Beste afvalbak

Laatste update: 01.06.20

 

Afvalbakken test van 2020

 

Ben je op zoek naar een duurzame en degelijke afvalbak maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan loont het alvast de moeite om even onze koopgids omtrent afvalbakken grondig te bestuderen. Ben je echter dringend op zoek naar een afvalbak dan verwijzen wij jou graag door naar onze top 3. Daarin bespreken we kort de 3 best beoordeelde hedendaagse afvalbakken. En misschien zit er wel eentje bij die helemaal aan jouw wensen beantwoordt. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Brabantia Touch Bin Prullenbak met een totale capaciteit van maar liefst 60 liter. Ideaal dus ook voor grote gezinnen. Met de Brabantia Sort & Go Prullenbak kies je opnieuw voor een product dat jou aanbevolen wordt door Brabantia. Deze afvalbak combineert kwaliteit moeiteloos met gebruiksvriendelijkheid en een betaalbaar prijskaartje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Afvalbakken koopgids

 

Er zijn tegenwoordig heel wat mogelijkheden op de markt als je op zoek bent naar een degelijke afvalbak. Zo kun je kiezen voor grote of kleine afvalbakken, dure of goedkope afvalbakken. Welke je ook kiest, zorg ervoor dat je altijd één van de beste afvalbakken kiest. Verder is het ook een aanbeveling om te letten op het materiaal en de extra kenmerken ervan. Indien je op zoek bent naar een leuk koopje dan is het een goede aanrader om rekening te houden met de aanbiedingen en promoties. Neem rustig je tijd om de verschillende afvalbakken met elkaar te vergelijken.

 

 

Het gebruiksgemak

In de meeste huishoudens zul je ondertussen wel één of meerdere afvalbakken kunnen spotten. Heel veel mensen hebben er eentje staan in de keuken of buiten aan het huis. Zo heb je afvalbakken in verschillende formaten, materiaalsoorten en kleuren. Sommige mensen hebben het ook wel eens over een vuilnisbak, een vuilbak of een afvalcontainer. Je zult werkelijk versteld staan van de verschillende mogelijkheden die er vandaag de dag op de markt gebracht zijn.

Daarom is het altijd een goed idee om op voorhand even goed na te denken over wat precies je verwachtingen en wensen zijn. Ben je op zoek naar een grote of een kleine afvalbak, en waar wil je deze plaatsen. Het kan dan ook altijd een optie zijn om de verschillende online reviews van de klanten ook even op een rijtje te plaatsen. Deze kunnen je net iets meer informatie bieden over desbetreffende afvalbakken.

 

Het formaat en het materiaal

Wanneer je op zoek gaat naar de voor jou ideale afvalbak, dan zul je merken dat er exemplaren zijn van verschillende formaten. Je kiest uiteraard zelf hoe groot je de afvalbak wenst te hebben. Zo kan het handig zijn om in de keuken voor een medium exemplaar te kiezen, en op de badkamer misschien voor een compacte afvalbak. Het spreekt voor zich dat je hier natuurlijk helemaal vrij in bent. Zo kun je kiezen voor een afvalbak van amper 10 liter maar je hebt er ook van 35 liter of zelfs nog meer.

Daarnaast zal het je ook opvallen dat een afvalbak uit heel wat verschillende materiaalsoorten kan bestaan. De meeste afvalbakken zijn vervaardigd uit duurzaam en degelijk kunststof of plastic. Uiteraard zijn er ook modellen uit aluminium of misschien wel uit metaal. Welke je kiest, is een geheel persoonlijke keuze. Zorg er alleen voor dat wanneer je op zoek bent naar een afvalbak voor buiten, deze bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden. Dat is altijd best wel handig.

 

Het type en de extra kenmerken

Net doordat er zoveel verschillende afvalbakken op de markt gebracht zijn, zul je merken dat er verschillende soorten waar te nemen zijn. Zo kun je kiezen voor een enkelvoudige afvalbak, maar er zijn tegenwoordig ook meervoudige afvalbakken. Zo bestaan er bijvoorbeeld dubbele afvalbakken, waardoor het mogelijk is om het gewone afval van het restafval te scheiden. Dit is altijd wel bijzonder handig en praktisch. Verder kun je kiezen voor een vrijstaand model of heb je toch liever een inbouw afvalbak? Alles is mogelijk.

Je zult merken dat er ook heel wat afvalbakken voorzien zijn van een soort van klikpedaal. Op het moment dat je met je voet op het pedaal staat, zal het deksel van de afvalbak opengaan. Het omgekeerde gebeurt, wanneer je je voet er terug afneemt. Verder heb je bij de vrijstaande afvalbakken ook heel wat exemplaren met een rubberen onderkant, of een antislip onderlaag. Dat is best wel handig aangezien de afvalbak zo minder kans heeft om weg te glijden.

Kortom je zult merken dat bepaalde afvalbakken toch over net iets meer mogelijkheden en opties beschikken in vergelijking met andere exemplaren. Hierbij kunnen sommige opties best wel handig zijn, terwijl anderen eerder als een extra kunnen beschouwd worden. Welke opties je wilt hebben, dat beslis je uiteindelijk helemaal zelf. Houd er wel rekening mee dat dit zal verrekend worden in het uiteindelijke prijskaartje.

 

 

Welk budget hoef ik te voorzien en het design

Er zijn tegenwoordig afvalbakken in verschillende kleuren en designs. Sommige mensen kiezen een neutraal kleurtje uit, terwijl anderen het dan wel leuk vinden om een afvalbak met print in de badkamer te plaatsen. De afvalbakken of vuilnisbakken die buiten geplaatst worden, zijn vaak afgewerkt in op voorhand afgesproken kleuren. Zo kan de afvalbak voor PMD bijvoorbeeld een totaal andere kleur hebben dan de afvalbak voor karton en papier. Dat zijn kleuren die vaak door de gemeente worden afgesproken.

Je zult merken dat er heel wat goedkope afvalbakken op de markt gebracht zijn, net zoals je voor sommigen ook iets duurder zult betalen. Uiteraard zal het prijskaartje bepaald worden door een aantal externe factoren. Denk maar aan het formaat, het design of het materiaal. Kies je voor een inbouw model dan zul je vaak iets meer hoeven te betalen in vergelijking met een vrijstaande afvalbak. Toch is het niet onmogelijk om eventueel een aantrekkelijke afvalbak aanbieding tegen te komen.

 

Afvalbak Reviews – Top 5

 

Tegenwoordig kun je heel wat goedkope afvalbakken op de markt vinden die gemaakt zijn uit duurzaam en stevig plastic. Deze curver afvalbakken kunnen best wel handig zijn om bijvoorbeeld in de keuken of de garage te plaatsen. Hieronder willen wij jou graag wat advies geven over 5 topproducten. Bij de selectie van de producten hebben we rekening gehouden met de vele online reviews. Neem dus rustig de tijd en kies er voor jou de beste afvalbak uit.

 

 

Brabantia Touch Bin Prullenbak

 

Met de Brabantia Touch Bin haal je een degelijke afvalbak in huis met een totaal volume van ruim 60 liter. Dit is dus zeker een ideaal model voor mensen met een groot gezin. De afvalbak heeft een neutrale metallic kleur en past daardoor in vrijwel elk interieur.

Dit model is voorzien van een handige scharnierconstructie waardoor het mogelijk is om de afvalbak te openen zonder problemen en al teveel lawaai. Dankzij de soft-touch technologie hoef je geen schrik te hebben dat de afvalbak met een klap dicht valt. Verder is er ook een stel stevige handgrepen voorzien zodat je de afvalbak gemakkelijk en zonder problemen kunt verplaatsen.

Ondanks het feit dat het hier niet meteen om een afvalbak aanbieding gaat, kunnen we wel degelijk vaststellen dat de kopers tevreden zijn. Velen geven dan ook een positief advies over de degelijkheid en de uitstekende kwaliteit ervan.

Deze unieke afvalbak wordt jou aangeboden en geleverd door het bekende, en misschien ook wel beste merk Brabantia. De afvalbak wordt gekenmerkt door een vrij groot volume van maar liefst 60 liter en is dus bijgevolg ideaal voor grote gezinnen.

Voordelen
Soft-touch technologie:

de soft-touch technologie zorgt ervoor dat je het deksel van de afvalbak rustig en gecontroleerd kunt laten dichtvallen.

Comfort:

dankzij de stevige handgrepen is het mogelijk om de afvalbak makkelijk op te tillen en dus bijgevolg te verplaatsen.

Materiaal:

bij de productie van deze unieke afvalbak heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van duurzaam en stevig metaal.

Handig in gebruik:

deze unieke afvalbak is ontworpen om te gebruiken in combinatie met standaard vuilniszakken. Verder is de afvalbak voorzien van een handige deksel, is het product luchtdicht en zelfs voorzien van ventilatie.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg is deze afvalbak niet meteen voorzien van de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Brabantia Sort & Go Prullenbak

 

Tussen de goedkope afvalbakken zul je zeker en vast dit model van Brabantia kunnen spotten vanwege de voordelige prijs ervan. Deze gele afvalbak is niet meteen een inbouw model dus je kunt het gemakkelijk verplaatsen.

Dit model is beschikbaar in 4 verschillende kleuren zodat je zelf kunt kiezen welke afvalbak het beste in de ruimte past. De bak heeft een capaciteit van 12 liter maar je kunt ook kiezen voor een kleinere of juist grotere afvalbak. Uiteraard zal de prijs dan lichtjes mee veranderen. Het is mogelijk om de afvalbak ook aan de wand te bevestigen dankzij de bevestigings set die wordt meegeleverd.

Het is een degelijk product dat door vele kopers echt wel gewaardeerd wordt en een positief advies krijgt over de kwaliteit. Sommige gebruikers hadden afvalbak misschien liever net iets groter gewild en met een ander design.

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze afvalbak geleverd wordt door Brabantia. Het mag dan ook wel al duidelijk zijn dat Brabantie vast en zeker tot de populairste merken zal behoren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet en lees alvast even verder.

Voordelen
Kostenplaatje:

je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van de vriendelijke prijs.

Design:

de afvalbak is afgewerkt in een opvallende gele kleur maar kun je uiteraard nog in tal van andere kleuren en designs bekomen.

Inhoud:

in vergelijking met het vorige product zul je merken dat deze afvalbak een pak compacter is en gekenmerkt wordt door een totale inhoud van maar liefst 12 liter.

Bevestigingsset:

bij de aankoop krijg je er meteen een handig bevestigingsset bij zodanig dat het mogelijk wordt om de afvalbak aan de muur te installeren.

Nadelen
Geen inbouw:

het is echter wel belangrijk om op voorhand te beseffen dat het hier niet meteen om een inbouw exemplaar gaat.

Koop bij bol.com (€27.9)

 

 

 

 

Hailo Tandem 30 liter inbouw

 

Indien je op zoek bent naar een duo inbouw afvalbak dan loont het zeker en vast de moeite om dit model van Hailo eens te bekijken. De afvalbak is beschikbaar in meerdere neutrale kleuren die vrijwel in gelijk welk interieur zullen passen.

De prullenbak heeft een totaal volume van ruim 30 liter en bestaat uit 2 emmers. Op die manier is het mogelijk om het afval zoveel mogelijk te scheiden. Je zult merken dat je de afvalbak op een eenvoudige manier zelf thuis kunt installeren. Het wordt aangeraden om dit model aan een kast met draaideur te bevestigen.

Het is een degelijke afvalbak die door heel wat kopers echt sterk aangeraden wordt. Zo vindt een groot aantal van de gebruikers dat de afvalbak over een goede kwaliteit en degelijkheid beschikt. Een enkele klant vindt de vraagprijs dan weer net een tikkeltje te hoog.

Ben je eerder op zoek naar een duurzame afvalbak die je kunt inbouwen? Dan raden wij jou aan om dit exemplaar van Hailo alvast even wat grondiger onder de loep te nemen. Bovendien gaat het hier niet om een enkelvoudige afvalbak maar om een duo exemplaar. Ideaal indien je het afval wilt scheiden van elkaar.

Voordelen
Formaat:

deze duo afvalbak wordt gekenmerkt door een maximale capaciteit van maar liefst 30 liter, verdeeld over 3 compartimenten.

Materiaal:

deze unieke afvalbak is bijzonder stevig en vervaardigd uit een combinatie van enerzijds metaal en anderzijds kunststof.

Handig in gebruik:

de afvalbak is niet alleen luchtdicht en voorzien van een deksel maar is daarnaast ook geschikt om te gebruiken in combinatie met eender welke standaard huisvuilzak.

Nadelen
Prijzig:

een blik op de online reviews toont aan dat één koper het prijskaartje toch liever wat goedkoper had willen zien.

Installatie:

ben je van plan om deze afvalbak aan te kopen dan is het alvast een aanrader om deze aan een draaideur te bevestigen.

Koop bij bol.com (€85)

 

 

 

 

Brabantia Built-in-Bin Prullenbak

 

Indien je op een appartementje woont dan kan een compacte afvalbak zoals dit model van Brabantia zeker en vast een goede aanbeveling zijn. Bovendien is het zeker niet 9200000002652405van de dure modellen dus je zult er zeker je voordeel uit halen.

De afvalbak heeft een neutrale zwarte kleur en een totale inhoud van 10 liter. Daardoor is de afvalbak gemakkelijk te verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. Het is een zeer stevige afvalbak die zeker tegen een stootje kan en gemakkelijk in te bouwen is. Bovendien kun je het ook in de garage of in de badkamer plaatsen aangezien de materialen roestbestendig zijn en dus tegen vocht kunnen.

De afvalbak is binnenin nog voorzien van een extra emmer uit kunststof die je er gemakkelijk kunt uithalen en dat waarderen heel wat kopers dan ook. Toch merken we een kleine minderheid van de klanten op die niet tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze afvalbak.

Opnieuw hebben we te maken met een duurzame afvalbak, jou aangeboden en geleverd door het sterk gewaardeerde merk Brabantia. In tegenstelling tot sommige andere afvalbakken zul je merken dat dit model vrij compact is en daardoor ideaal voor kleine gezinnen of studenten.

Voordelen
Formaat:

met een maximale capaciteit van ruim 10 liter is deze afvalbak ook best wel handig om mee te nemen op bijvoorbeeld kampeervakantie.

Comfort:

het compacte formaat in combinatie met het beperkte gewicht, zorgt ervoor dat de afvalbak makkelijk te tillen en te verplaatsen is.

Roestbestendig:

doordat de afvalbak roestbestendig is, kan deze makkelijk vocht verdragen. Extra handig indien je op zoek bent naar een afvalbak om in de badkamer te plaatsen.

Nadelen
Slechte prijs-kwaliteitverhouding:

een beperkt aantal gebruikers is niet helemaal overtuigd van de verhouding tussen enerzijds de prijs en anderzijds de kwaliteit.

Koop bij bol.com (€30.9)

 

 

 

 

Curver Decobin Prullenbak

 

Ook met deze afvalbak van het bekende merk Curver zul je volgens de meeste klanten heel tevreden zijn. Net zoals het eerste model heeft ook deze afvalbak een metallic kleur en een ruim volume van maar liefst 50 liter.

Dit model is de typische standaard pedaal afvalbak. Het lijkt net alsof deze afvalbak uit metaal gemaakt is maar dan gewoon met de positieve eigenschappen van kunststof. Zo zul je kunnen merken dat deze afvalbak helemaal niet zal roesten, behoorlijk weinig weegt en bovendien zeker en vast tegen een stootje kan.

Uit de vele online reviews kunnen we opmerken dat de meningen bij dit product lichtjes verdeeld zijn. Zo is het voor bepaalde kopers een topproduct terwijl andere gebruikers dan weer hun twijfels hebben over de kwaliteit. Haast je dus naar de winkel en oordeel vooral zelf.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke afvalbak van het sterk gewaardeerde merk Curver. Ben je benieuwd om te weten te komen of dit exemplaar al dan niet aan jouw wensen kan voldoen? Bekijk het overzicht van de kenmerkende eigenschappen hieronder alvast even.

Voordelen
Formaat:

de afvalbak wordt gekenmerkt door een maximale inhoud van ruim 50 liter en is dus ideaal om door grote gezinnen te worden gebruikt.

Type:

het gaat hier om een pedaal afvalbak die je makkelijk kunt open klikken door met je voet op de pedaal te duwen.

Materiaal:

bij de productie heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van duurzaam en stevig kunststof.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts een enkele koper blijkt niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Koop bij bol.com (€41.96)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status