Beste 3D Blu-ray speler

Laatste update: 03.06.20

 

3D Blu-ray spelers test van 2020

 

Met een degelijke 3D Blu-ray speler is het mogelijk om voortaan je favoriete serie of films te gaan bekijken in een uitstekende kwaliteit. Zowel de beeldkwaliteit alsook de geluidskwaliteit zijn een pak beter in combinatie met een 3D Blu-ray speler. Uit onderzoek is gebleken dat je de Samsung BD-H6500 3D Blu-ray speler echt aangeraden is. Het is zelfs mogelijk om een USB stick op het toestel aan te sluiten. Zo kun je de bestanden van je USB stick gewoon via de 3D Blu-ray speler afspelen. Met de Sony BDP-S6700 3D Blu-ray speler haal je zeker een waardig alternatief in huis. Dankzij de ingebouwde Wifi is het mogelijk om een draadloze verbinding aan te gaan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

3D Blu-ray spelers koopgids

 

De beeldkwaliteit van blu-ray overtreft de DVD al sinds geruime tijd. Je moet een blu-ray speler kopen om een blu-ray disk te kunnen afspelen. Er zijn nu ook als 3D blu-ray spelers die 3D content kunnen afspelen. Het is wel belangrijk dat je televisie ook deze mogelijkheid heeft, als je smart TV geen 3D content kan afspelen dan ben je weinig met een 3D blu-ray speler. Belangrijk punten om op te letten bij de aankoop van dit toestel zijn de functies, de kwaliteit van het beeld, de aansluitingen en de prijs.

 

 

Welke functies heeft het apparaat?

 

Als je nog niet over een Smart TV beschikt dan kun je een blu-ray speler kopen met een smart functie. Zo kun je via de speler de verschillende apps gebruiken die je normaal aangeboden krijgt bij een smart TV. Sluit je blu-ray speler aan op je televisie en op het netwerk zodat je gebruik kunt maken van streamingdiensten zoals Netflix en YouTube.

Maar zoals we al gezegd hebben kun je met een 3D blu-ray speler ook 3D films afspelen. Waarom daar dan geen gebruik van maken en genieten van een echte 3D ervaring? Zorg ervoor dat je televisie ook 3D content kan weergeven, dit wordt meestal aangeduid met een 3D logo. Nu hoef je gewoon nog een DVD te kopen met een 3D film of content en je 3D bril op te zetten. Sowieso kun je ook gewone blu-rays en DVD’s afspelen met dit toestel.

Bij sommige apparaten heb je de mogelijkheid om ze te bedienen met je smartphone. Dit gebeurt via een gratis app van de fabrikant die je kunt downloaden. Omdat je dit toestel dan via het draadloze netwerk bedient hoef je zelfs niet in dezelfde ruimte te zijn als de 3D blu-ray speler.

 

 

Beeldkwaliteit

 

Er is weinig of geen verschil tussen de beeldkwaliteit van verschillende 3D blu-ray spelers. De meeste spelers gebruiken dezelfde uitstekende kwaliteit maar je zult natuurlijk een verschil merken tussen een gewone blu-ray en een blu-ray met een 3D film. Toch zijn er enkel factoren of kenmerken van een speler die de kwaliteit van het beeld en geluid kunnen beïnvloeden.

Een goedkoop apparaat is meestal niet echt stevig en dit kan nadelig zijn. Een apparaat die veel trilt kan het geluid en het beeld van een blu-ray speler beïnvloeden. Het beeld en het geluid kan haperen door die trillingen, het is dus beter dat je een stevig toestel koopt. Niet alleen het toestel zelf maar ook de lader moet stevig zijn.

 

 

Aansluitingen van een 3D blu-ray speler

 

Je kunt verschillende apparaten op je 3D blu-ray speler aansluiten. Het apparaat beschikt daarvoor over meerdere soorten aansluitingen. De belangrijkste aansluiting tegenwoordig is de HDMI aansluiting. En dit geldt niet alleen voor blu-ray spelers maar ook voor televisies en home cinema systemen. Meestal wordt deze kabel echter niet meegeleverd of samen verkocht met de speler, je kunt dus best op hetzelfde moment nog zo’n kabel erbij kopen.

Er zijn natuurlijk nog andere mogelijke aansluitingen zoals een USB-ingang die je kunt gebruiken om je eigen media te bekijken die je op een USB stick geplaatst heb. De films die je op je computer staan hebt kun je zo makkelijk op je televisie bekijken.

Verder is een blu-ray speler meestal nog voorzien van een coaxiale of een optische audio-aansluiting zodat je het apparaat op een versterker kunt aansluiten. Beide aansluitingen zijn ook mogelijk.

Tenslotte bieden de meeste apparaten ook de mogelijkheid om te verbinden met internet. Dit kan op twee manieren: via een ethernet kabel of draadloos. Dit is vooral het geval bij een blu-ray speler met een smart functie waar je internet nodig hebt om de apps te kunnen gebruiken.

 

 

Hoeveel kost een 3D blu-ray speler

 

Door de optie om 3D content af te spelen zal dit apparaat duurder zijn dan een gewone blu-ray speler. Je moet dus eerst beslissen of je deze optie wilt of niet. Als je geen 3D televisie hebt dan moet je ook denken om dit toestel er nog bij te kopen en dit kan een grote kost betekenen.

Verder wordt de prijs van de speler bepaald door de extra opties en meer of minder aansluitingen. Een duurder model zal bijvoorbeeld beschikken over meer aansluitmogelijkheden en heeft een betere geluidskwaliteit. Als je via WiFi verbinding kunt maken kan de prijs ook duurder uitvallen dan van een apparaat met ethernet verbinding.

Begin met het vergelijken van de verschillende modellen met jouw eisen. Daarna kun je online naar interessante aanbiedingen op zoek gaan, misschien vind je wel een aanbieding van een 3D blu-ray speler en 3D smart TV zodat je meteen de hele set hebt.

 

 

3D Blu-ray speler reviews – top 5

 

 

Geniet nu nog meer tijdens het weekend met een 3D Blu-ray speler om je favoriete films te bekijken in superieure kwaliteit. Maar welke speler past nu het beste bij jou? Wij hebben vijf verschillende toestellen op het internet opgezocht en vergeleken op basis van online reviews. Lees dus gerust verder en maak voor jezelf uit welke de beste 3D Blu-ray speler is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Samsung BD-H6500

 

Deze Samsung 3D Blu-ray speler beschikt over ingebouwde Wifi, 4K upscaling en haarscherpe Full HD 3D beelden. Je kunt ook je eigen bestanden afspelen via een USB stick of een externe harde schijf. Dankzij de nieuwste Smart Hub heb je toegang tot een enorme schat aan online content.

Je kunt dus je gewone TV upgraden naar een Smart TV door deze speler er op aan te sluiten. Met de UHD upscaling bekijk je al je beeldmateriaal in UHD kwaliteit, zelfs als het materiaal niet afkomstig is van een UHD bron.

De vele online reviews geven een positief advies over deze 3D Blu-ray speler aanbieding. Het apparaat behoort tot de goedkope 3D Blu-ray spelers en geeft een haarscherp beeld. De kopers vinden het toestel ook gebruiksvriendelijk en zijn tevreden over de geluidskwaliteit. Het is klein en compact maar wel nogal kwetsbaar.

Met 3D Blu-ray kun je nog meer van je films genieten in vergelijking met DVD. Dit heeft vooral te maken met de uitstekende beeldkwaliteit. Het is dan zeker en vast de moeite om dit model van Samsung eens grondig te bekijken. Op basis van de vele online reviews van klanten zouden we het al zeker tot de populairste 3D Blu-ray spelers kunnen rekenen.

 

Voordelen:

 

Smart Hub: dankzij de allernieuwste Smart Hub waarover dit apparaat beschikt, zul je merken dat je toegang krijgt tot een grote hoeveelheid online content.

UHD upscaling: dankzij de UHD upscaling functie is het mogelijk om al het beeldmateriaal meteen in UHD kwaliteit te bekijken. Zelfs wanneer dit beeldmateriaal helemaal niet van één of andere UHD bron afkomstig blijkt te zijn.

Handig in gebruik: het apparaat is voorzien van ingebouwd Wifi en uitstekende Full HD 3D beeldkwaliteit. Het is ook mogelijk om er je USB stick of een andere externe harde schijf op aan te sluiten.

 

Nadelen:

 

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de kopers vindt wel dat het apparaat toch bijzonder kwetsbaar en gevoelig is voor krassen en andere beschadigingen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sony BDP-S6700

 

Deze Sony 3D Blu-ray speler verhoogt je Full HD beelden naar een 4K kwaliteit om meer te genieten van films en series. Het toestel is uitgerust met ingebouwde Wifi zodat je draadloos kunt verbinden en beschikt over een groot aantal internetvideo diensten.

Je kunt naar muziek luisteren of video’s bekijken via Bluetooth en via SongPal kun je eenvoudig muziek streamen. Geniet van 3D Blu-ray films op elke 3D compatibele TV maar deze Blu-ray speler waardeert ook de 2D video’s op naar gesimuleerde 3D om meer diepte te creëren. Dankzij de lage prijs behoort het toestel tot de goedkope 3D Blu-ray spelers.

De kopers zijn heel tevreden over de beeld- en geluidskwaliteit van dit apparaat en vinden het ook gebruiksvriendelijk. Het toestel is eenvoudig te installeren en door zijn compacte vorm neemt het weinig plaats in.

Indien je niet alleen op zoek bent naar een degelijke 3D Blu-ray speler maar ook vooral naar een voordelig tarief dan hoef je zeker dit model van Sony eens te bekijken. Net zoals het voorgaande toestel kan ook deze 3D Blu-ray speler op heel wat positieve feedback van de kopers rekenen. Het is mogelijk dat de laagste prijs hier voor iets tussen zit.

 

Voordelen:

 

Prijskaartje: in vergelijking met sommige andere Blu-ray spelers dan is het toch wel vrij duidelijk dat je dit model aan een bijzonder gunstige prijs kunt bemachtigen.

Gebruiksgemak: dit toestel beschikt over ingebouwde Wifi en een heleboel internetvideo diensten. Verder is er ook Bluetooth voorzien waarmee je naar muziek kunt luisteren of eventueel video’s kunt bekijken.

 

Nadelen:

 

Opstart: een enkele gebruiker laat wel weten dat het opstarten toch iets vlotter en sneller zou mogen gaan.

Kwaliteit: ondanks de overwegend positieve reacties, vinden 2 gebruikers de kleuren vrij onnatuurlijk ogen.

 

Koop bij bol.com (€114)

 

 

 

 

Samsung BD-J7500

 

De Samsung BD-J7500 beschikt over ingebouwde Wifi om verbinding te kunnen maken met het internet. Het toestel speelt films en video’s af in UHD kwaliteit en is uitgerust met de Smart Hub van Samsung. Het beschikt over 2 HDMI verbindingen en past dankzij het minimalistische ontwerp in elke woonkamer.

De kopers van deze 3D Blu-ray speler aanbieding geven een volledig positief advies over dit product. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en de beelden zijn haarscherp. Het toestel is eenvoudig te installeren en beschikt over vele aansluitmogelijkheden.

Verder zijn de gebruikers tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding en speelt het toestel ook CD-roms af. De laadtijden zijn sneller dan van andere spelers en het toestel werkt goed samen met een Samsung TV. Het enige minpunt voor één koper is dat er geen HDMI kabel meegeleverd werd.

Net zoals het eerste product is ook deze 3D Blu-ray speler afkomstig van het bekende en misschien meteen ook wel het beste merk Samsung. Ondanks de iets hogere prijs kan het toestel toch op heel wat bijval van de klanten rekenen. Het loont dan ook de moeite om deze 3D Blu-ray speler eens van dichtbij te bekijken.

 

Voordelen:

 

Formaat: het is een vrij compacte en kleine 3D Blu-ray speler die gemakkelijk in gelijk welke woonkamer te plaatsen is.

Handig in gebruik: het apparaat is uitgerust met een handige ingebouwde Wifi waardoor je draadloze verbinding hebt. Verder zijn er ook 2 HDMI poorten voorzien.

Gebruiksvriendelijk: het blijkt volgens meerdere kopers over een gebruiksvriendelijk toestel te gaan dat een uitstekende beeldkwaliteit levert. Het heeft heel wat aansluitmogelijkheden en het is eenvoudig te bedienen.

 

Nadelen:

 

HDMI: één enkele klant laat weten dat de HDMI niet bij de aankoop van het toestel wordt meegeleverd.

Matige kwaliteit: een beperkt aantal gebruikers heeft ondervonden dat heel veel schijven niet door de speler kunnen worden afgespeeld.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sony UHP-H1

 

De Sony UHP-H1 beschikt over Hi-Res Audio en geavanceerde 4K-upscaling tot 60p. Het apparaat gaat trillingen tegen om zo een helderder geluid te bekomen. Het speelt bijna alle type bestanden af en is uitgerust met twee HDMI-uitgangen.

Daarnaast beschikt het ook over een USB en analoge uitgangen. Het is een compact toestel die weinig ruimte inneemt en met LDAC kun je eenvoudig en vlug gegevens overdragen of je favoriete muziek streamen via de SongPal app op je telefoon of tablet.

Over dit apparaat zijn tot nu toe nog maar 3 reviews geschreven maar deze zijn volledig positief. Het toestel is iets duurder maar de kwaliteit van de beelden en het geluid is top. Het is een gebruiksvriendelijk apparaat die eenvoudig te installeren is en veel mogelijkheden biedt qua aansluitingen en multimedia.

Het is ondertussen al de tweede 3D Blu-ray speler uit de lijst die afkomstig is van het merk Sony. We zouden dus wel durven stellen dat Sony misschien wel één van de populairste merken is. Of misschien is het voor sommigen wel veruit het beste merk. Laten we daarom even kijken naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

 

Geluid: je zult merken dat het geluid echt bijzonder helder is. Dit komt omdat deze 3D Blu-ray speler trilling tegen probeert te gaan.

Gebruiksgemak: het toestel is voorzien van 2 HDMI-uitgangen en verder kun je er zo goed als alle soorten bestanden mee afspelen. Er is ook een USB-poort voorzien en een aantal analoge uitgangen.

LDAC: dankzij de LDAC functie is het mogelijk om op een eenvoudige en vooral snelle wijze gegevens over te dragen of muziek te gaan streamen.

 

Nadelen:

 

Aan- en uitknop: een andere koper laat weten dat de aan- en uitknop van deze 3D Blu-ray speler niet altijd naar behoren werkt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Philips Fidelio BDP9700/12

 

Deze Philips 3D Blu-ray speler levert heldere beelden dankzij de Qdeo videoverwerking die ruis uit video’s verwijdert en het contrast en de details verhoogt voor een beter dieptegevoel. Zo bekom je een betere kijkervaring. Alle beelden worden getoond in Full HD kwaliteit en met de speciale bril verkrijg je een Full HD 3D-kijkervaring.

Het apparaat beschikt over de DivX-technologie zodat je kunt genieten van films en video’s van het internet. Het toestel heeft een zwarte kleur maar behoort door de hoge prijs niet tot de categorie van goedkope 3D Blu-ray spelers.

Over dit product zijn momenteel nog maar twee reviews geschreven door kopers maar deze zijn positief. Ze zijn tevreden over de goede kwaliteit van het apparaat en vinden het eenvoudig in gebruik. Het is eenvoudig aan te sluiten en de geluidskwaliteit is van een hoog niveau. Het enige minpunt is de hoge prijs.

Aan de positieve reacties bij dit artikel te lezen, zouden we durven stellen dat deze 3D Blu-ray speler van Philips wel goed in de smaak valt. Toch is het belangrijk om het toestel even aan een grondig onderzoek te verrichten alvorens je het besluit aan te kopen. Bekijk daarom zeker even de voor- en nadelen van dit product.

 

Voordelen:

 

Qdeo videoverwerking: de Qdeo videobewerking functie zal ervoor zorgen dat alle ruis zoveel mogelijk uit de video’s gehaald wordt. Verder wordt ook meer aandacht besteed aan de details en het contrast.

DivX-technologie: de DivX-technologie maakt het mogelijk om ook van films en video’s op het internet te kunnen genieten.

 

Nadelen:

 

Prijskaartje: het is een product dat heel wat mogelijkheden en opties met zich meebrengt. Toch ziet een kleine minderheid van de kopers, de hoge prijs eerder als een struikelblok.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status