5 Beste Amerikaanse Koelkasten Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Amerikaanse Koelkasten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Steeds meer personen gaan op zoek naar een degelijke Amerikaanse koelkast. Deze zijn vaak iets groter in vergelijking met een standaard koelkast. Dit wil dus ook zeggen dat er meer ruimte is om voedsel en ingrediënten in te bewaren en langer vers te houden. In de top 3 hieronder kun je alvast even kijken wat nu de 3 beste hedendaagse Amerikaanse koelkasten zijn. Zo krijgt het Samsung RS7568BHCSP exemplaar heel wat positieve online beoordelingen van klanten. Ondanks de kracht waarmee deze koelkast werkt, is het product toch bijzonder energiezuinig. Als je voor de Siemens KA90NVI20 iQ300 koelkast kiest dan haal je vast en zeker een waardig alternatief in huis. Het is niet alleen een ruime koelkast maar bovendien ook bijzonder energiezuinig.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Amerikaanse koelkasten koopgids

 

Een Amerikaanse koelkast heeft veel populariteit gewonnen in de laatste jaren. Je beschikt met dit soort koelkast over een grote koel- en vriesruimte en meestal nog andere nuttige kenmerken zoals een ijsmachine in de deur. Bij het kopen van een Amerikaanse koelkast moet je aandacht besteden aan de volgende kenmerken: het formaat, de inhoud van de koelruimte en de vriezer, de energieklasse, de extra functies en de prijs.

 

 

Het formaat van de koelkast

Een Amerikaans koelkast is in het algemeen een stuk groter dan de koelkasten die we in Europa gewoon zijn. Je hoeft er dus ook zeker van te zijn dat je genoeg ruimte in je keuken hebt om zo’n koelkast te plaatsen. Neem op voorhand de afmetingen van de plaats waar je de koelkast wilt zetten om doelgericht op zoek te gaan naar de beste aanbiedingen voor jouw situatie.

Een Amerikaanse koelkast bestaat uit twee delen die je apart kunt openen. Een koelruimte en een vriesruimte. De vriesruimte neemt meestal een kleiner gedeelte in dan de koelruimte maar is nog altijd een stuk groter in vergelijking met het vriesgedeelte van de klassieke Europese koelkast. Een Amerikaanse koelkast is bedoeld voor een gezin, daarom dat het zo’n groot formaat heeft. Als je enkel als koppel samenwoont is dit een mindere keuze want het toestel zal veel plaats innemen en je steekt het waarschijnlijk nooit vol.

 

Inhoud van de koelkast

De inhoud van een koelkast wordt uitgedrukt in liters en geeft aan hoeveel producten je kunt opslaan in de koelkast. De meeste gewone koelkasten hebben een gemiddelde inhoud van 200 liter en zijn daarmee geschikt voor ongeveer 3 tot 4 personen.

Een Amerikaanse koelkast heeft echter al een inhoud van 300 of zelfs 400 liter. Dus meer dan genoeg ruimte om vanalles te bewaren. Denk er echter aan dat onnodige ruimte overbodig is, dus een Amerikaanse koelkast voor 2 personen is niet echt nodig. Aan de andere kant heb je beter ruimte over dan ruimte tekort. Je kunt ook groentelades of vershoudlades hebben in je koelkast die beter geschikt zijn om bepaalde producten beter te bewaren.

Het vriesgedeelte van een Amerikaanse koelkast heeft meestal een kleinere inhoud maar toch nog groot genoeg om veel producten in te vriezen. De meeste vriesgedeeltes hebben een inhoud van ongeveer 200 liter, dezelfde inhoud als van een standaard Europese koelkast. Zo kun je genoeg vlees of andere producten invriezen om op een later tijdstip te gebruiken.

 

De energieklasse

Je wilt natuurlijk dat je koelkast niet te veel energie verbruikt want dit kan je elektriciteitsfactuur in de hoogte doen gaan en het is ook niet goed voor het milieu. De meeste koelkasten beschikken tegenwoordig over het A+ of A energielabel. Deze zijn zuiniger dan B, C of D labels, maar omdat deze laatste over het algemeen niet meer verkocht worden, kun je een energielabel A bekijken als het minst zuinige.

Als je zoveel mogelijk kosten wilt besparen dan kijk je beter uit naar een A+++ energielabel. Dit zijn de zuinigste van allemaal. Deze zullen iets duurder zijn in de aankoop maar je zult er op lange termijn minder kosten van hebben.

 

 

Extra functies

Let erop of je vriesruimte over een No Frost functie beschikt. Dankzij deze functie worden warme lucht en vocht afgevoerd zodat er geen ijs gevormd wordt binnenin de vriezer. Je hoeft deze dus nooit meer te ontdooien om het schoon te maken.

De meeste toestellen beschikken ook over een ijsdispenser aan de buitenkant van de koelkast. Uit deze dispenser is het mogelijk om ijs en water te tappen zodat je meteen een fris glaasje water kunt drinken of ijs bij je frisdrank kunt doen op een warme zomerdag. Sommige dispensers kunnen zelfs meteen crushed ice maken om af en toe een lekkere cocktail klaar te maken. Natuurlijk heeft niet elk model deze functies dus als je zeker naar deze extra’s op zoek bent let er dan goed op bij de aankoop of deze aanwezig zijn.

Andere koelkasten beschikken zelfs over een ingebouwde minibar. Dit is een vak van de koelkast die je via de deur kunt bereiken met een klepje. Zo kun je bepaalde producten bereiken zonder de ganse deur te openen.

 

Prijs

De prijs van een Amerikaanse koelkast kan makkelijk tussen 700 en 3000 euro schommelen. Je kunt op verschillende websites producten met elkaar vergelijken om de beste kwaliteit voor de beste prijs te vinden. Het is makkelijker om online interessante aanbiedingen te vinden want meestal worden producten goedkoper verkocht. Je mag wel niet vergeten dat er daar nog eventuele verzendkosten bijkomen en in sommige gevallen zelfs installatiekosten.

 

5 Beste Amerikaanse Koelkasten (Reviews) van 2020

 

Voor het koel bewaren van fruit, overgebleven voeding, babyprakjes of zelfs vers gemaakte sappen is een goede koelkast zeker nodig. Als je voor iets goeds gaat, waarom niet een Amerikaanse koelkast. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste Amerikaanse koelkast die jou het meest aanspreekt.

 

1. Samsung RS7568BHCSP Amerikaanse koelkast

 

De Samsung RS7568BHCSP Amerikaanse koelkast is energiezuinig en beschikt over een multiflow systeem dat voor een gelijkmatige temperatuur zorgt in de hele koelkast. Dit product heeft een nofrost systeem dat automatisch ontdooit met een netto koelinhoud van 361 liter en een netto vriesinhoud van 171 liter. Het heeft een extern led display die met een blauwe gloed de binnentemperatuur voor beide zijden van de koelkast aangeeft en laat weten wanneer de filter aan vervanging toe is. De koelkast heeft ook een vakantiestand en een touch display voor water of ijs toevoer.

Voor dit product zijn er niet alleen positieve reviews gegeven door de gebruikers. De meeste personen zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Verder heeft het ook een goede prijs en is het daarom een voordelige koop. Voor de ontevreden gebruikers heeft deze Amerikaanse koelkast geen wijnrek en het werkt niet altijd naar tevredenheid.

Als je op zoek bent naar een typische Amerikaanse koelkast om in je keuken te plaatsen dan kan dit model van Samsung misschien wel zijn wat je zoekt. Het kan in elk geval rekenen op heel wat positieve reacties van de klanten waardoor het misschien ook wel één van de populairste koelkasten zou kunnen zijn.

Voordelen
Energiezuinig:

het is een bijzonder energiezuinig apparaat. Dat kun je zien aan het certificaat dat aanduidt dat het tot de energieklasse A++ hoort.

Volume:

deze Amerikaanse koelkast is uitgerust met een koelruimte die een inhoud heeft van 361 liter. Daarnaast is er ook nog een vriesruimte voorzien met een capaciteit van 171 liter.

Multiflow systeem:

dankzij het multiflow systeem kun je rekenen op een constante en gelijkmatige koeltemperatuur.

Nofrost systeem:

er is ook een nofrost systeem voorzien. Daardoor zal deze koelkast automatisch ontdooien.

Nadelen
Geen wijnrek:

een kleine minderheid van de kopers vindt het juist jammer dat er geen rekje voorzien is om wijn of andere drinkflessen in te plaatsen. Dit had toch wel handig geweest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Siemens KA90NVI20 iQ300 Amerikaanse koelkast

 

De Siemens KA90NVI20 – iQ300 is heel ruim en energiezuinig met een nofrost systeem. Dit product heeft ook een multi Airflow-systeem dat zorgt voor een goede luchtverdeling en een gelijkmatige temperatuur in de gehele koelruimte.

Dit product heeft aan de buitenzijde een digitaal display om alles binnen korte tijd onder controle te krijgen. Verder heeft het een superkoelen optie om binnen 6 uren de koelkast het uiterst gekoeld te krijgen.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een Amerikaanse koelkast aanbieding en dat is het ook voor de ene gebruiker van dit product. Voor deze gebruiker is dit een top product, want het is gemakkelijk in te stellen en het beschikt over veel opslagruimte. Het heeft geen watertoevoer nodig en het display werkt goed. De enige minpunten zijn dat vingerafdrukken snel zichtbaar zijn en dat de koelkast soms lawaaierig is.

Wanneer je op zoek gaat naar een Amerikaanse koelkast dan zul je ook heel wat modellen van Siemens zien verschijnen. Voor heel veel mensen is dit dan ook het beste merk bij uitstek. De koelkast heeft een zilveren kleur en past daardoor vrijwel in gelijk welk interieur. Het loont zeker en vast de moeite om de voor- en nadelen eens te bekijken.

Voordelen
Budget:

in vergelijking met de andere 4 koelkasten die we in deze lijst hebben opgenomen, beschikt deze Amerikaanse koelkast wel degelijk over de laagste prijs.

Zuinig:

doordat de koelkast tot de energieklasse A+ behoort mag je er zeker van zijn dat het om een bijzonder zuinig apparaat gaat.

Handig in gebruik:

de koelkast is ook voorzien van een handige nofrost functie. Daardoor hoef je de koelkast zelf praktisch nooit meer te ontdooien. Verder kun je ook rekenen op een constante koeltemperatuur.

Capaciteit:

de koelkast is voorzien van een grote koelruimte van 373 liter inhoud en een vriesruimte met een volume van 200 liter. Daardoor behoort het zeker tot de grote Amerikaanse koelkasten.

Nadelen
Lawaai:

het enige minpuntje volgens één van de kopers is het storende geluid dat de koelkast soms maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bosch KAD90VI20 Serie 6 Amerikaanse Koelkast

 

De Bosch KAD90VI20 Serie 6 Amerikaanse koelkast zorgt ervoor dat je met slechts een druk op de knop wordt voorzien van ijsblokjes, crushed ice of gekoeld drinkwater. Dit product heeft voor extra ruimte een multibox, een speciaal compartiment in de deur. En in de vriezer zijn er uitneembare glazen plateaus voor meer ruimte voor het invriezen van eten met een ongebruikelijk formaat.  Deze Amerikaanse koelkast is energiezuinig, het schakelt automatisch uit en kan door het drukken van een knop een temperatuur van 2ºC bereiken. De koelruimte heeft een inhoud van 380 liter en de vriesruimte heeft een inhoud van 228 liter met een invriescapaciteit van 10 kg per 24 uur.

Voor de ene gebruiker die dit product heeft aangeschaft en een review heeft geplaatst, is dit een top product, want het artikel voldoet geheel en zelf meer dan gedacht aan de verwachtingen en hij koelt voor deze gebruiker zeer goed.

Met de Bosch Amerikaanse koelkast haal je niet alleen een duurzaam toestel in huis maar je zult ook net iets meer budget hoeven te voorzien. Het apparaat is gemaakt uit duurzaam en stevig RVS en staat daardoor garant voor een elegante uitstraling. Hieronder sommen we even de sterke en minder sterke punten op.

Voordelen
Volume:

de Amerikaanse koelkast is voorzien van een bijzonder grote koelruimte met een volume van 380 liter. Daarnaast is er ook nog een vriesruimte die een inhoud heeft van 228 liter.

Ijsblokjes:

met slechts één druk op de daarvoor voorziene knop, zal deze koelkast voor ijsblokjes zorgen. Ook crushed ice of eventueel gekoeld drinkwater behoort tot de mogelijkheden.

Handig in gebruik:

het toestel is voorzien van verschillende opbergvakjes en plateaus. Daarnaast is het een bijzonder energiezuinig toestel dat ook automatisch kan uitschakelen.

Nadelen
Prijskaart:

de hogere prijs zou voor sommige potentiële kopers misschien wel eens als een struikelblok kunnen ervaren worden.

Koop bij bol.com (€1429.95)

 

 

 

 

4. LG GSJ961NEBZ Amerikaanse Koelkast

 

De LG GSJ961NEBZ Amerikaanse koelkast is een nofrost product en het heeft een koelruimte van 405 liter en een vriesruimte van 196 liter. Het heeft een Door-in-Door functie voor drankjes en snacks die voor meer opslagruimte zorgt. De watertank heeft een slim ontworpen deksel om gemakkelijk water bij te vullen en een capaciteit van 4 liter. Dit product heeft een Pure N fresh –filter om de geuren in de koelkast te minimaliseren en een Inverter Linear Compressor om energie te besparen.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope Amerikaanse koelkasten. Toch geven de meeste gebruikers positief advies voor dit product, want het is handig in gebruik, ruim, stil en zuinig. Deze koelkast is ook mooi en het heeft geen aansluiting op de waterleiding nodig. Voor de ontevreden gebruikers is dit product vlekgevoelig en lawaaierig.

In vergelijking met de voorgaande apparaten is deze Amerikaanse koelkast een pak duurder. Toch lijkt de meerderheid van de kopers zich hier niet aan te storen. De koelkast is voorzien van een stevig waterreservoir. Op dit manier hoef je het apparaat niet te gaan aansluiten op de waterleiding wat het een pak eenvoudiger maakt.

Voordelen
Volume:

de koelkast is voorzien van een vriesruimte met een inhoud van 196 liter en een koelruimte met een volume van maar liefst 405 liter.

Energiezuinig:

doordat het apparaat tot de energieklasse A++ behoort, kun je er zeker van zijn dat het heel energiezuinig werkt.

Nofrost:

dankzij de nofrost functie hoef jij deze Amerikaanse koelkast zelf nooit meer te gaan ontdooien en bespaar je heel wat tijd en werk uit.

Nadelen
Kostprijs:

ondanks het feit dat de meeste kopers zich er niet aan lijken te storen, vermoeden we dat de hoge prijs eventueel wel een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Whirlpool WMD 4001 X Amerikaanse koelkast

 

De Whirlpool WMD 4001 X is een ruime Side by Side koelkast met 4 deuren en is erg energiezuinig. Deze Amerikaanse koelkast heeft een koelruimte met 3 instelbare temperatuurzones en in het vriesgedeelte kunnen de vrieszones onafhankelijk worden uitgeschakeld. Dit product heeft een nofrost functie met een koelruimte van 362 liter met 3 plateaus, 3 groentelades en 2 compressors. Verder heeft het een vriesruimte van 164 liter met 6 vriesvakken en een ingevroren bewaartijd van 12 uren bij stroomuitval. Deze Amerikaanse koelkast heeft als veiligheidsfunctie een deuralarm, maar geen dispenser. Het heeft een digitale temperatuurinstelling met een weergave van de binnentemperatuur.

Voor dit product staan er nog geen beoordelingen van gebruikers geschreven. Het kan zijn dat personen dit product hebben aangeschaft, maar nog geen gebruikservaring hebben geplaatst. Om dit feit is het moeilijk om een advies uit te brengen voor dit product.

Tot slot is er dan ook nog deze Amerikaanse koelkast van het merk Whirlpool. Dit is misschien een merk dat niet meteen een belletje zal doen rinkelen. Alvorens je besluit de koelkast aan te kopen dan kan het misschien een goed idee zijn om even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Energiezuinig:

deze koelkast verbruikt bijzonder weinig energie en dat wordt altijd gewaardeerd.

Gebruiksgemak:

de koelkast is voorzien van 4 aparte deuren. Verder zijn er ook nog heel wat opbergvakjes en handige plateaus beschikbaar.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om de vrieszones in de vriesruimte helemaal onafhankelaar van elkaar uit te schakelen. Daarnaast kun je kiezen uit 3 verschillende temperatuurzones wat betreft de koelruimte.

Nadelen
Geen reviews:

doordat er nog geen online beoordelingen werden geplaatst, is het niet eenvoudig om verder advies te geven over de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status