5 Beste accu heggenscharen Test Van 2020

Laatste update: 06.08.20

 

Accu heggenschaar – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Accu heggenscharen koopgids

 

Een accu heggenschaar komt alvast van pas bij het snoeien van hagen en struiken. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de beste accu heggenscharen. Het is daarom alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten met elkaar te vergelijken. Wat kun je verwachten van het lemmet en hoe zit het met de accu? Bieden sommige accu heggenscharen meer mogelijkheden aan en welke invloed heeft dit dan op de uiteindelijke prijs?

Waarom kun je kiezen voor een heggenschaar met accu

Het gebruik van een heggenschaar met accu levert vooral heel wat voordelen op. Zo ben je verzekerd van 100% flexibiliteit en een optimaal gebruiksgemak. Doordat de heggenschaar voorzien is van een oplaadbare accu, hoef je je namelijk geen zorgen meer te maken over het gebruik van een stopcontact.

Het is dus mogelijk om de heggenschaar eender waar te gebruiken, op verplaatsing of niet en bijgevolg voldoende bewegingsvrijheid te genieten. Doordat er bovendien geen snoer in de weg zit, kun je die alvast niet per ongeluk doorzagen.

 

De maximale lengte van het lemmet in verhouding met de takdikte

Met de lemmetlengte, door sommigen ook wel zwaardlengte genoemd, wordt meteen één van de meest belangrijkste kenmerken op tafel gelegd. De lengte van het zwaard bepaald namelijk in grote mate de maximale takdikte die je kunt doorsnijden. Een standaard accu heggenschaar is voorzien van een gemiddelde zwaardlengte van ongeveer 55 cm. Echter bestaan er ook heel wat apparaten met een lengte variërend van minimaal 39 cm tot maximaal 63 cm.

Indien je dus van plan bent om een vrij grote heg of struik te snoeien dan kies je maar beter voor een accu heggenschaar met een grotere zwaardlengte. Een korter lemmet is dan weer een goede aanbeveling bij het snoeien van kleine struiken en heggen.

Verder is het ook belangrijk om even stil te staan bij de mogelijke takdikte, die standaard tussen de 18 en 20 cm wordt geschat. Uiteraard bestaan er ook accu heggenscharen waarbij de takdikte kleiner of juist groter is. Met de takdikte bepaal je hoe dik te takken maximaal mogen zijn om te kunnen snoeien.

 

De accu en het vermogen

Kies je voor een accu heggenschaar dan is het een goed idee om aandachtig te zijn voor het type accu gebruikt wordt en de capaciteit ervan. Welke gebruiksduur biedt de accu? Hoeveel tijd heeft de accu nodig om helemaal te kunnen opladen? En niet onbelangrijk, wordt de accu meegeleverd of moet je die er zelf nog apart gaan bijkopen?

Bedenk hierbij ook het maximale vermogen die door de accu kan geleverd worden. Zo bestaan er heel wat accu heggenscharen met een compact vermogen van amper 50 Watt. Dergelijke apparaten zijn ideaal om fijne struiken en heggen te snoeien. Mag het echter allemaal wat meer zijn dan bestaan er ook heggenscharen met een vermogen van 200 tot 300 Watt. Voor echte dikke takken kies je beter een accu heggenschaar met een maximaal vermogen van 2500 Watt uit.

Belangrijke veiligheidsregels

Het gebruik van een accu heggenschaar vereist wel enige vorm van oplettendheid. Toch is het handig indien het apparaat zelf al voorzien is van tal van veiligheidsregels. Zo is het een pluspunt indien de accu heggenschaar is uitgerust met een transparante beschermkap. Verder zijn er heel wat apparaten die over een automatische rem beschikken. Deze treden in werking zodra je 1 van de verschillende schakelaars los gaat laten. Dergelijke veiligheidskenmerken zijn bijzonder belangrijk en wegen niet op tegen een iets hoger prijskaartje.

 

Het gewicht en andere extra kenmerken in verhouding met het budget

Tenslotte willen we nog even wijzen op eventuele mogelijke kenmerken. Het is niet onbestaande dat sommige accu heggenscharen over net iets meer opties beschikken dan andere. Sommige extra’s kunnen best wel een meerwaarde zijn omdat ze bijdragen aan het comfort en het gebruiksgemak. Zo kan het handig zijn dat de accu heggenschaar over een beperkt gewicht beschikt. Zeker in het geval je de heggenschaar enkele uurtjes gaat gebruiken.

Gemiddeld moet je rekening houden met een gewicht van 2 tot 4 kg alhoewel er ook apparaten bestaan die meer dan 5,5 kg. Is de accu heggenschaar voorzien van een telescopische steel of niet? En kun je gebruik maken van een draaibaar zwaard inclusief draaibaar handvat? Ook het gebruik van een transparante beschermkap kan een meerwaarde bieden.

Houd er wel rekening mee dat dergelijke kenmerken en optiemogelijkheden voor een lichte prijsstijging kunnen zorgen waardoor het apparaat niet langer tot de goedkope accu heggenscharen behoort. Bedenk daarom wat je verwachtingen zijn en of je van plan bent om het apparaat regelmatig te gebruiken. Het kan helpen om aanbiedingen en promoties te vergelijken met elkaar en wie weet ga je nog naar huis met een accu heggenschaar aanbieding.

 

5 Beste accu heggenscharen (Reviews) van 2020

 

Het ruime assortiment maakt het niet altijd makkelijk om de beste accu heggenschaar te spotten. Er zijn zoveel topproducten die de moeite waard zijn. Zo kun je kiezen voor een accu heggenschaar van Bosch, Makita, Stihl of Gardena. Kies je voor één van de goedkope accu heggenscharen of mag het toch allemaal net een tikkeltje meer zijn? Bekijk de 5 apparaten hieronder en kies er vervolgens het voor jou beste product uit. Neem eventueel de tijd om ook de reviews en het advies van klanten even te bekijken.

 

 

1. Bosch AHS 50-20 LI Accu Heggenschaar 2.5 Ah 18 V Li-Ion accu en snellader

 

Ben je op zoek naar een degelijke 18v accu heggenschaar? Bekijk dan alvast even dit apparaat van Bosch. Bosch staat bekend omwille van z’n kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Bovendien gaat het hier om een apparaat dat voorzien is van een krachtige 2.5 Ah 18 V Li-Ion accu in combinatie met een snellader. Doordat het om een snoerloos apparaat gaat, geniet je meer bewegingsvrijheid.

Het gaat hier om een heggenschaar met een maximale zwaardlengte van wel 50 cm en een mesafstand van 20 mm. Dankzij het Quick-Cut systeem is het mogelijk om in één enkele beweging dunne takken en twijgjes af te knippen. Daarnaast hoef je niet te vrezen dat de machine blokkeert bij iets dikkere takken vanwege het „anti-blocking” systeem. Het toestel is compact en licht van gewicht en daardoor comfortabel om mee te werken.

Ook het snoeien langsheen muren en dicht bij de grond, is geen enkel probleem dankzij het „Mes-Protector” systeem. We merken hoofdzakelijk positieve reacties op van klanten die tevreden zijn over de gebruiksvriendelijkheid en de correcte prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Black+Decker GTC1845L20-QW Heggenschaar 18V

 

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen maar tegelijk zeker zijn van een degelijke en duurzame accu heggenschaar? Dan kan dit product van BLACK+DECKER misschien wel een oplossing bieden. De lage prijs doet vermoeden dat het hier wel eens om een accu heggenschaar aanbieding zou kunnen gaan.

De heggenschaar is vrij compact en licht van gewicht en daardoor bijzonder handig en comfortabel om mee te werken. De handgrepen zijn bovendien ook ergonomisch gevormd en bieden daardoor extra comfort aan. Je geniet volledige bewegingsvrijheid daar het apparaat geheel snoerloos is en gebruik maakt van een 18V 2.0Ah Lithium-ion batterij.

Dankzij de E-Drive technologie kun je er zeker van zijn dat het toerental behouden blijft en er bijgevolg ook geen kracht verloren gaat. Daarnaast dien je altijd beide handen te gebruiken zodanig de heggenschaar te kunnen starten. Wat dus ook veiligheid garandeert op het moment dat er kindjes rondlopen thuis. Kopers reageren dan ook vooral positief en spreken in sommige gevallen zelfs van een topproduct.

 

Koop bij bol.com (€92.65)

 

 

 

 

3. Gardena ComfortCut Li-18/50 heggenschaar 18 V meslengte 50cm

 

Net zoals het vorige product zul je ook deze accu heggenschaar tussen de goedkope apparaten kunnen spotten. De lage prijs maakt de heggenschaar dan ook bijzonder toegankelijk bij het grote publiek. De heggenschaar wordt jou aangeboden door GARDENA en maakt deel uit van de Gardena Comfortcut serie.

De accu heggenschaar maakt gebruik van een bijzonder krachtige en oplaadbare 18 Volt Li-ion accu. Echter is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je de accu en snellader er, bij de aankoop van het apparaat jammer genoeg niet bij krijgt. Het toestel weegt behoorlijk weinig en is daardoor makkelijk te hanteren. Verder geniet je een maximale meslengte van wel 50 cm en een mesopening van ruim 16 mm.

Doordat het geluidsniveau op maximaal 89 dB ligt, is het misschien niet meteen één van de meeste stille apparaten. Desondanks kunnen we hoofdzakelijk positieve online reviews waarnemen waarin klanten niet alleen een positief advies geven over de gebruiksvriendelijkheid maar ook over de duurzaamheid.

 

Koop bij bol.com (€87.99)

 

 

 

 

4. Makita DUH651Z Heggenschaar met Dubbel accu systeem

 

Mag het toch allemaal net een tikkeltje meer zijn dan kun je altijd nog kiezen voor deze unieke accu heggenschaar van het bekende merk Makita. Het apparaat geniet een dubbel accu systeem dat even makkelijk te hanteren is als een 18 Volt apparaat maar dan met de kracht van maar liefst 36 Volt. Daarnaast is het mogelijk om het toerental, dat varieert van 1000 tot 1800, zonder problemen in te stellen.

Het apparaat is vrij licht van gewicht en voorzien van stevig ergonomisch gevormde handgrepen. Ideaal en comfortabel om gedurende een langere periode met het toestel te werken. Je geniet een mesafstand van maar liefst 36 mm en takken van maximaal 18 mm dik zijn alvast geen probleem. Daarnaast kun je gebruik maken van de elektrische rem die extra veiligheid aanbiedt.

Tot op heden is er nog maar één klant die een reactie bij het product heeft geplaatst. De koper reageert duidelijk positief op het krachtige vermogen en het feit dat het apparaat snoerloos werkt. Ondanks alles vindt de klant het toestel wel nog iets te zwaar wegen.

 

Koop bij bol.com (€255)

 

 

 

 

5. Wolf Accu Heggens LI-ION 72V LI PWR 55 H

 

Tenslotte kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke accu heggenschaar van WOLF-Garten. De heggenschaar is voorzien van een krachtige oplaadbare Li-ion accu van maar liefst 72 Volt. Zodra de batterij helemaal is opgeladen dan kun je de heggenschaar makkelijk 1 uur lang zonder problemen gebruiken.

De heggenschaar wordt gekenmerkt door een maximale meslengte van maar liefst 55 cm waardoor ook iets hoger gelegen takken en twijgjes helemaal geen probleem vormen. Dankzij de kracht van het apparaat en de vormgeving van de messen, kun je takken tot maximaal 26 mm dik snoeien. Zowel de accu als de lader worden bij de aankoop gewoon meegeleverd.

Wanneer we de online reviews bekijken dan stellen we vast dat er tot op heden nog maar 1 koper een reactie heeft geplaatst. Toch heeft de klant de accu heggenschaar met een maximumscore van maar liefst 5 sterren beoordeeld, waardoor het hier wel om een topproduct lijkt te gaan. Echter zou het prijskaartje misschien door sommigen als een minpuntje kunnen worden bestempeld.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status