Beste 2 DIN autoradio

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

2 DIN autoradio’s test van 2021

 

Een 2 DIN autoradio zorgt ervoor dat de geluidskwaliteit nog beter wordt. Zo kun jij een lange autorit extra aangenaam maken wanneer je kunt genieten van je favoriete liedjes. Wij zijn voor jou alvast op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse 2 DIN autoradio apparaten. Op die manier kan het voor jou iets makkelijker worden om een keuze te maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Kenwood DPX-7000DAB. Deze 2 DIN autoradio is voorzien van een handige Bluetooth functie zodat je bijvoorbeeld een verbinding kunt maken met je smartphone. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Caliber RMN801BT 2 DIN autoradio. Dit apparaat is niet alleen voorzien van een Bluetooth functie maar beschikt zelfs over een navigatie functie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

2 DIN autoradio’s koopgids

 

Een autoradio maakt een autorit veel aangenamer, vooral als je alleen vele uren onderweg bent en niemand hebt om tegen te praten. Als je genoeg plaats hebt in je auto dan kun je een 2 DIN autoradio plaatsen met een scherm waar je zelfs een GPS of video’s op kunt afspelen. We geven even wat uitleg over de 2 DIN radio en over andere kenmerken waar je moet op letten bij de aankoop zoals de functies, de prijs en het design.

Wat is een 2 DIN autoradio?

 

De 1 DIN autoradio komt het meeste voor, dat zijn de typische platte radio’s die je in je auto plaatst en waarmee je meestal CD’s, MP3 en USB kan afspelen. Een 2 DIN radio is dubbel zo groot als een 1 DIN radio en kan over een scherm beschikken. Op die manier kun je de autoradio gebruiken als GPS en soms kun je er zelfs beeldmateriaal op bekijken zoals een video.

Je hebt natuurlijk meer plaats nodig in je auto om een 2 DIN radio te plaatsen dus je controleert best eerst als dit mogelijk is. Een 2 DIN autoradio heeft doorgaans meer knoppen en functies dan een 1 DIN. Vele auto’s komen tegenwoordig met een ingebouwde 2 DIN autoradio met interessante functies. Als je een parkeercamera op je auto hebt dan kun je via de autoradio de beelden zien.

Als je geen plaats hebt voor een 2 DIN radio dan kun je eventueel een 1 DIN autoradio met een klapscherm kopen. Zo geniet je nog altijd van een groter scherm en heb je meer mogelijkheden.

 

 

De functies

 

Basisfuncties van de autoradio zijn de radio en de CD speler. Vele modellen gebruiken tegenwoordig zelfs geen CD speler meer maar beschikken over aansluitingen voor een USB stick of een iPod of MP3 speler.

Een andere manier is het streamen van muziek via bluetooth. De meeste autoradio’s kun je makkelijk met je smartphone verbinden via bluetooth om je eigen muziek te streamen. Maar niet alleen muziek, je kunt ook draadloos je telefoongesprekken beantwoorden of zelf bellen.

Het grootste voordeel aan een 2 DIN autoradio is de aanwezigheid van een scherm. Daarom dat vele van deze radio’s beschikken over een ingebouwde GPS. Zo zul je nooit meer verkeerd rijden. Het scherm kan ook nog voor andere toepassingen gebruikt worden zoals video’s of films bekijken of de beelden weergeven van de achteruitrijcamera.

Let er tenslotte nog op als je autoradio over DAB+ beschikt. DAB betekent Digital Audio Broadcasting en dankzij deze functie kun je verschillende digitale radiostations ontvangen op je autoradio. Het aanbod aan muziek wordt groter en dankzij de digitale verbinding heb je geen last van storing.

 

 

Prijs van een 2 DIN autoradio

 

Een 2 DIN is doorgaans duurder dan een 1 DIN radio omdat het uitgerust is met meer functies. Autoradio’s kosten al vlug enkele honderden euro’s, vooral als je een toestel van goede kwaliteit wilt kopen. Dankzij de vele webwinkels is het makkelijker geworden om verschillende modellen met elkaar te vergelijken en de beste aanbiedingen te vinden. Je moet nog rekening houden met verzendkosten maar zelfs dan blijft de prijs meestal nog goedkoper dan in de winkel.

Als je van plan bent om te reizen met je auto dan is het een goede aanbeveling om zeker een autoradio met ingebouwde GPS te kopen. Zo kun je altijd de weg naar je bestemming vinden en hoef je geen kaarten te ontcijferen.

Als je even de tijd neemt om informatie op te zoeken op het internet kun je vele nuttige beoordelingen vinden van andere kopers. Deze personen hebben het product al kunnen gebruiken en schrijven meestal neer wat ze goed of slecht vinden aan elk model.

Design

 

Het design van de autoradio is voor de ene persoon belangrijker dan de andere. Sommige mensen willen een autoradio die meteen in het oog springt als je iemand meenemen in de auto.

Vele autoradio’s beschikken over verlichting in een bepaalde kleur om het design van de autoradio mooier te maken. Ook kan de verlichting van het display verschillen en kun je bij sommige modellen het zelf instellen.

Je mag natuurlijk niet vergeten dat de kwaliteit van het geluid ook heel belangrijk is. Je bent weinig met een mooie autoradio als het geluid slecht is. Het geluid kun je echter makkelijk opwaarderen door betere luidsprekers en een subwoofer te kopen.

 

 

2 DIN autoradio reviews – top 5

 

 

Muziek is voor vele chauffeurs een echte noodzaak tijdens het rijden. Zeker als je veel op de baan moet voor je job dan luister je graag naar je favoriete muziek zodat de tijd wat vlugger voorbij gaat. Koop een goede 2 DIN autoradio voor in je auto zodat je naar je favoriete nummers kunt luisteren met een uitstekende geluidskwaliteit. Neem een kijkje in ons artikel waar je vijf verschillende topproducten zult vinden vergeleken op basis van beoordelingen van gebruikers. Kies er zelf de beste 2 DIN autoradio uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Kenwood DPX-7000DAB

 

Deze 2 DIN autoradio met Bluetooth van Kenwood is uitgerust met een ingebouwde DAB+ tuner voor een optimaal radiogeluid in je auto. Je kunt je iOS of Android toestel aansluiten om je eigen playlist af te spelen en met Bluetooth kun je zonder problemen handenvrij bellen. Je maakt snel verbinding via NFC.

Het apparaat beschikt over een groot scherm en een 13-bands equalizer om je muziek op je persoonlijke voorkeur af te stemmen. De USB aansluiting is verlicht zodat je ook in het donker geen moeite hebt om een externe geluidsbron aan te sluiten.

Over dit product is tot nu toe nog maar één review geschreven en deze is op één punt na volledig positief. Volgens de koper heeft deze radio vele mogelijkheden en is het makkelijk in te stellen. Het enige minpunt voor deze gebruiker is dat het menu in het Engels is.

Als je regelmatig op de baan bent dan kan een leuk muziekje wel de ideale afleiding zijn. Met deze handige 2 DIN autoradio van het bekende en misschien ook wel het beste merk Kenwood audio kun jij bovendien genieten van een uitstekende geluidskwaliteit. Doordat het over heel wat opties en eigenschappen beschikt, zou het ook wel eens het populairste toestel uit onze reeks kunnen zijn.

Voordelen
Aansluitingsmogelijkheden:

het is mogelijk om om het even welk iOS of Android toestel op de autoradio aan te sluiten. Op die manier kun je van je favoriete playlist genieten. Verder is er ook bluetooth voorzien.

Handig in gebruik:

je kunt op een vrij snelle en eenvoudige manier een degelijke verbinding maken met behulp van NFC. Verder biedt dit toestel je ook de mogelijkheid om handenvrij te bellen.

Scherm:

het apparaat is uitgerust met een bijzonder groot en duidelijk display waarbij verschillende functies verlicht worden.

Nadelen
Engels menu:

de meeste kopers zijn helemaal overtuigd van de voordelen van dit apparaat. Slechts één gebruiker vindt het jammer dat het een Engels menu is.

 

 

 

 

Caliber RMN801BT

 

De Caliber RMN801BT is een 2 DIN autoradio met navigatie en Bluetooth. Je kunt met dit apparaat door West-Europa reizen en tegelijkertijd luisteren naar de radio. Via de USB aansluiting kun je naar je eigen muziek luisteren of je eigen media bekijken. Bestanden van het type mp3, mpeg4, DivX, WMA en JPEG worden zonder problemen ondersteund.

Op de FM/AM radio kun je tot 18 frequenties opslaan als voorkeurzenders en het product wordt geleverd met een externe microfoon om telefoongesprekken te kunnen voeren. Dit doe je makkelijk dankzij de Bluetooth functie.

Voor de koper van deze 2 DIN autoradio aanbieding is het een product van goede kwaliteit met een uitstekende klankweergave. Je hebt zelfs geen versterker nodig, zo goed is de geluidskwaliteit. Het toestel is ook nog eenvoudig in gebruik en past perfect in de auto van deze gebruiker.

Met de Caliber 2 DIN autoradio haal je niet meteen het product met de laagste prijs in huis. Toch kunnen we jou ook gerust stellen dat het zeker en vast niet de duurste autoradio is. Alvorens je deze 2 DIN autoradio besluit aan te kopen, lijkt het ons toch een goed idee om even op zoek te gaan naar de positieve en eventueel negatieve eigenschappen van dit apparaat.

Voordelen
Handig in gebruik:

het apparaat ondersteunt probleemloos bestanden zoals mp3, JPEG, mpeg4 en zelfs WMA en DivX. Verder kun je er ook zonder problemen je USB apparaat op aansluiten.

Gebruiksgemak:

het toestel is ook voorzien van een handige bluetooth verbinding en er is zelfs een navigatie systeem voorhanden.

Nadelen
Aankoopprijs:

de kopers zijn laaiend enthousiast over deze 2 DIN autoradio. Toch durven wij vermoeden dat de prijs misschien voor sommige potentiële kopers wel eens als een struikelblok zou kunnen worden beschouwd.

 

 

 

 

Audiovolt

 

Deze 2 DIN autoradio heeft een Android besturingssysteem en navigatie en beschikt over 32 GB flash geheugen en 2G RAM. Deze app radio is heel snel dankzij het grote werkgeheugen en de 8 core processor. Je kunt ook de kleuren van de knoppen veranderen in het menu.

Je kunt met dit apparaat naar de radio luisteren, apps downloaden, navigeren, bluetooth bellen of muziek streamen. Via de USB ingang kun je ook muziek afspelen van een externe geluidsbron en het apparaat heeft ook een SD kaart ingang. Je hebt zelfs de mogelijkheid om er een achteruitrijcamera op aan te sluiten.

De enige beoordeling die te lezen is over dit product geeft vooral positief advies. De koper is tevreden over de goede kwaliteit van het apparaat en over de prijs die hij er voor betaalt. Het enige minpunt is de lastige installatie van het toestel.

In vergelijking met de andere 4 toestellen uit onze lijst, beschikt deze 2 DIN autoradio jammer genoeg niet over de meest voordelige prijs. Toch merken we dat de koper best tevreden is over de kwaliteit ervan. Het lijkt ons dan ook een goed idee om de sterke en minder sterke punten van het toestel even kort onder de loep te nemen.

Voordelen
Capaciteit:

het apparaat is voorzien van een bijzonder groot flashgeheugen van ruim 32 GB en een RAM geheugen van ongeveer 2G.

Kracht:

het is een krachtig toestel dat ook bijzonder snel werkt. Dit heeft te maken door middel van het grotere werkgeheugen en uiteraard de krachtige 8 core processor.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om met deze autoradio gewoon naar de radio te gaan luisteren. Maar je kunt er ook mee navigeren, apps mee downloaden en zelfs muziek mee gaan streamen.

Nadelen
Montage:

indien er een klein puntje van kritiek mag gegeven worden dan vindt de gebruiker het toch wel best lastig om de 2 DIN autoradio te installeren.

 

 

 

 

Pioneer AVH-X390BT

 

De Pioneer AVH-X390BT is een autoradio die je ook kunt gebruiken om beeldmateriaal op te bekijken. Het apparaat heeft een groot touchscreen en met een USB kabel kun je verbinding maken met je smartphone om media af te spelen. Je kunt ook CD’s en DVD’s afspelen met dit toestel.

Een groot voordeel is dat je twee Bluetooth toestellen tegelijk kunt verbinden met deze radio, op die manier kun je naar je favoriete muziek luisteren en op hetzelfde moment handenvrij bellen. De audiokwaliteit is fantastisch dankzij de Sound Retriever.

Over dit toestel staat nog maar één gebruikerservaring online en deze is niet helemaal positief. Het is eenvoudig in gebruik en werkt goed als autoradio, maar is niet geschikt als appradio. Wanneer de gebruiker zijn iPhone aansloot op de radio verslechterde de beeldkwaliteit op het scherm.

Met de Pioneer 2 DIN autoradio haal je niet alleen een degelijk apparaat in huis maar bovendien ook tegen een bijzonder voordelige prijs. Dit apparaat biedt je de mogelijkheid om naar je favoriete CD of DVD te luisteren en verder beschikt het ook nog eens over bluetooth. Hieronder kun je een overzicht vinden van de eigenschappen die dit product kenmerken.

Voordelen
Scherm:

het apparaat is voorzien van een groot en duidelijk touchscreen display. Daardoor is er ook de mogelijkheid om beeldmateriaal op deze autoradio te bekijken.

Handig in gebruik:

je kunt verbinding maken met je smartphone door middel van de handige USB kabel. Verder is het ook mogelijk om een CD of eventueel zelfs DVD met deze autoradio te gaan afspelen.

Nadelen
Prijskaartje:

één enkele koper is van mening dat de prijs van deze 2 DIN autoradio nog steeds iets te hoog ligt.

Matige kwaliteit:

we merken op dat een enkele gebruiker niet helemaal overtuigd is van de kwaliteit van deze 2 DIN autoradio. Het voldoet niet meteen aan de verwachtingen van deze klant.

 

 

 

 

Sony WX-800UI

 

De Sony WX-800UI is een 2 DIN autoradio die zowel FM als LW en MW frequenties ondersteunt.

Je kunt er ook CD’s mee beluisteren en het apparaat beschikt over een USB en een AUX verbinding. Het toestel heeft een output vermogen van 220 Watt. Door de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope 2 DIN autoradio’s.

Over deze 2 DIN autoradio aanbieding zijn tot op heden nog geen online reviews geschreven door kopers. Wegens gebrek aan een beoordeling kunnen wij je geen advies geven over dit apparaat.

Dankzij de Sony 2 DIN autoradio kun jij vanaf nu naar je favoriete liedjes luisteren en genieten van een optimale geluidskwaliteit. Uiteraard is het wel belangrijk om eerst even na te gaan wat de voor- en nadelen van deze autoradio zijn. Op die manier krijg je toch wel een beter beeld van de eigenschappen van het apparaat.

Voordelen
Het gebruiksgemak:

deze autoradio biedt de mogelijkheid om naar je favoriete CD te luisteren. Verder ondersteunt het ook frequenties zoals bijvoorbeeld FM en LW.

Prijskaartje:

je zou dit apparaat zeker en vast tussen de goedkope 2 DIN autoradio\'s kunnen terugvinden.

Nadelen
Geen reacties:

doordat er momenteel nog geen enkele online reacties is geplaatst, is het voor ons niet eenvoudig om jou verder advies te geven omtrent dit product.

Geen gebruikerservaring:

momenteel is er ook niets bekend omtrent de gebruikerservaring van deze 2 DIN autoradio. Dit maakt het niet zo eenvoudig om jou in te lichten over de eventuele minpunten van dit apparaat.

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status