Beste voicerecorder

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Voicerecorders test van 2018

 

 

Voice recorders koopgids

 

Een voice recorder ken je zeker wel vanuit films en series. Het is het apparaat die journalisten meestal bij hebben om een interview op te nemen zodat ze het later opnieuw kunnen beluisteren. Je kunt dit toestel ook zelf kopen en als je van plan bent om dat te doen dan zullen we je enkele tips geven. Geef aandacht aan de opslagcapaciteit, het opnameformaat, de microfoon, de aansluitingen en de prijs. We geven je even wat meer uitleg.

 

 

Opslagcapaciteit van de recorder

 

Vroeger werd een kleine cassette gebruikt om de data op te nemen met de recorder. Deze zijn nog altijd in gebruik en we kunnen een onderscheid maken tussen gewone cassettebandjes en microcassettes. Er is geen verschil in techniek tussen de twee, enkel in formaat. De gewone cassette is groter dan de microcassette.

De apparaten die met een microcassette werken hebben het voordeel dat ze een compact formaat hebben, je kunt deze dus veel makkelijker meenemen op verplaatsing. De nadelen van een voice recorder met een cassette is dat de opnameduur een grotere beperking heeft en dat het tijdrovend is om een bepaald deel van de opname te zoeken. Het voordeel is dat ze goedkoper zijn van prijs.

Tegenwoordig is het echter makkelijker om een digitale voice recorder te kopen. Deze beschikken over een intern geheugen die een capaciteit kan hebben van wel 8 GB. Zo kun je makkelijk honderden uren van een gesprek opnemen en opslaan.

Dit hangt wel af van de opnamekwaliteit, als je kiest voor de beste opnamekwaliteit dan kun je minder uren opslaan maar zul je het gesprek wel beter kunnen herbeluisteren. Je kunt bij de meeste modellen zelfs mappen aanmaken om de verschillende opnames te bewaren. Zo kun je makkelijker een bepaald deel van een gesprek terugvinden. Soms kun je het geheugen zelfs nog uitbreiden met een extra geheugenkaart.

 

 

Opnameformaat

 

Bij de aankoop van een digitale voice recorder kun je erop letten welk formaat er gebruikt wordt om de gesprekken op te nemen. Als je de bestanden wilt overzetten naar je computer of een ander apparaat en je wilt ze graag opnieuw beluisteren, dan kies je best voor een recorder die de gesprekken opneemt in MP3 of WMA.

Het nadeel aan deze formaten is dat de kwaliteit van de gesprekken negatief beïnvloedt kan worden. Als het echt belangrijk is om opnamen te maken met weinig verlies in kwaliteit dan kun je kiezen voor een voice recorder die gesprekken opneemt in PCM formaat.

Elk bestandstype heeft bepaalde eigenschappen, je moet zelf de keuze maken wat het beste type is voor jouw situatie zodat je een voice recorder kan vinden die goed bij je past.

 

 

Microfoon

 

Een voice recorder is natuurlijk uitgerust met een microfoon om de gesprekken op te kunnen nemen. Niet alle microfoons hebben dezelfde kwaliteit dus het is belangrijk om hierop te letten wanneer je een voice recorder koopt. Meestal is de kwaliteit van een microfoon beter op een duurdere voice recorder.

De duurdere modellen kunnen zelfs over een stereomicrofoon beschikken die ideaal is om muziekopnames te maken. Zo kun je de voice recorder ook gebruiken om je eigen liedjes op te nemen. Meestal kun je de gevoeligheid van de microfoon zelf instellen om luider of stiller op te nemen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een aparte microfoon op de voice recorder aan te sluiten, dit is zelfs een goede aanbeveling. De kwaliteit van de opnamen zal veel beter zijn en je hebt ook een enorme keuze aan losse microfoons. Controleer eerst of je voice recorder over een aansluiting beschikt voor een microfoon.

 

 

Aansluitingen en prijs

 

Zoals we net vermeld hebben kan je voice recorder een aansluiting hebben om een losse microfoon aan te sluiten. Een andere mogelijkheid is een USB aansluiting zodat je de recorder met je computer kunt verbinden. Op die manier kun je eenvoudig de geluidsbestanden overzetten om ze opnieuw te beluisteren of te bewaren. Je kunt de opnames natuurlijk ook bewerken op de computer, dit is handig als je muziek opgenomen hebt of een voice sample wilt gebruiken als DJ.

Vele digitale voice recorders kunnen zelfs gebruikt worden als MP3 speler of je kunt er foto’s en video’s op opslaan. Er bestaat zelfs een voice recorder met een ingebouwde radio. Een recorder met een ingebouwde batterij kun je opladen via de computer of via netstroom. Het nadeel is dat je meestal de adapter apart moet kopen.

Nu je min of meer een idee hebt over de kenmerken van een voice recorder kun je verschillende producten met elkaar vergelijken en er de beste voice recorder uit kiezen. Je kunt op zoek gaan naar online aanbiedingen om geld te besparen en je huis niet te hoeven verlaten om het product te kopen.

 

 

Voice recorder reviews – top 5

 

 

Het is niet altijd even gemakkelijk om alles op te schrijven tijdens een college, omdat de meester soms te snel over de stof heen gaat. Daarom is het handig om een voicerecorder bij de hand te hebben. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste voicerecorder die bij jou in de smaak valt.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Sony ICD-PX240

 

De Sony ICD-PX240 digitale voicerecorder heeft een lengte van 2,1 cm, een breedte van 3,9 cm en een gewicht van 233 gram. Dit apparaat heeft een Mp3-audio voor het opnemen en het heeft voor het afspelen een heldere speaker van 300 mw. Het heeft een lange batterijlevensduur en het kan wel tot 32 uur opnemen. Met een 4 GB geheugen kan de Sony ICD-PX240 tot 1043 uur opslaan en het werkt op 2x AAA batterijen. De opties die dit apparaatje met zich meebrengt zijn bestanden en mappen organiseren, beschermen en verwijderen. Het heeft comfortabele volumeknoppen en een USB aansluiting om opgeslagen materialen over te plaatsen op andere apparaten.

De gebruikers van de Sony ICD-PX240 digitale voicerecorder vinden het een top product, want het is compact en het is van goede kwaliteit. Het is eenvoudig in gebruik en het heeft een goede prijs.

 

 

 

 

 

 

 

Olympus WS-853

 

De Olympus WS-853 voicerecorder heeft een geheugen van 8GB en het is zowel voor beginners als voor gevorderden. Het past automatisch het volume aan en het neemt geluiden uit alle richtingen op.

Deze voicerecorder beschikt over NI-MH herlaadbare batterijen en over een usb-aansluiting, om indien nodig je bestanden snel op de computer te plaatsen en te delen met anderen. Via deze aansluiting kun je de recorder weer opladen. Het heeft een lengte van 18 cm, een breedte van 3,9 cm en een gewicht van 281 gram. Het apparaatje heeft ook hoofdtelefoons om ongestoord naar de opnames te luisteren.

De meeste gebruikers zijn blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het heeft een goede prijs en het past precies. Voor een koper is dit product een beetje moeizaam om te gebruiken en het is prijzig.

 

 

 

 

 

 

 

Sangean DAR101

 

De Sangean DAR101 is een digitale voicerecorder met Lcd-scherm en het beschikt over een drietal functies te weten een telefoonfunctie, een muziekfunctie en een herinneringssignaal. Het heeft meerdere opnamebronnen zoals de interne en externe microfoon, een telefoon en line-in en het is oplaadbaar met een batterij stroomindicator. Deze recorder heeft een time record optie met stand-by opname en timer play. Het Lcd-display heeft een instelbare achtergrondverlichting en het ondersteunt mp3 en WMA media met SD Card interface. Dit product heeft een breedte van 18 cm, een hoogte van 5,1 cm, een diepte van 13,1 cm en een gewicht van 550 gram.

Gelet op de prijs van dit apparaat dan behoort dit product niet tot de categorie van goedkope voicerecorders. Ondanks dit feit valt het in de smaak van de gebruikers van deze Sangean DAR101, want het is van goede kwaliteit en het heeft een redelijke prijs.

 

 

 

 

 

 

 

Olympus VN-7800

 

De Olympus VN-7800 heeft een compact formaat en het beperkt omgevingsruis zoveel mogelijk, zodat alle opnamen goed beluisterd kunnen worden. Met deze recorder kan er in totaal 2200 uur aan gesprekken worden opgenomen met een intern geheugen van 4GB. Het werkt daarnaast op 2 x AAA batterijen die voor 80 uren meegaan. Naast deze mogelijkheden beschikt dit product over een variabele afspeelsnelheid en indexmarkering om belangrijke delen van het gesprek terug te vinden zonder weer naar het hele gesprek te luisteren.

Voor dit product staan er zowel positieve als negatieve beoordelingen geschreven door de gebruikers van deze voicerecorder. De positieve groep raadt dit product aan, want het is eenvoudig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Het heeft een goede prijs en uitgebreide functionaliteiten. Voor de tweede groep vergt dit product gewenning en het is lawaaierig. Ook heeft het geen mogelijkheid tot computeraansluiting.

 

 

 

 

 

 

 

Philips DVT1200

 

De Philips DVT1200 is een digitale voicerecorder met een opnamecapaciteit van 44 dagen. Het heeft een lengte van 1,9 cm, een breedte van 3,7 cm en een gewicht van 153 gram. Dit product gebruikt AAA batterijen als voeding en het beschikt over een USB aansluiting. Ook heeft het een stemactivering index functie met een mono geluidsopname. De Philips DVT1200 heeft een intern geheugen van 4GB en het werkt best met een MP3 met een Plug & Play optie voor Windows, MacOS en Linux.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel een voicerecorder aanbieding. Voor dit apparaat staan er helaas geen reviews geschreven. Het is mogelijk dat de Philips DVT1200 is aangeschaft door personen, maar dat zij geen gebruikservaring hebben gedeeld. Om dit feit is het moeilijk om een advies uit te brengen voor deze videorecorder.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of