Beste 4K TV

Laatste update: 03.06.20

 

4K TV’s test van 2020

 

Kun jij ook zo genieten van een heerlijke filmavond met vrienden en familie? In dat geval is een 4K TV echt wel aangeraden. Het zorgt voor een onvergetelijke filmavond en maakt de film beleving nog intenser. Wij willen jou uiteraard graag helpen om een keuze te maken uit de Beste 4K TV producten. Zo zijn wij eventjes op zoek gegaan naar wat nu de 3 beste hedendaagse opties zijn. Veel klanten blijken de Samsung UE43KU6500 4K TV sterk aan te raden. Dit toestel is voorzien van een ultra HD beeldkwaliteit waardoor je het gevoel zult hebben in de bioscoop te zitten. Ook wanneer je kiest voor de Samsung UE65KU6400 4K TV zul je vast en zeker een topproduct aanschaffen. In vergelijking met sommige andere apparaten is deze 4K TV echt heel smal en dus makkelijker ergens te plaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

4K TV’s koopgids

 

Een 4K TV beschikt over de beste beeldkwaliteit die op dit moment mogelijk is. Als je dus wilt genieten van een waar spektakel terwijl je naar een film kijkt dan denk je er beter over na om zo’n televisie aan te schaffen. Neem geen overhaaste beslissing want er zijn toch enkele belangrijke punten om even bij stil te staan. Je wilt een goede 4K TV kopen dus let vooral op het formaat van de televisie, is het een Smart TV, heeft de TV het UHD certificaat, welke aansluitingen en de prijs.

Formaat van de televisie

 

Als je echt wilt genieten van een onvergetelijke kijkervaring met een 4K TV dan koop je beter een televisie met een groot scherm. Je mag dan wel niet te dicht maar ook niet te ver van de televisie zitten zodat je nog altijd het verschil in kwaliteit kunt zien met een gewone HD ready televisie.

Zorg er natuurlijk ook voor dat je plaats hebt in de woonkamer om je televisie te plaatsen. Neem de afmetingen van je TV meubel zodat je zeker bent dat je een grote televisie kunt plaatsen. Je kunt eventueel een televisie kopen die over een beugel beschikt om het apparaat aan de muur te monteren. Zo hoef je geen plaats op de kast in te nemen.

De grootte van een flatscreen TV verschilt niet veel van de grootte van het scherm. Deze grootte wordt uitgedrukt in inch maar meestal wordt de waarde ook in cm weergegeven.

 

 

Smart TV of niet?

 

De meeste televisies die je tegenwoordig koopt zijn Smart TV’s. Het kan zijn dat je momenteel nog een ouder model in de woonkamer hebt staan die niet over deze functie beschikt maar de nieuwere televisies beschikken allemaal over deze functie.

Met een Smart TV kun je de televisie verbinden met internet om bepaalde applicaties te downloaden en te gebruiken. De interface van de televisie verschilt per fabrikant dus je kunt ze best even vergelijken in de winkel om te weten welke interface het eenvoudigst is om te gebruiken.

Meestal staan er standaard enkele apps geïnstalleerd op je Smart TV zoals YouTube, Facebook en in vele gevallen ook Netflix. Je kunt dan gebruik maken van deze programma’s om films en series te bekijken of gewoon te internetten. Voor Netflix moet je natuurlijk een account aanmaken en maandelijks betalen, maar er zijn vele andere apps die gratis gebruikt kunnen worden.

 

 

UHD certificaat

 

Een 4K of Ultra HD televisie kan over een certificaat beschikken die aantoont dat het toestel aan enkele eisen voldoet die een uitstekende kwaliteit van het product waarborgen. Dit certificaat is vrijwillig maar de meeste fabrikanten en consumenten hechten er veel waarde aan wat het toont de kwaliteit van de televisie aan.

De meeste nieuwe modellen zullen dus waarschijnlijk dit certificaat hebben. Deze eisen zijn opgesteld door de Amerikaanse CEA (Consumer Electronics Association) en stellen dat een Ultra HD TV een minimale resolutie van 3840×2160 pixels moet hebben, over een HEVC-decoder moet beschikken en ten minste één HDMI 2.0 poort nodig heeft. Daarbovenop moeten al deze kenmerken de weergave van 4K materiaal ondersteunen.

 

 

Aansluitingen en bediening

 

Het is belangrijk dat je televisie over verschillende aansluitingen beschikt om andere apparaten aan te sluiten zoals een spelconsole of een home cinema systeem. De meest voorkomende aansluiting en ook één van de belangrijkste is HDMI. Een HDMI kabel kan zowel beeld als klank met een uitstekende kwaliteit verzenden en ontvangen. Deze kabels worden dus veel gebruikt om verschillende randapparatuur op je televisie aan te sluiten vanwege de goede kwaliteit.

Een andere veel voorkomende aansluiting is een USB poort. Je kunt dan gedownloade films en series bekijken die op je op een USB stick overzet vanaf je computer.

De bediening van je televisie kan op vele manier makkelijker gemaakt worden. Er bestaan immers al 4K TV’s die je kunt bedienen door te spreken of die je kunt inschakelen door middel van gebaren. De meeste fabrikanten bieden je ook een gratis app aan die je kunt downloaden om de televisie met je smartphone of tablet te bedienen.

Prijs van een 4K TV

 

Omdat dit de televisies zijn met de beste beeldkwaliteit zal de prijs van deze TV’s natuurlijk een stuk hoger liggen dan van een HD TV. Je krijgt er echter wel uitstekende kwaliteit voor terug en je kunt deze televisies voor vele jaren gebruiken.

Bepaal zelf het budget dat je wilt besteden aan de aankoop en je kunt eenvoudig op zoek gaan naar aanbiedingen op internet. Er zijn vele websites die een 4K TV aanbieden tegen een goedkopere prijs dan in de winkel, dit komt omdat een webwinkel minder kosten heeft.

 

 

4K TV reviews – top 5

 

 

Dankzij 4K televisies geniet je tegenwoordig van een superieure beeldkwaliteit bij het bekijken van je favoriete films of series. Maar welke 4K televisie past nu het beste bij jou? Om de beslissing makkelijker te maken hebben wij vijf verschillende televisies vergeleken op basis van de meningen van kopers. Kies uit de volgende voorbeelden de beste 4K TV uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Samsung UE43KU6500

 

Deze Samsung is een 4K TV met een ultra HD beeldkwaliteit. Het is een gebogen televisie waardoor je meer diepte ervaart. De beelden zijn realistischer dankzij de Micro Dimming technologie en het toestel is ook uitgerust met de Samsung Smart Hub om eenvoudig toegang te hebben tot Netflix, Youtube en Spotify.  

Deze televisie heeft een hoge score ontvangen van de consumentenbond en dit dankzij de goede beeldkwaliteit en de extra functies zoals opnemen via de TV en het pauzeren van Live TV. Het apparaat beschikt verder nog over de mogelijkheid om HDR video’s te bekijken maar je kunt er wel geen 3D content op bekijken. Door de lage prijs behoort deze televisie tot de categorie van de goedkope 4K TV’s.

De meeste kopers vinden deze 4K TV top en geven een positief advies in hun online reviews. Ze zijn tevreden over de goede beeldkwaliteit en vinden het toestel gebruiksvriendelijk. Het heeft een mooi design maar sommigen vinden de geluidskwaliteit ondermaats en vinden het toestel kwetsbaar.

Met deze Samsung 4K TV haal je meteen een schitterend product in huis op het gebied van beeldkwaliteit. Voor heel veel mensen is Samsung ook veruit het beste merk en dat kun je duidelijk zien aan de verschillende positieve online reviews. Laten we daarom even een opsomming maken van de voor- en nadelen van dit product.

 

Voordelen:

 

Vorm: je zult meteen merken dat de TV een gebogen vorm heeft. Op die manier wordt er nog net iets meer diepte gecreëerd.

Micro Dimming technologie: de beelden van deze 4K TV worden bijzonder realistisch weergegeven dankzij deze Micro Dimming technologie.

Samsung Smart Hub: dit apparaat is voorzien van de Samsung Smart Hub. Op die manier krijg je onmiddellijke toegang tot Netflix, Spotify en zelfs Youtube.

Extra kenmerken: met dit toestel is het mogelijk om films en series op te nemen. Verder kun je ook even pauzeren wanneer je live naar een programma aan het kijken bent.

 

Nadelen:

 

Geluidskwaliteit: een beperkte groep van de kopers vindt dat de geluidskwaliteit van het toestel toch wel iets beter had mogen zijn.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Samsung UE65KU6400

 

De Samsung KU6400 is een ultrasmalle 4K televisie met Ultra HD kwaliteit. Het beeld is vier keer scherper dan bij Full HD en het kleurbereik is uitgebreider dankzij de Active Crystal Color. Je geniet van een beter contrast dankzij de High Dynamic Range technologie en de TV wordt geleverd met een Samsung Simple Remote afstandsbediening.

De Smart TV verbetert constant je kijkervaring. Zo beschikt hij over een menu dat zich aan jouw voorkeuren aanpast en onthoudt hij je kijkgeschiedenis.

De kopers van deze 4K TV aanbieding zijn heel tevreden en geven enkel maar positief advies in hun online reviews. De televisie heeft een goede beeldkwaliteit en brengt prachtig geluid voort. Het toestel heeft een mooi design en is duurzaam. Enkel één gebruiker vindt het lastig om internet te gebruiken.

Net zoals het voorgaande apparaat is ook deze 4K TV afkomstig van het bekende en toch duidelijk gewaardeerde merk Samsung. We zouden het zomaar tot de populairste merken kunnen rekenen. Indien je dus van een film wilt genieten met een betere beeldkwaliteit dan is het zeker de moeite om deze 4K TV eens te bekijken.

 

Voordelen:

 

Beeld: in vergelijking met Full HD kunnen we stellen dat het beeld van dit apparaat maar liefst 4 keer beter en scherper is.

Active Crystal Color: de Active Crystal Color functie zorgt voor een uitgebreid kleurenpalet.

High Dynamic Range: dankzij de High Dynamic Range technologie zul je merken dat het contrast veel duidelijker wordt en er aandacht besteed wordt aan details.

Handig in gebruik: het menu van deze 4K TV past zich helemaal aan jouw voorkeur aan. Verder wordt ook de kijkgeschiedenis onthouden.

 

Nadelen:

 

Matige kwaliteit: volgens één enkele koper is het niet zo eenvoudig om het internet te gebruiken met deze 4K TV.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sony Bravia KD-49XD7004

 

De Sony Bravia KD-49XD7004 is en 4K Ultra HD televisie die uitgerust is met een 100Hz Motionflow XR beeldscherm die een superieure kwaliteit weergeeft. Dankzij X-Reality PRO zie je veel meer details en rollen de beelden vloeiend over je scherm. Het heeft ook een mooi ontwerp die in elke interieur past.

Met Android TV kun je genieten van verschillende films, tv-programma’s, apps en nog veel meer. Je kunt deze TV kopen met een schermformaat van 49 inch, 55 inch of 65 inch.

De meerderheid van de kopers zijn heel tevreden over hun aankoop en dat zie je ook aan de online reviews. Het toestel heeft vele gebruiksmogelijkheden en de beeldkwaliteit is top. Het is ook een duurzaam apparaat. Het enige minpunt volgens sommige gebruikers is de mindere geluidskwaliteit.

Ook Sony behoort tot de betere merken op het gebied van elektronische apparaten. Het zal dan ook niet verwonderen dat er een 4K TV van het merk Sony is onze top 5 aanwezig is. Alvorens je besluit om het toestel ook daadwerkelijk aan te kopen, dan kun je misschien toch even de voor- en nadelen grondig onder de loep nemen. Zo krijg je al een beter beeld van het apparaat.

 

Voordelen:

 

X-Reality PRO: de X-Reality PRO functie zorgt ervoor dat er meer aandacht wordt besteed aan de details en dat de beelden probleemloos en vloeiend over het scherm verschijnen.

Schermformaat: dit 4K TV model is beschikbaar in een schermformaat van 49 inch. Toch heb je ook de optie om een schermformaat van 55 inch of 65 inch aan te kopen.

 

Nadelen:

 

Geluidskwaliteit: we merken hoofdzakelijk positieve reacties op van klanten. Toch vinden enkele gebruikers de geluidskwaliteit van het apparaat iets minder.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Philips 49PUS6101

 

Deze 4K TV aanbieding combineert superieure technologie met een stijlvol design. Het scherm heeft een grootte van 49 inch en beschikt over 4K resolutie die wel vier keer hoger ligt dan Full HD. Via het Philips Smart TV besturingssysteem kun je deze televisie eenvoudig bedienen en genieten van ingebouwde Wifi, Easylink en tot wel 4 HDMI ingangen.

Deze televisie beschikt echter niet over Ambilight voor een intensere kijkervaring en je kunt er ook geen films in 3D op bekijken.

De vele kopers van dit product geven er een positief advies over. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en de beeldkwaliteit is top. Het beschikt ook over vele gebruiksmogelijkheden en de meesten vinden de prijs ook aanvaardbaar. Enkel de geluidskwaliteit is voor sommige kopers ondermaats.

Met deze Philips 4K TV haal je beslist een degelijk maar ook duurzaam apparaat in huis. Vanaf nu zul je nog meer van je favoriete films en series kunnen genieten. Het toestel heeft misschien niet meteen de laagste prijs uit alle 4K TV toestellen maar de meeste kopers vinden de prijs dan weer wel aanvaardbaar.

 

Voordelen:

 

Beeldkwaliteit: de schermgrootte van dit toestel bedraagt maar liefst 49 inch. Verder is de resolutie ervan maar liefst 4 keer groter dan wanneer je in Full HD kijkt.

Handig in gebruik: het apparaat is voorzien van ingebouwde Wifi en Easylink. Verder zijn er maar liefst 4 HDMI ingangen voorhanden.

Budget: de overgrote meerderheid van de kopers vindt de prijs van deze 4K TV zeker en vast aanvaardbaar.

 

Nadelen:

 

Matige kwaliteit: het is wel belangrijk om te beseffen dat het apparaat helemaal niet over Ambilight beschikt. Daardoor is een intense kijkervaring minder mogelijk. Verder is het ook niet mogelijk om een film in 3D te gaan bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

LG 60UH615V

 

De LG 60UH615V is een 4K Led TV met een scherm van 60 inch. Het toestel geeft beelden weer in 4K Ultra HD en beschikt beschikt over Smart TV waarmee je gemakkelijk verbinding kunt maken met apps zoals Netflix of Youtube.

Het toestel beschikt over verschillende geluidsmodi en over backlight control waarmee je de lichtsterkte van je scherm kunt aanpassen om energie uit te sparen.

Dankzij de Ultra Surround krijg je ook een verbeterde luisterervaring van hoge kwaliteit en door de 3D mapping kun je genieten van betere 3D beelden.

Over deze 4K TV aanbieding zijn momenteel nog geen online reviews geschreven door kopers. Misschien heeft dit te maken met de hogere prijs van dit toestel. Op basis daarvan kunnen wij je geen advies geven over dit product.

Op de markt van de elektronische apparaten zul je ook vaak het merk LG zien passeren. Het is een bekend en zeer gewaardeerd merk voor vele kopers. Het lijkt ons daarom ook de moeite om deze 4K TV van LG eens aan een grondiger onderzoek te onderwerpen. We bekijken daarom even de goede en de eventueel minder goede eigenschappen ervan.

 

Voordelen:

 

Schermgrootte: dit toestel is voorzien van een scherm met een grootte van maar liefst 60 inch.

Smart TV: dankzij de Smart TV heb je de mogelijkheid om een eenvoudige verbinding tot stand te brengen met verschillende apps zoals Netflix en Youtube.

Backlight control: dankzij de backlight control is het mogelijk om de lichtsterkte van je scherm te gaan regelen en in te stellen. Zo kun je eventueel energie gaan besparen.

 

Nadelen:

 

Gebruikerservaring: doordat er momenteel nog geen reviews geplaatst zijn, is het niet zo eenvoudig om meer advies te geven over de gebruikerservaring.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status