fbpx

5 Beste Activity Trackers Test van 2019

Laatste update: 22.10.19

 

Activity Trackers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een activity tracker is een handig apparaatje wanneer je op de hoogte wilt blijven van hoeveel je per dag of per week beweegt. Het kan dus een grote rol spelen wanneer je wilt vermageren of wanneer je bijvoorbeeld je looptijd wenst te verbeteren. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Fitbit One zonder twijfel één van de beste activity trackers in huis haalt. Dit heeft vooral te maken met het comfort en de verschillende optiemogelijkheden die door het toestel worden aangeboden. Met de Fitbit Charge HR haal je zonder twijfel een meer dan waardig alternatief in huis. Bovendien is het ook een vrij toegankelijk toestel aangezien het bijzonder eenvoudig te bedienen is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Activity trackers koopgids

 

Met een activity tracker houd je bij hoeveel je beweegt tijdens een dag of een week. Met deze tracker kun je je dagelijkse stappen tellen en kijken hoeveel calorieën je verbrand hebt. Koop zomaar niet de eerste activity tracker die je tegenkomt maar kijk eerst of het product voldoet aan jouw eisen. De prijs mag niet te hoog zijn, het moet over voldoende functies beschikken, gaat de batterij lang mee, heeft het een beeldscherm, enzovoort.

 

 

Functies van een activity tracker

De standaard functie van een activity tracker is om je bewegingen en activiteiten bij te houden. Dit apparaat is echter ook nuttig om je algemene conditie te verbeteren. Zo zijn er modellen die een signaal geven wanneer je te lang stilzit zodat je weet dat je moet bewegen.

Een activity tracker telt je stappen en berekent de afstand ervan, toont de calorieën die je verbruikt hebt op basis van de bewegingen die je gedaan hebt en als het over een hoogtemeter beschikt kun je ook hoogtes meten, bijvoorbeeld als je trappen oploopt of afgaat.

De meeste producten kunnen je slaap meten en zelfs je hartslag, maar enkel als er een ingebouwde hartslagmeter in zit. De meeste modellen kun je verbinden met je smartphone of tablet zodat je meldingen ontvangt over je activiteiten.

Zorg ervoor dat je kunt kiezen tussen verschillende sporten. Zo kan de tracker nauwkeuriger je activiteit meten. Hardlopen is namelijk niet hetzelfde als zwemmen of skiën. Een gps kan ook handig zijn, zo wordt de afstand die je aflegt nauwkeurig berekend.

 

Beeldscherm en batterijduur

De meeste activiteitstrackers zien eruit als een polsbandje. Je kunt kiezen tussen een model met een beeldscherm of een model zonder. Het hangt van je eigen voorkeur af. Als je kiest voor een model zonder beeldscherm dan zal het toestel compacter zijn en lichter en kun je het makkelijker meedragen.

Een model met beeldscherm biedt echter ook enkele voordelen. Je kunt visuele feedback ontvangen en de meeste beschikken dan ook over een tijdsaanduiding en/of een aanduiding van de datum. Bij gebrek aan een beeldscherm beschik je meestal over kleine lampjes die aanduiden hoe ver je van je doel verwijderd bent.

Als fervente sporter wil je een toestel die je niet elke paar dagen moet opladen. Let daarom goed op de aangegeven batterijduur wanneer je een activity tracker wilt kopen. Hoe langer de gebruiksduur van de batterij, hoe beter voor jou. De meeste toestellen hebben gelukkig een gebruiksduur van minimum enkele dagen, sommigen zelfs enkele maanden.

Als je het apparaat wilt gebruiken om te zwemmen zorg er dan zeker voor dat het toestel waterdicht is. Dit kan ook belangrijk zijn voor andere sporten want het kan regenen of je kunt drank op je tracker morsen. Zelfs zweet kan een gevaar zijn voor zo’n toestel als het niet waterdicht is.

 

Compatibiliteit met smartphones

Bijna alle activity trackers kunnen samenwerken met een smartphone, maar niet alle trackers zijn geschikt voor elk type smartphone. Als je een iPhone hebt let er dan op dat je geen activity tracker koopt die enkel werkt met Android. Elk toestel heeft een eigen app en gelukkig werken die meestal zowel voor iOS als voor Android.

Nieuwere modellen zullen enkel kunnen verbinden met nieuwe smartphones of tablets dus daar moet je ook nog rekening mee houden. Lees daarom goed de voorwaarden van elk apparaat om zeker te zijn dat jouw telefoon geschikt is voor de tracker.

Sowieso beschikken de meeste trackers over een online programma of kun je het toestel verbinden met je computer via een USB kabel.

De apps zullen je dagelijks doel aangeven, meestal gebruiken ze een standaard programma van 10000 stappen. Je kunt dit echter persoonlijk instellen bij de meeste apparaten. Sommige modellen passen het aantal stappen aan aan de beweging die je de dag ervoor gemaakt hebt.

 

 

Is de motivatie de prijs waard?

Voor mensen die een tekort hebben aan motivatie is een activity tracker een interessante aankoop. Een vooropgesteld doel die je kunt behalen is misschien net dat extra duwtje in de rug die je nodig hebt om meer te bewegen. Meer beweging zorgt ook voor een gezonder lichaam dus het is de kostprijs meer dan waard.

Activity trackers bestaan in alle geuren en kleuren, en de prijs kan ook verschillen per merk en model. Je kunt verschillende producten vergelijken vooraleer je een keuze maakt zodat je zeker bent dat je de beste aanbieding kiest. Is de kleur niets voor jou? Sommige fabrikanten verkopen losse polsbandjes in verschillende kleuren waar je de activity tracker in kunt plaatsen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als de kleur je in het begin niet aanspreekt want dit is makkelijk op te lossen.

 

5 Beste Activity Trackers (Reviews) van 2019

 

Als je op zoek bent naar de beste activity trackers van 2019 moet je eens een kijkje nemen bij de korte selectie die is samengesteld op basis van de meest bruikbare alternatieven. We hebben deze producten geselcteerd op basis van de beoordelingen en de recensies van mensen die deze producten gebruiken en de meeste van hen lijken tevreden te zijn met hun keuze. Tegenwoordig vind je veel voordelige aanbiedingen voor de activity trackers op de markt, dus kan het moeilijk voor je zijn om een weloverwogen beslissing te nemen. Uit onze test van de beste activity trackers bleek dat deze modellen efficiënt zijn als het gaat om je te helpen om je doelen te bereiken of als je gewoon wat gewicht wilt verliezen.

 

1. Fitbit One activity Tracker Bordeaux

 

1-fitbit-one-activity-tracker-zwartFitbit is een van de meest bekende merken in de industrie van de productie van zowel high-end als betaalbare versies van elektronische apparatuur, die bestemd is om jou te helpen om je doelen te behalen. Dit product is een vrij handig en niet te duur alternatief om te overwegen als je op zoek bent naar een goedkope activity tracker. I

n tegenstelling tot de armband vorm van een aantal van haar concurrenten, lijkt dit model een beetje op een memory flash die je aan je riem of zak kunt bevestigen, zodat je zonder enige moeite je oefeningen kunt bijhouden. De Fitbit One Activity Tracker doet wonderen als het gaat om het bijhouden van het aantal stappen, de afstand en zelfs het aantal trappen die je op een dag beklimt.

Daarnaast kan het product je slaappatroon bijhouden en de calorieën je hebt verbruikt volgen omdat je met een aantal simpele muisklikken je maaltijden kunt invoeren. Bovendien integreert het model automatisch met andere apps van hetzelfde bedrijf via Bluetooth en draadloze mobiele apparaten zoals je personal computer of laptop. Zodra je deze activity tracker koopt zul je een gratis mobiele app krijgen en ben je in staat om ook de web app te gebruiken.

Deze activity tracker van het merk Fitbit hoeft wel een topproduct te zijn als je de vele positieve reacties van dit product leest. Dit doet ons vermoeden dat dit wel eens het populairste en het beste merk zou kunnen zijn. Het is trouwens ook mogelijk om je eigen kleur te kiezen. Op die manier kun je toch een beetje een persoonlijke toets geven aan de activity tracker.

Voordelen
Prijskaartje:

als je op zoek bent naar een iets goedkopere activity tracker, dan kan dit model echt wel iets voor jou zijn.

Comfort:

deze activity tracker kun je op een handige en snelle manier aan je broekriem bevestigen of eventueel aan je broekzak.

Nadelen
Engelstalig:

sommige kopers vinden het jammer dat werkelijk alle communicatie in het Engels gebeurt.

Prijs:

dit product heeft duidelijk niet de laagste prijs en dit is iets waar een aantal gebruikers zich aan ergeren.

Beste Aanbod

 

 

 

 

2. Fitbit Charge HR Activity Tracker 

 

2-fitbit-charge-hr-activity-trackerDe Charge HR is nog een redelijk alternatief als je op zoek bent naar een toegankelijk model. Hoewel het iets duurder zou kunnen zijn in vergelijking met het artikel dat we eerder hebben getoond, is deze armband de allerbeste als het gaat om het gemakkelijk en efficiënt aanmelden van je dagelijkse activiteit.

In de meeste gevallen zul je waarschijnlijk merken dat er twee maten van dit product beschikbaar zijn – de kleine armband is bestemd voor het gebruik van vrouwen, en de grote is bestemd voor het gebruik van mannen. Dit model kan worden gebruikt voor het bijhouden van het aantal stappen en de afstand die je op een dag hebt gelopen.

Het belangrijkste verschil tussen deze optie en anderen die we hebben gezien tijdens het onderzoek, bestaat uit het feit dat deze wordt geleverd met een geïntegreerde hartmonitor, die het mogelijk maakt om tijdens het sporten je gezondheid te blijven volgen. Bovendien is de 5-daagse levensduur van de batterij een extra functie om rekening mee te houden, vooral als je niet elke dag je apparaat wilt opladen.

Net zoals het vorige product is ook deze activity tracker afkomstig van het bekende merk Fitbit. Met dit toestel kun je doelstellingen opmaken voor jezelf en op een leuke manier gewicht proberen verliezen. Dit toestelletje is beschikbaar in maar liefst 6 verschillende kleuren. Je kiest dus gewoon het kleur dat jij het liefste ziet.

Voordelen
Batterijduur:

nadat de batterij volledig werd opgeladen, gaat deze maar liefst 5 uur lang mee.

Gebruiksvriendelijk:

deze activity tracker kun je in heel veel verschillende situaties gebruiken. Je kunt het gebruiken tijdens het hardlopen of het traplopen. Bovendien mag je het toestel ook onderwater gebruiken en beschikt het zelfs over een hartslagfunctie.

Nadelen
Kwetsbaar:

sommige personen vinden dat dit apparaat toch net iets te kwetsbaar is. Dit maakt dan weer dat ze de prijs ook net iets te hoog vinden.

Beste Aanbod

 

 

 

 

3. Fitbit Flex Activity Tracker

 

3-fitbit-flex-activity-trackerDe Flex lijkt te zijn ontworpen met stijlvolle gebruikers in het achterhoofd, maar er moet gezegd worden dat het geen ingebouwd scherm heeft zoals wel het geval is bij het eerder beschreven Charge HR-model.

De enige manier voor het bijhouden van je stappen, gelopen afstand of slaapritme is door het raadplegen van de mobiele- of web app die wordt aangeboden door het merk. Maar omdat de Flex aanzienlijk goedkoper is dan de andere alternatieven die er zijn, is het misschien de moeite waard om het te proberen, vooral als je probeert om gewicht te verliezen of je trainingsdoelen te behalen.

oals het geval is met andere producten uit dezelfde lijn, kun je het doel dat je wilt bereiken variabel instellen, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Het merendeel van de mensen die de tijd hebben genomen om het product te beoordelen zeggen dat het makkelijk te gebruiken is, goed gemaakt is en een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft. Er waren echter ook sommige kopers die hebben gemeld dat zij liever instructies in het Nederlands wilden omdat het nogal belachelijk is dat als een product in Nederland wordt verkocht het een Engelse handleiding heeft.

Ook dit derde product is net zoals de twee voorgaande activity trackers afkomstig van het merk Fitbit. Dit doet ons vermoeden alleen maar groeien dat dit echt wel eens één van de populairste al dan niet het beste merk zou kunnen zijn. Laten we de voordelen dan ook even grondig bestuderen en kijken of er eventuele minpuntjes te ontdekken zijn.

Voordelen
Kleur:

deze activity tracker is beschikbaar in maar liefst 11 verschillende kleuren. Het enige dat jij dus hoeft te doen is de kleur uitkiezen die jij het liefste ziet.

Handig in gebruik:

je kunt je calorieën of aantal stappen eenvoudig weg gaan bekijken en bestuderen via de web app of de mobiele app. Deze wordt door het toestel aangeboden.

Nadelen
Matige kwaliteit:

dit apparaat is niet voorzien van een hartslagfunctie. Verder is er ook geen GPS functie in het toestel aanwezig. Voor een aantal personen zou dit eventueel wel als een minpuntje kunnen ervaren worden.

Koop bij bol.com (€88.59)

 

 

 

 

4. MyKronoz ZeFit2

 

4-mykronoz-zefit2Als het gaat om de functies van de ZeFit 2, lijken ze vrij veel op die van een duurdere optie. Er is een aanzienlijk prijsverschil tussen dit alternatief en degenen die worden gemaakt door wereldbekende bedrijven zoals Fitbit.

Op basis van de feedback die we hebben verzameld over dit model, lijkt het echter erop dat het meer dan voldoende in staat is om te doen wat het zou moeten doen, vooral als het gaat om het volgen van stappen, lichaamsbeweging en de afstand die je de hele dag hebt afgelegd. Plus dat de ZeFit 2 kan worden gebruikt voor het analyseren van je slaappatroon.

Naast dat het goedkoper is, is een andere reden voor de keuze van de ZeFit 2 het feit dat het komt met een eigen app en kan worden geïntegreerd met je mobiele telefoon. Omdat bijvoorbeeld het touch screen van het model eenvoudig te gebruiken is, is er niets dat je weerhoudt van het krijgen van meldingen op de armband met betrekking tot de e-mails die je hebt ontvangen.

Als je op een leuke en aangename manier gewicht wilt verliezen dan kan de activity tracker daarbij echt een handig apparaatje zijn. Dit model is afkomstig van het merk MyKronoz en zal je helpen bij het bereiken van je doel. Bovendien hoef je niet eens een monsterbedrag te betalen voor deze activity tracker.

Voordelen
Voordelig tarief:

zodra je deze activity tracker bekijkt, zul je meteen verwonderd zijn over de lage prijs ervan. Dit maakt het toestel bijzonder geschikt voor personen die liever niet zoveel geld wensen uit te geven of een beperkt budget vooropgesteld hebben.

Gebruiksvriendelijk:

je kunt deze activity tracker voor een heleboel zaken gebruiken. Je kunt er de afstand meegerekend alsook het aantal stappen. Verder is het ook mogelijk om je slaappatroon te analyseren.

Nadelen
Weinig functies:

bij de aankoop van dit product is het altijd handig dat je weet dat deze activity tracker niet voorzien is van een hartslagfunctie. Er is daarnaast ook helemaal geen GPS aanwezig. Dit zou wel eens een struikelblok kunnen zijn voor sommige gebruikers.

Beste Aanbod

 

 

 

 

5. Jawbone UP3

 

5-jawbone-up3-activity-trackerVan alle producten die wij tijdens ons onderzoek hebben gezien, lijkt de Jawbone UP3 de beste voor mensen die geen tijd hebben om een blik te werpen op hun armband en niet houden van een opvallend design.

Terwijl het model geen scherm heeft om dingen vanaf te lezen, kan het worden aangesloten op een smartphone app die je kunt gebruiken om de details te zien over het aantal stappen die je die dag hebt gezet, evenals over de actieve en passieve oefeningen die je zou kunnen hebben uitgevoerd.

De armband is voorzien van een uniek algoritme dat het mogelijk maakt om het product in te stellen op basis van je leeftijd, geslacht, gewicht of lengte.

Onder de activity trackers is Jawbone misschien niet meteen het bekendste merk. Dit wil echter niet zeggen dat het minder kwaliteit biedt in vergelijking met een bekend merk zoals Fitbit. Het lijkt ons daarom een goed idee om de voor- en nadelen van dit product eens op een rijtje te plaatsen. Dit zal het waarschijnlijk ook voor jou net iets gemakkelijker maken om te beslissen of het al dan niet iets voor jou is.

Voordelen
Hartslagmeter:

bij de aankoop van dit toestel hoef je niet te panikeren want er is een hartslagmeter in verwerkt. Zo kun jij jouw hartslag meten zowel in rust als wanneer je aan het sporten bent.

Gebruiksvriendelijk:

dit toestel biedt de mogelijkheid om trainingen automatisch op te slaan. Daarnaast is het ook mogelijk om reeds uitgevoerde trainingen te herkennen. Het toestel is verder ook volledig spatwaterdicht en beschikt over een batterij die het een hele week uithoudt.

Nadelen
Kwetsbaar:

niet alle kopers zijn helemaal overtuigd. Zo blijkt het bandje heel snel kapot te gaan en past de activity tracker niet helemaal.

Prijzig:

doordat er heel wat minpuntjes zijn volgens de kopers, wordt de prijs ook echt als te hoog ervaren.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status