5 Beste Aankleedkussens Test van 2022

Laatste update: 29.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Aankleedkussens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zodra je zelf een kindje gekregen hebt, dan zul je begrijpen dat er heel wat bij komt kijken. Zo heb je heel wat spulletjes nodig zoals bijvoorbeeld een aankleedkussen. Een aankleedkussen is een handig kussen dat je wel meermaals per dag zult nodig hebben. Je kunt er je baby op wassen of of verschonen. Door een kijkje te nemen naar onze top 3 van beste aankleedkussens zul je al gauw merken dat je met het Bébé-Jou Wit aankleedkussen zeker en vast een degelijk product in huis haalt. Het is een comfortabel kussen dat bovendien ook voldoende veiligheid en bescherming biedt. Ook het Jollein Wit aankleedkussen hoeft helemaal niet onder te doen en is een meer dan waardig alternatief. Dit kussen is dan ook geschikt voor pasgeboren baby’s tot kinderen die de leeftijd van 3 hebben bereikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Aankleedkussens koopgids

 

Wil jij ook dat jouw kindje comfortabel en veilig ligt elke keer je hem of haar wilt verschonen? Dan is een aankleedkussen ideaal. Wij helpen je even zodat je een goede keuze kunt maken uit de beste aankleedkussens. Let hierbij vooral op het gebruik, het materiaal, het formaat, de hoes en de prijs.

 

Gebruik

Elke keer wanneer je jouw kindje moet verschonen, gebruik je een aankleedkussen. Aangezien dit wel een paar keer per dag zal moeten gebeuren, is het ook belangrijk dat je kindje zo veilig en comfortabel mogelijk ligt. Zo heb je kussens die voorzien zijn van opstaande randen. Deze randen hebben een ronde vormgeving en zijn dus compleet veilig. Bovendien zorgen deze randen ervoor dat jouw kindje veilig in het midden blijft liggen en er dus helemaal niet kan afrollen.

Het OEKO-TEX label geeft aan dat het product volledig vrij is van schadelijke stoffen. Het kussen is dus vervaardigd uit milieuvriendelijke materialen. De meeste kussens zijn ook nog eens erg licht van gewicht waardoor je ze gemakkelijk kunt verplaatsen. Veel recente aankleedkussens zijn gemaakt van waterafstotende materialen. Zo kun je jouw kindje er zelfs op wassen. Bovendien is het niet erg als hij of zij eens een ongelukje heeft op het aankleedkussen.

Daarnaast zijn er een aantal modellen die opgevuld zijn met een soort van kleine bolletjes. Deze kussens hebben de eigenschap om de lichaamswarmte van je kindje vast te houden. Op die manier kun je verhinderen dat hij of zij het koud krijgt wat dus echt wel een aanbeveling is voor de winterperiode.

 

Materiaal

Zoals in het vorige puntje reeds aangehaald werd, bestaan er aankleedkussens die opgevuld zijn met een soort van kleine bolletjes en die hierdoor de lichaamswarmte van het kindje langer gaan vasthouden. Op die manier krijgt het kind het dus niet koud.

Toch zijn er nog vele andere mogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld ook modellen die gemaakt zijn uit een hoog elastisch PU comfortschuim. Op die manier kun je er zeker van zijn dat jouw kindje altijd zacht en comfortabel op het kussen ligt.

Je hebt ook de kussens die gemaakt zijn uit plastic. De meeste kussens die gemaakt zijn uit plastic worden heel vaak voorzien van een pvc hoes. De hoes is gemakkelijk afneembaar en dus ook gemakkelijk schoon te maken. De binnenkant van deze plastic aankleedkussens is heel vaak gemaakt uit polyester. Op die manier ligt je kindje altijd lekker zacht op het aankleedkussen en is meermaals verschonen per dag geen enkel probleem meer. Meer nog, je kindje zal er zelfs naar uitkijken.

 

Afmetingen

Ook de afmetingen van het aankleedkussen zijn niet onbelangrijk. Tegenwoordig zien we dan ook een ruime keuze aan kleine of grote aankleedkussens. Over het algemeen liggen de afmetingen van een gemiddeld aankleedkussen rond de 70 cm in de lengte en rond de 50 cm in de breedte. De dikte of de hoogte ligt dan weer heel vaak rond de 10 cm.

Uiteraard zijn er ook kussens die iets groter of kleiner zijn dan deze standaard afmeting. Je hebt bijvoorbeeld kussens met een dikte van maar 6 cm. Houd er wel rekening mee dat dit misschien niet zo ideaal is voor een pasgeboren baby’tje.

Je hebt ook kussens die niet op doorgroei gericht zijn en specifiek voor een bepaalde leeftijdscategorie ontwikkeld zijn. Denk maar aan de kussens die enkel en alleen geschikt zijn voor kindjes van 0 tot en met 3 jaar. Wil je toch graag een kussen dat een paar jaar kan meegaan en dus ook voor iets oudere kindjes nog perfect mogelijk is, koop dan een kussen met een royale maatvoering.

 

Aankleedhoes en prijs

Aankleedhoezen en aankleedkussens zijn tegenwoordig te vinden in verschillende kleuren en met verschillende motieven. Voor sommige mensen heeft het design van het kussen geen enkele meerwaarde. Echter voor een groep andere mensen kan het design ook wel heel belangrijk zijn. Doordat je het kussen dagelijks nodig hebt, ligt het vaak ook op een heel centrale plaats en hierdoor willen ze dit vaak iets mooier aankleden.

Uiteraard zorgt dit er ook voor dat er verschillende prijsklassen zijn. Wanneer je gaat voor een speciaal design dan kan dit vaak iets duurder uitkomen waardoor deze kussens niet meer tot de goedkope aankleedkussens behoren. Uiteraard is het ook belangrijk dat je voor jezelf reeds hebt uitgemaakt welk bedrag je er maximaal wilt en kunt aan spenderen.

Probeer daarom zoveel mogelijk aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Op die manier zul jij zeker het kussen vinden dat aan jouw verwachtingen voldoet. En misschien kom je wel een leuke aankleedkussen aanbieding tegen.

 

5 Beste Aankleedkussens (Reviews) van 2022

 

Wil jij gemakkelijk en snel jouw baby verschonen, dan is het erg handig om gebruik te maken van een goed aankleedkussen. Het is gemakkelijk om dit product te gebruiken en als het moeilijk voor jou is om het beste aankleedkussen te kiezen, dan kun je de opties hieronder bekijken om jouw keus te vergemakkelijken.

 

 

1. Bébé-Jou Aankleedkussen

 

Het aankleedkussen van Bébé-Jou geeft jouw kind het beste comfort dat het verdient. Dit product heeft een lengte van 72 centimeter en een breedte van 44 centimeter. Het heeft een royale maatvoering en het is gemaakt van een kwalitatief PU comfortschuim. Jouw kind kan met behulp van de drukverlagende eigenschappen genieten van een comfortabele ondersteuning. En het hele kussen is vrij van alle schadelijke stoffen en is Öko-tex en Toxproof gecertificeerd.

Voor een gebruiker is dit product niet zo aantrekkelijk, maar het voldoet verder wel aan al de nodige verwachtingen. Al de gebruikers geven goed advies voor dit aankleedkussen, want het is niet te groot en het is heel duurzaam. De prijs is ook niet aan de hoge kant en dit kussen is van goede kwaliteit. Het is heel gemakkelijk om te gebruiken en bovenal is het zeer comfortabel voor het kind.

Indien je op zoek bent naar een degelijk en vooral duurzaam aankleedkussen dan kun je eventueel altijd eens dit model bekijken van het bekende merk Bébé-Jou. Uit de vele overwegend positieve reacties zouden we ook durven stellen dat dit voor vele gebruikers ook wel eens als het beste merk zou kunnen beschouwd worden.

Voordelen
Design:

het kussen heeft een lengte van maar liefst 72 cm en een breedte van 44 cm. Bovendien kun je het kussen in 7 verschillende kleuren verkrijgen.

Materiaal:

de buitenkant van dit aankleedkussen is vervaardigd uit stevig plastic dat bovendien gemakkelijk schoon te maken is. Het kussen is opgevuld met PU comfortschuim en voelt daardoor enorm comfortabel aan.

Veiligheid:

het kussen is niet alleen voldoende comfortabel maar bovendien ook veilig. Het is namelijk helemaal vrij van mogelijke schadelijke stoffen en het is gemaakt uit milieuvriendelijke materialen.

Nadelen
Onaantrekkelijk:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat het kussen er niet zo aantrekkelijk uitziet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Jollein Aankleedkussen

 

Met het aankleedkussen van het merk Jollein kan jij alle kleintjes van 0 tot en met 3 jaar verschonen.

Dit product is onmisbaar als jij een kind hebt of kindertjes op bezoek verwacht. Dit kussen is gemaakt van een geplastificeerde katoenen stof en het is gemakkelijk met een doekje af te nemen. Het heeft een verhoogde rand voor extra veiligheid, een lengte van 70 centimeter en een breedte van 50 centimeter.

Het is heel belangrijk dat gebruikers eerlijk hun ervaringen delen over een product, zodat de potentiële gebruikers weten waar zij aan toe zijn. Dit product is blijkbaar in de smaak gevallen bij de meeste gebruikers, want zij vinden dit een topproduct. Het sluit voor hen goed aan bij de behoeften van het kind. De andere gebruikers zijn niet helemaal tevreden met dit product en zijn daar eerlijk over.

Met een kindje in huis is een aankleedkussen uiteraard geen overbodige luxe. Je zult het namelijk meermaals per dag nodig hebben dus is het belangrijk dat je er meteen het beste aankleedkussen kunt uitkiezen. Dit model is afkomstig van het merk Jollein en aan de reacties te zien, zou het wel eens tot de populairste aankleedkussens uit onze lijst kunnen behoren.

Voordelen
Materiaal:

de buitenkant van het aankleedkussen bestaat uit stevige en duurzame plastic. De binnenkant ervan bestaat uit zacht en comfortabel katoen.

Onderhoud:

doordat de buitenkant uit plastic bestaat, is het kussen bijzonder eenvoudig schoon te maken door middel van een vochtig doekje.

Veiligheid:

het kussen heeft een lengte van 70 cm en een breedte van 50 cm. De opstaande randen zorgen ervoor dat je kindje niet af het kussen kan rollen.

Nadelen
Prijs-kwaliteitverhouding:

een enkele koper vindt dat de kwaliteit van het kussen matig is en dus niet in verhouding staat met het kostenplaatje.

Oncomfortabel:

een andere gebruiker laat optekenen dat het kussen toch niet zo gebruiksvriendelijk en comfortabel is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Childhome Lineaal Aankleedkussen

 

Wil jij een kussen die je overal kunt gebruiken dan is het handig te weten dat dit product een bijdrage kan leveren daarbij. Het aankleedkussen van Childhome heeft een lengte van 70 centimeter en een breedte van 50 centimeter.

Dit product is een universeel kussen dat voorzien is van een liniale bedrukking. Het heeft een gewicht van slechts een halve kilo en het is aan de buitenkant samengesteld uit plastiek. De vulling van dit aankleedkussen bestaat uit Polyether met een dikte van 9 centimeter.

Dit product heeft niet veel beoordelingen, maar zij zijn allemaal positief. Deze personen zijn heel blij met dit aankleedkussen, want het is van heel goede kwaliteit en de prijs is erg gunstig. Het kind schijnt het ook comfortabel te vinden en het is een blikvanger voor deze gebruikers. Dit kussen is handig om te gebruiken en het gaat jaren mee zonder dat je het hoeft te vervangen.

Het is niet meteen het kussen met de laagste prijs maar aan de reviews te zien, lijken de kopers daar geen probleem van te maken. Dit aankleedkussen is afkomstig van het bekende merk Childhome en heeft een totale afmeting van maar liefst 70 x 50 cm waardoor het tot de grotere aankleedkussen behoort.

Voordelen
Design:

het kussen is te verkrijgen in 5 verschillende doch eerder neutrale kleuren. Zo kies jij het kussen dat je het liefste ziet en dat het beste in het interieur past.

Formaat:

het kussen heeft een lengte van 70 cm en een breedte van 50 cm. Daardoor kun je het gebruiken voor pasgeboren baby’tjes tot en met kindjes die de leeftijd van 3 jaar bereikt hebben.

Ontwerp:

de buitenkant van het kussen is vervaardigd uit stevige plastic en het werd opgevuld met polyether. Daardoor voelt het zacht en comfortabel aan. Door middel van de lineaal die erop afgebeeld staat, kun je je kindje ook gaan meten.

Nadelen

De kopers zijn helemaal enthousiast over de aankoop van dit aankleedkussen. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over eventuele minpuntjes.

Koop bij bol.com (€37.95)

 

 

 

 

4. Steff Aankleedkussen Bruin Taupe

 

Met het aankleedkussen van Steff kun je dagelijks je baby verschonen zonder te forceren. Dit product heeft een hele duurzame vulling van Polyester en het is gecertificeerd en getest volgens het OEKO-TEX standaard.

Dit betekent natuurlijk dat het vrij is van schadelijke stoffen welke een negatieve invloed op de gezondheid van het kind kan hebben. Het kussen is gemakkelijk te wassen dankzij de PVC hoes. Het product is aan de buitenkant gemaakt van plastic, wat maakt dat het heel flexibel is en gemakkelijk op te rollen is om mee te nemen.

Het aankleedkussen van het merk Steff is heel comfortabel voor kinderen. Geen wonder dat het een aankleedkussen aanbieding is voor de gebruikers van dit product. Dit kussen is heel handig om te gebruiken voor alle kindertjes die tijdens familiefeestjes of anders op bezoek komen en het ziet er elegant uit.

Indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een duurzaam en kwalitatief hoogstaand aankleedkussen, dan kun je altijd dit model van het merk STEFF eens bekijken. In vergelijking met de andere 4 aankleedkussen uit onze selectie, beschikt dit kussen wel degelijk over de laagste prijs. Laten we even de sterke en minder sterke punten op een rijtje plaatsen.

Voordelen
Ontwerp:

het aankleedkussen is behoorlijk groot met een lengte van 70 cm en een breedte van 50 cm. Bovendien kun je kiezen uit maar liefst 4 vrolijke neutrale kleurtjes.

Handig in gebruik:

doordat het kussen behoorlijk flexibel is, is het mogelijk om het op te rollen en dus overal mee naartoe te nemen.

Onderhoud:

het aankleedkussen is voorzien van een PVC hoes die je er gemakkelijk kunt afhalen en weer schoonmaken.

Nadelen
Design:

momenteel zijn er enkel positieve reviews te bespeuren, toch zou de dikte van de matras of het materiaal voor sommigen eventueel een probleem kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Luma Aankleedkussen

 

Dit aankleedkussen van het merk Luma kun je gemakkelijk wassen op 30 graden. Het kussen heeft aan de zijkanten verhoogde randen voor extra veiligheid. Dit product is waterbestendig en het is gemaakt van polyester.

Bij de aanschaf van dit product krijg je er een complete serie verzorgings- en badartikelen bij. Het heeft een gewicht van 60 gram en je kunt het ook bekleden met een hoesje als je een bepaalde thema kleur hebt.

Dit product is niet één van de goedkope aankleedkussens, maar dat scheelt niet voor deze gebruikers. Dit product is heel efficiënt voor deze gebruikers en dat kun je trouwens ook merken aan de reviews die zij geplaatst hebben. Het is heel gemakkelijk om op te zetten en het allerbelangrijkste van dit product is dat het ook erg comfortabel is voor het kind. Het ontwerp is fraai en het heeft een goede kwaliteit met een voordelige prijs.

In vergelijking met de andere 4 aankleedkussens uit onze lijst, is dit aankleedkussen van LUMA Babycare veruit één van de grootste. Toch is het aan te raden om eerst even alle voor- en nadelen van het product aandachtig te bestuderen alvorens je overgaat tot een aankoop.

Voordelen
Ontwerp:

het kussen heeft een lengte van 72 cm en een breedte van 44 cm. Dankzij de opstaande randen zul je merken dat je kindje helemaal niet van het kussen kan rollen.

Onderhoud:

het kussen is voorzien van een afneembare hoes die je op 30 graden kunt wassen. Verder is het kussen ook nog eens waterafstotend.

Nadelen

Werkelijk alle kopers blijken laaiend enthousiast te zijn over dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status