3 Beste Akoestische gitaren Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Akoestische gitaren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben jij ook dol op muziek? En heb je er altijd van gedroomd om een snaarinstrument te bespelen? Dan kunnen wij jou alvast helpen om op zoek te gaan naar de beste akoestische gitaar. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Merkloos Gitaar vast en zeker een meer dan degelijk product in huis haalt. Doordat deze akoestische gitaar heel licht weegt, is het zelfs geschikt voor jonge kindjes die willen gitaar spelen. Je hebt natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Stalen Snaren 86 cm akoestische gitaar. Dit product is werkelijk ideaal voor personen die nog niet zoveel ervaring hebben met gitaar spelen en het beetje bij beetje willen leren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Akoestische gitaren koopgids

 

Heb je altijd graag een instrument willen leren bespelen? Waarom koop je dan geen akoestische gitaar? Ze zijn compact genoeg om mee te nemen op verplaatsing en je kunt er uren op oefenen. Je kunt veel verschillende liedjes leren en elk familiefeestje opfleuren met je muziek. Je kunt kiezen tussen akoestisch en akoestisch-elektrische en ook nog rekening houden met de houtsoorten. Verder zijn er nog verschillende soorten klankkasten en moet je nog letten op de prijs.

 

 

Akoestisch of akoestisch-elektrisch?

Je moet eerst nadenken hoe je het instrument voornamelijk wilt gebruiken zodat je een keuze kunt maken tussen een akoestische gitaar en een akoestisch-elektrische gitaar. De laatstgenoemde bevat ingebouwde elektronica waardoor je de gitaar kunt aansluiten op een versterker. Dit is vooral voordelig als je van plan bent om live te spelen op een podium. De klank wordt dan meteen versterkt zodat iedereen de muziek kan horen. Je kunt zo thuis ook je gitaar aansluiten op een audio interface en je eigen geschreven liedjes opnemen.

Een gewone akoestische gitaar is beter als je enkel van plan bent om gitaar voor jezelf te leren en af en toe eens voor vrienden of familie speelt. Je hoeft dan geen extra geld uit te geven aan een akoestisch-elektrisch model. Een akoestische gitaar weegt ook minder dan een akoestisch-elektrische gitaar omdat deze geen elektronica bevat.

 

Houtsoorten van een gitaar

De klank van je gitaar wordt door vele verschillende factoren beïnvloed, maar enkele van de belangrijkste zijn toch de houtsoort en het model van de klankkast. De verschillende delen van een gitaar kunnen van verschillende soorten hout gemaakt zijn, zo kan het hout van het bovenblad verschillen met het hout van het onderblad of de zijkanten. We bespreken even verschillende houtsoorten en hun kenmerken.

De Sitka Spar wordt veel gebruik voor het bovenblad vanwege de sterkte. Deze houtsoort is licht van gewicht en stijf en heeft een hoge snelheid om energie door te voeren, het is dus uitermate geschikt voor een goede resonantie. Je kunt als gitarist hard en luid spelen met behoud van heldere en volle klanken.

De Engelmann Spar groeit in Noord-Amerika en het hout van deze boom is lichter dan Sitka Sparrenhout. Omdat het hout ook minder stijf is zorgt het voor een lagere snelheid van het geluid, daardoor verliest het helderheid bij hogere volumes. Bij lagere volumes is dit hout perfect omdat het zorgt voor heldere tonen.

Red Cedar hout is afkomstig uit Canada en de VS en heeft een lichtbruine tot donker roodbruine kleur. Deze houtsoort is zachter en zorgt dus voor warmere tonen en een goede basweergave. Niet echt geschikt voor hoge volumes maar wel voor fingerstyle spelers.

Mahonie komt vooral van Centraal Amerika en de Cariben, je kunt dit hout gebruiken voor het bovenblad, de achterkant en de zijkanten. Dit is een lichte houtsoort met een duidelijke klank. Het is vooral populair bij mensen die country en blues spelen.

Koa komt uit Hawaï en wordt ook veel gebruikt voor ukuleles. Het lijkt op mahonie en is geschikt om ritmisch te spelen. Het geeft iets minder volume dan sparrenhout en voor sommige mensen klinkt het te dun. Er kunnen natuurlijk nog vele verschillende soorten hout gebruikt worden.

 

Klankkasten

Je kunt verschillende modellen kopen die een andere vorm van klankkast hebben. We onderscheiden drie verschillende vormen in dit artikel: klassiek, dreadnought en jumbo. De namen van de klankkasten worden meestal per fabrikant verschillend aangeduid.

Een klassieke klankkast geeft een gemiddelde klankweergave en goed onderscheid tussen hoge, midden en lage klanken. Je gebruikt beter snaren van lage spanning zodat de hals niet teveel belast wordt.

De dreadnought klankkast is groter en zorgt voor een rijker basgeluid. Ze klinken meestal ook luider dan een klassiek model en is daarom geschikt voor gitaristen die graag ruige slaggitaar spelen. Deze gitaren klinken heel goed met snaren van medium spanning maar je kunt ook snaren van lage spanning gebruiken.

De jumbo klankkast is nog een stuk groter en heeft een harder geluid. De vorm leunt echter heel dicht aan bij die van een klassieke klankkast.

 

 

Prijs van een akoestische gitaar

Een akoestische gitaar is een belangrijke aankoop, neem dus geen snelle beslissing wanneer je op zoek bent naar de beste gitaar voor jou. Het is beter dat je naar de winkel gaat om een gitaar uit te proberen, zelfs al ben je maar een beginneling. Je moet jezelf horen spelen en beslissen of je tevreden bent over de klank van het instrument.

Je kunt gitaren goedkoper vinden op het internet maar je kunt beter eerst in de winkel een gitaar proberen en daarna op zoek gaan naar de beste aanbiedingen. Als je een gitaar gevonden hebt die je goed vindt kun je de prijzen op verschillende websites vergelijken om het beste koopje te vinden. Het is geen goede aanbeveling om een gitaar te kopen zonder deze even uit te proberen.

 

3 Beste Akoestische gitaren (Reviews) van 2021

 

Houd jij van snaarinstrumenten en het liefst van muziek maken. En ben jij een doorzetter ondanks een beetje pijn aan de vingers, dan is een akoestische gitaar het perfecte instrument voor jou. Bekijk de opties hieronder en kies de beste akoestische gitaar die bij jouw stijl en karakter past.

 

1. Ready Ace Gitaar Akoestisch

 

Ben jij een muziekliefhebber dan zou je eens deze akoestische gitaar willen uitproberen. Dit product is maar 1 kg licht en het is best geschikt voor eenieder vanaf 10 jaar oud. Het is een goede gitaar voor beginners, zodat jij je talenten verder kunt ontwikkelen tot een expert. Deze gitaar is gemaakt van hout en kan voor het gemak worden voorzien van een schouderband om bij het staan zonder veel moeite voort te bewegen. Dit product heeft net als zijn meeste soortgenoten 6 snaren die allemaal afzonderlijk een eigen klank geven en 19 fretten die de muziek in hoogte en klank kunnen helpen amplificeren. Dit tokkelinstrument, zoals het ook wordt genoemd kun je met de vingers of een plastieken of metalen plectrum bespelen. Zowel de vingers als het plectrum geven elk weer een ander geluid af als je het instrument zou bespelen.

Voor dit product zijn er niet alleen positieve reviews geschreven door de gebruikers. De meeste personen zijn wel tevreden en zij vinden dit een top product, want het is van goede kwaliteit en het bezorgt eindeloos speelplezier. Ook heeft deze akoestische gitaar een leuk ontwerp en het is, vooral voor een beginner, gemakkelijk te gebruiken. Voor een gebruiker heeft dit product een matige kwaliteit en stelt het teleur, want het artikel is totaal anders dan het op de foto wordt afgebeeld.

Het is niet altijd gemakkelijk om een leuke akoestische gitaar aan te kopen. Momenteel zijn er zoveel verschillende modellen op de markt dat de keuze er alleen nog maar moeilijker door geworden is. Deze akoestische gitaar zou misschien echt wel iets voor jou kunnen zijn. Aan de reacties te zien, zou het ook wel eens één van de populairste modellen kunnen zijn. Het lijkt ons daarom dan ook een goed idee om even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van deze akoestische gitaar.

Voordelen
Leeftijdscategorie:

deze akoestische gitaar is werkelijk ideaal voor kinderen vanaf de leeftijd van 10 jaar.

Materiaal:

de akoestische gitaar is helemaal vervaardigd uit stevig en duurzaam hout. Bovendien zorgt dit ook voor een mooie klassieke uitstraling van de gitaar.

Handig in gebruik:

doordat de gitaar amper 1 kg weegt, is het ook bijzonder handig voor kinderen. Ideaal om te weten te komen of je kind klaar is voor de muziekschool of niet. Het is ook mogelijk om de gitaar van een schouderband te voorzien.

Ontwerp:

de akoestische gitaar is voorzien van 6 stevige snaren die elk op hun beurt zorgen voor een mooie hemelse klank. Daarnaast beschikt het product ook over 19 fretten waarmee je de toonhoogte kunt aanpassen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat de kwaliteit van deze akoestische gitaar toch wel iets beter had mogen zijn. De gitaar blijkt volgens hen ook vrij kwetsbaar te zijn.

Koop bij bol.com (€36.95)

 

 

 

 

2. Akoestische Gitaar Stalen Snaren 86 cm

 

Deze Ready Ace Akoestische Gitaar met stalen snaren heeft een lengte van 36 cm, een breedte van 10 cm en een hoogte van 88,5 cm. Het is geschikt voor elk kind vanaf 7 jaar en ook voor beginners. Het heeft een dunne fret en de twee laatste snaren zijn gemaakt van een speciaal plastic materiaal voor het gemakkelijk bespelen van dit instrument. Verder is het gemaakt van natuurlijk hardhout en het heeft ook meerdere accessoires. Deze gitaar kun je ook met de vingers tokkelen of met een plastieken of een metalen plectrum bespelen voor een andere klank, afhankelijk van het lied dat je wenst te spelen.

Dit product heeft naast alle overige aspecten ook een smalle hals voor spelers met kleine handjes. Het heeft 6 snaren en 19 fretten voor variatie en het amplificeren van de klanken. De topkam, brug en brugzadel zijn allemaal gemaakt van een speciaal plastic en voor het stemmen van de snaren heeft de kop 6 metalen en plastieken stemmechanieken voor elke snaar.

Als je naar de prijs van dit product kijkt dan lijkt het op een akoestische gitaar aanbieding en dat is het ook voor de ene koper van dit product. Deze gebruiker geeft goed advies voor dit product, want het heeft een goede prijs en is erg blij dat de 2 dunste snaren van deze gitaar zijn gemaakt van plastic.

Met deze akoestische gitaar mag je er zeker van zijn dat je een topproduct in huis haalt volgens sommige kopers. De gitaar is voorzien van stalen snaren en is ongeveer 86 cm lang. Het is het ideale product om aan jouw kind te schenken. Op die manier kun je meteen te weten komen of jouw kind misschien graag muzieklessen zou willen volgen. Alvorens je het product beslist aan te kopen, lijkt het ons wel een goed idee om even de voor- en nadelen onder de loep te nemen. Op die manier weet je of de akoestische gitaar iets voor jou is of niet.

Voordelen
Prijskaartje:

het is misschien niet meteen de akoestische gitaar met de laagste prijs maar toch zul je dit model beslist tussen de goedkope akoestische gitaren kunnen spotten.

Formaat:

de gitaar is 36 cm lang, 10 cm breed en 88,5 cm hoog. Het is dus eerder een vrij compacte akoestische gitaar die geschikt is voor kindjes vanaf de leeftijd van 7 jaar.

Materiaal:

het grootste gedeelte van de akoestische gitaar is helemaal vervaardigd uit natuurlijk hardhout dat bovendien heel duurzaam is. Verder zul je merken dat de laatste 2 snaren bestaan uit plastic.

Comfort:

de smalle hals van het product zorgt ervoor dat de akoestisch gitaar gemakkelijk in de hand ligt voor kindjes.

Nadelen
Snaren:

volgens één enkele gebruiker zijn de snaren van deze akoestische gitaar uit Nylon gemaakt en niet uit staal. Desalniettemin is de koper wel laaiend enthousiast over het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sevi Akoestische Gitaar Rood 64 Cm

 

De Sevi akoestische gitaar is een kindergitaar bestemd voor alle kleintjes tussen 2 en 6 jaar. Voor eenieder moet muziek een begin hebben en waarom dan niet van jongs af. Met dit product kunnen de kindertjes eenvoudig kennis maken met de muziekwereld en van daaruit groeien tot de wereldlegendes.

Deze akoestische gitaar is naast de 6 standaard snaren ook voorzien van extra snaren voor het geval eentje stuk raakt, een schouderband voor het gemak en een plectrum voor diverse klanken. De Sevi akoestische gitaar heeft een totale lengte van 64 cm en het is gemaakt van hout. Verder is dit product super licht en ook fleurig versierd met een goudkleurige kast en kop met een witte hals, brug en brugzadel. Ook is het met oranje en gele figuurtjes gedecoreerd voor een vrolijke sfeer en inspiratie voor het kind.

Als je let op de prijs dan kan dit product niet gerekend worden tot de categorie van goedkope akoestische gitaren. En dit is ook te merken aan het aantal reviews dat staat geschreven voor dit product. Helaas zijn er geen beoordelingen geplaatst door gebruikers van dit product. Het kan zijn dat personen deze akoestische gitaar hebben aangeschaft, maar dat zij nog geen gebruikerservaring hebben geschreven. Het is om dit feit moeilijk om een advies uit te brengen voor dit product.

Als je op zoek bent naar een nieuwe en leuke akoestische gitaar dan zou je dit bijvoorbeeld ook op basis van het merk kunnen doen. Sommige gebruikers hebben een bepaald idee over wat nu het beste merk is en wat niet. Dit model is afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk Sevi. Het loont dan ook de moeite om de positieve en eventueel negatieve eigenschappen van het toestel eens van dichterbij te bekijken.

Voordelen
Leeftijdscategorie:

deze akoestische gitaar is vooral bedoeld voor kindjes met een leeftijd tussen 2 en 6 jaar. Dit is voor hen een ideale kennismaking met de wereld van de muziek.

Snaren:

de gitaar beschikt over de 6 standaard snaren zoals gelijk welk ander toestel. Je krijgt er bij de aankoop ook nog een paar extra snaren bij voor het geval er een snaartje kapot gaat.

Accessoires:

bij de aankoop van deze leuke akoestische gitaar krijg je er meteen ook een handige schouderband bij en zelfs een plectrum.

Nadelen
Geen review:

doordat er op dit moment nog geen enkele online review geplaatst is, is het voor ons bijzonder moeilijk om verder advies te geven over de gebruikerservaring.

Kostenplaatje:

in vergelijking met de 2 bovengaande producten, is deze akoestische gitaar wel iets duurder in aankoop. Het hogere prijskaartje zou dan ook een struikelblok kunnen vormen voor sommige kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status