5 Beste 90 cm fornuizen Test Van 2020

Laatste update: 31.05.20

 

5 Beste 90 cm fornuizen (Reviews) van 2020

 

Ben je op zoek naar het beste 90 cm fornuis? Dan zul je versteld staan van de mogelijkheden die er vandaag de dag op de markt gebracht zijn. Zo bieden heel wat verschillende merken, waaronder Boretti, Smeg en AEG, zowel heel wat vrijstaande alsook inbouwfornuizen aan. Daarnaast heb je ook de keuze tussen een elektrisch, keramisch of inductie 90 cm fornuis. Zo is er dus vast en zeker voor ieder wat wils. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we alvast een selectie van 5 topproducten gemaakt. Bekijk ook zeker de online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Leisure CS90D530X Inductie Fornuis 90 cm breed met stekker

 

Ben je op zoek naar een 90 cm breed fornuis? Dan kan dit exemplaar van het bekende merk Leisure misschien wel iets voor jou zijn. Het is niet meteen één van de goedkope 90 cm fornuizen dus je zult rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Door gebruik te maken van een 5-polige stekker kun je het 90 cm fornuis makkelijk en zonder problemen op 2 fasen aansluiten. Hierbij beschikt het 90 cm fornuis over een maximale aansluitwaarde van maar liefst 5600 Watt. Houd er wel rekening mee dat enkel het snoer van 1,5 meter wordt meegeleverd en dus niet de stekker. Verder geniet je maar liefst 5 verschillende inductiekookplaten en 3 afzonderlijke ovens zoals een hetelucht oven.

Ondanks het enorme vermogen zul je merken dat het fornuis nog steeds tot de energieklasse A behoort. De koper is dan ook duidelijk tevreden over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Alhoewel er geen kindervergrendeling aanwezig is.

 

Koop bij bol.com (€1599)

 

 

 

 

2. Smeg Fornius 90x60x90 Inox CG90X9 90 cm breed Met wokbrander

 

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen of beschik je eerder over een beperkt budget? Dan hoef je je alvast geen zorgen te maken en zou je eventueel kunnen kiezen voor het 90 cm brede fornuis van Smeg. De aansluiting van het apparaat gebeurt op slechts 1 fase van maximaal 3,7 kW. Bij de aankoop van het toestel krijg je het snoer er meteen bij. Houd er wel rekening mee dat de stekker jammer genoeg niet wordt meegeleverd.

Het gaat hier om een vrijstaand fornuis dat je makkelijk en probleemloos kunt bedienen door gebruik te maken van de draaiknop. Je geniet maar liefst 4 afzonderlijke kookzones die werken op butaan- of propaangas. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een degelijke oven met een totaal volume van 115 liter.

Ondanks het enorme vermogen, zul je merken dat het apparaat desondanks behoorlijk energiezuinig te werk gaat. Dat wordt aangeduid door het energielabel A. Een blik op de online beoordelingen leert ons dat er tot op heden nog maar 1 koper een reactie geplaatst heeft. Voor de koper is dit een echt topproduct en meteen een leuke 90 cm fornuis aanbieding.

 

Koop bij bol.com (€999)

 

 

 

 

3. Beko GM17300GX Elektrisch fornuis 90 cm breed Keramische kookplaat

 

Indien je op zoek bent naar een degelijk 90 cm fornuis dat voorzien is van keramische kookplaten dan loont het de moeite dit apparaat even grondig te bekijken. Het fornuis wordt jou aangeboden door het bekende merk Beko en zul je, vanwege de economische prijs, vast en zeker tussen de goedkope fornuizen kunnen spotten.

Net zoals de vorige 2 apparaten zul je merken dat ook dit fornuis geschikt is om te gebruiken in combinatie met een 5-polige perilex stekker. Bovendien gebeurt de aansluiting op maar liefst 3 fasen. Het gaat hier om een vrij compact doch bijzonder stevig fornuis dat hoofdzakelijk uit roestvrij staal vervaardigd is. De kookplaat is dan weer helemaal keramisch en voorzien van maar liefst 5 afzonderlijke kookzones. Het minimale vermogen bedraagt hierbij 750 Watt en het maximale vermogen loopt makkelijk op tot 2200 Watt.

Er is ook een degelijke oven met een maximaal volume van 112 liter voorzien en waarbij je kunt schakelen tussen de 7 verwarmingsfuncties. Ondanks de verschillende functies en het aantrekkelijke prijskaartje, is er toch een klant die van mening is dat het fornuis vrij kwetsbaar zou zijn.

 

Koop bij bol.com (€930)

 

 

 

 

4. M-System Keramisch Fornuis 90 cm RVS MFNTK95IX

 

Afkomstig van een, misschien wel iets minder bekend merk, zou je ook kunnen kiezen voor het fornuis van M-System. Het fornuis heeft, net zoals de vorige fornuizen die we in het lijstje besproken hebben, een maximale breedte van ongeveer 90 cm. Verder bedraagt de lengte ruim 60 cm en de hoogte wel 96 cm.

Het gaat hier om een vrijstaand fornuis dat je makkelijk en zonder veel problemen een plekje kunt geven in de keuken, of waar je maar wilt. De oven staat op een soort van degelijk onderstel voorzien van antislip voetjes. Je geniet ruim 5 afzonderlijke kookzones in combinatie met een degelijke oven. Ideaal ook voor iets grotere gezinnen.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog helemaal geen reacties bij het fornuis geplaatst staan. Laat je hierdoor niet meteen afschrikken. Het is namelijk goed mogelijk dat sommige klanten het product al in huis gehaald hebben maar gewoon nog niet de tijd gevonden hebben om een reactie te plaatsen.

 

Koop bij bol.com (€1605.94)

 

 

 

 

5. Boretti Fornius CFBG903ANBE 3 Ovens 90CM

 

Indien het allemaal net iets meer mag zijn dan kun je ook altijd nog kiezen voor dit prachtige fornuis van het Italiaanse merk Boretti. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje zeker navenant zal zijn en dus misschien net iets boven het gemiddelde. Dat zou meteen ook kunnen verklaren waarom er momenteel nog geen reacties bij het product zijn geplaatst. Dit maakt het voor ons dan ook moeilijk om jou advies te geven over de gebruikerservaringen.

Het is een stevig fornuis dat je makkelijk op 2 fasen van maximaal 7,6 kW kunt aansluiten en dat over een maximale aansluitwaarde van maar liefst 7400 Watt beschikt. Je kunt hierbij gebruik maken van zowel propaan- als butaangas. Je geniet de aanwezigheid van maar liefst 5 verschillende kookzones en 3 afzonderlijke ovens. Het minimale vermogen bedraagt ruim 1000 Watt terwijl het maximale vermogen wel 3000 Watt bedraagt.

Het apparaat is dus niet alleen krachtig maar werkt ook behoorlijk snel. Bijgevolg is het ook sneller gebruiksklaar wat altijd wel welkom is indien je een groot gezin hebt. Indien je echter op zoek bent naar een energiezuinig 90 cm fornuis, dan is dit apparaat niet meteen een goede aanbeveling. Het wordt namelijk onderverdeeld in de energieklasse B.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status