n n
n
n
ᐅ Beste 10 inch tablets. Vergelijking en goedkope prijzen

Beste 10 inch tablet

Laatste update: 14.12.19

 

10 inch tablets test van 2019

 

10 inch tablets koopgids

 

Tegenwoordig zijn er heel wat 10 inch tablets op de markt gebracht. Een groter scherm wordt door heel wat kopers duidelijk gewaardeerd. Toch wordt het er daardoor niet makkelijker op om een keuze te maken tussen de beste 10 inch tablets. Het is daarom een goede aanbeveling om de verschillende producten met elkaar te vergelijken en eventuele aanbiedingen niet uit de weg te gaan. Je zou bijvoorbeeld kunnen letten op het gebruiksgemak, het design, de prijs, het besturingssysteem en de eventuele rekenkracht. Door te letten op koopjes kun je zomaar een aantrekkelijke 10 inch tablet aanbieding tegenkomen.

 

 

Het gebruiksgemak

Vroeger waren ze ondenkbaar, vandaag de dag echter niet meer uit het straatbeeld en menig huishouden weg te denken; de tablet. De meeste mensen weten dus perfect wat met een tablet bedoeld wordt. Het is een vrij compact product dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen en dat ook bijzonder handzaam is. De tablet biedt je de mogelijkheid om bijvoorbeeld je mails te bekijken en te beantwoorden, muziek te luisteren, spelletjes te spelen en films of series te kijken. Kortom heel wat mogelijkheden wanneer je dus een tablet in huis wilt halen.

Toch is het niet makkelijk om een keuze te moeten maken. Tegenwoordig bestaan er tablets in allerlei formaten en met beeldschermen die variëren van minimaal 7 inch tot maar liefst ruim 12 inch. Wanneer je dus op zoek gaat naar een 10 inch tablet dan zul je versteld staan van de keuzemogelijkheden die je hebt. Houd ook zeker rekening met de opties en de functies waarover de tablet beschikt, eventueel het design en het prijskaartje, de snelheid en natuurlijk de kwaliteit van het geluid en het beeldscherm.

 

Design, beschermhoes en budget

Net doordat er zoveel verschillende soorten 10 inch tablets op de markt gebracht zijn, zal het niet verwonderen dat er ook heel wat prijsklassen zullen opduiken. Zo zijn er tegenwoordig alvast heel wat goedkope 10 inch tablets die de moeite waard zijn. Indien het echter iets meer mag zijn, dan zul je merken dat ook het prijskaartje meteen de hoogte in gaat. Net zoals er 10 inch tablets van 200 euro bestaan, bestaan er ook heel wat 10 inch tablets van ruim 600 euro of meer.

Het is aan jou de keuze hoeveel geld je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke en duurzame 10 inch tablet. Echter zul je merken dat de prijs door bepaalde factoren in meer of mindere mate wordt beïnvloedt. Zo kan het type besturingssysteem alvast een belangrijke rol spelen, net zoals de kwaliteit van het geluid en het beeldscherm en natuurlijk ook het design. Als je besluit een 10 inch tablet aan te kopen, is het ook altijd raadzaam om uit te kijken naar een degelijke beschermhoes. Je wilt natuurlijk niet dat je tablet na een aantal dagen al vol krassen staat.

 

Het besturingssysteem en de rekenkracht

Wanneer je besluit om een 10 inch tablet aan te kopen dan zul je merken dat er ook heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van het besturingssysteem. Als je kiest voor een 10 inch tablet van Apple, de zogenaamde iPads, dan zul je in de meeste gevallen te maken hebben met het iOS besturingssysteem. Afhankelijk van de versie van het iOS besturingssysteem zal de reactiesnelheid, het geluid en de kwaliteit van het beeld een pak hoger of lager liggen. Wat dan weer een invloed zal hebben op de prijs.

Daarnaast zijn er ook heel wat tablets die gebruik maken van het Android besturingssysteem. Ook hier zal de versie die gebruikt wordt, ervoor zorgen dat de tablet beter en sneller functioneert in vergelijking met andere tablets. Zo zal een 7.0 Android besturingssysteem gekenmerkt worden door een snellere reactiesnelheid dan een bijvoorbeeld een 4.4 Android besturingssysteem. Daarnaast is ook de rekenkracht of de snelheid van de 10 inch tablet belangrijk en die wordt mede beïnvloedt door het RAM geheugen en de processor.

 

 

Extra kenmerken, functies en mogelijkheden

Indien je dus van plan bent om een 10 inch tablet aan te kopen dan is het natuurlijk aangewezen om ook met andere factoren rekening te gaan houden. Wat zijn bijvoorbeeld de verbindingsmogelijkheden van de tablet? Is er een wifi functie voorzien of wordt er gebruik gemaakt van een 4G netwerk en/of bluetooth.

En wat met het interne geheugen van de tablet. Wat is de maximale opslagcapaciteit van de 10 inch tablet? En heb je de mogelijkheid om het geheugen verder te gaan uitbreiden door gebruik te maken van een SD kaart? Wat is de kracht van de accu en hoe lang kan deze meegaan alvorens je de batterij opnieuw dient op te laden?

 

10 inch tablet Reviews – Top 5

 

Ben je op zoek naar een leuk en vooral origineel geschenk voor de verjaardag van je zoon of dochter? Dan heb je alvast gedacht aan een tablet 10 inch?  Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een Samsung tablet 10 inch maar er zijn natuurlijk ook heel wat andere merken die een tablet aanbieden. Denk maar aan de Lenovo tablet 10 inch of de Huawei tablet 10 inch toestellen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Om te weten welke voor jou de beste 10 inch tablet is, hebben wij alvast een selectie gemaakt van 5 topproducten. Houd hierbij ook rekening met de online reviews en het advies van de klanten.

 

 

Samsung Galaxy Tab A

 

Ben je op zoek naar een degelijke 10 inch tablet dan kun je alvast even dit apparaat van het alombekende merk Samsung even bekijken. Toch zul je er rekening mee moeten houden dat het niet meteen tot de goedkope 10 inch tablets zal behoren.

Het toestel heeft een mooie zwarte kleur en een schermgrootte van ruim 10 inch. Verder beschikt het apparaat over een totale opslagcapaciteit van maar liefst 64 GB. Het toestel weegt bovendien ook vrij licht en is daardoor dus makkelijk overal mee naartoe te nemen. Verder beschikt het over verschillende functies zoals bijvoorbeeld de kids mode functie.

Het is echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze 10 inch tablet niet meteen functioneert op een 4G netwerk. Desondanks hebben de kopers momenteel alleen maar positieve online beoordelingen geplaatst. Zo zijn ze niet alleen tevreden over de kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid.

 

Koop bij bol.com (€259)

 

 

 

 

Huawei M3 Lite

 

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor een 10 inch tablet van een ander bekend merk zoals bijvoorbeeld Huawei. Dit apparaat is afgewerkt in een mooie witte kleur maar kun je natuurlijk ook in het zwart bekomen.

Het toestel heeft een totale geheugencapaciteit van ruim 32 GB en biedt dan ook heel wat ruimte om bestanden op te slaan. Het scherm heeft een bijzonder hoge resolutie van ruim 1920 x 1200 pixels waardoor je dus kunt genieten van duidelijke en heldere beelden. Verder zal ook de lichtintensiteit naar de avond toe automatisch worden aangepast. Zo zullen je ogen minder snel geïrriteerd raken door het felle licht.

Het apparaat beschikt ook over krachtige speakers die aan de beide kanten geïnstalleerd zitten. De combinatie van deze voordelen en opties zorgt er dan ook voor dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk positief reageren.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Lenovo Tab 4

 

Ben je op zoek naar een 10 inch tablet aanbieding? Dan kun je misschien alvast even dit apparaat van het bekende merk Lenovo bekijken. In vergelijking met sommige andere toestellen uit deze lijst, lijkt deze tablet wel een koopje te zijn.

Het toestel beschikt over een duidelijk en helder IPS scherm. Verder is het toestel uitgerust met een maximale geheugencapaciteit van maar liefst 32 GB. Uiteraard is het mogelijk om het geheugen te gaan uitbreiden indien je dit wenst. Daarnaast heb je de mogelijkheid om meerdere accounts te creëren zodat je met het hele gezin deze tablet kunt gebruiken.

Het is een degelijk apparaat dat in 2 kleuren te verkrijgen is. Toch is het ook belangrijk om er rekening mee te houden dat het toestel over een HD scherm beschikt en niet over een Full HD scherm. Dus voor sommige kopers kan dit eventueel een probleem zijn. Daarnaast is het niet mogelijk om gebruik te maken van het 4G netwerk.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Acer Iconia 10 B3-A50FHD-K039

 

Indien je op zoek bent naar een leuk en origineel geschenk voor de verjaardag van je partner dan kun je eventueel even stilstaan bij dit product. Deze Acer 10 inch tablet is misschien niet meteen één van de goedkope tablets maar het is alvast ook niet het duurste toestel.

Het toestel is beschikbaar in 2 kleuren namelijk zwart en wit en maakt gebruik van het Android 8.1 besturingssysteem. Verder heeft het apparaat een totale geheugencapaciteit van maar liefst 32 GB. Uiteraard is het wel mogelijk om het geheugen te gaan uitbreiden door gebruik te maken van een micro SD kaart.

Je zult merken dat het apparaat vrij compact is en weinig weegt en daardoor makkelijk mee te nemen is. Dankzij de Quad Core processor kun je bijzonder snel navigeren en schakelen tussen de verschillende beschikbare applicaties. Houd er wel rekening mee dat het toestel over een HD scherm beschikt en niet over een Full HD scherm.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Asus ZenPad 3 S (Z500M)

 

Tot slot is er dan ook nog de Asus 10 inch tablet. Indien je dit product wilt aankopen dan zul je toch net iets meer budget hoeven te voorzien. Het is een degelijk apparaat uit de serie Asus Zenpad en het is beschikbaar in 2 verschillende kleuren.

Het toestel maakt gebruik van het Android 6.0 besturingssysteem en beschikt over een totale geheugencapaciteit van maar liefst 64 GB. Daar kun je dus al heel wat films, video’s en andere bestanden mee opslaan.

Ondanks het feit dat de meeste reacties helemaal positief zijn, is slechts één enkele koper helemaal niet overtuigd. Zo is de klant van mening dat de kwaliteit van het apparaat ondermaats is en dat het prijskaartje veel te hoog is. Laat je hierdoor echter niet afschrikken want misschien is dit toestel wel iets voor jou.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status