Beste Smart TV

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Smart TV’s test van 2018

 

 

Smart TV’s koopgids

 

Tegenwoordig zijn bijna alle televisies die je kunt kopen Smart TV’s. Dit wil zeggen dat je met je televisie ook verbinding kunt maken met het internet en gebruik kunt maken van verschillende apps en streaming diensten. Eén van de bekendste programma’s is Netflix, je kunt de app gebruiken om verschillende series en films te bekijken op je Smart TV. We wijzen je even op enkele belangrijke kenmerken van een Smart TV die de keuze van je aankoop zullen beïnvloeden.

 

 

Formaat en beeldkwaliteit

 

Het is belangrijk om een goed formaat te kiezen van je Smart TV. Je moet ten eerste genoeg plaats hebben op je TV meubel om je nieuwe televisie te zetten of je kunt ook een televisie kopen die je aan de muur kunt bevestigen. De grootte van een televisie hangt vooral af van de grootte van het scherm en dit wordt uitgedrukt in inch. In een kleine woonkamer is het beter om een kleinere televisie te plaatsen zodat het beeld niet te groot is.

Daarna moet je ook nog een keuze maken voor de beeldkwaliteit. Bijna alle televisies zijn HD-ready, deze hebben de laagste HD kwaliteit en beschikken meestal over een resolutie van 1366 x 768 pixels. Als je op zoek bent naar een betere beeldkwaliteit dan opteer je best voor een Full HD of een 4K Ultra HD televisie.

 

 

De bediening en interface

 

Je kunt een Smart TV op verschillende manieren bedienen. Het is al zo ver gekomen dat er zelfs modellen zijn die je kunt bedienen door te spreken of gebaren te maken. De afstandsbediening van een televisie gaat er ook op vooruit, zo beschikken vele toestellen over een touchpad of een cursorfunctie.

De laatste tijd ontwikkelen vele fabrikanten ook een gratis app die je kunt downloaden om de televisie met je smartphone te bedienen. Deze virtuele afstandsbediening beschikt over alle functies van de gewone afstandsbediening maar het is veel makkelijker om een tekst in te voeren.

De interface van een Smart TV verschilt per fabrikant. Dit komt omdat de gebruikte software van de meeste fabrikanten verschillend is. De ene televisie is dus eenvoudiger om te gebruiken dan de andere. De functies zullen ook verschillen. Meestal kun je even naar de winkel gaan om de verschillende merken uit te proberen. Zo kun je zelf ervaren met welke interface jij beter overweg kunt.

 

 

De apps en aansluitingen

 

Het is natuurlijk belangrijk om te weten welke applicaties er net aangeboden worden op het platform van je Smart TV. Meestal ontvang je standaard applicaties zoals YouTube en Facebook, maar dit kan natuurlijk verschillen per fabrikant. Je hebt de mogelijkheid om veel meer apps te downloaden. Op dit moment is Samsung de grootste aanbieder van apps, gevolgd door LG. Je kunt deze makkelijk via de interface downloaden om te gebruiken. Hoewel dit een betalende app is, wordt Netflix toch door vele mensen gebruikt, daarom zal het voor velen belangrijk zijn om deze app op de Smart TV te hebben.

Als je andere apparaten op je televisie wilt aansluiten dan moet je rekening houden met de aansluiting die op je televisie zitten. De belangrijkste aansluiting is HDMI, deze wordt vooral gebruikt voor een spelconsole of zelfs om je computer aan te sluiten. Dit komt omdat deze kabels op een snelle manier zowel beeld en geluid digitaal overbrengen. Verder kun je nog gebruik maken van een USB poort om gedownloade content te bekijken.

 

 

De extra opties en de prijs

 

Er zijn extra opties die een Smart TV nog aantrekkelijker kunnen maken. Denk maar aan de mogelijkheid om je smartphone of tablet te verbinden met je televisie zodat je video’s van deze apparaten kunt streamen. Zo kun je de televisie ook gebruiken om muziek te streamen wanneer je gasten hebt.

Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Vele modellen gebruiken Bluetooth maar het kan ook verwezenlijkt worden via WiFi. Een andere functie is Miracast om de beelden van je smartphone op je TV te streamen.

Er bestaan ook tv’s met een ingebouwde camera zodat je videogesprekken kunt voeren via je televisie. Je kunt de app van Skype downloaden om deze videogesprekken te voeren. Deze camera wordt bij andere tv’s gebruikt om je gezicht te scannen zodat de voorkeuren van een bepaalde gebruiker geladen worden.

Er bestaan te veel functies om ze allemaal op te noemen. Je kunt een lijstje opstellen met belangrijke functies en kenmerken voor jou zodat je kunt beginnen met het vergelijken van verschillende merken. Een Smart TV wordt tegenwoordig voor weinig geld verkocht dus je kunt al vlug op enkele voordelige aanbiedingen stoten.

 

 

Smart TV reviews – top 5

 

 

Met een Smart TV kun je nu nog meer genieten van je avond door bijvoorbeeld Netflix of Youtube te gebruiken. De mogelijkheden zijn veel uitgebreider met zo’n toestel. Kies voor een grote of kleine Smart TV met of zonder Wifi. De volgende vijf apparaten behoren tot de beste Smart TV’s van dit moment. Neem een kijkje en kies er zelf de beste Smart TV uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Samsung UE43KU6000

 

Je kunt de Samsung KU6000 smart hub besturen met je telefoon en dankzij de geoptimaliseerde verversingssnelheid van 1300 Hz blijven de beelden vloeiend. Het toestel heeft 4K resolutie voor een haarscherp beeld en speelt HDR beelden af die beschikken over een hoger contrast.

Het apparaat is uitgerust met HDMI en USB aansluitingen en dankzij Tizen Smart TV kun je eenvoudig applicaties installeren. Het menu onthoudt je kijkgeschiedenis en selecteert dagelijks series, films, games en apps die je zouden kunnen interesseren. Je kunt er wel geen 3D mee afspelen.

De meer dan honderd reviews geven een positief advies over deze Smart TV aanbieding. De beeldkwaliteit is uitstekend en het apparaat is eenvoudig in gebruik. Het toestel heeft vele gebruiksmogelijkheden en is makkelijk te installeren. Enkele kopers vinden de geluidskwaliteit van deze televisie ondermaats.

 

 

 

 

 

 

 

Sony KDL-40WD650

 

De Sony Bravia KDL-40WD650 is een smart tv met een beeldscherm van 40 inch maar het is ook verkrijgbaar met een grootte van 48 inch. Dankzij de 200 Hz Motionflow XR en de X-Reality PRO processor komen de beelden tot leven en met de ingebouwde USB mediaplayer kun je inhoud van je USB stick op je televisie bekijken.

Via screen mirroring kun je foto’s en apps laten zien vanaf je smartphone. Dit is wel geen 4K TV en je kunt het apparaat ook niet gebruiken voor 3D.

De gebruikers van dit product zijn tevreden over hun aankoop. De beeldkwaliteit is top en het toestel is gebruiksvriendelijk. Het design is aantrekkelijk en de kabels worden mooi weggewerkt in de voetsteun. De kwaliteit van het geluid is ook goed maar het apparaat beschikt over weinig aansluitmogelijkheden en heeft te weinig apps in de smart hub.

 

 

 

 

 

 

 

Philips 55PUS6101

 

Deze Philips smart tv beschikt over een groot scherm van 55 inch met een 4K Ultra HD resolutie. Het toestel beschikt over geïntegreerde Wifi, Easylink en 4 HDMI ingangen. Het toestel beschikt wel niet over ambilight voor een intensere kijkervaring en je kunt er ook geen 3D films mee bekijken.

Deze televisie beschikt over energielabel A+ dus is energiezuinig. Via de Philips remote app kun je je telefoon rechtstreeks op je televisie aansluiten om de inhoud van je smartphone te streamen. Met de Philips Cloud heb je bovendien toegang tot meer dan 100 televisiekanalen en films.

De kopers zijn positief over deze smart tv aanbieding. De beeldkwaliteit is uitstekend en het toestel heeft vele mogelijkheden. Het design is aantrekkelijk en de prijs is voor de meesten aanvaardbaar. De geluidskwaliteit is volgens enkele gebruikers ondermaats maar toch geven de meesten nog een positief advies.

 

 

 

 

 

 

 

Samsung UE50J6240

 

De Samsung UE50J6240 is een Full HD LED smart tv met een 100 Hz beeldscherm om te kunnen genieten van je favoriete films met haarscherp beeld. Het toestel beschikt over Tizen Smart software om van vele apps gebruik te maken zoals Netflix of Spotify en dankzij de Quad Core processor gebeurt de verbinding heel vlug.

Het apparaat beschikt over HDMI en USB verbindingen om andere toestellen te kunnen aansluiten en Samsung Smart TV selecteert dagelijks nieuwe series, games en apps voor jou. Je kunt er wel geen 3D films op kijken.

De kopers van dit product zijn tevreden over de goede beeldkwaliteit en de vele gebruiksmogelijkheden van dit toestel. Ze vinden het een voordelige koop en is ook geschikt om te gamen. Enkel een paar gebruikers vinden de geluidskwaliteit van het toestel ondermaats.

 

 

 

 

 

 

 

Samsung UE22H5610

 

De Samsung UE22H5610 is een kleine smart tv met ingebouwde Wifi en een beeldscherm van 22 inch.

Je kunt deze televisie gebruiken om series en films van Netflix te kijken en dankzij de Quad Core processor reageert deze tv heel snel. Het toestel beschikt over 3 HDMI uitgangen.

Het apparaat heeft Full HD resolutie en beschikt over een interne mediaspeler om films en foto’s vanaf je USB stick te bekijken. Door de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope Smart TV’s. Je kunt er geen 3D films mee kijken.

De kopers van deze Smart TV aanbieding zijn tevreden over de goede beeldkwaliteit, het aantrekkelijke design en de goedkope prijs. Hoewel de meesten tevreden zijn over het geluid zijn er toch een paar gebruikers die de geluidskwaliteit ondermaats vinden.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of