5 Beste Powerbanks Test van 2024

Laatste update: 20.04.24

 

Powerbanks – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De technologie staat nooit stil en dat betekent dat ook onze smartphones, tablets en laptops regelmatig aan vernieuwing toe zijn. Zo zijn er de laatste jaren heel wat nieuwe generaties smartphones en tablets op de markt gekomen die – in tegenstelling tot hun voorgangers – over heel wat extra toepassingen en applicaties beschikken. Dat betekent dat de batterij van het desbetreffende apparaat sneller leeg raakt en dient te worden opgeladen. De aanschaf van een powerbank is dan een welkome aanbeveling en weloverwogen investering. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Mojogear XL 20.000 mAh powerbank die gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van maar liefst 3 aansluitingen. Daartegenover staat de Anker PowerCore 10.000 mAh powerbank die meteen in het oog springt vanwege zijn ultra compacte design en lichte gewicht. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Powerbanks (Reviews) van 2024

 

We kunnen altijd maar meer en meer doen met onze smartphones. Natuurlijk gaan deze dan ook meer batterij verbruiken. Je hebt tegenwoordig toegang tot duizenden apps die de gebruiksduur van je batterij aanzienlijk verkorten. Om te voorkomen dat je zonder batterij zit kun je een powerbank kopen zodat je op elk moment je smartphone of tablet kunt opladen. Kies uit de volgende vijf topproducten de beste powerbank uit.

 

1. Mojogear XL 20.000 mAh Extra Fast Powerbank – 3 apparaten tegelijk opladen

 

Net zoals de bekende Xtorm powerbanks of de powerbanks van Solar, behoort ook dit exemplaar van Mojogear tot de bekende en populaire apparaten. Een blik op de online reviews lijkt dit alvast meteen te bevestigen. Zo zijn er heel wat klanten die duidelijk tevreden blijken met de aangeboden kwaliteit, de lange batterijduur en de stevigheid van het apparaat wat hem toch de moeite waard maakt om even van naderbij te bekijken.

Zo springt de Mojogear Powerbank meteen in het oog vanwege zijn bijzonder hoge batterijcapaciteit van 20.000 mAh aangevuld met de aanwezigheid van maar liefst 3 aansluitingen. Zo geniet je alvast 2 standaard USB-poorten én 1 krachtige USB-C poort waardoor het mogelijk wordt om tot wel 3 apparaten tegelijkertijd te gaan opladen. De 20.000 mAh powerbank blijkt dan ook geschikt voor het opladen van smartphones, tablets, e-readers en action cams.

Bij aankoop van deze unieke powerbank wordt eveneens een geschikte USB-kabel meegeleverd alsook een informatieve handleiding waarin de nodige instructies staan vermeld.

 

Voordelen:

Batterijcapaciteit: je bent alvast verzekerd van een vrij grote batterijcapaciteit van wel 20.000 mAh waardoor het mogelijk wordt om je smartphone tot wel 6 keer op te laden. Verder geniet je ook een quick charging functie.

Gebruiksgemak: de powerbank is – met behulp van de meegeleverde USB-kabel – bijzonder eenvoudig op te laden en geschikt voor gebruik in combinatie met smartphones, tablets, e-readers en action cams.

Aansluitingen: hij is voorzien van 2 USB-poorten én 1 USB-C poort waardoor je over 3 aansluitingen beschikt en bijgevolg in de mogelijkheid geniet om tot wel 3 apparaten tegelijkertijd te gaan opladen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens een kleine minderheid van de kopers zou deze Mojogear powerbank niet naar behoren functioneren en regelmatig uitschakelen.

Prijskaartje: in het verlengde van de voorgaande kwetsbaarheid, vinden heel wat kopers dat het niet meteen om één van de goedkope powerbanks uit het rijtje gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Anker PowerCore powerbank 10.000 mAh

 

Het is niet altijd gemakkelijk om een krachtige powerbank te spotten tegen een mooi en betaalbaar prijsje. Toch zou je met dit toestel van het bekende merk Anker wel eens geluk kunnen hebben. Het apparaat heeft alvast heel wat online reacties mogen ontvangen waarvan de meerderheid duidelijk positief is.

Deze powerbank heeft een maximale batterijcapaciteit van maar liefst 10000 mAh. Indien je een powerbank wenst met een nog hogere capaciteit dan is dit uiteraard mogelijk. Houd er wel rekening mee dat je dit ook zult merken in de uiteindelijke prijsbepaling. Verder is het toestel voorzien van 2 aansluitingen en is het compatibel met eender welke smartphone of tablet.

Bij de aankoop van het apparaat wordt er meteen ook een kabel meegeleverd. De meeste gebruikers zijn dan ook positief over de uitstekende kwaliteit en het mooie prijskaartje van dit apparaat. Verder is het toestel volgens andere gebruikers ook heel gebruiksvriendelijk. Een enkele koper vermeldt echter wel dat de stekker niet werd meegeleverd.

Steeds meer mensen zijn in het bezit van een powerbank toestel. Indien je er zelf nog geen hebt dan kun je alvast even dit exemplaar van het bekende merk Anker bekijken. Dit toestel heeft een mooie zwarte kleur maar kun je ook in het wit verkrijgen. Het is compact en makkelijk overal mee naartoe te nemen.

 

Voordelen:

Batterijcapaciteit: deze handige powerbank is bijzonder krachtig en beschikt zelfs over een maximale batterijcapaciteit van wel 10000 mAh.

Gebruiksgemak: het toestel is voorzien van maar liefst 2 aansluitingen en bij de aankoop van het apparaat dan krijg je er meteen ook een degelijke kabel bij.

Compatibel: deze powerbank is niet alleen compatibel met om het even welke smartphone maar bovendien ook met tablets en actioncam toestellen.

 

Nadelen:

Geen stekker: slechts één enkele koper vermeldt dat de stekker niet werd meegeleverd met deze powerbank. En dit is natuurlijk best wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Xtorm – 20 W Powerbank voor iPhone 12 – 10.000 mAh – 3 aansluitingen

 

Ben je regelmatig onderweg en wil je niet het risico lopen om plotseling onbereikbaar te zijn? Dan is de aanschaf van een functionele powerbank, zoals bijvoorbeeld dit model van Xtorm, alvast een meer dan goede aanbeveling gebleken. Met dit compacte rechthoekige apparaatje is het mogelijk om je smartphone tot maar liefst 4 keer op te laden. Maar daar blijft het niet bij want de powerbank blijkt eveneens compatibel met e-readers, laptops en tablets wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Ondanks zijn relatief compacte en handzame uitvoering, levert de  Xtorm powerbank een ruim vermogen tot 20W aangevuld met een aanzienlijke batterijcapaciteit van wel 10.000 mAh. In tegenstelling tot tal van andere powerbanks, worden de 2 standaard USB-uitgangen gecombineerd met een extra krachtige 20W USB-C uitgang die ontworpen is om je smartphone in een recordtempo op te laden. Ben je in het bezit van een gloednieuwe iPhone 12 of 13 dan betekent dit dat je smartphone van 0 tot 59% kan worden opgeladen en dit in amper 30 minuten.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van deze relatief goedkope powerbank. Slechts één koper vindt het jammer dat er bij aankoop geen beschermhoesje werd meegeleverd.

 

Voordelen:

Aansluitingen: de 2 standaard USB-aansluitingen worden moeiteloos gecombineerd met een extra krachtige 20W USB-C aansluiting.

Kabel: bij aankoop van deze Xtorm powerbank wordt – naast de instructieve handleiding – eveneens een verbindingskabel meegeleverd.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met andere gelijkaardige powerbanks kunnen we stellen dat de Xtorm vast en zeker tot de goedkope powerbanks mag worden gerekend.

 

Nadelen:

Geen beschermhoes: één enkele koper vindt het behoorlijk jammer dat er bij aankoop geen beschermhoes werd aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. MW Powerbank – Draadloze Powerbank iPhone – MagSafe Powerbank – Powerbank 10000mAh – 3-in-1 Oplader

 

Door te kiezen voor de MW MagSafe powerbank kies je voor een krachtige 3-in-1 oplader die bekend is met de befaamde MagSafe technologie en daardoor uitermate geschikt om de nieuwe iPhone 12 en 13 probleemloos op te laden. Bij aankoop ervan worden automatische een instructieve handleiding alsook een USB-oplaadkabel en een oplaadstation meegeleverd, wat zijn prijskaartje lijkt te rechtvaardigen.

Net zoals de meeste andere apparaten betreft het ook hier een vrij compacte rechthoekige uitvoering die makkelijk overal mee naartoe te nemen is, maar over meerdere mogelijkheden beschikt. Zo is er in eerste instantie de MagSafe magneet die je in staat stelt om je smartphone geheel draadloos op te laden. Deze methode wordt aangevuld met een USB-A én USB-C uitgang wat betekent dat je in principe tot wel 3 apparaten tegelijkertijd kunt opladen.

Je geniet daarbij een vermogen van 18W dat wordt aangevuld met een vrij ruime batterijcapaciteit van wel 10.000 mAh. Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de vele mogelijkheden, lijkt een enkele koper dat helemaal niet. Zo vindt hij/ zij de kwaliteit middelmatig en de prijs te duur.

 

Voordelen:

Batterijcapaciteit: de MW powerbank garandeert een ruime batterijcapaciteit van wel 10.000 mAh.

Veelzijdig: het betreft een handige 3-in-1 oplader die voorzien is van een krachtige MagSafe magneet, een USB-A én USB-C aansluiting. Kortom, je kunt tot 3 apparaten tegelijkertijd opladen.

Draadloos: draadloos opladen behoort tot de mogelijkheden dankzij de krachtige geïntegreerde MagSafe magneet.

Handig in gebruik: de powerbank is eveneens voorzien van een uitklapbare standaard en een helder en duidelijk leesbaar led display.

 

Nadelen:

IPhone: houd er rekening mee dat het gebruik van de MagSafe magneet voorlopig slechts in bepaalde gevallen bruikbaar is zoals met een iPhone 12 en 13.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Trust Powerbank – 10.000 mAh – Quick Charge Opladen – Snellader 18W

 

We sluiten het rijtje af met de Trust Hyke Outdoor powerbank die gekenmerkt wordt door een compacte en lichtgewicht rechthoekige uitvoering en daardoor makkelijk overal mee naartoe kan worden genomen. De powerbank kent daarbij een vermogen van 18W dat wordt aangevuld met een aanzienlijke batterijcapaciteit van wel 10.000 mAh.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de vorige 2 toppertjes, blijkt deze Trust powerbank slechts voorzien van 2 aansluitingen. Doch, niet geheel van de minste. Zo geniet je enerzijds een 18W USB Quick Charge 3.0 aansluiting met bijbehorende autodetectie en anderzijds een 18W USB-C power delivery aansluiting die bijdragen aan een snelle oplaadbeurt van je smartphone, tablet of laptop.

Hoewel de powerbank heel wat positieve kenmerken voorop weet te zetten, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Capaciteit: met een batterijcapaciteit van 10.000 mAh in combinatie met de voorziene aansluitingen, is het mogelijk om je smartphone tot wel 4 keer op te laden.

USB-kabel: de meegeleverde micro USB-kabel is ideaal om de powerbank makkelijk en snel te kunnen opladen.

Handig in gebruik: de smartphone is niet alleen voorzien van stofdichte poorten maar is verder ook water- én zandbestendig. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een geïntegreerde zaklamp en een slimme led niveau-indicator.

 

Nadelen:

Prijzig:  we vermoeden dat het hogere prijskaartje voor sommige klanten wel eens een domper op de feestvreugde zou kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Powerbanks koopgids

 

Een powerbank is een handige gadget die je kunt meenemen op reis om je telefoon of tablet op elk moment op te laden. Je hoeft de powerbank zelf van vooraf op te laden en daarna kan het toestel genoeg stroom bevatten om jouw telefoon meerdere keren volledig op te laden. Bij het kopen van een powerbank moet je rekening houden met de grootte, de capaciteit en de stroomsterkte, de aansluitingen en de prijs.

 

 

Grootte van de powerbank

Vele personen willen een powerbank kopen om dit product mee te nemen op reis. Het is dan niet handig als je een groot voorwerp koopt. Het formaat is dus ook belangrijk afhankelijk van het doel die je in gedachten hebt voor de powerbank.

Als je een powerbank koopt met een hoge stroomsterkte en vermogen dan is deze meestal groot van formaat en ook zwaar van gewicht. Het voordeel is dat zo’n powerbank veel energie kan geven en opslaan maar het nadeel is dat het veel plaats inneemt.

Als je enkel een powerbank nodig hebt voor noodsituaties dan kun je gerust een compact exemplaar kopen die je makkelijk in je broekzak kunt meenemen. Tegenwoordig bestaan er zelfs al powerbanks in de vorm van een sleutelhanger.

Andere mogelijkheden zijn een pen die dienst doet als powerbank of zelfs een product die de vorm heeft van een bankkaart en slechts enkele millimeters dik is.

 

Capaciteit en stroomsterkte

De capaciteit van een powerbank hangt af van de batterij die erin zit en wordt uitgedrukt in mAh (milliampère-uur). Hoe meer mAh, hoe meer energie de powerbank kan opslaan en hoe meer apparaten je kunt opladen met de powerbank (of meerdere keren hetzelfde apparaat).

Het is beter om in de eerste plaats de capaciteit van de accu van je smartphone te controleren. Je kunt de capaciteit van de powerbank daarop baseren. Als je een powerbank koopt met dezelfde capaciteit als je smartphone dan zul je deze één keer volledig kunnen opladen.

Een gewone gebruiker heeft meestal al genoeg met een powerbank die over een capaciteit van 5000 mAh beschikt. Voor personen die intensief met hun smartphone bezig zijn of het gebruiken om te gamen is een hogere capaciteit beter geschikt.

Houd er rekening mee dat een powerbank na een tijdje een beetje van z’n capaciteit kan verliezen en dat het mogelijk is dat je je smartphone net geen twee of drie keer zult kunnen opladen, waar je dat in het begin wel kon.

De stroomsterkte van de powerbank is een ander belangrijk punt. Dit geeft aan hoe vlug de powerbank je apparaat kan opladen. Je kunt dit op de powerbank zelf aflezen en het wordt uitgedrukt in ampère. De meeste producten beschikken over een sterkte die tussen 1 en 3,5 A ligt. Hoe hoger dit getal ligt, hoe vlugger je een smartphone kunt opladen. Als je van plan bent om een tablet op te laden dan koop je beter een powerbank met minimum 2 A en 6000 mAh.

 

Aansluitingen van een powerbank

Bijna alle powerbanks zijn uitgerust met een USB verbinding om je smartphone of tablet mee op te laden. Dit is de meeste universele soort van powerbank die beschikbaar is want bijna elk apparaat met een USB kabel kun je er op aansluiten.

Het enige probleem kan zich voordoen met Apple producten die meestal een speciale aansluiting nodig hebben en enkel kunnen opgeladen worden met bepaalde powerbanks. Vele powerbanks zijn tegenwoordig voorzien van een ingebouwd kabeltje zodat je zelf niet moet beschikken over een micro USB of een andere soort kabel. Het enige probleem met dit systeem is als je wilt overschakelen tussen Android en iOS.

De beste aanbeveling is om een powerbank met een ingebouwd kabeltje te kopen die apart ook nog over een USB poort beschikt. Zo kun je het apparaat voor alle toestellen blijven gebruiken. Sommige nieuwe modellen beschikken over de mogelijkheid om draadloos bepaalde apparaten op te laden door het apparaat gewoon bovenop de powerbank te leggen.

Kostprijs van een powerbank

De prijs van een powerbank wordt vooral bepaald door de capaciteit en de stroomsterkte van het product. Hoe meer capaciteit en hoe vlugger de powerbank je smartphone kan opladen, hoe duurder het product. Het is natuurlijk ook handig als de powerbank klein en licht van gewicht is.

Je kunt verschillende modellen met elkaar vergelijken op de honderden webwinkels die je online kunt bezoeken. De powerbank wordt op die manier aan de deur van je huis geleverd zodat je niet eens op verplaatsing moet. Kies voor de beste aanbieding zodat je nooit meer last hebt van een lege batterij op je telefoon.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES