Beste snoeischaar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Snoeischaren test van 2017

 

 

Snoeischaren koopgids

 

Zijn de takken van je bomen weeral eens over je gazon aan het groeien? Of klagen de buren dat je bomen teveel in hun tuin hangen? Los dit dan op met een snoeischaar en snoei de te grote takken zodat je bomen en struiken weer binnen de perken blijven. Bij het kopen van een snoeischaar moet je kiezen tussen een elektrisch of handmatig product, welke soort snoeischaar heb je nodig, is het veilig genoeg en hoeveel kost het.

 

Welke snoeischaar is ideaal voor jou?

 

Een snoeischaar is bedoelt om mee te snoeien, maar wat wil je er nu juist mee snoeien? Als je van plan bent om je heg bij te werken dan maak je beter gebruik van een heggenschaar met een lang mes om grote oppervlaktes te kunnen snoeien. Wil je enkele takken van een struik verwijderen, dan kun je een gewone snoeischaar gebruiken. Zijn de takken te dik voor een snoeischaar dan kies je beter voor een takkenschaar.

Een heggenschaar gebruik je dus om je heg te snoeien. Dit apparaat is echter niet geschikt om dikke takken mee te snoeien dus je kunt het niet gebruiken op een boom. Een heggenschaar moet aangedreven worden door elektriciteit, een batterij of benzine om te werken.

Een takkenschaar wordt gebruikt wanneer takken te dik zijn voor een snoeischaar. Een takkenschaar heeft meestal langere armen zodat je meer druk kunt zetten om dikke takken te snoeien. Als ze nog te dik zijn dan kun je een takkenzaag gebruiken. Dit is vooral het geval als je veel bomen in je tuin hebt.

Als je enkel van plan bent om je struiken of planten af en toe bij te snoeien dan heb je meestal genoeg met een kleine snoeischaar. De takken mogen dan wel niet te dik zijn.

 

 

Handmatig of elektrisch

 

Een snoeischaar en een takkenschaar zijn bijna altijd handmatig, maar er beginnen toch ook elektrische modellen op de markt te komen. Meestal heb je echter genoeg met een handmatige snoeischaar, ze zijn dan nog eens goedkoper ook. Een heggenschaar moet echter aangedreven worden en dit kan gebeuren via netstroom, een batterij of benzine.

Als je kiest voor een elektrische heggenschaar op netstroom dan moet je opletten dat je het snoer niet doorknipt tijdens het snoeien. Een ander nadeel is dat je minder bewegingsvrijheid hebt want je kunt maar zo ver gaan als de lengte van je kabel. Het grote voordeel aan dit type is dat ze krachtiger zijn dan andere.

Een elektrisch model die werkt op een batterij heeft ook z’n voor- en nadelen. Een voordeel is de extra bewegingsvrijheid, je bent niet gebonden aan een kabel dus je kunt het toestel zonder moeite verplaatsen over de ganse heg. Het grootste nadeel is dat je de batterij geregeld moet opladen. Om te vermijden dat je opeens moet stoppen met snoeien koop je beter een reservebatterij.

Tenslotte kun je nog kiezen voor een heggenschaar op benzine. Deze zijn echter duurder en hebben ook meer onderhoud nodig. Zo’n model is even krachtig als een heggenschaar op netstroom maar maakt wel veel meer lawaai en je moet altijd benzine in huis hebben. Deze apparaten zijn bedoeld voor professioneel gebruik en voor grote tuinen.

 

 

Veiligheid boven alles

 

Het is beter als het handvat van een snoeischaar geen scherpe randen heeft, zo vermijd je blaren op je hand als je het product veel gebruikt. Een betere handgreep zorgt er ook voor dat je beter en vlotter zult kunnen snoeien. Bijgevolg worden je handen minder vlug moe en kun je langer doorwerken.

Als je last hebt van reuma in je handen dan kun je beter een snoeischaar kopen met een rolhandvat. Maar veiligheid is vooral belangrijk als je een heggenschaar gebruikt. Dit apparaat kan vastraken in de takken en een risico vormen voor de gebruiker. Zorg dat je een toestel koopt die beschikt over een slipkoppeling zodat je beschermd bent tijdens het werken.

Het is ook beter om een model te kopen die meteen stopt met snoeien wanneer je de knop loslaat, zo loop je minder risico om een vinger kwijt te raken. Als je gekozen hebt voor een model op netstroom, draag de kabel dan over je schouder, zo zul je minder vlug het snoer doorknippen.

Opgesteld budget

 

Het budget die je ter beschikking stelt voor de aankoop van een snoeischaar hangt volledig van jezelf af. Als je enkel een simpele handmatige snoeischaar nodig hebt dan zul je niet veel geld moeten uitgeven. Wil je echter een heggenschaar kopen dan zul je wat meer geld moeten neertellen.

Je kunt online goedkope producten vinden en makkelijk de voor- en nadelen van elk product vergelijken. Zo zul je zeker een mooie aanbieding vinden en het voordeel is dat je het gewoon aan huis kunt laten leveren.

 

 

Snoeischaar reviews – top 5

 

 

Als je van tuinieren houdt dan weet je het ook dat snoeien, groeien betekent. Het is dus van belang om je planten regelmatig te snoeien, zodat ze beter gaan groeien en bloeien. Dit kun je alleen doen als je de juiste gereedschappen hebt daarvoor, zoals een snoeischaar. Bekijk de opties hieronder voor de beste snoeischaar.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

GARDENA Comfort

 

Met de GARDENA Comfort wordt tuinieren nu een plezier. Dit product is ideaal voor het snoeien van takken in de tuin. Het snoeien van je planten is van belang zodat ze beter groeien en bloeien.

Door gebruik te maken van kwalitatieve componenten is dit een duurzaam product. Deze schaar is voorzien van scherpe messen waarmee je met gemak de takken kunt snijden.

Het heeft aan de bovenkant een vergrendeling waardoor je het gemakkelijk en veilig kunt opbergen. De ergonomische handgreep zorgt ervoor dat je een goede grip hebt erop en het is voorzien van een antikleef coating.

Voor dit product staan er tot nu toe alleen positieve reviews geschreven. Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is duurzaam en is handig in gebruik. Dit product is van goede kwaliteit en het heeft ook een goede prijs. Voor deze kopers is dit een top product.

 

 

 

 

 

 

 

Felco 2

 

Voor de kenners van dit product is de Felco 2 onmisbaar gereedschap in de tuin. Het is een snoeischaar met een klassiek model dat tweezijdig snijdt. De handgrepen zijn gemaakt van gesmeed lichtmetaal en zijn omvat met koudwerende kunststof.

Het is geschikt voor een knip diameter van 25mm. Dit product is licht van gewicht, zodat er gemakkelijk mee gewerkt kan worden. Er is een handige veiligheids duimsluiting en stootrubber.

De messen kunnen gemakkelijk en snel ingesteld worden door een vertande borgmoer. Dit product is bestemd voor rechtshandig gebruik.

Er staan tot nu toe alleen positieve beoordelingen geschreven over dit product. De kopers zijn tevreden met de kwaliteit van dit product en het is handig in gebruik. Dit product heeft ook een goede prijs en een fraai design. Deze kopers geven dus positief advies over dit product.

 

 

 

 

 

 

 

WOLF “Premium Plus” RS 4000

 

De WOLF-Garten Snoeischaar “Premium Plus” RS 4000 is een geweldige hulp in de tuin voor het snoeien van takken. Het is voorzien van een aambeeld snijtechniek en is speciaal ontwikkeld om snel en eenvoudig alle snoeiwerkzaamheden te kunnen doen.

Dit product kan door links- en rechtshandige personen met grote handen gebruikt worden. Het heeft messen die speciaal geslepen zijn en een antikleeflaag hebben, zodat je het blijvend kunt gebruiken. Je kunt takken met een dikte van maximaal 25 mm dik snoeien met dit product.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een snoeischaar aanbieding en dat is het ook voor de meeste kopers, want zij zijn blij met dit product.

Het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Daarnaast is het een voordelige koop en heeft dit product een fraai design.

 

 

 

 

 

 

 

MEDION Garden LIFE MD 16904

 

De MEDION Garden LIFE elektrische snoeischaar MD 16904 is het ideale product dat je in elke tuin kunt gebruiken. Met dit product wordt het onderhouden van uw tuin een fluitje van een cent.

Door de krachtige Li-Ion accu heeft dit product een oplaadtijd van 5 uur, waarna je het voor 50 minuten lang kunt gebruiken om de takken in uw tuin te snoeien.

Door het snoeien van de takken op de juiste manier, zullen je planten beter groeien. Het heeft handige opzetstukken die je kunt verwisselen en waarmee je ook gras, bladeren en struiken kunt snoeien.

Voor dit product staat er tot nu toe maar 1 beoordeling geschreven. De koper is tevreden met dit product, want het is niet duur en handig in gebruik. Het is van goede kwaliteit en heeft een fraai design. Deze koper raad dit product aan.

 

 

 

 

 

 

 

TecTake 402385

 

De TecTake – Telescopische boomzaag snoeischaar zaag takken – 402385 is het ideale product om je klussen in de tuin gedaan te krijgen.

Denk maar aan hoge takken die je niet kunt bereiken. Met dit product kun je deze takken nu heel gemakkelijk snoeien door middel van het trekkoord en de geïntegreerde takkenzaag. Dit product heeft een 2 in 1 functie van een takkenschaar en een boomzaag.

Het is geschikt om takken met een dikte van 30 mm te kunnen snoeien. Het is licht van gewicht, wat het gemakkelijker maakt om dit product te gebruiken. Het heeft een perfecte krachtoverdracht door het trekkoord met dwarsgreep en je kunt binnen een korte tijd alle snij- en zaagwerk in de tuin verrichten.

Er staan nog geen reviews geschreven voor dit product. Omdat er geen ervaring van een gebruiker is gedeeld, is het moeilijk om een advies uit te brengen over dit product.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz