Beste powerbank

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Powerbanks test van 2018

 

 

Powerbanks koopgids

 

Een powerbank is een handige gadget die je kunt meenemen op reis om je telefoon of tablet op elk moment op te laden. Je hoeft de powerbank zelf van vooraf op te laden en daarna kan het toestel genoeg stroom bevatten om jouw telefoon meerdere keren volledig op te laden. Bij het kopen van een powerbank moet je rekening houden met de grootte, de capaciteit en de stroomsterkte, de aansluitingen en de prijs.

 

 

Grootte van de powerbank

 

Vele personen willen een powerbank kopen om dit product mee te nemen op reis. Het is dan niet handig als je een groot voorwerp koopt. Het formaat is dus ook belangrijk afhankelijk van het doel die je in gedachten hebt voor de powerbank.

Als je een powerbank koopt met een hoge stroomsterkte en vermogen dan is deze meestal groot van formaat en ook zwaar van gewicht. Het voordeel is dat zo’n powerbank veel energie kan geven en opslaan maar het nadeel is dat het veel plaats inneemt.

Als je enkel een powerbank nodig hebt voor noodsituaties dan kun je gerust een compact exemplaar kopen die je makkelijk in je broekzak kunt meenemen. Tegenwoordig bestaan er zelfs al powerbanks in de vorm van een sleutelhanger.

Andere mogelijkheden zijn een pen die dienst doet als powerbank of zelfs een product die de vorm heeft van een bankkaart en slechts enkele millimeters dik is.

 

 

Capaciteit en stroomsterkte

 

De capaciteit van een powerbank hangt af van de batterij die erin zit en wordt uitgedrukt in mAh (milliampère-uur). Hoe meer mAh, hoe meer energie de powerbank kan opslaan en hoe meer apparaten je kunt opladen met de powerbank (of meerdere keren hetzelfde apparaat).

Het is beter om in de eerste plaats de capaciteit van de accu van je smartphone te controleren. Je kunt de capaciteit van de powerbank daarop baseren. Als je een powerbank koopt met dezelfde capaciteit als je smartphone dan zul je deze één keer volledig kunnen opladen.

Een gewone gebruiker heeft meestal al genoeg met een powerbank die over een capaciteit van 5000 mAh beschikt. Voor personen die intensief met hun smartphone bezig zijn of het gebruiken om te gamen is een hogere capaciteit beter geschikt.

Houd er rekening mee dat een powerbank na een tijdje een beetje van z’n capaciteit kan verliezen en dat het mogelijk is dat je je smartphone net geen twee of drie keer zult kunnen opladen, waar je dat in het begin wel kon.

De stroomsterkte van de powerbank is een ander belangrijk punt. Dit geeft aan hoe vlug de powerbank je apparaat kan opladen. Je kunt dit op de powerbank zelf aflezen en het wordt uitgedrukt in ampère. De meeste producten beschikken over een sterkte die tussen 1 en 3,5 A ligt. Hoe hoger dit getal ligt, hoe vlugger je een smartphone kunt opladen. Als je van plan bent om een tablet op te laden dan koop je beter een powerbank met minimum 2 A en 6000 mAh.

 

 

Aansluitingen van een powerbank

 

Bijna alle powerbanks zijn uitgerust met een USB verbinding om je smartphone of tablet mee op te laden. Dit is de meeste universele soort van powerbank die beschikbaar is want bijna elk apparaat met een USB kabel kun je er op aansluiten.

Het enige probleem kan zich voordoen met Apple producten die meestal een speciale aansluiting nodig hebben en enkel kunnen opgeladen worden met bepaalde powerbanks. Vele powerbanks zijn tegenwoordig voorzien van een ingebouwd kabeltje zodat je zelf niet moet beschikken over een micro USB of een andere soort kabel. Het enige probleem met dit systeem is als je wilt overschakelen tussen Android en iOS.

De beste aanbeveling is om een powerbank met een ingebouwd kabeltje te kopen die apart ook nog over een USB poort beschikt. Zo kun je het apparaat voor alle toestellen blijven gebruiken. Sommige nieuwe modellen beschikken over de mogelijkheid om draadloos bepaalde apparaten op te laden door het apparaat gewoon bovenop de powerbank te leggen.

 

 

Kostprijs van een powerbank

 

De prijs van een powerbank wordt vooral bepaald door de capaciteit en de stroomsterkte van het product. Hoe meer capaciteit en hoe vlugger de powerbank je smartphone kan opladen, hoe duurder het product. Het is natuurlijk ook handig als de powerbank klein en licht van gewicht is.

Je kunt verschillende modellen met elkaar vergelijken op de honderden webwinkels die je online kunt bezoeken. De powerbank wordt op die manier aan de deur van je huis geleverd zodat je niet eens op verplaatsing moet. Kies voor de beste aanbieding zodat je nooit meer last hebt van een lege batterij op je telefoon.

 

 

Powerbank reviews – top 5

 

 

We kunnen altijd maar meer en meer doen met onze smartphones. Natuurlijk gaan deze dan ook meer batterij verbruiken. Je hebt tegenwoordig toegang tot duizenden apps die de gebruiksduur van je batterij aanzienlijk verkorten. Om te voorkomen dat je zonder batterij zit kun je een powerbank kopen zodat je op elk moment je smartphone of tablet kunt opladen. Kies uit de volgende vijf topproducten de beste powerbank uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

TP-Link TL-PB15600

 

Deze krachtige powerbank heeft een vermogen van 15600 mAh maar is ook verkrijgbaar in andere sterktes. Met dit toestel kun je je telefoon tot 8 keer opnieuw opladen en je tablet 3 keer. Het apparaat beschikt over een geavanceerde LG batterij die de levensduur van de powerbank optimaliseert.

Het toestel is uitgerust met twee uitgangspoorten die de laadstroom van de verbonden apparaten kunnen aanpassen. Je tablet wordt tot 65% sneller opgeladen en bespaart ongeveer 40% oplaadtijd. Het apparaat heeft nog een ingebouwde LED zaklamp en behoort tot de goedkope powerbanks.

De vele honderden reviews geven een overwegend positief advies over dit product. Het product is van topkwaliteit en staat te koop voor een scherpe prijs. Het is makkelijk om mee te nemen en is eenvoudig in gebruik. Voor enkele kopers is het te duur maar het merendeel vindt dit een mooie powerbank aanbieding.

 

Koop bij bol.com (€40.99)

 

 

 

 

Xtorm Free XB102

 

De Xtorm XB102 powerbank beschikt over 3 aansluitingen en heeft een licht gewicht. Je geniet van een goede grip dankzij de rubberen boven- en onderkant en wanneer je smartphone is opgeladen stopt het toestel automatisch. Zo wordt je telefoon nooit overladen en verlies je geen stroom van je powerbank.

Je verliest slechts 8% van de energie van je powerbank tijdens het opladen. Dit is goed voor het milieu en voor je portefeuille. De powerbank zelf laadt zich op met een snelheid van 2000 mAh per uur. Je kunt je smartphone tot 7 keer opladen met deze powerbank. Het toestel heeft een vermogen van 15000 mAh maar is ook met kleinere capaciteit te verkrijgen.

De kopers zijn heel tevreden over dit product. Het apparaat is van topkwaliteit en je hebt geen probleem om verschillende toestellen tegelijk op te laden. Het raakt bijna niet leeg. De USB kabel is ingebouwd dus geen last van losse kabels. Het heeft een compacte vorm en is makkelijk om mee te nemen.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Xiaomi 20000mAh Quick Charge 3.0

 

De Xiaomi powerbank heeft een capaciteit van 20000 mAh en is gefabriceerd uit milieuvriendelijk polycarbonaat. Het is een licht toestel die je gemakkelijk kunt meenemen op reis of tijdens het backpacken. Let wel dat de handleiding enkel in het Chinees beschikbaar is. Het apparaat beschikt over twee USB poorten om twee toestellen tegelijk op te laden.

Het toestel is beschermd tegen overlading en -spanning. Het LED lichtje geeft de capaciteit van de batterij weer. Het apparaat is ook beschikbaar in andere sterktes.

De gebruikers zijn heel tevreden over deze powerbank aanbieding. Het toestel is van goede kwaliteit en je kunt je telefoon meerdere keren ermee opladen. Het is handig in gebruik en gemakkelijk mee te nemen. De accu zelf opladen duurt wel even en voor enkele kopers is de prijs te hoog.

 

Koop bij bol.com (€38.95)

 

 

 

 

Pokémon GO! Festival

 

Dankzij de Festival powerbank zit je nooit meer zonder batterij om Pokémon Go te kunnen spelen. Het toestel heeft een capaciteit van 4000 mAh, dus je kunt er je telefoon tot 4 keer mee opladen. Het apparaat is geschikt voor telefoons en tablets maar ook voor andere USB apparaten. Het is een stevig toestel die redelijk schokbestendig is.

Deze solar powerbank beschikt over twee USB poorten om twee toestellen tegelijk aan te sluiten. Je powerbank wordt in 6 uur opgeladen door de zon. Het apparaat is stof- en waterdicht. Je kunt het toestel niet in water onderdompelen maar je kunt het wel gebruiken in de regen.

De meeste kopers zijn heel tevreden over deze powerbank aanbieding. Het is een licht maar toch stevig toestel en het is eenvoudig in gebruik. Het toestel is van goede kwaliteit en de prijs is ook aanvaardbaar. Voor één gebruiker laadt het apparaat te traag op.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Trust Urban Primo

 

Deze powerbank heeft een capaciteit van 2200 mAh en wordt geleverd met een micro USB kabel. Het is geschikt om smartphones mee op te laden zodat je deze voor 9 uur extra kunt gebruiken.

Dankzij de lage prijs behoort deze zonnelader tot de categorie van goedkope powerbanks.

De vele online beoordelingen geven een positief advies over dit product. Het apparaat is van goede kwaliteit en heeft een goedkope prijs. Het laadt je telefoon goed op en is makkelijk om mee te nemen.

Enkele kopers zijn niet helemaal tevreden. Het duurt lang om de powerbank op te laden en het toestel is niet schokbestendig.

 

 

Koop bij bol.com (€9.49)

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of