Best bewaarbakje

Laatste update: 03.06.20

 

Bewaarbakjes test van 2020

 

Bewaarbakjes zijn zo goed als onmisbaar geworden in de meeste huishoudens. Ze zijn dan ook bijzonder handig om bepaalde gerechten, vleeswaren en ingrediënten iets langer in te bewaren. Toch is de keuze niet altijd makkelijk en dat heeft vooral te maken met het toch wel ruime assortiment. Het kan misschien helpen om de vermelde richtlijnen in de koopgids te volgen. Maar je kunt ook gelijk verder scrollen naar onze top 3. Daaruit is gebleken dat je met de Wesco Grandy Broodtrommel alvast kiest voor een topproduct. De broodtrommel is afgewerkt in een opvallende felrode kleur maar kun je ook in een zwarte kleur bestellen. Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor het Brabantia Brilliant Steel bewaarbakje. Net zoals het vorige product gaat hier hier ook om een broodtrommel die te bestellen is in maar liefst 8 verschillende kleurtjes en designs.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bewaarbakjes koopgids

 

Ben je op zoek naar één van de beste bewaarbakken maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou maar wat graag op weg helpen. Wij kunnen je alvast de raad geven dat het erop aankomt om zoveel mogelijk exemplaren te bekijken en te vergelijken. Je zou hierbij kunnen rekening houden met het doel, het formaat maar ook met de gebruikte materialen. Zijn er eventueel extra kenmerken die handig kunnen zijn of toch maar niet? En welk effect heeft dit dan op het prijskaartje. Laten we samen even op zoek gaan, en dan zal de zoektocht naar het ideale bewaarbakje vast wat makkelijker verlopen.

 

 

Wat is een bewaarbakje en waarvoor dient het

Een bewaarbakje is eigenlijk heel eenvoudig een bakje waar je dingen in kunt bewaren. En eigenlijk mag je dit wel heel ruim opvatten. Een bewaarbakje kan bijvoorbeeld een degelijke broodtrommel zijn waarin je koeken of brood langer vers kunt houden. Maar het kan ook het ideale bakje zijn om babyvoeding in te bewaren. Natuurlijk zijn er ook heel wat bewaarbakjes waar je andere ingrediënten en etenswaren zonder problemen veilig in kunt opbergen. Bovendien zul je versteld staan van de enorme mogelijkheden die er zijn.

Zo heb je tegenwoordig bewaarbakjes in alle vormen en formaten, kleuren en designs. Sommige bewaarbakjes hoef je iets duurder te betalen terwijl anderen dan weer tot de goedkope bewaarbakken kunnen gerekend worden. Het kan alvast helpen, mocht je even de verschillende online beoordelingen bekijken die geplaatst zijn bij zulke bewaarbakken. Daarin geven verschillende kopers hun mening over het product. Dit kan positief of negatief zijn. Het is verder ook een goede aanbeveling om zoveel mogelijk rekening te houden met leuke promoties en aanbiedingen.

 

Inhoud en gebruikte materiaalsoorten

Wanneer je op zoek gaat naar het voor jou ideale bewaarbakje dan zul je heel wat verschillende vormen en formaten tegenkomen. Het is dus ook een goed idee om even te letten op de inhoud van zo’n bewaarbakje. Met de inhoud bedoelen we eigenlijk de capaciteit, dus onrechtstreeks de grootte ervan. Je zou jezelf de vraag kunnen stellen waarvoor je het bakje wenst te gebruiken. Wil je er bijvoorbeeld 2 broden in kunnen bewaren? Of is het toch bedoeld om babyvoeding in op te bergen.

Afhankelijk van het antwoord op de vragen, kun je op zoek gaan naar een groot of klein bewaarbakje. Verder zul je merken dat er ook heel wat onderscheid is op het gebied van gebruikte materiaalsoorten. Zo heb je bewaarbakken die uit metaal of aluminium gemaakt zijn. Maar je hebt er even goed uit degelijk kunststof, plastic of hout. Verder kun je ook altijd voor een bewaarbak uit textiel kiezen. Dat zul je vaak zien wanneer je op zoek gaat naar een bewaarbakje om babyvoeding of flesvoeding in te bewaren.

 

Het type en de mogelijke kenmerken en opties

Juist doordat er zoveel onderscheid is tussen de verschillende bewaarbakjes, zul je merken dat er ook heel wat soorten kunnen bestaan. Zo heb je de klassieke bewaarbakjes die rechthoekig of vierkant van vorm zijn. Maar je hebt ook ronde of ovale bewaarbakken. Je kunt kiezen voor een exemplaar met een deksel dat je kunt open- en dichtschuiven. Net zoals er ook heel wat modellen bestaan met een afneembaar deksel. 

Een bewaarbakje hoeft bovendien niet altijd een doos te zijn. Het kan ook evengoed een soort van draagtas zijn. Denk maar aan de tas waarin je de flesvoeding kunt bewaren.

Afhankelijk van welk exemplaar je kiest, zul je merken dat er bepaalde typische kenmerken en opties beschikbaar zijn. Zo heb je bij de draagtas de aanwezigheid van een handvat en misschien ook wel een verstelbare draagriem. Een rechthoekige doos kan bijvoorbeeld voorzien zijn van een antislip onderkant. Zo blijft het bewaarbakje steeds mooi en stabiel staan. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden maar je beslist uiteindelijk zelf welke opties voor jou belangrijk zijn en welke niet.

 

 

Met welk budget moet ik rekening houden?

In je zoektocht naar het voor jou ideale bewaarbakje, zul je merken dat er heel wat mogelijke prijsbepaling zijn. Zo kan de prijs bepaald worden door het formaat, maar ook vooral door de extra kenmerken en het design ervan. Het spreekt voor zich dat je helemaal zelf kunt kiezen hoeveel je bereid bent om uit te geven aan een degelijk bewaarbakje. Sommige mensen vinden enkel de kwaliteit belangrijk terwijl anderen toch ook heel wat belang hechten aan het design.

Indien je mocht twijfelen tussen 2 of meerdere exemplaren dan kan het handig zijn om je even te focussen op de verschillende online beoordelingen die het product gekregen zijn. Daarin kun je vaak al een realistisch beeld krijgen van de voor- en nadelen van een bepaald product. Ga eventuele promoties nooit uit de weg. Het zou jammer zijn mocht je hierdoor bijvoorbeeld een leuke bewaarbakje aanbieding mislopen.

 

Bewaarbak Reviews – Top 5

 

Een bewaarbakje kan altijd wel bijzonder handig zijn om dingen veilig in op te bergen. Denk maar aan een bewaarbakje waarin je brood, babyvoeding of moedermelk in kunt bewaren. Het ruime aanbod maakt het niet altijd eenvoudig om er het beste bewaarbakje meteen uit te kiezen. Daarom hebben wij een lijst samengesteld met 5 topproducten. Bekijk deze eens rustig en probeer ook rekening te houden met de vele reviews en het advies van de kopers.

 

 

Wesco Grandy Broodtrommel

 

Tussen de goedkope bewaarbakjes zul je jammer genoeg dit product van Wesco niet meteen hoeven te zoeken. De broodtrommel heeft een ruime inhoud van maar liefst 1,5 liter en is beschikbaar in 2 verschillende kleuren namelijk rood en zwart.

Je zult meteen merken dat dit product helemaal vervaardigd is uit zeer duurzaam en kwalitatief staal. Verder zijn er ook ventilatiegaatjes voorzien aan de achterkant van deze handige broodtrommel. Zo blijft het brood of de koeken veel langer vers. Aan de voorzijde is er een handvat voorzien die iets meer comfort biedt.

Volgens één enkele koper zou de kwaliteit van dit product niet helemaal top zijn. Toch is de meerderheid van de gebruikers helemaal overtuigd van de degelijkheid en de correcte prijs-kwaliteitverhouding ervan.

Ben je op zoek naar een duurzame broodtrommel die er ook nog eens fraai uitziet? Dan loont het de moeite om dit product van Wesco even wat grondiger onder de loep te nemen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

Voordelen
Design:

het is mogelijk om een keuze te maken tussen enerzijds een rode broodtrommel en anderzijds een zwart exemplaar.

Formaat:

het is een vrij grote broodtrommel die een maximale capaciteit aanbiedt van wel ruim 1,5 liter.

Gebruiksvriendelijkheid:

het handvat biedt net iets meer comfort bij het optillen en verplaatsen van de broodtrommel. Verder zorgen de ventilatiegaatjes, die zich aan de achterkant van het product bevinden, voor een optimale ventilatie. Daardoor kun je het brood langer bewaren.

Materiaal:

bij de productie van deze broodtrommel heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van stevig staal.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg is dit bewaarbakje niet meteen voorzien van de laagste prijs.

Koop bij bol.com (€57)

 

 

 

 

Brabantia Brilliant Steel

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke broodtrommel die bovendien ook vrij groot is dan loont het de moeite om dit product van Brabantia eens te bekijken. Deze broodtrommel is voorzien van een inhoud van maar liefst 18 liter en is beschikbaar in wel 8 verschillende kleuren.

Dit model is voldoende ruim om maar liefst 2 grote broden in te plaatsen. Bovendien heb je nog wat extra opbergruimte doordat de bovenkant van het bewaarbakje helemaal vlak is. Het noppenpatroon op de bodem zorgt dan weer voor voldoende ventilatie. Verder zijn de randen uit kunststof gemaakt ter bescherming en zijn er ook nog ophangogen voorzien.

We merken dat de kopers echt laaiend enthousiast zijn over dit bewaarbakje. Het is niet alleen gebruiksvriendelijk en praktisch maar het ziet er ook heel erg trendy uit. Kortom het voldoet dan ook aan de verwachtingen van heel wat kopers.

Brabantia is een merk dat alvast niet kan ontbreken in de zoektocht naar het beste bewaarbakje. Het zal je dan ook niet verwonderen dat heel wat klanten ervan overtuigd zijn dat het veruit het beste merk is. De moeite waard dus om de voor- en nadelen ervan even grondig te bestuderen.

Voordelen
Formaat:

je zult al vrij snel merken dat het hier om een grote broodtrommel met een totaal volume van ruim 18 liter.

Materiaal:

deze unieke broodtrommel is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS.

Handig in gebruik:

de broodtrommel wordt gekenmerkt door een rechthoekige vorm en een handig klepdeksel. Dit maakt de trommel makkelijk op het aanrecht te plaatsen.

Nadelen
Niet vaatwasserbestendig:

het is echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je deze broodtrommel maar beter niet in de vaatwasser plaatst.

Koop bij bol.com (€50.99)

 

 

 

 

Curver ChefHome Taartdoos Hoog

 

Zodra je de prijs van dit bewaarbakje ziet dan zul je meteen het gevoel krijgen dat het wel eens over een bewaarbakje aanbieding zou kunnen gaan. Het is een soort van taartdoos met een formaat van 35 x 35 x 15 cm.

De taartdoos heeft een volume van ongeveer 2 liter en dus voldoende groot om een grote taart in te bewaren. Het product is voorzien van een transparant deksel en een handige rubberen handgreep. Op die manier kun je de taartdoos altijd handig vastnemen of verplaatsen. Verder zijn er ook enkele handige sluitclips voorzien.

Zodra we de online reviews bekijken dan merken we dat de meningen vrij verdeeld lijken te zijn. Dit is uiteraard helemaal niet zo erg aangezien het juist ruimte biedt om veranderingen door te voeren. Haast je dus zeker naar de winkel en oordeel vooral zelf. Wie weet is dit wel het product waar jij naar op zoek was.

Ben je iemand die dol is op het bereiden van heerlijke cake en taarten? Dan kan dit bewaarbakje misschien wel helemaal aan jouw verwachtingen voldoen. Deze prachtige taartdoos wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van maar liefst 35 x 35 x 15 cm.

Voordelen
Kostenplaatje:

je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van de vriendelijke prijs waaraan deze taartdoos wordt aangeboden.

Formaat:

deze unieke taartdoos levert een totale capaciteit van maar liefst 2 liter.

Comfort:

het transparante deksel zorgt ervoor dat je de taart kunt bekijken zonder de doos te moeten openmaken. De handgreep uit rubber biedt dan weer de mogelijkheid om het bewaarbakje te verplaatsen.

Sluitclips:

dankzij de sluitclips hoef je niet te vrezen dat het deksel plotseling van de taartdoos valt.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een blik op de online reacties toont aan dat enkele kopers toch niet helemaal overtuigd blijken te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Koop bij bol.com (€10.99)

 

 

 

 

Medela Moedermelkbewaarzakjes

 

Indien je op zoek bent naar een bewaarbakje om moedermelk veilig in op te bergen dan ben je misschien wel op zoek naar dit product van Medela. Deze bewaarzakjes zijn werkelijk ideaal om moedermelk te bewaren, te verplaatsen en zelfs gewoon te verwarmen.

Je kunt de moedermelk bewaarzakjes zowel plat neerleggen als ook gewoon rechtop plaatsen waardoor je meer ruimte kunt besparen. Bovendien zullen er dankzij deze bewaarzakjes, helemaal geen vitaminen of belangrijke voedingsstoffen voor je baby verloren gaan. De zakjes zijn ook voldoende groot om er eventueel een etiket op te kleven.

Heel wat kopers zijn van mening dat de bewaarzakjes veel te duur zijn in de aankoop. Echter zijn heel veel gebruikers dan weer wel overtuigd van de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van deze bewaarzakjes.

Heb je nog een klein kindje in huis en moet je dus nog regelmatig een flesje of borstvoeding geven? Dan raden wij jou aan om de aanschaf van deze bewaarbakjes alvast even in overweging te nemen. Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, zetten we de belangrijkste kenmerkende eigenschappen gewoon al even op een rijtje.

Voordelen
Handig in gebruik:

de bewaarzakjes zijn niet alleen geschikt om moedermelk langer vers te houden maar ook te transporteren en eventueel op te warmen.

Verpakking:

de verpakking telt maar liefst 50 afzonderlijke bewaarzakjes.

BPA vrij:

doordat de bewaarzakjes volledig BPA vrij zijn, hoef je je geen zorgen te maken dat er schadelijke stoffen zouden vrijkomen.

Nadelen
Prijskaartje:

we merken op dat klanten tevreden zijn over de kwaliteit maar het prijskaartje dan toch wel weer iets te duur vinden. En dat is jammer.

Koop bij bol.com (€12.57)

 

 

 

 

Medela koeltas zwart

 

Met deze handige koeltas van Medela is het mogelijk om op een veilige en efficiënte manier babyvoeding te bewaren. Het zorgt er niet alleen voor dat de babyvoeding of de moedermelk altijd koel blijft maar het biedt ook de mogelijkheid om je flesjes gemakkelijk te verplaatsen.

Zodra je dit product aankoopt dan zul je merken dat je er ook 4 handige flesjes van Medela bij krijgt die helemaal in de koeltas passen. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken aangezien de flessen allemaal uit BPA-vrij materiaal gemaakt zijn.

Ondanks het feit dat sommige kopers het product te prijzig en te kwetsbaar vinden, is de meerderheid van de klanten wel degelijk overtuigd van de kwaliteit. Bovendien zijn ze ook van mening dat het om een bijzonder duurzaam product gaat dat ook eenvoudig te gebruiken is.

Tenslotte is er de mogelijkheid om het rijtje topproducten af te sluiten met de koeltas van Medela. Deze praktische koeltas is werkelijk ideaal voor elke jonge mama die nog met één of meerdere baby’tjes in huis zit. Hieronder alvast een selectie van de meest belangrijke voor- en nadelen.

Voordelen
Gebruiksvriendelijk:

met behulp van deze koeltas is het mogelijk om het flesje moedermelk of babyvoeding makkelijk te tillen en te verplaatsen. Bovendien blijft de voeding tijdens het transport ook lekker gekoeld.

Handvat:

de tas is voorzien van een stevig handvat/ schouderriem die het mogelijk maakt om de tas probleemloos te verplaatsen.

BPA vrij:

de meegeleverde flesjes zijn vervaardigd uit duurzaam en volledig BPA vrij materiaal. Geen schadelijke stoffen dus, en dat is een pluspunt.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de klanten vindt het product toch wel vrij kwetsbaar.

Prijzig:

sommige kopers hadden de koeltas toch liever wat goedkoper willen zien staan.

Koop bij bol.com (€34.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status