fbpx

Beste afdruiprek

Laatste update: 22.10.19

 

Afdruiprekken test van 2019

 

 

Afdruiprekken koopgids

 

Eén van de beste afdruiprekken kan best wel handig zijn als je regelmatig zelf de afwas doet. Uiteraard heb je tegenwoordig heel wat keuze op de markt. Zo worden er verschillende materialen gebruikt, kunnen er verschillende prijzenkaartjes optreden en zal het ene afdruiprek over net iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met het andere rek. Het is daarom ook een goede aanbeveling om zoveel mogelijk afdruiprekken te bekijken en te vergelijken. Probeer hierbij ook zeker rekening te houden met eventuele aanbiedingen.

 

 

Wat is een afdruiprek en het nut ervan

 

Indien je op zoek wilt gaan naar een afdruiprek dan is het natuurlijk ook wel een pluspunt als je goed weet wat dit precies is. Een afdruiprek zal door sommige personen misschien ook bekend staan onder de naam van druiprek. Het zijn eigenlijk 2 verschillende termen maar ze verwijzen echter wel naar één en hetzelfde product. Om het kort uit te leggen is een afdruiprek gewoon een bijzonder handig hulpmiddeltje op het moment dat je de afwas doet.

Het serviesgoed, de pannen, het bestek en alles wat je afwast, kun je nadien gewoon in het afdruiprek gaan plaatsen. Dit zorgt ervoor dat deze voorwerpen zonder problemen beginnen op te drogen waarna je ze dus gewoon in de kast kunt opbergen. Indien je de voorwerpen toch nog even met een theedoek wilt afdrogen dan is dat uiteraard geen enkel probleem maar meestal is het niet meer echt nodig.

Tegenwoordig zijn er natuurlijk steeds meer mensen die een vaatwasmachine in huis laten installeren. Echter zijn er ook nog altijd heel wat gebruikers die manueel de afwas doen. Bijvoorbeeld in studentenwoningen, of oudere mensen of personen die alleen wonen. Kortom het komt nog vaker voor dan je zult denken.

 

 

Materiaalsoorten, het ontwerp en het formaat

 

In je zoektocht naar het voor jou ideale afdruiprek zul je merken dat er ook heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van het materiaal. Zo zijn heel wat afdruiprekken vervaardigd uit bijzonder duurzame en degelijke plastic. Het is echter ook altijd mogelijk om een afdruiprek tegen te komen dat uit hout gemaakt is. Daarnaast kun je tegenwoordig ook een afdruiprek kiezen dat uit kunstof of zelfs uit aluminium gemaakt is. Wanneer je kijkt naar het ontwerp van een afdruiprek en het formaat dan kun je ook daar heel wat verschillende mogelijkheden opmerken.

Zo zullen de meeste standaard afdruiprekken gewoon uit 2 losse onderdelen bestaan. Enerzijds heb je hierbij dan het eigenlijke standaard rek dat in sommige gevallen opklapbaar is. Dit rek is dan vaak onderverdeeld in verschillende vakjes waar je de borden en het bestek kunt plaatsen. Anderzijds bestaat het afdruiprek ook uit een vlakke plaat met al dan niet hoge opstaande randen. Met deze plaat kun je het afdruipende water zonder al teveel problemen meteen gaan opvangen.

Tegenwoordig zijn er op dit standaard afdruiprek natuurlijk heel wat moderne variaties gekomen. Zo kun je tegenwoordig ook voor een uitschuifbaar afdruiprek kiezen. Dit is natuurlijk best wel handig want het bespaart ook meteen heel wat plaats als je het moet opbergen. Probeer daarom zoveel mogelijk producten te bekijken alvorens je een uiteindelijke keuze maakt.

 

 

Extra mogelijkheden en kenmerken

 

Het is daarnaast ook wel een goede aanbeveling om even stil te staan bij de verschillende mogelijkheden en eventueel extra kenmerken van het apparaat. Zo is het bijvoorbeeld altijd handig als het afdruiprek ook over een degelijke onderzetter beschikt. De meeste van deze onderzetters kun je bovendien door middel van een handig kliksysteem gaan vastmaken.

Het is ook altijd handig indien het rekje over degelijk handvatten beschikt. Dit maakt het toch allemaal net iets comfortabeler om het product te verplaatsen. Je hebt daarnaast ook speciale afdruiprekken om babyflesjes en fopspenen op te bevestigen. Dit kan echt wel een goede aanbeveling zijn als je net een kindje hebt gekregen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden zodra je op zoek gaat naar een afdruiprek.

 

 

Het mogelijke prijskaartje en het design

 

Tot slot is het ook een goed idee om even stil te staan bij het prijskaartje van een degelijk afdruiprek. Uiteraard zul je merken dat de prijs bepaald wordt door verschillende factoren. Zo kunnen factoren zoals het materiaal, het formaat maar ook het design en de mogelijkheden een bepaalde invloed hebben op de uiteindelijke prijsbepaling. Het is mogelijk om heel wat goedkope afdruiprekken te spotten van amper 15 euro. Maar je hebt ook modellen van ruim 50 euro of misschien zelfs meer.

Probeer daarom voor jezelf eerst uit te maken waar je precies naar op zoek bent en wat nu precies je verwachtingen zijn. Bedenk daarnaast ook welk budget je maximaal kunt en wilt uitgeven aan een degelijk afdruiprek. Je zult merken dat deze vragen je al iets meer op weg zullen zette in de goede richting. Door ook nog eens rekening te houden met eventuele promoties is het altijd mogelijk om een aantrekkelijke afdruiprek aanbieding te spotten die helemaal aan je verwachtingen voldoet.

 

 

Afdruiprek Reviews – Top 5

 

 

Als je regelmatig zelf borden en bestek afwast, dan kan een degelijk en duurzaam afdruiprek best wel handig zijn. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten en formaten dat het niet altijd eenvoudig is om er het beste afdruiprek uit te halen. Daarom hebben wij een top 5 samengesteld die we gebaseerd hebben door rekening te houden met de vele reviews en het advies dat klanten gaven. Bekijk de producten eens rustig en wie weet zit er zelfs wel een afdruiprek aanbieding tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

EBCplast met kliksysteem Wit

 

In de categorie van de goedkope afdruiprekken zul je zeker en vast dit handige exemplaar van het merk EBCplast terugvinden. De voordelige prijs blijkt heel wat kopers aan te trekken.

Het rechthoekige afdruiprek is helemaal gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam kunststof en is te verkrijgen in maar liefst 5 verschillende kleurtjes. Het afdruiprek is voorzien van een handige onderzetter die je kunt bevestigen door middel van een eenvoudig kliksysteem. Op die manier wordt het water gemakkelijk opgevangen.

Zodra we de vele beoordelingen bekijken, merken we meteen op dat de overgrote meerderheid duidelijk laaiend enthousiast is over dit product. Het is niet alleen handig maar heeft ook een correcte prijs-kwaliteitverhouding. Eén koper vindt het design echter onaantrekkelijk.

 

Koop bij bol.com (€13.99)

 

 

 

 

Umbra Tub Wit

 

Dit handige afdruiprek van het merk Umbra kun je vrijwel meteen gebruiken zodra je het aangekocht hebt. Dit model is beschikbaar in 4 moderne en stijlvolle kleuren zodat je de kleur kunt kiezen die het beste in jouw keuken past.

Het rechthoekige afdruiprek bestaat helemaal uit duurzaam kunststof en is bijzonder eenvoudig te gebruiken. Je zult merken dat er een kleine opening zit aan de zijkant van het product. Op die manier kan het water gemakkelijk terug in de wasbak lopen. De handvatten zorgen voor nog net iets meer comfort.

De reacties doen vermoeden dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Heel wat kopers vinden het een handig product dat over een degelijke kwaliteit beschikt. In combinatie met het fraaie design is het helemaal wat ze ervan verwacht hadden.

 

Koop bij bol.com (€22.85)

 

 

 

 

Joseph Extend Uitschuifbaar

 

In vergelijking met de voorgaande afdruiprekken zul je voor dit model van het bekende merk Joseph Joseph misschien toch net iets meer budget hoeven te voorzien.

Het rechthoekige afdruiprek is helemaal uit kunststof vervaardigd en kun je bovendien handig en snel uitschuiven. Verder beschikt het ook over een handig bestekbakje dat je er even snel en eenvoudig kunt uithalen. In de bodem zul je een speciale stop zien zitten waarlangs je het water eventueel terug in de wasbak kunt laten lopen.

Een kleine minderheid van de klanten stoort zich toch wel een beetje aan de hoge prijs van het toestel. Echter is de overgrote meerderheid overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid van het afdruiprek.

 

Koop bij bol.com (€45.45)

 

 

 

 

Cp Wit met lekbak 2-delig

 

Indien je op zoek bent naar een handig afdruiprek in combinatie met een lekbak dan hoef je zeker dit model van het merk Cp eens aandachtig te bekijken. Bovendien zou het zomaar een afdruiprek aanbieding kunnen zijn als je de voordelige prijs bekijkt.

Het afdruiprek heeft een rechthoekige vorm en is helemaal uit kunststof gemaakt. Je kunt bovendien kiezen tussen een grijs model of een wit exemplaar. Het afdruiprek is voorzien van een handige lekbak waarin het druppelende water kan worden opgevangen. Het rek biedt voldoende plaats om met gemak 12 borden te plaatsen.

We merken op dat de meningen van de klanten toch eerder verdeeld blijken te zijn. Dit hoeft uiteraard niet meteen te betekenen dat het hier om een slecht product gaat. Het biedt gewoon iets meer ruimte om in de nabije toekomst eventuele aanpassingen te doen. Bekijk het product dus zeker eens.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Nûby voor Flessen

 

Indien je op zoek bent naar een handig afdruiprek waar je een fles of meerdere flessen op kunt plaatsen, dan loont het zeker de moeite om dit exemplaar van Nûby eens te bekijken.

Dit afdruiprek is dus bijzonder handig voor mama’s die net een bevallen zijn en dus heel wat flesjes en speentjes hoeven af te wassen. Het rek kan ook handig zijn om andere kleine onderdelen zoals fopspenen te laten opdrogen. Het is een vrij compact toestel dat bijzonder weinig plaats inneemt en helemaal vrij is aan schadelijke stoffen.

Doordat er momenteel nog geen reacties geplaatst werden, is het voor ons niet zo eenvoudig om jou verder advies hierover te geven. Wij vermoeden dat het om een vrij recent product gaat. Laat je hierdoor niet afschrikken.

 

Koop bij bol.com (€19.99)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status