5 Beste 3D Printers Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

3D Printers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet altijd eenvoudig om op zoek te gaan naar de beste 3D printer en dit heeft vooral te maken met het ruime aanbod. Om het jou net iets gemakkelijker te maken, hebben we in onze koopgids een aantal richtlijnen uitgestippeld. Deze zouden je kunnen helpen in je zoektocht naar de voor jou beste 3D printer. Je zou natuurlijk ook altijd onze top 3 eens kunnen bekijken. Zo mag je met de Velleman Vertex K8400 zeker zijn van een degelijke en duurzame 3D printer. Het product ziet er ingewikkeld uit maar is het helemaal niet. De besturing en installatie zijn bijzonder eenvoudig en in een mum van tijd gebeurt. Je kunt natuurlijk ook nog altijd opteren voor de Da Vinci 1.0A 3D printer. In vergelijking met het voorgaande model is het misschien niet zo goedkoop maar je krijgt er dan ook dubbel zoveel mogelijkheden voor in de plaats.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

3D printers koopgids

 

Met een 3D printer kun je objecten uitprinten. Deze printers maken geen gebruikt van inkt maar van grondstoffen om het voorwerp laag per laag op te bouwen. Omdat deze printers relatief nieuw zijn geven we je enkele tips mee waar je moet op letten bij de aankoop van een 3D printer. Denk maar aan de prijs van het toestel, de resolutie, de snelheid, het type filament en de software.

Resolutie en snelheid van een 3D printer

3D printers zijn verschillend van 2D printers. Bij een 2D printers wordt de resolutie gedefinieerd door de helderheid van afbeeldingen, maar bij 3D printers hangt de resolutie af van de de dikheid van de lagen micron. Een lagere hoeveelheid micron wil zeggen dat de printer dunnere lagen kan produceren en dus meer in detail werken. Een hogere hoeveelheid produceert dikkere lagen die steviger zijn.

Meestal kan je de resolutie van een 3D printer aanpassen zodat je ook de snelheid en kwaliteit kunt instellen afhankelijk van het detail die nodig is voor elke printopdracht. Duurdere modellen kunnen meestal printen met een lagere micron resolutie zodat je meer details ziet aan het voorwerp.

Het duurt natuurlijk wel een tijdje eer je een 3D voorwerp geprint hebt. In het algemeen geldt de volgende regel: hoe meer details je object heeft, hoe langer het zal duren. Als je dus een voorwerp aan 100 micron aan het printen bent dan duurt het dubbel zolang indien je het op 200 micron print.

De snelheid kan ook beïnvloedt worden door de verschillende materialen die je gebruikt om te printen. Als je van plan bent om veel voorwerpen te printen, ga dan op zoek naar een toestel met een hoge printsnelheid.

 

Soorten filament

Filament is de naam van het meest gebruikte materiaal voor een 3D printer. Je kunt verschillende soorten filament kopen die elk hun eigen eigenschappen hebben. Het meest voorkomende filament is PLA, dit type is biologisch afbreekbaar, veelzijdig en gebruikt maïszetmeel als basis. Dit materiaal is geschikt voor de meeste toepassingen en wordt het meest gebruik bij particulieren.

Als je op zoek bent naar een meer duurzame optie die ook nog eens bestand is tegen hitte, dan kies je beter voor ABS. Hiermee kun je voorwerpen printen die bestand moeten zijn tegen slijtage en warmte.

Je kunt ook filament van polycarbonaat of PC gebruiken. Deze filamenten zijn nog steviger en wordt meestal gebruikt om voorwerpen te printen die tegen schokken bestand moeten zijn. Voor elke printopdracht is er materiaal die je kunt gebruiken. Naast filament kun je nog ander materiaal gebruiken om te printen maar dit komt minder voor. Zo kun je met bepaalde 3D printers ook metaal gebruiken om te printen.

 

Software en applicaties

De 3D printer bevat verschillende onderdelen die goed moeten samenwerken om een mooi printresultaat te bekomen. De belangrijkste onderdelen van zo’n toestel zijn de printkop, het printplatform en de motor. Het filament wordt gesmolten door de printkop en vervolgens op het printplatform gespoten. De motor bestuurt de printkop en het platform onafhankelijk van elkaar zodat ze elk apart bewegen en het gebruikte materiaal beetje bij beetje op elkaar geplaatst wordt. Het resultaat is een 3D voorwerp.

Om deze ervaring veel vlotter te laten verlopen kun je verschillende software of applicaties installeren die je helpen met het ontwerpen van mooie en nuttige voorwerpen. Zelfs als je niet artistiek bent kun je makkelijk met behulp van een app mooie objecten creëren. Sommige apps kun je zelfs op je smartphone gebruiken om objecten mee te designen en direct laten afdrukken door de 3D printer. Als je beschikt over CAD software op je computer kun je zelf je ontwerpen driedimensionaal bekijken op je computer voordat je beslist om ze te printen. Zo kun je eventuele fouten nog corrigeren.

Kostprijs van een 3D printer

Een 3D printer kan flink wat geld kosten en het kan ook veel plaats innemen. Hoe groter de objecten zijn die je wilt printen, hoe groter de printer zelf zal zijn. Houd daar rekening mee als je een 3D printer wilt aankopen. Maak dat je genoeg ruimte hebt om het toestel te plaatsen, vooral als je van plan bent om grote objecten te creëren.

Omdat een 3D printer geen alledaagse verschijning is in een winkel kun je beter eerst wat opzoekwerk doen op het internet. Je zult verschillende aanbieders vinden van 3D printers en je kunt ook nog extra informatie opzoeken van de mogelijkheden van zo’n apparaat. Vergelijk de voor- en nadelen van elk product die je terugvindt in de reviews van online gebruikers en vergelijk prijzen om de beste aanbieding te vinden die op jouw wensen afgestemd is.

 

5 Beste 3D Printers (Reviews) van 2020

 

Tegenwoordig vind je meerdere aanbiedingen voor 3D-printers en dat is waarom het moeilijk zou kunnen zijn om een goedkoop model te vinden. Als je wat tijd wilt besparen, kun je een kijkje nemen bij ons aanbod omdat het is gebaseerd op onze test van de 3D-printers, die heeft aangetoond dat de volgende modellen behoren tot de best beoordeelde producten in deze lijn. Deze producten bieden een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en daarom hebben ze veel gunstige reviews van gebruikers verzameld.

 

1. Velleman Vertex K8400 3D-Printer

 

1-velleman-vertex-k8400-3d-printerDe Velleman Vertex is een van de beste 3D-printers van 2020 en het heeft een grote mate van enthousiasme vergaard van mensen die voor dit model hebben gekozen. Dit model is een thermische printer die het werk efficiënt en gemakkelijk gedaan krijgt omdat de instructies van dit merk duidelijk zijn.

Door de makkelijke handleiding kunnen de kopers dit zonder de hulp van een professional installeren. Terwijl verbruiksgoederen altijd goed moeten worden overwogen als je op zoek bent naar 3D-printers, heeft dit model slechts een printkop die van tijd tot tijd moet worden vervangen. Het model wordt geleverd met een firmware die met behulp van de website en de instructies van het bedrijf kan worden bijgewerkt.

Plus dat de functies van de K8400 kunnen worden aangepast in overeenstemming met je wensen en eisen, afhankelijk van de bouwvolume en de kalibratie die je nodig hebt. Op basis van de feedback van de gebruikers die we hebben geraadpleegd, is de printer betrouwbaar en perfect in staat om te doen wat het moet doen en overstijgt de meeste van zijn concurrenten.

Deze Velleman 3D printer zul je niet meteen tussen de goedkope modellen hoeven te zoeken aangezien het niet over de laagste prijs beschikt. Toch merken we dat de kopers helemaal tevreden zijn en dat dit voor hen niet alleen het beste product maar ook het beste merk blijkt te zijn.

Voordelen
Handleiding:

bij de aankoop krijg je er een zeer duidelijke en informatieve handleiding bij. Op die manier ben je in staat het apparaat helemaal zelf te installeren.

Firmware:

deze 3D printer is uitgerust met een firmware die je helemaal zelf kunt bijwerken. Je krijgt er heel wat duidelijke instructies bij zodat jij hier zonder problemen in zult slagen.

Nadelen

Werkelijk alle kopers zijn helemaal tevreden over deze 3D printer. Zij beschouwen het als een topproduct. Dit maakt het zelfs voor ons iets moeilijker om eventuele nadelen tijdig op te merken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Da Vinci 1.0A 3D-printer

 

2-da-vinci-1-0a-3d-printerAls je tot € 600 te besteden hebt voor een 3D-printer, maar toch op zoek bent naar hoge kwaliteit, moet je misschien de Da Vinci 1.0A overwegen. Op basis van de informatie die we hebben verzameld, is dit een van de meest gebruiksvriendelijke opties die er beschikbaar zijn, omdat je geen eventuele kalibraties hoeft uit te voeren.

Het productiemerk steekt niet onder stoelen of banken dat het model een Plug & Play 3D-printer is, die direct uit de doos kan worden gebruikt. Het gloeidraad-laadsysteem van de Da Vinci 1.0A is volledig automatisch en daarom kunnen gebruikers het apparaat efficiënt en comfortabel gebruiken.

Bovendien maakt het cartridge-systeem het bijna onmogelijk voor gebruikers om fouten te maken wat betreft het vervangen van de gloeidraad. Omdat het is ontworpen om de systemen te laten overeenkomen met gewone printers, kan dit model het bedieningsgemak naar een geheel nieuw niveau tillen wat de gebruikers veel kostbare tijd kan besparen. Een ander voordeel van het kiezen voor de Da Vinci 1.0A is dat het, in tegenstelling tot zijn concurrenten, in staat is om grote volumes af te drukken.

Deze 3D printer is afkomstig van het merk XYZprinting en is een tamelijk groot apparaat. Je zult er misschien iets meer voor hoeven te betalen maar dit wordt dan weer ruimschoots gecompenseerd met de vele mogelijkheden die het apparaat te bieden heeft. Dit toestel maakt het ook mogelijk om grote volumes en grote aantallen tegelijk af te drukken.

Voordelen
Gebruiksvriendelijk:

deze 3D printer is zeker één van de meest gebruiksvriendelijke toestellen. Dit komt omdat je zelf helemaal geen kalibraties meer hoeft uit te voeren.

Gloeidraad-laadsysteem:

het gloeidraad-laadsysteem van dit apparaat werkt op een volledig automatische wijze. Dit maakt het veel handiger voor de gebruikers om ermee te werken.

Nadelen
Kostenplaatje:

de prijs van dit apparaat is iets hoger in vergelijking met sommige andere toestellen. Dit zou eventueel een struikelblok kunnen zijn voor een aantal kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Anet A8 Reprap Prusa i3 3D printer

 

3-reprap-prusa-i3-3d-printerDe RepRap Prusa i3 is een ander model dat je misschien zou willen kopen, vooral als je het tot nu toe moeilijk vond om een goedkope 3D-printer te vinden.

In het kort, het model is in staat om dezelfde taken als de top alternatieven uit te voeren zonder dat het een gat in je budget slaat.

Er moet wel worden vermeld dat dit een pakket is dat moet worden samengesteld door de gebruiker, wanneer hij of zij het product ontvangt. Als zodanig raden wij dit model aan voor personen die thuis zijn in de elektronica. Als je hier geen verstand van hebt, kun je misschien beter kiezen voor een van de eerder vermelde producten.

De RepRap Prusa i3 wordt compleet geleverd met alle benodigde tools die je nodig hebt om de installatie te voltooien. Plus dat het product is voorzien van een 8GB SD-kaart en een USB-stick combo.

Deze 3D printer zou zeker één van de populairste modellen kunnen zijn als je de prijs bekijkt. In vergelijking met de andere producten die we in onze lijst hebben opgenomen, beschikt deze printer daadwerkelijk over de laagste prijs. Laten we even de voor- en nadelen van dit product grondig onder de loep nemen.

Voordelen
Prijs:

je zult versteld staan van het voordelige tarief waaraan je dit toestel kunt kopen. En het belangrijkste van alles is dat het helemaal niets veranderd aan de vele kwaliteiten die deze 3D printer te bieden heeft.

Handig in gebruik:

bij de aankoop krijg je er alle accessoires bij die je hoeft te gebruiken om het toestel te installeren. Verder is de printer uitgerust met een 8GB SD-kaart en zelfs een USB-stick combo.

Nadelen
Montage:

het is belangrijk om te beseffen dat je deze printer zelf hoeft te installeren. En dit is niet altijd even eenvoudig dus het kan wel helpen als je iets van elektronica afweet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Merkloos UP! Mini 3D-Printer

 

4-up-mini-3d-printerAls vinden van een compact model je doel is, is de UP! Mini wellicht je beste keuze. Zoals bij andere goedkope producten, kan deze printer door zowel amateurs als door ervaren 3D printer gebruikers worden gebruikt omdat het in slechts vijftien minuten kan worden geïnstalleerd.

Bovendien is de ongelooflijke software ondersteuning van het merk de moeite waard, vooral als het gaat om gebruiksgemak.

De afdrukken van de UP! Mini zijn dankzij de economische functies waarmee gebruikers toegang krijgen tot het cartridge-systeem verbeterd. Helaas zeggen sommige mensen die de UP! Mini hebben beoordeeld dat de instructies niet bepaald eenvoudig zijn.

Als je voor de eerste keer een 3D printer zou aankopen, dan is dit model zeker en vast aan te raden. Het is niet alleen betaalbaar maar het beschikt ook over heel wat goede kwaliteiten. Je kunt het gebruiken als particulier maar ook in scholen of bedrijven kan deze 3D printer absoluut een meerwaarde zijn. Bekijk dus zeker even de voor- en nadelen van dit product.

Voordelen
Installatie:

dit apparaat is bijzonder eenvoudig en snel te installeren. In slechts 15 minuten kun je de 3D printer zonder problemen geïnstalleerd hebben.

Formaat:

in vergelijking met de vorige modellen uit onze lijst, is deze 3D printer vrij compact van formaat. Dit maakt het daarom eenvoudig te gebruiken door particulieren. Uiteraard kun je het apparaat ook op kantoor of in het onderwijs plaatsen.

Nadelen
Instructies:

ondanks de vele mogelijkheden vinden sommige kopers dat de gebruiksaanwijzing van het apparaat toch net iets eenvoudiger had mogen zijn. Het is niet altijd even duidelijk wat bedoeld wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. XYZprinting da Vinci Junior

 

5-da-vinci-junior-3d-printerEnkele van de kenmerken van de Junior zijn ook te vinden in de beschrijving van de Da Vinci 1.0A. Er zijn twee belangrijke details die het verschil maken tussen dit model en de 1.0A.

Ten eerste is de Junior aanzienlijk goedkoper omdat het voor slechts € 400 wordt aangeboden. Ten tweede is de Junior een kleinere 3D-printer en heeft dus beperkte mogelijkheden.

Maar hier staat wel tegenover dat het licht en compact is en efficiënt kan worden gebruikt dankzij de uitgebreide handleiding die wordt meegeleverd.

Het model maakt trouwens gebruik van PLA-filament waarvan bewezen is dat het vriendelijk is voor het milieu en biologisch afbreekbaar.

Met deze 3D printer hoef je helemaal niet meer te kalibreren en dit is voor velen een enorme last die wegvalt. Alleen daarvoor zou het al meteen één van de populairste toestellen kunnen zijn. De printer is betaalbaar en doet precies wat verwacht wordt. Als je als beginnende 3D ontwerper of uitvinder op zoek bent naar een 3D printer dan is dit het model waar jij al zo lang naar op zoek bent.

Voordelen
Voordelig tarief:

met slechts 400 euro, is dit zeker één van de goedkopere 3D printers die we in onze lijst hebben opgenomen.

Formaat:

dit toestel is eerder compact in vergelijking met het eerste Da Vinci product en weegt ook relatief weinig.

Handleiding:

bij de aankoop van het toestel zul je merken dat er een zeer duidelijke en uitgebreide handleiding meegeleverd wordt.

Nadelen
Matige kwaliteit:

volgens enkele kopers kan het soms wel even duren alvorens de print klaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status