Beste waterflosser

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

 

Waterflossers test van 2018

 

 

Waterflossers koopgids

 

Een waterflosser of monddouche is een alternatief voor flossen. Met dit apparaat kun je etensresten van tussen je tanden en kiezen verwijderen. Dit apparaat gebruikt een waterstraal om de resten tussen je tanden weg te spuiten. Het gebruik van een waterflosser heeft een positieve werking op je tandvlees en voorkomt tandplak. Om een goede waterflosser te kopen moet je letten op het merk, het onderhoud, het gebruik en de prijs.

 

 

Gebruik van een monddouche

 

Een monddouche beschikt over een waterreservoir die je kunt opvullen om de monddouche te gebruiken. Het heeft verder nog een elektrische pomp en een regelaar om de kracht van de waterstraal te kiezen. Deze waterstraal komt uit een spuitmond die je op je tanden, tandvlees en kiezen richt om voedselresten te verwijderen.

Je gebruikt best lauw water om je mond te spoelen en het is beter om dit apparaat zo vlug mogelijk nadat je gegeten hebt te gebruiken. Zo kun je op een efficiënte manier alle etensresten verwijderen en daarna nog je tanden poetsen. Je poetst je tanden niet voordat je eerst de monddouche gebruikt hebt.

Let erop dat je het waterreservoir makkelijk kunt bijvullen en dat het slangetje naar de spuitmond lang genoeg is om meer comfort te ervaren tijdens het gebruik. Sommige spuitmonden blijven druppelen na gebruik, jammer genoeg kun je dit op voorhand niet controleren maar je kunt wel de reviews van een product op internet lezen en je baseren op de aanbevelingen van eerdere kopers.

Zorg voor een apparaat met een groot waterreservoir zodat je zeker genoeg water hebt om je gans mond te reinigen. Het is onhandig als je na de helft van je mond het reservoir terug moet vullen met water. De waterstraal is ook belangrijk want ze moet krachtig genoeg zijn en ook puntig genoeg om tussen de tanden te raken.

 

 

Merk van de waterflosser

 

Meestal is een waterflosser van een bekend merk ook beter. Omdat deze merken al jaren onderzoek voeren op het vlak van tandzorg kunnen ze producten van betere kwaliteit verkopen.

Zo kun je meestal goede waterflossers kopen van bekende namen zoals Braun en Oral B. Deze merken zijn vooral bekend voor hun innovaties op vlak van elektrische tandenborstels maar er zijn ook andere merken die zich vooral toespitsen op waterflossers. Een goed voorbeeld hiervan is Waterpik die de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen heeft.

Het kan zijn dat een waterflosser van een bekend merk duurder is maar je zult er ook betere kwaliteit voor terug krijgen. Als je een goedkoop merk koopt dan is de kans groot dat het minder stevig is een dat het product veel vlugger kapot gaat. Je moet dan meteen een nieuwe waterflosser kopen en het kan zo op lange termijn voor meer kosten zorgen dan een duurder model van een bekend merk.

 

 

Onderhoud van de waterflosser

 

Het apparaat zelf kan natuurlijk ook vuil worden dus het is belangrijk dat je een waterflosser af en toe zelf eens schoonmaakt. De aanbeveling is om je waterflosser minimaal twee maal per jaar schoon te maken, maar het is zelfs beter om het elk kwartaal te doen. Je kunt het apparaat dan ontkalken en ontsmetten.

Dit is nodig zodat er niet teveel vuil in je toestel blijft zitten. Ook zal er kalkvorming plaatsvinden omdat je water gebruikt met de waterflosser dus het is belangrijk om regelmatig te ontkalken. Als je dit niet doet dan wordt de positieve werking teniet gedaan en kan het zelfs bijdragen tot het creëeren van tandproblemen.

Dit is iets wat iedereen wel wil vermijden want niemand gaat graag op bezoek bij de tandarts. Zorg dus goed voor je gebit en voor je tandvlees en onderhoudt de waterflosser regelmatig.

 

 

Prijs van een waterflosser

 

De prijs van een monddouche hangt vooral af van het budget die je er zelf wilt aan besteden. Het is beter om een product van een bekend merk te kopen, je zult iets meer geld betalen maar het apparaat zal een betere kwaliteit hebben en je zult het veel langer kunnen gebruiken.

Bij de meeste producten is goedkoop duurkoop en dit is bij een waterflosser ook het geval. Er zijn steeds betere en eenvoudigere manier om geld te besparen. Zo zijn er vele webwinkels die waterflossers verkopen van topkwaliteit tegen een goede prijs. Om deze aanbiedingen te vinden kun je gewoon eens online zoeken naar waterflossers en de verschillende websites met elkaar vergelijken. Houd er wel nog rekening mee dat je daar nog de verzendkosten bij moet rekenen en dat de eindprijs dus nog een stukje hoger kan liggen.

 

 

Waterflosser reviews – top 5

 

 

Hygiëne begint in de mond en niets is zo uitnodigend als schone tanden. De tandenborstel bereikt nooit echt alle hoeken en spelingen waar er voedselresten komen te liggen. Voor een grondige schoonmaak en eliminatie van schadelijke bacteriën is de waterflosser een grote hulp. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste waterflosser.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Waterpik WP-100 Ultra

 

De Waterpik WP-100 Ultra waterflosser is vele malen beter dan flossen en het verwijdert bijna 100% van alle tandplak van behandelde gebieden. Met dit product kun je elke dag je tanden reinigen en je tandvlees gezond houden. Dit product is veelzijdig en het is voor iedere toepassing te gebruiken. Ideaal voor het reinigen van vaste beugels, kronen, bruggen, implantatie en ook het tegengaan van slechte adem. De Waterpik WP-100 Ultra vermindert bloedingen aan het tandvlees en het telt 10 in te stellen standen.

Voor dit product staan er meer positieve beoordelingen geschreven door de gebruikers ervan. De tevreden groep vindt dit een top product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het heeft een goede prijs en het reinigt prima. Anderzijds heeft het voor sommigen een hoge prijs en het is kwetsbaar. Verder voldoet het niet aan de verwachtingen.

 

 

 

 

 

 

 

Waterpik WP-450

 

De Waterpik WP-450 is een draadloze waterflosser die veel effectiever is dan flossen en het verwijdert bijna 100% van alle tandplak van behandelde gebieden. Dit snoerloos product kun je overal gebruiken, ook op plaatsen zonder stopcontact.

Het is ergonomisch en ideaal voor het reinigen tussen de tanden en onder de rand van het tandvlees. Ook is het geschikt voor het reinigen van vaste beugels, bruggen, kronen en implantaten. Het vermindert bloedingen aan het tandvlees en het telt 2 standen. De Waterpik WP-450 gaat ook een slechte adem tegen.

Voor de Waterpik WP-450 zijn de meeste beoordelingen positief. Deze personen zijn blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het heeft een goede prijs en het heeft handige accessoires. Aan de andere kant is dit product van matige kwaliteit en het heeft een hoge prijs. Verder is het lastig in gebruik.

 

 

 

 

 

 

 

Waterpik WP-660

 

De Waterpik WP-660 waterflosser is 2x effectiever dan flosdraad in het verbeteren van de gezondheid van het tandvlees. Het heeft een aan/uit schakelaar in de handgreep, een LED informatie indicator en 7 opzetstukken. Met de pulsmodulatie techniek zorgt het voor een maximale plakverwijdering en verbeterde tandvleesmassage en -doorbloeding. Ook beschikt het over een één minuut timer optie met 30 seconden stappen die zorgt voor grondig flossen van alle gebieden van de mond.

Gelet op de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope waterflossers. Desondanks staan er hiervoor meer positieve reviews geschreven dan negatieve. De meeste gebruikers raden dit product aan, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het heeft een goede prijs en het reservoir heeft een goede inhoud. Voor de andere groep van gebruikers heeft dit product een hoge prijs en het is luidruchtig.

 

 

 

 

 

 

 

Waterpik Nano WP-250

 

Met de Waterpik Nano WP-250 kun je tot 2x effectiever flossen dan met flosdraad. Het heeft alle klinische voordelen als die van de uitgebreidere modellen maar het is 50% kleiner, zodat het minder plaats in beslag neemt. Dit product is ideaal voor het reinigen tussen de tanden en onder de rand van het tandvlees. Het vermindert de bloeding van het tandvlees en het kent 3 standen. De Waterpik Nano WP-250 kun je vullen met 450 ml kraanwater of mondspoelmiddel.

Als je kijkt naar de prijs van dit product, dan lijkt het wel op een waterflosser aanbieding en dat is het ook voor de meeste gebruikers van dit product. De meeste personen geven goed advies hiervoor, want het is eenvoudig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Het heeft een goede prijs en het wordt aanbevolen door de tandarts. Andere gebruikers vinden het prijzig en kwetsbaar.

 

 

 

 

 

 

 

Waterpik Ultra WP-112

 

De Waterpik Ultra WP-112 waterflosser heeft een doorzichtig reservoir en een ergonomische handgreep voor het gemakkelijk vasthouden van dit product. De flosser heeft een pauzeknop, waardoor je gemakkelijk tussendoor kunt pauzeren. Het heeft een geavanceerd drukcontrole systeem met 10 standen waaruit jij zelf kunt kiezen wat het beste is op dat moment. Verder beschikt het over een groot afgedekt waterreservoir dat voorziet in opbergruimtes voor de opzettips. De Waterpik Ultra WP-112 is goed voor het reinigen tussen de tanden en onder de rand van het tandvlees.

Gezien de reviews staan er niet alleen positieve beoordelingen geschreven voor dit product. Een kleine groep vindt de Waterpik WP-112 kwetsbaar en duur.

Het is ook een groot apparaat en het is lawaaierig. De grotere groep vindt dit product eenvoudig in gebruik en van goede kwaliteit. Het heeft een goede prijs en het is het geld waard.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of