Beste accu grasmaaier

Laatste update: 03.06.20

 

Accu grasmaaiers test van 2020

 

We begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om een keuze te moeten maken tussen de verschillende accu grasmaaiers. Er zijn namelijk heel wat factoren en functies waarmee je rekening moet houden. Daarom raden wij jou aan om alvast onze koopgids even grondig door te nemen. Indien je dringend op zoek bent naar een degelijke accu grasmaaier dan kun je gelijk verder scrollen naar onze top 3. Daarin stellen we jou de 3 best beoordeelde hedendaagse accu grasmaaiers graag voor. Zo zou je kunnen kiezen voor de Bosch Rotak 43 Li accu grasmaaier die gekenmerkt wordt door een stevige en ruime opvangbak van maar liefst 50 liter. Het onderzoek levert ook de Gardena Accu-kooimesmaaier op. Heb je zelf een middelgrote of grote tuin van maximaal ongeveer 400 m2? Dan is dit apparaat alvast een goede aanbeveling.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Accu grasmaaiers koopgids

 

Ben je op zoek naar één van de beste accu grasmaaiers? Dan zul je het misschien wel hartstikke moeilijk hebben. Er zijn namelijk heel wat merken, zoals Bosch, Makita en Einhell die degelijke en duurzame accu grasmaaiers aanbieden. Het komt er dan ook vooral op neer om zoveel mogelijk apparaten met elkaar te vergelijken en hierbij te letten op mogelijke aanbiedingen. Probeer daarnaast ook aandachtig te zijn voor maaimethode, de maaihoogte en de maaibreedte. Wie weet ga je misschien wel met een accu grasmaaier aanbieding naar huis.

 

 

Het nut van een degelijke accu grasmaaier

Of je nu over een kleine, middelgrote of grote tuin beschikt, een accu grasmaaier is in elk geval een goede aanbeveling. Het zijn niet alleen bijzonder krachtige apparaten maar bovendien zijn ze ook nog eens snoerloos. Juist doordat dergelijk type grasmaaier voorzien is van een oplaadbare ingebouwde accu. Het snoerloze aspect zorgt dan ook voor heel wat meer bewegingsvrijheid en bijgevolg ook geen vervelend snoer dat continu in de weg ligt. Indien je dus geen stopcontact in de buurt hebt, dan is dat ook geen enkel probleem.

Verder zul je merken dat een accu grasmaaier zo goed als geen geluid maakt tijdens het maaien. Daardoor werkt een accu grasmaaier helemaal niet storend en is het bijgevolg comfortabeler om mee te werken. Een accu grasmaaier hoeft bovendien helemaal niet te duur te zijn maar het is natuurlijk wel allemaal afhankelijk van de mogelijkheden ervan. Probeer daarom niet meteen de eerste de beste accu grasmaaier aan te kopen maar neem rustig de tijd om de diverse mogelijkheden te bekijken.

 

Mogelijke kostenplaatje

Zoals reeds min of meer vermeld in het vorige stukje, zijn er vandaag de dag heel wat degelijke goedkope accu grasmaaiers op de markt te verkrijgen. Zo kun je algauw een accumaaier aankopen van amper 140 euro, alhoewel er ook heel wat duurdere apparaten bestaan. Bekijk daarom op voorhand even welk budget je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke accu grasmaaier.

Let er bij de aanschaf van de accumaaier ook op of er meerdere vervang accu’s worden meegeleverd. Dat klinkt heel nutteloos maar is het echter helemaal niet. Sommige soorten accu’s verdwijnen na verloop van tijd volledig uit het gamma. Indien je dus op een gegeven moment merkt, dat de accu van je grasmaaier niet meer functioneert en de accu niet langer beschikbaar blijkt te zijn, dan moet je al een volledig nieuw toestel aankopen. Terwijl de oude grasmaaier bijvoorbeeld met een vervangaccu nog perfect had kunnen functioneren.

 

Pluspunten van een accu grasmaaier

Een accu grasmaaier biedt vooral heel wat voordelen aan. Zo gaat het niet enkel en alleen om een draadloos toestel maar bovendien ook om een apparaat dat zo goed als geluidloos te werk gaat. Je geniet dus van heel wat bewegingsvrijheid. Daarnaast blijkt een degelijke accu grasmaaier ook vrijwel geheel reukloos te zijn en milieuvriendelijk. Ideaal dus voor mensen die zo milieubewust mogelijk proberen te leven.

 

De gebruikte maaimethode

Wanneer we het hebben over de maaimethode dan kunnen we een onderscheid maken tussen de cirkelmaaier maaimethode of de kooimesmaaier maaimethode. Bij de cirkelmaaier methode wordt gebruik gemaakt van een soort van propellor; een horizontaal mes dat bovendien ook nog eens ronddraait. Bij de kooimesmaaier maaimethode bevinden de messen zich niet aan de onderkant van het apparaat maar wel aan de voorzijde ervan. De kop is dus verticaal en draait bovendien rond.

 

 

Wat is de maaihoogte en de maaibreedte

Bij de aanschaf van een degelijke accu grasmaaier is het verder ook belangrijk om even stil te staan bij de maaihoogte en de maaibreedte ervan. In de meeste gevallen zal de maaibreedte van een accu grasmaaier variërend zijn van minimaal 32 cm tot maximaal 43 cm. De maaihoogte daarentegen kun je vaak gaan verstellen naar wens.

Echter is het wel aan te raden om rekening te houden met het seizoen. Zo is het bijvoorbeeld een aanbeveling om het gras tijdens de zomerperiode helemaal niet te kort te maaien. In normale omstandigheden is het aan te raden om de maaihoogte tussen ongeveer 3 à 5 cm te houden.

 

De verschillende maaifuncties en extra kenmerken

Het is ook een goed idee om aandacht te zijn voor de kenmerken en mogelijkheden van de accu grasmaaier. Zo kan de accu grasmaaier voorzien zijn van een stevige en duurzame opvangbak die je dus om de zoveel tijd moet legen. Maar je kunt ook kiezen voor een accu grasmaaier zonder opvangbak. In dergelijke gevallen kies je dus voor “mulchen” wat wil zeggen dat het grasafval zo klein mogelijk wordt gemalen en gebruikt wordt als meststof. Dit komt de grondkwaliteit natuurlijk ten goede.

Kies daarnaast voor een apparaat dat voorzien is van een soort van dodemansknop. Dat is een soort van beveiliging waardoor de accu grasmaaier vrijwel meteen zal uitschakelen op het moment dat er zich een probleem voordoet. Door te kiezen voor een accu grasmaaier met degelijke graskammen kun je zelfs het gras in hoeken en kantjes perfect en zonder problemen maaien. Kortom er zijn heel wat functies en mogelijkheden om rekening mee te houden.

 

Accu grasmaaier Reviews – Top 5

 

Ben je op zoek naar een degelijke accu grasmaaier maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen jou graag even op weg. We zijn op zoek gegaan naar 5 topproducten die door heel wat klanten positief beoordeeld zijn geweest. Neem dus rustig je tijd om deze apparaten even te bekijken en kies er dan voor jezelf de beste accu grasmaaier uit. Wij willen jou verder ook het advies geven om eventjes de tijd te nemen om de verschillende online reviews te doorlopen. Wie weet zit er zo wel ergens een aantrekkelijke accu grasmaaier aanbieding tussen.

 

 

Bosch Rotak 43 Li

 

Indien je op zoek bent naar een accu grasmaaier aanbieding dan is dit product van het bekende merk Bosch misschien niet meteen een aanbeveling. Het prijskaartje is misschien iets hoger waardoor je het toestel niet tussen de goedkope accu grasmaaiers zult spotten. Toch merken we heel wat positieve online beoordelingen op.

Het toestel is voorzien van een krachtige Lithium-Ion accu die over een maximale accuspanning van maar liefst 36V beschikt. Daarnaast kun je de accu makkelijk en zonder problemen opladen en dit duurt amper 140 minuten. Het apparaat heeft een totale maaibreedte van 43 cm en is voorzien van een handige opvangbak. Deze opvangbak heeft een volume van zo een 50 liter.

Ondanks de vele voordelen merken we toch dat de meningen veeleer verdeeld zijn. Dat is uiteraard helemaal niet erg want op die manier ontstaat er iets meer ruimte tot verbetering. Neem alvast de tijd om dit product even rustig te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gardena Accu-kooimesmaaier

 

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze Gardena accu grasmaaier. Het prijskaartje is al iets voordeliger in vergelijking met het vorige apparaat dat we besproken hebben. Het is een krachtig toestel dat ideaal is om een oppervlakte van maximaal 400 m2 te maaien.

Het is een krachtig toestel dat in een mum van tijd je gazon gemaaid heeft. Ondanks de kracht van het apparaat zul je merken dat deze grasmaaier zo goed als geluidloos functioneert. En dat is natuurlijk een aangenaam pluspunt. Verder is de grasmaaier voorzien van een krachtige oplaadbare accu en vlijmscherpe messen. Er is ook een handige opvangbak voorzien.

De kopers die op dit moment een reactie hebben geplaatst, zijn werkelijk helemaal positief. Zo geven de meesten niet alleen een aangenaam advies over de uitstekende kwaliteit maar ook over de duurzaamheid en de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. Kortom voor hen is dit een topproduct.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Black+Decker 54V Dualvolt

 

In vergelijking met de andere 4 toestellen uit deze lijst van de accu grasmaaiers zul je merken dat dit product niet meteen over het laagste prijskaartje beschikt. Toch is het de moeite waard om het apparaat alvast even te bekijken.

Je zult meteen merken waarom het prijskaartje iets hoger ligt. De grasmaaier is namelijk voorzien van maar liefst 2 bijzonder krachtige en duurzame oplaadbare batterijen van elk 54 V. Dit wil zeggen dat het om een krachtige accu grasmaaier gaat die zonder problemen een gazon met een oppervlakte van wel 800 m2 aan kan. Daarnaast beschikt het toestel over vlijmscherpe messen en een totale maaibreedte van ruim 48 cm.

Ook hier merken we op dat de reacties alleen maar positief zijn. De kopers geven in eerste instantie een positief advies over de uitstekende kwaliteit van het apparaat. Daarnaast blijkt het ook om een gebruiksvriendelijk en bijzonder duurzaam toestel te gaan. En dat wordt duidelijk gewaardeerd.

 

Koop bij bol.com (€509)

 

 

 

 

Makita DUR181Z

 

In vergelijking met de vorige apparaten uit deze lijst zul je meteen versteld staan kijken van het mooie en voordelige prijskaartje van dit apparaat. Het lijkt hier wel om een accu grasmaaier aanbieding te gaan. Deze Makita accu grasmaaier is eigenlijk meer een soort van trimmer en daardoor ideaal voor kleinere oppervlakten.

Het toestel beschikt over een totale accuspanning van maar liefst 18 V. Bovendien biedt deze trimmer je ook de mogelijkheid om zelfs het gras te maaien in moeilijk te bereiken hoeken en kantjes. Het apparaat is vrij licht van gewicht en daardoor aangenaam en comfortabel om mee te werken.

Het valt ons meteen op dat bijna alle gebruikers het erover eens zijn dat het hier om een duurzaam toestel gaat dat bovendien gebruiksvriendelijk werkt. Er is ook een enkele koper die laat weten dat deze accu grasmaaier trimmer eigenlijk ook heel veilig te werk gaat.

 

Koop bij bol.com (€93.06)

 

 

 

 

Einhell GE-CM 36 Li

 

Deze top 5 wordt uiteindelijk afgesloten met de krachtige accu grasmaaier van het bekende merk Einhell. Het is een bijzonder krachtig apparaat dat voorzien is van een duurzame Lithium-Ion accu. Deze accu heeft een totale accuspanning van ruim 18 V en kun je makkelijk opladen. In amper 1 uur tijd is het toestel volledig opgeladen.

Verder zul je merken dat de accu grasmaaier voorzien is van vlijmscherpe messen die makkelijk een gazon van 200 m2 kunnen maaien. De maaibreedte bedraagt maximaal 36 cm.

Je zult merken dat het om een kwalitatief uitstekend apparaat gaat dat door heel wat kopers aangeraden wordt. Verder zijn er ook verschillende gebruikers die het positief vinden dat deze accu grasmaaier zo wendbaar en krachtig is. Kortom een echt topproduct.

 

Koop bij bol.com (€325.49)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status