5 Beste Achteruitrijcamera’s Test van 2020

Laatste update: 12.08.20

 

Achteruitrijcamera’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een degelijke achteruitrijcamera kan best wel handig zijn in bepaalde situaties. Stel jezelf voor dat je in een kleine ruimte zoals een garage moet gaan parkeren. Een botsing is dan wel snel gebeurd. Om dit te vermijden kan een achteruitrijcamera dan ook best wel handig zijn. Uit de verschillende online beoordelingen en het advies van de klanten, hebben we 3 topproducten kunnen selecteren. Die willen we dan ook graag even met jou delen. Zo wordt de Pioneer ND-BC8 achteruitrijcamera sterk aangeraden. Het toestel is bovendien uitgerust met een grote kijkhoek van maximaal 129 graden. Ook de Zenec ZE-RVC50LP wordt bijzonder sterk aangeraden door heel wat kopers. Dit toestel is gemakkelijk te bevestigen ter hoogte van de nummerplaat houder.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Achteruitrijcamera’s koopgids

 

Een achteruitrijcamera is een handige hulp in de auto wanneer je moet parkeren. Je kunt meteen op het scherm zien hoeveel afstand je nog hebt tussen jouw voertuig en het voertuig die achter je geparkeerd staat. Meestal wordt je ook door middel van geluid en beeld gewaarschuwd als je te dicht bij een ander object komt. Houd rekening met de volgende factoren als je de beste achteruitrijcamera wilt kopen: waarvoor wil je de camera gebruiken, inbouw of los, bedraad of draadloos en de prijs. Gebruik deze gegevens om aanbiedingen te vergelijken en een goed product te kopen.

Gebruik van de achteruitrijcamera

De bedoeling van een achteruitrijcamera is dat je goed kunt zien wat er zich aan de achterkant van je voertuig afspeelt. De meeste mensen gebruiken deze camera om te helpen tijdens het parkeren zodat je kunt zien hoeveel plaats je nog hebt tussen jouw voertuig en het voertuig die al geparkeerd staat. Dit zorgt ervoor dat je je eigen en andere auto’s niet beschadigt tijdens het parkeren.

Natuurlijk is deze camera ook handig om te gebruiken wanneer je achteruit wilt rijden. Als je bijvoorbeeld een oprit hebt naast je huis dan moet je een stukje achteruit rijden om tot de weg te raken. Op dit moment kun je de camera inschakelen om te zien als er geen voetgangers passeren.

Deze camera’s worden veel gebruikt op bussen en vrachtwagens. Dit komt omdat chauffeurs van deze voertuigen minder zicht hebben op wat er zich achter hun voertuig afspeelt. Met een achteruitrijcamera aanbieding is dit zo opgelost. Dankzij dit apparaat worden jaarlijks vele ongelukken vermeden.

 

Installatie

De meeste nieuwe auto’s beschikken over een ingebouwde achteruitrijcamera. Zo kun je meteen gebruik maken van het toestel. Deze camera’s zijn ook afgestemd op het type auto die je gekocht hebt.

Als je een oudere auto hebt kunt je kiezen om een inbouw model te kopen voor je auto. Het is dan wel beter dat je contact opneemt met een fabrikant of expert om een aanbeveling te vragen zodat je weet welke camera het beste werkt met jouw type auto.

Je kunt natuurlijk ook kiezen om een losse achteruitrijcamera te kopen die je aansluit op de 12V verbinding. Je moet dan wel zelf de camera aan de achterkant van je auto installeren. Dit zorgt voor meer werk en als je het niet goed doet dan kan het voor storende of incorrecte beelden zorgen. Het is beter om een achteruitrijcamera door een professionele verkoper te laten installeren.

 

Verbinding

Je hebt een keuze tussen camera’s die verbonden zijn met het scherm via een draad of camera’s die de beelden draadloos doorsturen. Ze hebben elk hun voor- en nadelen en we bespreken deze even hieronder.

Als je kiest voor een bedrade camera dan moet je er rekening mee houden dat de installatie van het apparaat iets ingewikkelder zal zijn. In sommige gevallen zul je de draad doorheen gans de auto moeten trekken om de camera met de ontvanger te kunnen verbinden. Het voordeel van een bedraad systeem is dat het veel stabieler is, het is onwaarschijnlijk dat je storingen zult hebben in de beelden.

Een draadloos systeem is veel sneller om te installeren want je hoeft gewoon de camera en het beeld apart te monteren. De beelden worden draadloos doorgezonden maar het is wel mogelijk dat er zich haperingen in de beelden kunnen voordoen. Een ander nadeel van een draadloos systeem is dat het meestal duurder is dan een bedraad systeem, je zult ze dus niet terugvinden bij de goedkope achteruitrijcamera’s.

Extra kenmerken en prijs

Een camera die je in je auto plaatst moet natuurlijk minimum spatwaterdicht zijn want je zult je auto ook op een regenachtige dag gebruiken. Je kunt er dus zeker van zijn dat het toestel op een bepaald moment nat zal worden, en je wilt niet dat het dan kapot gaat.

Deze camera’s beschikken meestal ook over een sensor die het licht automatisch aanpast zodat je zowel tijdens de dag als de nacht goed kunt zien. Sommige beschikken zelfs over een infrarood sensor.

De prijs van dit product hangt af van de grootte en het model. Dit hangt op zijn beurt af van het model auto waarover je beschikt. Je kunt dus best eerst wat raad vragen aan een expert zodat je een budget kunt opstellen. Daarna kun je op zoek gaan naar de beste apparaten voor jouw voertuig.

Je kunt deze camera eenvoudig online bestellen en aan huis laten leveren. Het is wel aanbevolen om deze camera te laten installeren door een professional zodat je er zeker van bent dat het toestel correct zal werken.

 

5 Beste Achteruitrijcamera’s (Reviews) van 2020

 

Parkeren in kleine ruimtes is niet altijd even prettig. Je kunt al gauw een kleine botsing hebben met de auto die achter je staat. Om je te helpen bij het parkeren kun je nu een achteruitrijcamera kopen. Zo kun je zien hoe dicht je bij de aanleunende auto bent of de sensoren geven dankzij geluid zelfs aan hoever je nog naar achter kunt rijden. Neem een kijkje naar de vijf topproducten in ons artikel om de beste achteruitrijcamera te kopen.

 

1. Pioneer ND-BC8 Achteruitrijcamera Zwart

 

De Pioneer ND-BC8 projecteert een beeld op het scherm van je autoradio om te zien wat je niet kunt zien op een normale achteruitkijkspiegel.

De camera heeft een kijkhoek van 129 graden en dankzij de CMOS-sensor wordt de helderheid van het licht automatisch aangepast, zowel overdag als ‘s nachts.

Het apparaat heeft een resolutie van 310000 pixels voor optimale nauwkeurigheid en elimineert overbelichte beelden. Bij dit toestel krijg je een 10 meter lange verbindingskabel.

Twee kopers hebben dit product positief beoordeeld en ze geven goed advies over de kwaliteit van deze camera. Ze werken perfect en geven heldere beelden weer overdag en ook ‘s nachts. Je kunt deze camera zelfs aan de voorkant van je auto plaatsen.

Met de Pioneer ND-BC8 achteruitrijcamera kun je op een snelle en vooral makkelijke manier zien wat je bijvoorbeeld in een standaard achteruitkijkspiegel niet helemaal zou kunnen zien. En dit is natuurlijk best wel handig. Ondanks het feit dat het toestel niet over de laagste prijs beschikt, zou het misschien wel eens één van de populairste kunnen zijn.

Voordelen
CMOS-sensor:

de CMOS-sensor zorgt ervoor dat de helderheid van licht op een automatische manier meteen zal worden aangepast. Dit gebeurt niet alleen overdag maar ook ’s nachts.

Kijkhoek:

verder beschikt het toestel over een maximale kijkhoek van maar liefst 129 graden.

Resolutie:

deze achteruitrijcamera is voorzien van een bijzonder hoge resolutie van maar liefst 310000 pixels. Dit zorgt voor een zeer nauwkeurig beeld en zal bovendien de overbelichte beelden gaan verwijderen.

Nadelen
Budget:

het is mogelijk dat sommige potentiële kopers het apparaat toch net iets te duur zullen vinden.

Koop bij bol.com (€84.98)

 

 

 

 

2. Zenec Kentekenplaat Achteruitrijcamera

 

De Zenec ZE-RVC50LP achteruitrijcamera is ingebouwd in een nummerplaat houder om het makkelijk op je auto te kunnen monteren. De camera is draaibaar, je kunt kiezen om de camera naar beneden of naar achter te richten.

Het toestel heeft een resolutie van 628 x 582 pixels en heeft een horizontale kijkhoek van 170º. De behuizing is spatwaterbestendig dus het is bestand tegen regen. De camera heeft een zwarte kleur en is verder nog stof- en schokbestendig.

Hoewel er nog maar één review geschreven is over dit product geeft de koper een volledig positief. Het toestel is van topkwaliteit en is zijn prijs meer dan waard. De koper is ook tevreden over de service want bij vragen of twijfels kwam er altijd een snelle reactie. Deze achteruitrijcamera aanbieding voldoet zeker aan de verwachtingen.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Zenec achteruitrijcamera. Dit model kun je inbouwen in de nummerplaat houder van je wagen. Dit maakt het meteen ook iets makkelijker en sneller om het toestel te bevestigen. We zetten alvast even de voordelen en de nadelen ervan op een rijtje.

Voordelen
Draaibaar:

je zult merken dat je de camera makkelijk en snel kunt draaien. Zo kun je bijvoorbeeld beslissen om de camera naar achter te gaan bevestigen maar je kunt dit product evengoed naar beneden richten.

Gebruiksgemak:

je zult merken dat de achteruitrijcamera over een hoge resolutie beschikt van maar liefst 628 x 528 pixels. Verder bedraagt de kijkhoek maar liefst 170 graden.

Veiligheid:

deze achteruitrijcamera is niet alleen spatwaterbestendig maar bovendien ook nog eens schokbestendig en zelfs stofbestendig.

Nadelen

Momenteel is er nog maar één enkele online beoordeling bij dit artikel geplaatst. Daarin geeft de koper een duidelijk positief advies over het product en raadt het ook iedereen aan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. VidaXL Achteruitrijcamera met Nachtzicht

 

Voor personen die liever goedkope achteruitrijcamera’s kopen is het product van vidaXL de perfecte aankoop. Deze camera is geschikt voor alle auto’s en is makkelijk te installeren. Je kunt het apparaat aansluiten op je autoradio, monitor, enzovoort. De camera is voorzien van 8 LED lampen om het ook ‘s nachts te kunnen gebruiken.

Het toestel heeft een kijkhoek van 170º voor een breed gezichtsveld en het parkeren wordt er veel makkelijker door. De camera is waterdicht en wordt geleverd met verschillende accessoires zoals een inputkabel, een outputkabel en een schroevendraaier voor de installatie.

Voor de gebruiker van dit product is het een uitstekende camera. Het toestel is eenvoudig om te installeren en het nachtzicht werkt perfect dankzij de LED lampen. Het apparaat is van goede kwaliteit en je betaalt er weinig geld voor dus het is geschikt voor mensen met een beperkt budget.

Wil je liever niet al te veel geld spenderen aan een degelijke achteruitrijcamera? Of heb je gewoon een beperkt budget? Dan hoef je helemaal niet te panikeren want wij hebben de ideale oplossing voor jou. Bekijk alvast even dit handige apparaat van het bekende en misschien ook wel het beste merk vidaXL.

Voordelen
Installatie:

je zult merken dat het helemaal niet zoveel moeite kost om het product te installeren. Bovendien kun je deze achteruitrijcamera gebruiken met eender welk type wagen.

Budget:

dankzij de gunstige en economische prijs zul je dit product vast en zeker tussen de goedkope achteruitrijcamera’s kunnen spotten.

Handig in gebruik:

je kunt eigenlijk kiezen waar je de achteruitrijcamera wilt op aansluiten. Sommige personen sluiten de camera aan op de autoradio maar je kunt het product ook op de monitor aansluiten. Dankzij de 8 LED lampen is het ook mogelijk om de camera te gebruiken zodra het donker wordt.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één koper is van mening dat het toestel toch niet volledig aan de verwachtingen blijkt te voldoen.

Koop bij bol.com (€30.99)

 

 

 

 

4. Achteruitrijcamera Iveco New Daily

 

Deze camera is speciaal ontwikkeld voor gebruik op de IVECO New Daily (productiejaar 2015-2017). Deze camera moet geïnstalleerd worden waar het derde remlicht zit. Het is een kleurencamera die uitgerust is met infrarood LED verlichting voor nachtzicht, een ingebouwde microfoon en parkeerlijnen om te helpen bij het parkeren.

De achteruitrijcamera heeft een lichtgevoeligheid van 0,5 lux en beschikt over een CCD beeldsensor. Je sluit dit toestel aan via de RCA video-aansluiting en het neemt video’s op in Full HD kwaliteit. Dit apparaat wordt geleverd met een handleiding.

Voor de enige koper die tot nu toe een mening gegeven heeft voldoet dit product volledig aan de verwachtingen. De kwaliteit is top en het toestel is handig in gebruik, het nachtzicht is ook heel nuttig om ‘s nachts te parkeren.

Met deze achteruitrijcamera haal je een toestel in huis dat eigenlijk speciaal ontworpen is om te gebruiken op de IVECO New Daily. Alvorens je besluit om het apparaat aan te kopen dan kan het alvast handig zijn om op de hoogte te zijn van de verschillende mogelijkheden en kenmerken.

Voordelen
Nachtzicht:

ook ’s nachts is het mogelijk om duidelijke beelden te maken dankzij de kleurencamera die over een handige infrarood LED verlichting beschikt.

Handig in gebruik:

verder is het toestel ook voorzien van een interne microfoon en degelijke parkeerlijnen. Deze parkeerlijnen kunnen echt wel van pas komen op het moment dat je ergens wilt gaan parkeren.

Nadelen
Installatie:

het is belangrijk om de camera te gaan bevestigen ter hoogte waar zich ongeveer het derde remlicht bevindt. De beperkte installatiemogelijkheden kunnen voor sommige kopers wel een struikelblok zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Grundig Draadloos Achteruitrijcamera Systeem

 

Deze achteruitkijkcamera werkt draadloos en wordt geleverd met vele verschillende nuttige accessoires. De camera is waterbestendig en kun je met de bijgeleverde montageplaten achter de beugels van de nummerplaat houder installeren. De camera zendt de beelden door naar de meegeleverde achteruitkijkspiegel met ingebouwd LCD scherm.

Deze spiegel moet aangesloten worden op een 12V aansluiting. Dankzij de 6 ingebouwde infrarood LED lampen van de camera kun je ‘s nachts ook scherpe beelden zien. De set wordt geleverd met een handleiding.

De meningen over dit product zijn verdeeld. Voor enkele gebruikers is het toestel niet stevig genoeg. Ook heb je veel last van storingen tussen de camera en het beeldscherm en is het beeld te klein om effectief te helpen. Voor de rest zijn de kopers tevreden over de gunstige prijs/kwaliteit verhouding en is het apparaat makkelijk om te installeren.

Tot slot is er nog de handige Grundig achteruitrijcamera die bovendien volledig draadloos functioneert en daardoor heel wat bewegingsvrijheid te bieden heeft. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we alvast even de eigenschappen van het toestel mooi op een rijtje geplaatst.

Voordelen
Installatie:

het is mogelijk om de camera zonder problemen en op een snelle manier gewoon achter de beugels van de houder van je nummerplaat te gaan bevestigen.

Accessoires en hulpstukken:

op het moment dat je besluit om het toestel aan te kopen dan zul je versteld staan van de verschillende hulpstukken die er zomaar worden bij gegeven. Zo krijg je bijvoorbeeld handige montageplaten.

Veilig:

je hoeft je geen zorgen te maken indien het plots begint te regenen aangezien de achteruitrijcamera volledig waterbestendig gemaakt is.

Nadelen
Niet stevig:

slechts een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat de achteruitrijcamera helemaal niet zo stevig is en snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status