalen bieden geen extra mogelijkheden dan het wegen van het gewicht. Dankzij de technologische ontwikkelingen van de laatste tijden kun je veel meer bereiken met een personenweegschaal dan 50 jaar terug.

Je kunt bepaalde weegschalen verbinden aan Wifi en Bluetooth. En het biedt door de geheugenfunctie ook de mogelijkheid om informatie op te slaan van vele gebruikers. Je kunt je gezondheid goed in de gaten houden, omdat deze moderne personenweegschalen je Body Mass Index meten. Ook kunnen deze weegschalen naast het gewicht de spiermassa, het lichaamsvet, het vochtgehalte en ook de botmassa aangeven.

Na deze analyse kan de weegschaal jou accuraat aangeven wat de gesteldheid is van je lichaam. Er komen ook meetfuncties voor die een specifieke beoefende tak van sport monitoren en je vorderingen bijhouden. Er zijn natuurlijk speciale applicaties die je kunt gebruiken om deze weegschalen ten volle te kunnen benutten. De extra applicaties kunnen heel specifiek uitmaken als het gewichtstoename te maken heeft met meer vet- of spiermassa.

 

 

Personenweegschaal reviews – top 5

 

 

Het is voor een goede gezondheid van belang dat u op de hoogte blijft over uw lichaamsgewicht. Vooral als je iemand bent die bewust eet, leeft en beweegt of als jij graag zou willen afvallen. Het is dan zeker handig om een personenweegschaal in huis te hebben, zodat je van tijd tot tijd je lichaamsgewicht kunt meten. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste personenweegschaal.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Tefal PP1200 Premio

 

Met de Tefal PP1200 Premio kun je elke keer nauwkeurig jouw gewicht meten. Dit product heeft een extra dun design, waardoor je het met gemak kunt dragen of opbergen.

Het is een praktische personenweegschaal die een glazen weegplateau heeft. Het gewicht wordt voor het gemak digitaal weergegeven op een LCD display. Het werkt op batterijen en schakelt na gebruik automatisch uit, op zo een manier bespaar je ook op batterijen. Het maximaal weegvermogen van dit product is 160 kg.

Het overgrootste deel van de kopers is blij met dit product, want het is eenvoudig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Het is een voordelige koop, want het heeft een redelijke prijs en het geeft wel consequent hetzelfde gewicht aan.

Een nadeel is dat het geen verlicht display heeft, zodat het gemakkelijker af te lezen is en de meting duurt soms wat lang.

 

 

 

 

 

 

 

Medisana PSD

 

De Medisana PSD is een analoge personenweegschaal waarmee jij je gewicht nauwkeurig kunt wegen. Dit product heeft een maximaal vermogen van 150 kg dat je erop kunt wegen. De aanduiding wordt per 500 gram aangegeven. Een voordeel is dat je geen batterijen nodig hebt voor dit product, want het weegt mechanisch.

Handig is dat het een antislip rubber vlak heeft, waardoor het ook veilig in gebruik is. Hierdoor is dit product ook opvallend en gemakkelijk te vinden. Je kunt dit product gemakkelijk opbergen in de kast en onder het bed.

Bijna alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is eenvoudig om te gebruiken. De prijs van dit product is ook goed. Enkele kopers vinden dat dit product een matige kwaliteit heeft, omdat het kwetsbaar is en dat het lastig in gebruik is. De weergave van het gewicht wijkt soms af.

 

 

 

 

 

 

 

Inventum PW720BG

 

Met de Inventum PW720BG personenweegschaal kun je tot een maximaal gewicht van 150 kg wegen. Het heeft een ingebouwde Body fat Index functie, waarbij dit product het vocht-, vet- en spiermassapercentage van het lichaam weergeeft in 0,1%.

Het weegplateau is gemaakt van gehard glas en met de zilverkleurige behuizing, ziet dit product er modern en elegant uit. Het heeft een LCD display dat verlicht is met een blauw licht. Dat maakt het ook gemakkelijk om het in de avond af te lezen.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een personenweegschaal aanbieding. De meeste kopers zijn blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik.

Voor sommige kopers heeft dit product een matige kwaliteit en is het kwetsbaar. Daarnaast is het lastig in gebruik. De batterijen raken snel leeg en het is niet altijd nauwkeurig.

 

 

 

 

 

 

 

Soehnle Melody 2.0 Glas

 

De Soehnle Melody 2.0 Glas is een prachtig vormgegeven elektrische weegschaal en is een ideaal product voor elk huishouden. Het heeft een weeggradatie van 100 gram en het maximaal gewicht dat je ermee kunt wegen is 150 kg.

Dit product kan dus door eenieder gebruikt worden, want het geeft het gewicht nauwkeurig aan. Het heeft een memory functie voor 1 persoon, maar heeft geen smart functie. Voor het gemak komt dit product samen met een handleiding.

Een groot deel van de kopers geeft positief advies over dit product, want ze zijn er blij mee. Het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Daarnaast is de prijs van dit product ook redelijk.

Het is een goede weegschaal, dat eenvoudig in gebruik is. Voor sommige kopers is dit product lastig in gebruik en voldoet het niet aan de verwachtingen.

 

 

 

 

 

 

 

Garmin Index

 

De Garmin Index is een slimme top weegschaal die een heleboel opties biedt aan de koper of gebruiker. Dit product kan maximaal door 16 personen gebruikt worden.

Het is een ideaal product voor mensen die kiezen voor een gezonde en bewuste leefstijl, want deze weegschaal meet niet alleen het gewicht, maar ook de Body Mass Index, hoeveelheid lichaamsvet en spiermassa. Er is een mogelijkheid om dit apparaat aan te sluiten op Wifi of te verbinden via Bluetooth en ANT+. De batterij die samen met dit product komt, kan ongeveer 9 maanden gebruikt worden.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope personenweegschalen. Voor de kopers die dit product hebben aangeschaft, is dit product van goede kwaliteit en is het eenvoudig in gebruik.

Enkele kopers vinden dat dit product een te hoge prijs heeft en dat het niet accuraat genoeg is.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of