5 Beste Accuboormachines Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Accuboormachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je op zoek gaat naar de ideale accuboormachine dan is het natuurlijk wel aan te raden dat je weet welke opties en mogelijkheden het toestel te bieden heeft. Dit kun je te weten komen door onze koopgids over accuboormachines grondig door te nemen. Indien je daar niet zoveel tijd voor hebt, kun je ook gewoon een kijkje nemen naar de 3 beste apparaten die wij voor jou hebben geselecteerd na een grondige studie. Zo is de Powerplus POWX0042LI echt wel heel hard aan te raden omwille van de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is het een krachtig apparaat met heel wat potentieel en vermogen. Ook met de BLACK+DECKER BDCHD18BAFC accuboormachine kun je er zeker van zijn dat je met een uitstekend apparaat naar huis gaat. Het toestel is vrij compact maar toch bijzonder krachtig. Dit biedt de mogelijkheid om heel wat verschillende taken uit te voeren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Accuboormachines Koopgids

 

Een accuboormachine is comfortabel om mee te werken omdat je geen last meer hebt van kabels. Je kunt verschillende soorten accu’s voor je boormachine aanschaffen en je hebt ook een grote keuze uit vele accessoires. De kracht en de snelheid zijn belangrijk en natuurlijk ook de prijs. Lees verder om je beter te informeren.

 

 

Verschillende soorten accu

Ten eerste kun je kiezen voor een nikkel-cadmium of NiCd accu. Dit zijn droge accu’s die geen vloeistoffen kunnen lekken omdat er geen aanwezig zijn. Dit type accu wordt tegenwoordig steeds minder gebruikt omdat er redelijk wat nadelen aan verbonden zijn. Zo verliest deze batterij capaciteit wanneer je het eerder oplaadt dan nodig is. De technologie is echter vooruit gegaan en moderne NiCd accu’s hebben geen last meer van dit effect. Toch zijn er andere factoren die ook zorgen voor verlies van capaciteit zoals veroudering, een te hoge temperatuur en te lang de accu laten opladen.

De tweede optie is een nikkel-metaalhydride of NiMh accu. Deze batterij kan meer energie opslaan dan een NiCd accu maar heeft minder vermogen. Deze batterij heeft de plaats ingenomen van de NiCd accu omdat het de giftige stof cadmium niet bevat. Het is dus beter voor het milieu en voor je eigen gezondheid. Je kunt deze accu opladen wanneer je wilt, je hoeft niet te wachten tot hij volledig leeg is.

De populairste batterijen tegenwoordig zijn echter de lithium-ion of Li-Ion accu’s. Deze batterijen hebben een hoge energiedichtheid waar je boormachine snel een grote portie kracht uit de accu kan halen. De batterij bevat ook geen loodzuur dus is tot bijna 70% lichter dan andere batterijen. De batterij kan gebruikt worden voor klussen waar je voor een lange tijd moet boren.

 

Accessoires voor je boormachine

Als je goed zoekt dan kun je verschillende aanbiedingen vinden voor boormachines waar je nuttige accessoires krijgt bij je aankoop. Denk maar aan een opbergkoffer. Deze koffer kan de veiligheid bij jou thuis vergroten. Vooral als je kinderen hebt is het veiliger voor hen dat het apparaat opgeborgen is. Je kunt er meestal ook extra boortjes in bewaren en het is ook nuttig om je boormachine overal mee naartoe te nemen.

Een extra batterij is voor vele mensen zeken een aanbeveling, vooral als je voor een lange tijd gaat boren. Je kunt dan blijven boren met de reserve accu terwijl de andere batterij aan het opladen is. Deze accu kun je ook makkelijk meenemen in een opbergkoffer.

Een snellader is een verstandige aankoop in combinatie met de extra batterij. Met een snellader kun je je batterij in slechts één uur opladen. Zo zit je nooit zonder batterij want terwijl je met de reservebatterij werkt zal je eerste batterij vlug terug opgeladen zijn.

Bij de aankoop van je product krijg je vaak een setje boortjes meegeleverd in verschillende maten zodat je meteen kunt beginnen met boren. Het is echter geen slecht idee om nog extra boortjes bij te kopen zodat je voorbereid bent op elke situatie. Hetzelfde geldt voor een boorhouder, maar controleer dan eerst als de boorhouder van jouw keuze wel op je boormachine past.

 

 

Kracht, snelheid en budget

De kracht van een boormachine bepaalt welke klussen je met dit apparaat kunt uitvoeren. Je hoeft daarbij te letten op bepaalde factoren zoals de koppel en het voltage. De koppel geeft aan hoeveel energie de motor doorgeeft aan de boorkop. Meestal kun je dit ook instellen, zo kun je een laag koppel gebruiken voor voorzichtig boorwerk en een hoog koppel voor boorwerk waar je meer kracht voor nodig hebt.

Het voltage toont de energiecapaciteit van de batterij. Een boormachine met een hoog voltage is geschikt voor het zwaardere werk terwijl lage voltages enkel geschikt zijn voor kleine klussen. Toestellen van 12 Volt of minder gebruik je best enkel voor lichte klussen. Als je zware klussen wilt afwerken dan koop je best een toestel van 18 volt of meer.

De snelheid van een boormachine hangt af van het toerental. Dit toerental kun je instellen met het koppel voor optimaal gebruik. Een stand met een hoog koppel en een laag toerental is perfect om schroeven in of uit te draaien. Sommige modellen beschikken over drie standen of meer zodat je veel meer mogelijkheden tot je beschikking hebt.

Het is ook belangrijk dat een accuboormachine comfortabel is om mee te werken. Dit zal vooral afhangen van de handgreep. Als je een toestel vindt met de beschrijving comfort grip of soft grip dan kun je zeker zijn dat het makkelijk in de hand ligt. Je kunt vele modellen vergelijken om zo het beste apparaat voor jouw noden te kopen.

 

5 Beste Accuboormachines (Reviews) van 2020

 

Soms hoef je al eens een gaatje te boren om die nieuwe kast aan de muur te bevestigen. Vroeger was dat veel gesleur om de boormachine met de verlengkabel in het stopcontact te steken en te maken dat je hem genoeg kan verplaatsten. Tegenwoordig heb je veel meer vrijheid met een accuboormachine, geen problemen meer met kabels. Wij hebben 5 verschillende accuboormachines vergeleken gebaseerd op de reviews van online kopers. Lees verder en misschien vind je wel de beste accuboormachine voor jou!

 

 

1. Powerplus POWX0042LI Accuboormachine 12 V

 

Met deze accuboormachine van het bekende merk Powerplus haal je volgens heel wat kopers een degelijk toestel in huis. Bovendien valt het prijskaartje goed mee en zou je het toestel zomaar tussen de goedkope accuboormachines kunnen spotten.

Het is een bijzonder krachtig apparaat dat werkt op basis van een Li-Ion accu. Bovendien krijg je er bij de aankoop van de boormachine meteen 2 accu’s meegeleverd. Op die manier kun je de ene accu gebruiken terwijl je de andere moet opladen. Er is ook een LED lampje aanwezig zodat je zonder problemen kunt verder werken op slecht verlichte plekken.

Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit 2 verschillende snelheidsstanden en maar liefst 22 koppelstanden. Verder krijg je er bij de aankoop ook een stevige en nuttige opbergkoffer bij. Ondanks de vele voordelen en de verschillende mogelijkheden blijkt een kleine minderheid van de kopers toch niet helemaal overtuigd te zijn.

Het is niet makkelijk om eerst en vooral een degelijke accuboormachine te vinden en anderzijds een exemplaar dat over een betaalbaar prijskaartje beschikt. Met dit apparaat van Powerplus lijkt dit toch wel te lukken. Laten we dan ook alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen ervan.

Voordelen
Accucapaciteit:

het toestel werkt met behulp van een bijzonder krachtige Li-Ion accu met een vermogen van 1300 mAh. De laadtijd van de batterij bedraagt ongeveer 1 uur.

Accessoires:

op het moment dat je besluit om de accuboormachine aan te kopen dan krijg je er meteen 2 krachtige accu’s bij net zoals ook een stevige opbergkoffer.

Gebruiksgemak:

het is een bijzonder krachtig apparaat dat ook over een handige LED lamp beschikt. Indien je je dus op een slecht verlichte werkplaats bevindt, dan kun je nog altijd verder werken.

Nadelen
Geluid:

volgens één enkele gebruiker zou je toch een storend en fluitend geluid horen op het moment dat je de machine gebruikt. Dit is best wel vervelend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Black+Decker BDCHD18BAFC Accu klopboormachine – 18V

 

Ook deze accuboormachine van het bekende merk BLACK+DECKER blijkt heel wat positieve beoordelingen te hebben ontvangen van verschillende kopers. Het is een handig apparaat dat geleverd wordt in een stevige opbergkoffer en waar je meteen 80 accessoires erbij krijgt.

Het toestel functioneert op een Lithium-Ion batterij en heeft een batterijspanning van ruim 18 Volt. Verder heb je de mogelijkheid om te gaan kiezen tussen 2 verschillende snelheidsstanden. Er zijn ook 11 koppelstanden waaruit je kiezen en dankzij het LED lampje kun je ook in het schemerdonker blijven verder werken.

Het is een degelijk apparaat en dat merken we ook aan de meeste reacties. De meeste kopers zijn volledig tevreden over de kwaliteit en de duurzaamheid. Slechts één enkele gebruiker laat weten dat de opbergkoffer niet voldoende ruimte biedt om alle accessoires veilig in op te bergen.

In vergelijking met het vorige apparaat zul je voor deze accuboormachine toch net iets meer moeten betalen. Toch krijg je er ook heel wat voor in de plaats. Naast de accuboormachine worden er meteen ook wel 80 leuke en handige accessoires meegeleverd.

Voordelen
LED verlichting:

het apparaat beschikt over een handige LED lampje. Zo kun je ook gewoon zonder problemen blijven doorwerken in het schemerdonker.

Front slide accusysteem:

dankzij het front slide accusysteem is het mogelijk om op een snelle en eenvoudige manier van batterij te gaan wisselen.

Voeding:

het apparaat werkt op basis van een bijzonder krachtige en duurzame Lithium-Ion accu. Bovendien krijg je er bij de aankoop van de accuboormachine meteen 2 exemplaren meegeleverd. Zo kun je continu blijven verderwerken.

Handig in gebruik:

het is een handig apparaat dat over 2 snelheidsstanden beschikt en 11 koppelstanden. De handgreep is voorzien van een rubberen antislip coating die zorgt voor iets meer comfort.

Nadelen
Geen opbergruimte:

ondanks het feit dat het toestel geleverd wordt in een degelijke opbergkoffer, vindt een enkele koper de koffer toch te klein. Deze biedt voor deze gebruiker niet voldoende ruimte om de accessoires veilig in op te bergen.

Koop bij bol.com (€111.84)

 

 

 

 

3. Makita DDF453SFE Accuboormachine 18V Li-ion

 

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor deze handige accuboormachine van het bekende merk Makita. In vergelijking met de vorige 2 toestellen, zul je dit product misschien niet meteen tussen de goedkope accuboormachines vinden.

Het toestel werkt op basis van een krachtige en degelijke accu die je er gewoon bij de aankoop bij krijgt. Bovendien wordt er ook een tweede accu meegeleverd. Zo kun je steeds blijven verderwerken terwijl de ene batterij aan het opladen is. Het toestel is werkelijk multifunctioneel want je kunt er niet alleen mee schroeven maar ook mee boren.

Zodra je het toestel aankoopt dan zul je merken dat er ook een degelijke opbergkoffer en zelfs een lader worden meegeleverd. Ondanks de hoge prijs blijken de gebruikers toch heel tevreden te zijn over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van het toestel.

Indien je niet weet of deze accuboormachine al dan niet iets voor jou is dan kan het misschien een goed idee zijn om eventjes op zoek te gaan naar de eigenschappen. Om het voor jou gemakkelijk te maken, hebben wij al even een opsomming gemaakt van de voordelen en de nadelen van het apparaat.

Voordelen
Multifunctioneel:

het is eigenlijk een 2-in-1 apparaat dat niet alleen geschikt is om te schroeven maar ook meteen om te boren.

Voeding:

het apparaat werkt op basis van een bijzonder krachtige en vooral ook heel erg duurzame accu met een batterijspanning van 18 Volt.

Accessoires:

op het moment van de aankoop dan zul je vrijwel meteen al kunnen vaststellen dat de accuboormachine geleverd wordt in combinatie met 2 handige accu toestellen. Verder krijg je er ook nog een opbergkoffer en zelfs een lader bij.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg zul je dit apparaat niet meteen tussen de goedkope accuboormachines hoeven te verwachten. En dat kan best vervelend zijn.

Koop bij bol.com (€199.2)

 

 

 

 

4. Dewa Accuboorschr. DCD790S2 18V

 

Deze machine is ideaal voor het boren of schroeven met kleine diameters.

Hij beschikt over een handige schakelaar die het toerental regelt, zo heb je altijd volledige controle over je accuboormachine.

Dankzij het kleine formaat kan je hem makkelijk in de kast wegleggen en heb je hem altijd bij de hand. Je kan hem gebruiken om meubelen in elkaar te zetten en vele andere toepassingen.

Hij heeft twee snelheden en wel vijftien verschillende standen voor een professioneler resultaat!

Weinig slechts te zeggen over dit product. Kopers vinden hem handig in gebruik en zijn heel tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding. Hij behoort wel niet tot de goedkope accuboormachines.

Deze boormachine is vooral geschikt als je wilt boren of schroeven met een kleine diameter. Voor de doe-het-zelver die enkele kleine gaatjes nodig heeft is dit toestel de ideale aankoop.

Voordelen
Design:

dankzij het compacte formaat kun je dit toestel ook in kleine ruimtes gebruiken die minder toegankelijk zijn met een groot apparaat.

Instelbaarheid:

het toestel kun je instellen op vijftien verschillende standen, dit zorgt ervoor dat je op een professionele wijze te werk kunt gaan en optimale resultaten kunt halen.

Accu:

je krijgt meteen twee accu’s zodat je niet hoeft te wachten tot de eerste accu terug opgeladen is. Werk zonder onderbreking door totdat de klus geklaard is.

Accessoires:

dankzij de handige TSTAK koffer kun je de boormachine veilig opbergen en meenemen.

Nadelen

Geen enkele koper is ontevreden over dit product, ze schrijven enkel maar positieve punten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

 

5. Hitachi Hikoki accuboormachine DS18DJL

 

De Hitachi accuboormachine beschikt over een elektrische quick-stop rem en je kan het toerental traploos regelen.

Hij heeft verder nog 2 mechanische snelheden en je kan tot wel 22 standen instellen.

Net zoals de andere machines in ons lijstje heeft ook deze een led lampje om te kunnen werken bij weinig tot geen verlichting.

De maximale oplaadtijd van de batterij bedraagt 40 minuten.

Over deze accuboormachine aanbieding zijn online nog geen reviews te vinden dus op basis daarvan kunnen we je geen advies geven.

Met deze set van Hitachi beschik je over vele mogelijkheden. Vooral voor doe-het-zelvers bevat de koffer alle nodige voorwerpen en accessoires. We sommen even de sterke en de zwakke punten op van dit product.

Voordelen
Prijs-kwaliteitverhouding:

je ontvangt een uitgebreide set met wel 100 bits en boortjes voor een goedkope prijs.

Accessoires:

dankzij een tweede accu kun je blijven doorwerken en de stevige koffer zorgt ervoor dat je toestel veilig kan opgeborgen en meegenomen worden.

Snelspanboorhouder:

je kunt vlug en makkelijk veranderen van boortje of bit en deze vergrendelen voor meer veiligheid.

Instelbaarheid:

dankzij de 22 verschillende standen kun je op professionele wijze werken om de beste resultaten te behalen.

Nadelen
Accessoires:

volgens de kopers is de kwaliteit van de meegeleverde boortjes en bits niet goed genoeg. Vanwege het handvat op de bovenkant van de koffer is het niet mogelijk om een ander voorwerp op de koffer te stapelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Bosch PSR 1810 LI-2

 

Deze 18 V accuboormachine is ideaal voor het zwaardere schroefwerk. Je kan hem gebruiken voor zowel hout en staal. Hij is echter niet geschikt voor boorwerken in beton en metselwerk. Hij beschikt over 20 koppelstanden en een boorstand. De batterij is altijd klaar voor gebruik dankzij de Li-ion technologie.

Hij heeft ook een ingebouwde lamp zodat je werkstuk altijd goed zichtbaar is. Verder heeft hij nog planeetwieldrijfwerk met een hoog vermogen en 2 standen. Met de drukschakelaar ga je van 0 naar de maximum snelheid in een kwestie van seconden.

De online gebruikers geven een positief advies over deze accuboormachine aanbieding. Hij is licht en makkelijk te hanteren. De accu is snel opgeladen en gaat ook nog lang mee. Handige koffer om alles in mee te nemen. Hij boort perfect maar voor het echte zware schroefwerk koop je toch nog beter een stroomboormachine.

Deze accuboormachine is één van de populairste producten op de markt en Bosch wordt door velen gezien als het beste merk. Dit heeft veel te maken met de voordelen van het apparaat. We zetten ze even op een rijtje gevolgd door de nadelen.

Voordelen
Prijs-kwaliteitverhouding:

de prijs van het product is redelijk hoog maar je krijgt er wel een goede kwaliteit voor terug. Bovendien wordt het apparaat geleverd met een tweede batterij zodat je kunt blijven doorwerken wanneer de eerste batterij leeg is.

Stevige opbergkoffer:

naast een tweede batterij wordt er ook een opbergkoffer geleverd bij het toestel zodat je de accuboormachine veilig kunt bewaren en meenemen op verplaatsing.

Snelle oplading:

dankzij de snellader kun je de Li-ion batterij in slechts één uur volledig opladen.

De snelspanboorhouder:

zorgt ervoor dat je vlug en eenvoudig van gereedschap kunt wisselen.

Nadelen
Lichtbron:

er zit een lichtje in de voet van het apparaat in plaats van in de boorkop. Sommige gebruikers vinden dit onhandig omdat het werkstuk niet optimaal belicht wordt.

 

 

Makita DF330DWE

 

De Makita is een lichte en compacte accuboormachine die voor vele verschillende toepassingen kan gebruikt worden. Dankzij z’n twee mechanische snelheden, een koppel van 14Nm bij zachte verbinding en 24Nm bij harde verbinding, werkt hij verbazend krachtig.

Hij beschikt over een automatische asblokkering om zo eenvoudiger te wisselen van werktuig. Verder heb je ook meer controle dankzij de elektrische motorrem die maakt dat de machine stopt wanneer je de schakelaar los laat. Hij heeft een geïntegreerde LED zodat je makkelijker kan werken op plaatsen die slecht verlicht zijn.

De online meningen van kopers van dit top product zijn heel positief. Ze vinden de Makita handig in gebruik, licht en perfect voor niet al te zwaar werk.

Hij is duurzaam en wordt geleverd met een tweede batterij om lang te kunnen werken. Velen vinden het fijn dat er geen grote blokbatterij onder het handvat hangt, dus hij is veel comfortabeler om mee te werken. Het lampje werkt wel niet perfect, hij verlicht net niet waar je moet schroeven.

Makita is ook een bekend merk wanneer we over gereedschap spreken en bovendien heeft deze accuboormachine de laagste prijs in vergelijking met de andere producten. Maar wat zijn nu de sterke en de zwakke punten van dit apparaat?

Voordelen
Goede prijs-kwaliteitverhouding:

je betaalt een lage prijs voor een product met een hoge kwaliteit. Het apparaat is geschikt voor de meeste klussen.

Extra accu:

als de accu van de boormachine leeg is dan kun je deze meteen vervangen met de tweede accu die bij het product geleverd wordt. Zo hoef je je werk niet voor enkele uren te onderbreken.

Lichte gewicht:

door de compacte batterij is het apparaat niet te zwaar. Op die manier is het makkelijker om met dit toestel te werken.

Nadelen
Accessoires:

enkele kopers vinden dat er te weinig accessoires bij de boormachine geleverd worden. Omdat je deze zelf nog moet kopen zorgt dit voor een meerkost.

 

 

Powerplus POWX0057

 

Deze professionele accuboormachine beschikt over 20 + 1 koppelstanden om kracht te garanderen.

Je kan hem gebruiken bij hout, metaal of kunststof. Hij wordt geleverd met 3 NiCd-batterijen van 1200 mAh.  

Ook hier beschik je over een led lampje om bij weinig licht te kunnen werken. Op de voet van de boormachine is er een magneet om je boren en accessoires tijdens het werken vast te houden. Je kan de draairichting omwisselen om schroeven vast of los te draaien.

De online reviews over dit top product liegen er niet om. Koper geven een positief advies. Hij behoort tot de goedkope accuboormachines en is heel licht.

Verder is hij handig in gebruik en dankzij de extra meegeleverde batterijen kan je lang doorwerken.

De POWX0057 is een compact maar krachtig apparaat. De tevredenheid van de gebruikers is duidelijk te merken aan de vele positieve reviews die het product ontvangt. Het apparaat heeft meer voordelen dan nadelen.

Voordelen
Accu:

dit toestel wordt met maar liefst 3 batterijen geleverd. Dit wil zeggen dat je zolang kunt werken als je zelf maar wilt. Als de eerste batterij nog niet volledig opgeladen is en de tweede is leeg, dan gebruik je gewoon de derde batterij.

Magnetische plaat:

aan de onderkant van de boormachine zit er een magnetische plaat om de boortjes en de bits aan te hangen zodat je ze niet verliest.

Formaat:

het apparaat is eenvoudig om mee te nemen en ligt comfortabel in de hand vanwege het compacte formaat.

Nadelen
Accu:

volgens de kopers zijn de accu’s heel snel leeg. Dit is waarschijnlijk de reden waarom het product geleverd wordt met drie accu’s.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status