fbpx

4 Beste Airfryers Test van 2019

Laatste update: 22.10.19

 

Airfryers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een airfryer toestel kun jij vanaf nu niet alleen lekker gaan koken maar ook een pak gezonder doordat er minder vetstoffen aan te pas komen. Toch is er vrij veel verschil waar te nemen tussen de verschillende airfryer toestellen. We raden jou dan ook niet aan om meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Bekijk eventueel eerst eens de koopgids waarin duidelijk uitgelegd wordt waarop je eventueel kunt letten. Je kunt natuurlijk ook altijd rechtstreeks doorklikken naar onze top 3 van de beste airfryer toestellen. Zo is de Philips Airfryer XL HD9240/90 zeker en vast een sterke aanrader. Het is een vrij groot toestel die je de mogelijkheid biedt om voor maar liefst 5 personen tegelijk eten te bereiden. Ook de Princess Aerofryer XL 182020 maakt niet voor niets deel uit van de top 3 van beste airfryers. Het beschikt over een vrij groot volume en de meeste onderdelen kun met behulp van de vaatwasmachine schoonmaken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Airfryers koopgids

 

Een airfryer wordt gebruikt om voedsel te frituren maar in plaats van olie gebruikt het gewoon hete lucht. Bij de aankoop van een goede airfryer moet je rekening houden met een aantal factoren. Voor gezinnen is een groter toestel nodig dan voor een koppel, dus de inhoud en de grootte van de airfryer is belangrijk bij je keuze. Andere belangrijke punten zijn de prijs, de kracht (maximale temperatuur) en of je het makkelijk kunt wassen.

 

Grootte en inhoud van het toestel

De grootte van het product hangt af van hoeveel plaats je hebt in je keuken. Mensen met een gezin die in een huis wonen hebben meestal een grotere keuken dan bijvoorbeeld een koppel die in een appartement woont. Voor personen die weinig plaats hebben is het dan beter om een compacter apparaat te kopen zodat het niet teveel plaats inneemt.

De inhoud is direct verbonden met de grootte van het toestel. Denk maar als je eten moet klaarmaken voor vijf personen of voor twee personen, het is een groot verschil. Met een kleine airfryer zul je verschillende keren moeten frituren om voedsel klaar te maken voor 5 personen. Je koopt dus beter een toestel met een grote inhoud voor gezinnen.

De meeste apparaten zijn redelijk groot en sommigen ook hoog, maar de laatste tijd zie je meer en meer kleinere toestellen op de markt. Fabrikanten houden meer rekening met kleine gezinnen of koppels die geen groot apparaat nodig hebben.

 

Prijs van de airfryer

De prijs is voor vele consumenten de doorslaggevende factor bij de aankoop van een product. Meestal is een hoge prijs een indicatie van een betere kwaliteit maar je kunt ook goede apparaten vinden voor een prijsje. Je moet zelf uitmaken hoeveel geld je over hebt voor een airfryer, meer geld betekent vooral ook meer inhoud en een groter apparaat.

De prijs is meestal ook verbonden met het merk. Vele merken kunnen een hogere prijs aanrekenen omdat ze gekend zijn om hun kwaliteit, denk maar aan Philips. Toch kun je met wat zoekwerk zeker een airfryer van dezelfde kwaliteit vinden voor een lagere prijs. Vele mensen gaan direct voor merken omdat ze denken dat het een betere kwaliteit garandeert, dit toont ook aan dat kwaliteit voor de consumenten heel belangrijk is.

Houd er dus rekening mee dat als je liever voor bekende merken gaat, de prijs dan ook wat hoger kan liggen. Als het merk er niet toe doet, dan kun je zeker een mooie aanbieding vinden van een minder bekende fabrikant maar die zeker even goed werkt.

 

Kracht van het apparaat

Zoals we al vermeld hebben in het begin van het artikel, zijn airfryers veel gezonder dan klassieke friteuses. Ze gebruiken hete lucht om voedsel te frituren in plaats van olie, je bespaart daardoor ook kosten want je hoeft geen frituurolie meer te kopen.

Het is dus ook belangrijk om te beslissen hoe krachtig je apparaat moet zijn, hoeveel wattage het moet hebben. Hoe meer wattage, hoe meer kracht. Als je gewoon wat friet wilt maken dan heb je al genoeg met een toestel die tot 190º Celsius bereikt, maar voor andere voedingswaren kan het toch nuttig zijn om tot hogere temperaturen te komen.

Een airfryer kun je ook gebruiken als vervanging van je hetelucht oven. Een pizza zal je er niet in krijgen maar vele andere voedingswaren wel. Een airfryer en een oven verbruiken ongeveer dezelfde hoeveelheid energie (de airfryer iets minder) maar je moet dan wel rekening houden dat de oven meer tijd nodig heeft om op te warmen. Met de airfryer is de gebruikstijd dus een stuk korter en is je eten vlugger klaar.

Onderdelen van de airfryer

Nu gaan we het vooral hebben over de gebruiksvriendelijkheid van een airfryer. Je moet al rekening houden met de grootte van het toestel en de grootte van je keuken, maar nu moet je ook nog op andere factoren letten. Denk er bijvoorbeeld aan dat als je de airfryer tussen je aanrecht en de bovenhangende kasten plaatst, dan koop je beter geen apparaat die je enkel aan de bovenkant kunt openmaken.

De meeste mensen zullen kiezen voor een uitneembare lade aan de zijkant. Zo kun je deze makkelijk bijvullen en hoef je je geen zorgen te maken over plaats. Meestal zijn deze onderdelen ook makkelijk in de vaatwasser te plaatsen dus als je zelf niet graag afwast dan kijk je beter uit naar een model met vaatwasserbestendige onderdelen.

De uitneembare lade zorgt er ook voor dat je de airfryer ook nog een beter kunt reinigen aan de binnenkant.

 

4 Beste Airfryers (Reviews) van 2019

 

Maakt u graag friet klaar bij u thuis maar bent u bezorgd over uw gezondheid? Frituur nu gezonder dankzij de airfryer, in plaats van olie gebruikt hij gewoon hete lucht! Weet u niet welke airfryer u moet kopen? Bent u op zoek naar de beste airfryer of liever iets goedkoper? Wij hebben verschillende airfryer aanbiedingen voor u onderzocht op basis van online reviews en we zetten deze even op een rijtje. Deze informatie helpt u zeker bij het maken van uw keuze!

 

 

1. Philips Avance Airfryer XL HD9240/90

 

Dankzij de airfryers blijven uw frietjes en snacks lekker knapperig maar zijn ze bovendien ook nog eens gezond. De Philips Airfryer XL kan voor maximaal 5 personen snacks en frietjes opwarmen en hij werkt snel en is geurloos! Deze airfryer krijgt van de consumentenbond een positief advies en is volgens hen de beste airfryer.

Je maakt verse frietjes klaar met tot 80% minder vet en hij werkt 30% sneller dan een klassieke frietketel met olie. Danzij de Rapid Air-technologie hoeft u zich ook niet zoveel zorgen te maken over geurtjes en damp. Hij komt inclusief een receptenboekje van de Philips Chef.

De honderden verschillende online reviews zijn lovend over dit topproduct. Kopers zijn heel tevreden over de goede kwaliteit en vinden dat het eten niets aan smaak verliest, alle snacks en frietjes blijven lekker knapperig maar dan zonder vet! Met het digitale touchscreen kan u gemakkelijk de tijd en de temperatuur intellen voor het beste resultaat. Het enige nadeel aan deze airfryer aanbieding is de prijs, hij is de duurste uit ons lijstje maar u krijgt er wel top kwaliteit voor terug!

Momenteel is deze Philips airfryer veruit één van de populairste producten die je op de markt kunt vinden. Philips wordt door veel kopers gezien als het beste merk doordat het juist meer voordelen dan nadelen biedt. We zetten hieronder even de voor- en nadelen voor jou op een rijtje.

Voordelen
Goede kwaliteit:

Philips levert heel vaak kwaliteitsproducten af en dit merk je bij deze airfryer ook. Het product is ideaal voor grote gezinnen van bijvoorbeeld 5 personen. Bovendien werkt het toestel heel snel en is het ook nog eens geurloos.

Eenvoudig in gebruik:

je hoeft er enkel maar het bakje uit te halen en er frietjes of ovenhapjes in te steken. Dankzij het digitale touchscreen kun je de tijd en de temperatuur gemakkelijk naar keuze instellen.

Onderhoud:

dankzij de uitneembare lades kun je het toestel goed schoonmaken aan de binnenkant. De lade en het mandje kunnen dan weer zonder problemen in de vaatwasser gestoken worden.

Nadelen
Prijs:

voor heel wat kopers is de prijs van deze Philips airfryer toch wel wat aan de hoge kant. Anderzijds zijn veel gebruikers het er wel over eens dat Philips garant staat voor producten met een degelijke kwaliteit.

Koop bij bol.com (€229.65)

 

 

 

 

2. Princess Digitale Aerofryer XL 182020

 

Het grote volume van deze airfryer maakt het u mogelijk om 5 porties in één baksessie klaar te maken. Hij beschikt over digitale bediening en z’n onderdelen zijn afwasmachinebestendig.

U kunt er mee grillen, bakken en zelfs roosteren. En niet alleen snacks of frietjes maar bijvoorbeeld ook groenten. Hij heeft een oververhittingsbeveiliging en een vermogen van 1500 Watt.

De vele reviews geven een positief advies. Door zijn lage prijs behoort hij tot de goedkope airfryers. Kopers vinden hem gebruiksvriendelijk, voordelig en zijn heel tevreden over de knapperigheid van de snacks en frietjes.

Sommigen vinden het jammer dat je er geen receptenboekje bij krijgt en vinden dat het iets langer duurt dan normaal om het voedsel op te warmen. Hij is wel handig om schoon te maken doordat u het mandje kan losmaken van de lade.

In vergelijking met het vorige product behoort de Princess Airfryer tot de iets goedkopere airfryers. Dit wil niet zeggen dat het daarom veel slechter is. Er zijn namelijk heel wat voordelen aan dit product verbonden. Die willen wij toch even vermelden gevolgd door de nadelen ervan.

Voordelen
Goede prijs- kwaliteitverhouding:

voor dit product betaal je een relatief lage prijs in vergelijking met andere gelijkaardige producten en toch biedt het een zeer hoge kwaliteit. Bovendien kun je het toestel gebruiken voor verschillende klusjes zoals frietjes en boterkoeken.

Volume:

deze airfryer beschikt over een groot volume. Hierdoor is het mogelijk om in één enkele baksessie een portie frietjes of ovenhapjes klaar te maken voor 5 personen. Ideaal dus voor grote gezinnen.

Instelbaarheid:

dankzij de digitale bediening waarover het toestel beschikt, is het mogelijk om de tijd en de temperatuur te gaan instellen. De 8 voorgeprogrammeerde programma’s zorgen er daarnaast voor dat je op een eenvoudige en snelle manier eten kunt bereiden.

Nadelen
Accessoires:

sommige gebruikers vinden het jammer dat er bij dit product geen receptenboekje wordt geleverd. Dit kan altijd handig zijn om ideeën op te doen.

Koop bij bol.com (€68.99)

 

 

 

 

3. Philips Viva Airfryer HD9230/50 Hetelucht friteuse

 

Ook bij deze Philips Airfryer zijn de voordelen van dit topproduct eindeloos. Gebruik hem als vetarme friteuse of multicooker. Stel temperatuur en tijd in op het digitale scherm. Hij is gemakkelijk schoon te maken en bijna geurloos. Kies de ideale baktemperatuur voor elke snack, u kan kiezen tot 200 graden. Net als de Philips Avance Airfryer XL krijgt u ook bij dit apparaat een receptenboekje.

Net het lezen van de positieve reviews is het duidelijk dat Philips producten helemaal top zijn. Kopers zijn vooral tevreden over de gebruiksvriendelijkheid, de snelheid en de kwaliteit van het opgewarmde voedsel met deze airfryer aanbieding. Ze vinden hem geschikt voor 2-3 personen, wilt u voor meer mensen eten bereiden dan koopt u beter een grotere airfryer. De hoge prijs is het enige dat nogal tegenvalt.

Net als de andere Philips airfryers is deze aanbieding echt top. Hij is natuurlijk ook iets duurder maar de kwaliteit die u ervoor terugkrijgt is het meer dan waard. Ook dit apparaat komt met een receptenboekje en de mand en lade zijn afwasmachinebestendig.

Kopers van dit product vinden het eenvoudig om te gebruiken, zijn tevreden over de kwaliteit van de gefrituurde snack maar vinden de prijs wel iets hoog.

Net zoals het eerste product is ook deze airfryer afkomstig van het veruit populairste merk Philips. Ondanks de hoge prijs zijn er heel wat sterke punten waar te nemen. We zetten deze sterke punten even kort op een rijtje en laten ze volgen door de zwakke punten die het product misschien heeft.

Voordelen
Gebruiksvriendelijkheid:

met dit toestel kun je op een eenvoudige en snelle manier frietjes en andere ovenhapjes klaarmaken. Je hoeft ze enkel in het mandje te leggen en met de timerfunctie kun je de baktijden zelfs op voorhand gaan instellen. Achteraf schakelt het toestel automatisch uit.

Onderhoud:

het toestel is gemakkelijk te onderhouden aangezien je de lade en het mandje er zonder problemen kunt uithalen. De onderdelen kunnen bovendien ook in de vaatwasser waardoor het toestel gemakkelijk schoon te houden is.

Hoge kwaliteit:

veel mensen zijn bereid de hoge prijs voor dit toestel te betalen aangezien ze weten dat Philips garant staat voor kwaliteitsvolle producten.

Nadelen
De hoge prijs:

voor sommige gebruikers is de prijs van deze airfryer toch net iets te hoog en misschien een struikelblok. Niettegenstaande dat Philips echt wel garant staat voor degelijkheid en kwaliteit.

Volume:

dit product is geschikt voor 2 tot 3 personen. Als je dan toch eens bezoek krijgt of je hebt een groot gezin dan is het aan te raden om voor een iets groter toestel te gaan.

Beste Aanbod

 

 

 

 

4. Royalty Line Hetelucht Friteuse Deluxe

 

Indien u op zoek bent naar een meer economische keuze, dan is deze Royalty Line airfryer misschien wel voor u. Hij behoort tot de goedkope airfryers en u krijgt er nog altijd kwaliteit voor terug.

U kan er mee grillen, roosteren, opwarmen en bakken. Stel de temperatuur in tussen 80 en 200 graden Celsius.

Hij heeft een inhoud van 2,6 liter en u kunt de timer met belletje tot maximum 30 minuten instellen. Zijn bakmandje beschikt over een anti-aanbaklaag dus u hoeft u geen zorgen te maken om na het bakken nog te veel  te moeten schrobben.

De online reviews zijn positief over dit topproduct. Gebruikers vinden het een voordelige koop. Hij is perfect voor 1 of 2 personen en zo hoeft u ook de oven niet aan te steken om kleine hoeveelheden op te warmen.

Naast Philips is Royalty Line ook één van de bekende merken. In vergelijking met de vorige producten is deze airfryer in het bezit van de laagste prijs. Maar laat ons even kijken wat nu de sterke punten zijn van dit product en wat nu de iets mindere punten zijn.

Voordelen
Goede prijs- kwaliteitverhouding:

in vergelijking met de vorige producten betaal je hier een lage prijs voor een product met een hoge kwaliteit.

Eenvoudig te gebruiken:

met dit toestel kun je op een eenvoudige manier grillen, bakken en zelfs opwarmen. Je hoeft de snacks of de groentjes gewoon maar in het mandje te leggen en de timer in te stellen.

Onderhoud:

doordat het mandje van een antiaanbaklaag voorzien is, moet je na het bakken helemaal niet zo hard meer schrobben. Deze antiaanbaklaag maakt het mogelijk om het toestel veel gemakkelijker en vooral sneller schoon te maken.

Nadelen
Bereiding:

met deze Royalty Line airfryer duurt de bereiding ongeveer 3 tot 7 minuten langer in vergelijking met een toestel van een duurder merk.

Koop bij bol.com (€59.39)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status