5 Beste Airfryers Test van 2022

Laatste update: 26.05.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Airfryers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een airfryer toestel kun jij vanaf nu niet alleen lekker gaan koken maar ook een pak gezonder doordat er minder vetstoffen aan te pas komen. Toch is er vrij veel verschil waar te nemen tussen de verschillende airfryer toestellen. We raden jou dan ook niet aan om meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Bekijk eventueel eerst eens de koopgids waarin duidelijk uitgelegd wordt waarop je eventueel kunt letten. Je kunt natuurlijk ook altijd rechtstreeks doorklikken naar onze top 3 van de beste airfryer toestellen. Zo is de Philips Airfryer XL HD9240/90 zeker en vast een sterke aanrader. Het is een vrij groot toestel die je de mogelijkheid biedt om voor maar liefst 5 personen tegelijk eten te bereiden. Ook de Princess Aerofryer XL 182020 maakt niet voor niets deel uit van de top 3 van beste airfryers. Het beschikt over een vrij groot volume en de meeste onderdelen kun met behulp van de vaatwasmachine schoonmaken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Airfryers koopgids

 

Een airfryer wordt gebruikt om voedsel te frituren maar in plaats van olie gebruikt het gewoon hete lucht. Bij de aankoop van een goede airfryer moet je rekening houden met een aantal factoren. Voor gezinnen is een groter toestel nodig dan voor een koppel, dus de inhoud en de grootte van de airfryer is belangrijk bij je keuze. Andere belangrijke punten zijn de prijs, de kracht (maximale temperatuur) en of je het makkelijk kunt wassen.

 

Grootte en inhoud van het toestel

De grootte van het product hangt af van hoeveel plaats je hebt in je keuken. Mensen met een gezin die in een huis wonen hebben meestal een grotere keuken dan bijvoorbeeld een koppel die in een appartement woont. Voor personen die weinig plaats hebben is het dan beter om een compacter apparaat te kopen zodat het niet teveel plaats inneemt.

De inhoud is direct verbonden met de grootte van het toestel. Denk maar als je eten moet klaarmaken voor vijf personen of voor twee personen, het is een groot verschil. Met een kleine airfryer zul je verschillende keren moeten frituren om voedsel klaar te maken voor 5 personen. Je koopt dus beter een toestel met een grote inhoud voor gezinnen.

De meeste apparaten zijn redelijk groot en sommigen ook hoog, maar de laatste tijd zie je meer en meer kleinere toestellen op de markt. Fabrikanten houden meer rekening met kleine gezinnen of koppels die geen groot apparaat nodig hebben.

 

Prijs van de airfryer

De prijs is voor vele consumenten de doorslaggevende factor bij de aankoop van een product. Meestal is een hoge prijs een indicatie van een betere kwaliteit maar je kunt ook goede apparaten vinden voor een prijsje. Je moet zelf uitmaken hoeveel geld je over hebt voor een airfryer, meer geld betekent vooral ook meer inhoud en een groter apparaat.

De prijs is meestal ook verbonden met het merk. Vele merken kunnen een hogere prijs aanrekenen omdat ze gekend zijn om hun kwaliteit, denk maar aan Philips. Toch kun je met wat zoekwerk zeker een airfryer van dezelfde kwaliteit vinden voor een lagere prijs. Vele mensen gaan direct voor merken omdat ze denken dat het een betere kwaliteit garandeert, dit toont ook aan dat kwaliteit voor de consumenten heel belangrijk is.

Houd er dus rekening mee dat als je liever voor bekende merken gaat, de prijs dan ook wat hoger kan liggen. Als het merk er niet toe doet, dan kun je zeker een mooie aanbieding vinden van een minder bekende fabrikant maar die zeker even goed werkt.

 

Kracht van het apparaat

Zoals we al vermeld hebben in het begin van het artikel, zijn airfryers veel gezonder dan klassieke friteuses. Ze gebruiken hete lucht om voedsel te frituren in plaats van olie, je bespaart daardoor ook kosten want je hoeft geen frituurolie meer te kopen.

Het is dus ook belangrijk om te beslissen hoe krachtig je apparaat moet zijn, hoeveel wattage het moet hebben. Hoe meer wattage, hoe meer kracht. Als je gewoon wat friet wilt maken dan heb je al genoeg met een toestel die tot 190º Celsius bereikt, maar voor andere voedingswaren kan het toch nuttig zijn om tot hogere temperaturen te komen.

Een airfryer kun je ook gebruiken als vervanging van je hetelucht oven. Een pizza zal je er niet in krijgen maar vele andere voedingswaren wel. Een airfryer en een oven verbruiken ongeveer dezelfde hoeveelheid energie (de airfryer iets minder) maar je moet dan wel rekening houden dat de oven meer tijd nodig heeft om op te warmen. Met de airfryer is de gebruikstijd dus een stuk korter en is je eten vlugger klaar.

Onderdelen van de airfryer

Nu gaan we het vooral hebben over de gebruiksvriendelijkheid van een airfryer. Je moet al rekening houden met de grootte van het toestel en de grootte van je keuken, maar nu moet je ook nog op andere factoren letten. Denk er bijvoorbeeld aan dat als je de airfryer tussen je aanrecht en de bovenhangende kasten plaatst, dan koop je beter geen apparaat die je enkel aan de bovenkant kunt openmaken.

De meeste mensen zullen kiezen voor een uitneembare lade aan de zijkant. Zo kun je deze makkelijk bijvullen en hoef je je geen zorgen te maken over plaats. Meestal zijn deze onderdelen ook makkelijk in de vaatwasser te plaatsen dus als je zelf niet graag afwast dan kijk je beter uit naar een model met vaatwasserbestendige onderdelen.

De uitneembare lade zorgt er ook voor dat je de airfryer ook nog een beter kunt reinigen aan de binnenkant.

 

5 Beste Airfryers (Reviews) van 2022

 

Heb je gemerkt dat je papa dol is op het bereiden van voedsel en ben je nog steeds op zoek naar het beste vaderdagcadeau? Of maak je graag frietjes klaar bij je thuis en ben je bezorgd over je gezondheid? Frituur nu gezonder dankzij de airfryer, in plaats van olie gebruikt hij gewoon hete lucht! Weet je niet welke airfryer je moet kopen? Ben je op zoek naar de beste airfryer of liever iets goedkoper? Wij hebben verschillende airfryer aanbiedingen voor jou onderzocht op basis van online reviews en we zetten deze even op een rijtje.

 

1. Philips Avance Airfryer XL HD9240/90

 

Dankzij de airfryers blijven uw frietjes en snacks lekker knapperig maar zijn ze bovendien ook nog eens gezond. De Philips Airfryer XL kan voor maximaal 5 personen snacks en frietjes opwarmen en hij werkt snel en is geurloos! Deze airfryer krijgt van de consumentenbond een positief advies en is volgens hen de beste airfryer.

Je maakt verse frietjes klaar met tot 80% minder vet en hij werkt 30% sneller dan een klassieke frietketel met olie. Danzij de Rapid Air-technologie hoeft u zich ook niet zoveel zorgen te maken over geurtjes en damp. Hij komt inclusief een receptenboekje van de Philips Chef.

De honderden verschillende online reviews zijn lovend over dit topproduct. Kopers zijn heel tevreden over de goede kwaliteit en vinden dat het eten niets aan smaak verliest, alle snacks en frietjes blijven lekker knapperig maar dan zonder vet! Met het digitale touchscreen kan u gemakkelijk de tijd en de temperatuur intellen voor het beste resultaat. Het enige nadeel aan deze airfryer aanbieding is de prijs, hij is de duurste uit ons lijstje maar u krijgt er wel top kwaliteit voor terug!

Momenteel is deze Philips airfryer veruit één van de populairste producten die je op de markt kunt vinden. Philips wordt door veel kopers gezien als het beste merk doordat het juist meer voordelen dan nadelen biedt. We zetten hieronder even de voor- en nadelen voor jou op een rijtje.

Voordelen
Goede kwaliteit:

Philips levert heel vaak kwaliteitsproducten af en dit merk je bij deze airfryer ook. Het product is ideaal voor grote gezinnen van bijvoorbeeld 5 personen. Bovendien werkt het toestel heel snel en is het ook nog eens geurloos.

Eenvoudig in gebruik:

je hoeft er enkel maar het bakje uit te halen en er frietjes of ovenhapjes in te steken. Dankzij het digitale touchscreen kun je de tijd en de temperatuur gemakkelijk naar keuze instellen.

Onderhoud:

dankzij de uitneembare lades kun je het toestel goed schoonmaken aan de binnenkant. De lade en het mandje kunnen dan weer zonder problemen in de vaatwasser gestoken worden.

Nadelen
Prijs:

voor heel wat kopers is de prijs van deze Philips airfryer toch wel wat aan de hoge kant. Anderzijds zijn veel gebruikers het er wel over eens dat Philips garant staat voor producten met een degelijke kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Princess Digitale Aerofryer XL 182020

 

Het grote volume van deze airfryer maakt het u mogelijk om 5 porties in één baksessie klaar te maken. Hij beschikt over digitale bediening en z’n onderdelen zijn afwasmachinebestendig.

U kunt er mee grillen, bakken en zelfs roosteren. En niet alleen snacks of frietjes maar bijvoorbeeld ook groenten. Hij heeft een oververhittingsbeveiliging en een vermogen van 1500 Watt.

De vele reviews geven een positief advies. Door zijn lage prijs behoort hij tot de goedkope airfryers. Kopers vinden hem gebruiksvriendelijk, voordelig en zijn heel tevreden over de knapperigheid van de snacks en frietjes.

Sommigen vinden het jammer dat je er geen receptenboekje bij krijgt en vinden dat het iets langer duurt dan normaal om het voedsel op te warmen. Hij is wel handig om schoon te maken doordat u het mandje kan losmaken van de lade.

In vergelijking met het vorige product behoort de Princess Airfryer tot de iets goedkopere airfryers. Dit wil niet zeggen dat het daarom veel slechter is. Er zijn namelijk heel wat voordelen aan dit product verbonden. Die willen wij toch even vermelden gevolgd door de nadelen ervan.

Voordelen
Goede prijs- kwaliteitverhouding:

voor dit product betaal je een relatief lage prijs in vergelijking met andere gelijkaardige producten en toch biedt het een zeer hoge kwaliteit. Bovendien kun je het toestel gebruiken voor verschillende klusjes zoals frietjes en boterkoeken.

Volume:

deze airfryer beschikt over een groot volume. Hierdoor is het mogelijk om in één enkele baksessie een portie frietjes of ovenhapjes klaar te maken voor 5 personen. Ideaal dus voor grote gezinnen.

Instelbaarheid:

dankzij de digitale bediening waarover het toestel beschikt, is het mogelijk om de tijd en de temperatuur te gaan instellen. De 8 voorgeprogrammeerde programma’s zorgen er daarnaast voor dat je op een eenvoudige en snelle manier eten kunt bereiden.

Nadelen
Accessoires:

sommige gebruikers vinden het jammer dat er bij dit product geen receptenboekje wordt geleverd. Dit kan altijd handig zijn om ideeën op te doen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips Avance Airfryer XXL HD9654/90 Heteluchtfriteuse Met grillplaat

 

Het merk Philips is alvast een gevestigde waarde op het gebied van airfryers. De airfryer is niet alleen makkelijk te bedienen maar biedt je daarnaast de mogelijkheid om op een gezonde manier te bakken, roosteren, grillen en braden. De grillplaat, inclusief handig receptenboek worden zomaar bij de aankoop meegeleverd.

Het maximale vermogen van 2250 Watt in combinatie met een binnenpan van 1,4 liter; maakt dit apparaat bijzonder geschikt voor grote gezinnen. Bovendien kun je de binnenpan na gebruik zonder problemen in de vaatwasmachine plaatsen en is ook de plastic behuizing eenvoudig te onderhouden.  Er is niet alleen een timer functie beschikbaar maar ook een temperatuur indicator waarbij je minimaal 60 en maximaal 200 graden Celsius kunt aanduiden. Het apparaat schakelt na verloop van tijd automatisch uit, en dat zorgt voor een zekere vorm van veiligheid.

Je kunt gebruik maken van de verschillende programma’s en functies. De antislip bodem zorgt er verder voor dat het toestel niet plotseling omvalt of wegschuift. Ondanks de toch wel hoge prijs van het product, merken we hoofdzakelijk positieve reacties van klanten op.

Indien het toch allemaal net een tikkeltje meer mag zijn dan zou je eventueel kunnen opteren voor deze unieke airfryer. Het toestel wordt jou aangeboden door, misschien wel het beste merk Philips. De airfryer wordt gekenmerkt door een vrij groot vermogen dat wel 2250 Watt bedraagt en de mogelijkheid om tussen verschillende programma’s en functies probleemloos te schakelen.

Voordelen
Snoer:

het apparaat is voorzien van een makkelijk hanteerbaar snoer. Na gebruik kun je het snoer probleemloos opbergen in de daarvoor voorziene opslagruimte.

Veiligheid:

de airfryer is veilig om te gebruiken. Zo zal is het toestel onder andere voorzien van een handige automatische uitschakeling en een betrouwbare antislip bodem.

Formaat:

ben je op zoek naar een grote airfryer dan is dit product misschien wel meteen wat je zoekt. De binnenpan heeft een maximale capaciteit van maar liefst 1,4 liter en biedt je de mogelijkheid om ruim 1400 gram frietjes per keer klaar te maken.

Handig in gebruik:

je zult merken dat het apparaat bijzonder stevig is en makkelijk te onderhouden. Zo kun je gebruik maken van de temperatuur indicator en de handige timer functie. Ideaal om groentjes, vlees en vis te bakken, roosteren of grillen.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg moeten we vaststellen dat deze airfryer niet meteen voorzien is van de laagste prijs.

Niet gebruiksvriendelijk:

slechts één enkele koper is van mening dat het in het begin toch even zoeken is hoe het product precies werkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Royalty Line Hetelucht Friteuse Deluxe

 

Indien u op zoek bent naar een meer economische keuze, dan is deze Royalty Line airfryer misschien wel voor u. Hij behoort tot de goedkope airfryers en u krijgt er nog altijd kwaliteit voor terug.

U kan er mee grillen, roosteren, opwarmen en bakken. Stel de temperatuur in tussen 80 en 200 graden Celsius.

Hij heeft een inhoud van 2,6 liter en u kunt de timer met belletje tot maximum 30 minuten instellen. Zijn bakmandje beschikt over een anti-aanbaklaag dus u hoeft u geen zorgen te maken om na het bakken nog te veel  te moeten schrobben.

De online reviews zijn positief over dit topproduct. Gebruikers vinden het een voordelige koop. Hij is perfect voor 1 of 2 personen en zo hoeft u ook de oven niet aan te steken om kleine hoeveelheden op te warmen.

Naast Philips is Royalty Line ook één van de bekende merken. In vergelijking met de vorige producten is deze airfryer in het bezit van de laagste prijs. Maar laat ons even kijken wat nu de sterke punten zijn van dit product en wat nu de iets mindere punten zijn.

Voordelen
Goede prijs- kwaliteitverhouding:

in vergelijking met de vorige producten betaal je hier een lage prijs voor een product met een hoge kwaliteit.

Eenvoudig te gebruiken:

met dit toestel kun je op een eenvoudige manier grillen, bakken en zelfs opwarmen. Je hoeft de snacks of de groentjes gewoon maar in het mandje te leggen en de timer in te stellen.

Onderhoud:

doordat het mandje van een antiaanbaklaag voorzien is, moet je na het bakken helemaal niet zo hard meer schrobben. Deze antiaanbaklaag maakt het mogelijk om het toestel veel gemakkelijker en vooral sneller schoon te maken.

Nadelen
Bereiding:

met deze Royalty Line airfryer duurt de bereiding ongeveer 3 tot 7 minuten langer in vergelijking met een toestel van een duurder merk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Aigostar Dragon Pro 30LDX Airfryer Hetelucht Friteuse

 

Ben je niet meteen van plan om een groot budget te spenderen aan een degelijke hetelucht friteuse? Dan lijkt dit product van Aigostar misschien echt wel iets voor jou. De lage prijs doet vermoeden dat het hier misschien wel eens om een airfryer aanbieding zou kunnen gaan.

De airfryer biedt een totaal vermogen van maar liefst 1400 Watt aan en de mogelijkheid om tot wel 900 gram frietjes per keer te bakken. Daarvoor kun je de binnenpan met een inhoud van 3,2 liter zonder problemen gebruiken. De pan kun je er na gebruik uitnemen en gewoon door de vaatwasmachine laten reinigen. Je kunt gebruik maken van een handige temperatuur indicator en een warmhoud functie.

Het snoer heeft een maximale lengte van 1 meter en biedt voldoende bewegingsvrijheid. Dankzij de antislipvoetjes hoef je je geen zorgen te maken en blijft de airfryer stabiel en stevig staan. Een blik op de online beoordelingen toont aan dat de meerderheid duidelijk bijzonder positief heeft geoordeeld. Slechts een enkele koper is minder overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zodra je de Aigostar Dragon airfryer bekijkt, zal de lage prijs meteen in het oog springen. Dat maakt het toestel bijzonder geschikt voor mensen met een beperkter budget. De behuizing van de airfryer is vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS en is afgewerkt in een elegante zwarte kleur. Ben je benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Bekijk dan zeker het overzicht hieronder.

Voordelen
Formaat:

ben je op zoek naar een iets compactere airfryer dan is dit product met een 3,2 liter binnenpan echt iets voor jou. Voldoende om bijvoorbeeld 900 gram frietje sper keer te bakken.

Veiligheid:

de airfryer is voorzien van handige antislip voetjes zodanig dat het toestel mooi stabiel blijft staan en niet omvalt of wegschuift. Verder geniet je automatische uitschakeling en een handige “cool touch” handgreep. Zo is de kans op verbranden veel kleiner.

Kracht:

het is een bijzonder krachtig apparaat dat een totaal vermogen van 1400 Watt aanreikt. Hierbij heb je de mogelijkheid om de temperatuur zelf in te stellen.

Handig in gebruik:

je zult merken dat het helemaal geen moeite kost om het apparaat te bedienen. Bovendien is er ook een indicatielampje aanwezig net zoals een praktische warmhoudfunctie.

Nadelen
Matige kwaliteit:

volgens één klant zou het product toch niet helemaal aan de verwachtingen blijken te voldoen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Philips Viva Airfryer HD9230/50 Hetelucht friteuse

 

Ook bij deze Philips Airfryer zijn de voordelen van dit topproduct eindeloos. Gebruik hem als vetarme friteuse of multicooker. Stel temperatuur en tijd in op het digitale scherm. Hij is gemakkelijk schoon te maken en bijna geurloos. Kies de ideale baktemperatuur voor elke snack, u kan kiezen tot 200 graden. Net als de Philips Avance Airfryer XL krijgt u ook bij dit apparaat een receptenboekje.

Net het lezen van de positieve reviews is het duidelijk dat Philips producten helemaal top zijn. Kopers zijn vooral tevreden over de gebruiksvriendelijkheid, de snelheid en de kwaliteit van het opgewarmde voedsel met deze airfryer aanbieding. Ze vinden hem geschikt voor 2-3 personen, wilt u voor meer mensen eten bereiden dan koopt u beter een grotere airfryer. De hoge prijs is het enige dat nogal tegenvalt.

Net als de andere Philips airfryers is deze aanbieding echt top. Hij is natuurlijk ook iets duurder maar de kwaliteit die u ervoor terugkrijgt is het meer dan waard. Ook dit apparaat komt met een receptenboekje en de mand en lade zijn afwasmachinebestendig.

Kopers van dit product vinden het eenvoudig om te gebruiken, zijn tevreden over de kwaliteit van de gefrituurde snack maar vinden de prijs wel iets hoog.

Net zoals het eerste product is ook deze airfryer afkomstig van het veruit populairste merk Philips. Ondanks de hoge prijs zijn er heel wat sterke punten waar te nemen. We zetten deze sterke punten even kort op een rijtje en laten ze volgen door de zwakke punten die het product misschien heeft.

Voordelen
Gebruiksvriendelijkheid:

met dit toestel kun je op een eenvoudige en snelle manier frietjes en andere ovenhapjes klaarmaken. Je hoeft ze enkel in het mandje te leggen en met de timerfunctie kun je de baktijden zelfs op voorhand gaan instellen. Achteraf schakelt het toestel automatisch uit.

Onderhoud:

het toestel is gemakkelijk te onderhouden aangezien je de lade en het mandje er zonder problemen kunt uithalen. De onderdelen kunnen bovendien ook in de vaatwasser waardoor het toestel gemakkelijk schoon te houden is.

Hoge kwaliteit:

veel mensen zijn bereid de hoge prijs voor dit toestel te betalen aangezien ze weten dat Philips garant staat voor kwaliteitsvolle producten.

Nadelen
De hoge prijs:

voor sommige gebruikers is de prijs van deze airfryer toch net iets te hoog en misschien een struikelblok. Niettegenstaande dat Philips echt wel garant staat voor degelijkheid en kwaliteit.

Volume:

dit product is geschikt voor 2 tot 3 personen. Als je dan toch eens bezoek krijgt of je hebt een groot gezin dan is het aan te raden om voor een iets groter toestel te gaan.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

Laura

February 12, 2021 at 9:17 am

Hee, interessant. Je schrijft “een pizza zal je er niet in krijgen”, maar ik zag een airfryer met een pizzaplaat. Misschien voor mini-pizza’s? Hoe dan ook, misschien een goede tip om eens uit te checken.

Reply
10top Team

February 12, 2021 at 3:52 pm

Hoi Laura,

Bedankt voor de interesse in de tekst over airfryers.
Zou je misschien kunnen specificeren over welk toestel je het precies hebt?

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
DMCA.com Protection Status