5 Beste Aromadiffusers Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Aromadiffusers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is altijd aangenaam als je thuiskomt en je huis fris en fruitig ruikt. Met een aromadiffuser kun je dit dan ook gemakkelijk bereiken. Dit is een handig apparaatje waar je zelf een olie naar keuze kunt aan toevoegen en op die manier een heerlijk en aangenaam geurtje kunt verspreiden over de volledige ruimte. Indien je momenteel niet zoveel tijd hebt om de koopgids over aromadiffusers eens aandachtig door te nemen, dan kun je ook altijd een kijkje nemen naar onze top 3. Na een grondig onderzoek waarbij we rekening hebben gehouden met verschillende factoren zoals de online reviews, is daaruit gebleken dat je met de O’dor Aroma Cool Mist echt wel een degelijk apparaat in huis haalt. Deze aromadiffuser beschikt over een inhoud van maar liefst 300 ml en is bovendien uitgerust met een leuke LED verlichting. Ook de Ultransmit Nr.10 behoort niet voor niets tot de top 3 van beste aromadiffusers. Het is een iets compacter apparaatje dat je bovendien gemakkelijk kunt meenemen en verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Aromadiffusers koopgids

 

Veel mensen willen kunnen thuiskomen in een huis dat lekker ruikt en dit kan nu ook echt wel dankzij de aromadiffuser. Het ruikt niet alleen heerlijk maar het kan je ook helpen ontspannen als je op zoek gaat naar één van de beste aromadiffusers. Het is dan ook aan te raden dat je probeert aandacht te schenken aan de werkwijze ervan. Als je verschillende apparaten gaat vergelijken let dan ook zeker op de olie, het design en uiteraard ook de kostprijs van het product.

 

 

Werkwijze van een aromadiffuser

Iedereen zal het wel herkennen, die typische geur van roosjes of vanille als je een ruimte binnenkomt. De aromadiffusers, ook wel etherische olie diffusers genoemd, kunnen hiervoor zorgen. Hierdoor kun jij je huis van een heerlijk geurtje voorzien en lekker laten ruiken. Maar het kan ook heel goed van pas komen tijdens die ontspannende yogales of gewoon in de sauna en wellnessruimte. Dit komt omdat de oliën die gebruikt worden in de aromadiffuser ook een relaxerende en vooral kalmerende werking kunnen hebben.

De werkwijze van zo een diffuser is heel erg eenvoudig. Dankzij hoogfrequente trillingen wordt het water meteen omgezet in stoom. Op die manier kun je ervoor zorgen dat er een koude verneveling ontstaat. Zo blijven de moleculen waaruit de olie bestaat intact. Vervolgens voeg je een paar druppeltjes olie toe aan het water en hierdoor kan de geur worden verspreid over de volledige ruimte.

Je zou dus eigenlijk kunnen zeggen dat een aromadiffuser ook een soort van luchtbevochtiger is want het helpt de lucht te bevochtigen. Hierdoor is het meteen ook zeer goed tegen droge huid en droge lippen. Daarnaast zijn deze toestellen gewoon heel milieuvriendelijk en daardoor ook ideaal voor mensen die zoveel mogelijk milieubewust proberen te leven. Bovendien zorgt een aromadiffuser er ook voor dat de lucht gedesinfecteerd wordt bij ziektes. Op die manier helpt het symptomen van bijvoorbeeld griep en verkoudheid te verminderen.

 

Etherische oliën

Eén van de sterkste zintuigen waarover wij beschikken is onze reukzin. Zodra we in contact komen met een bepaalde geur hetzij negatief of positief wordt er meteen een signaal uitgestuurd naar onze hersenen. Met andere woorden, ons reukorgaan staat in verband met ons geheugen en onze emoties. Geuren zijn gewoon van heel groot belang doordat ze een grote invloed kunnen uitoefenen op hoe we ons voelen en denken.

Zo zijn er geuren die een kalmerende werking hebben terwijl je van andere geuren juist extra energie krijgt. Door olie toe te voegen aan het water, zal de aromadiffuser de geur zoveel mogelijk gaan verspreiden over de beschikbare ruimte. Uiteraard is de keuze van de geur iets persoonlijks. In een yogales bijvoorbeeld zal men eerder gaan kiezen voor een olie met een kalmerende en juist ontspannende werking. Maar uiteraard kun je ook kiezen voor frisse geurtjes en energievolle oliën.

Met geuren zoals vanille en lavendel kun je een warme en ontspannende omgeving gaan creëren. Citroen en eucalyptus zijn dan weer ideaal om de lucht te reinigen en de energie te verhogen. Eucalyptus, tijm en kruidnagel zijn bovendien erg geschikt voor de symptomen van een verkoudheid te bestrijden. Terwijl een mengsel van citroen met pepermunt dan weer zeer verfrissend werkt op warme zomerdagen.

 

 

Design en beschikbaar budget

Er zijn verschillende manieren om geuren te verspreiden en als je kiest voor een aromadiffuser zoals we hier bespreken die gebaseerd is op koude nevel dan zit je zeker niet meer in de categorie van goedkope aromadiffusers. Toch is het echt een aanbeveling ondanks het soms hoge prijskaartje omdat ze gewoon veel effectiever zijn dan bijvoorbeeld een wierookstokje.

Je zult dit type van aromadiffusers gewoon ook veel vaker tegenkomen zoals in yogalessen of wellnessruimtes juist omdat ze veel beter en effectiever zijn met de etherische oliën. Daarnaast zien de diffusers er ook gewoon heel leuk en mooi uit. En hier heb je keuze uit verschillende designs maar het is uiteraard je persoonlijke verwachting en wensen die de doorslag zullen geven. Het zal misschien iets duurder zijn afhankelijk van ontwerp tot ontwerp maar het is toch belangrijk dat je voor een model gaat waarvan jij vindt dat het er goed uitziet.

Je kunt bijvoorbeeld ook eens een kijkje nemen tussen de vele reviews die kopers bij de aromadiffuser geplaatst hebben. Op die manier kun je zien of een bepaald product echt wel bij jou past of toch juist niet. Dit doe je best alvorens je de aanbiedingen bekijkt. En wie weet kom je op die manier ook wel eens een aromadiffuser aanbieding tegen.

 

5 Beste Aromadiffusers (Reviews) van 2020

 

Vind je het leuk als je huis lekker ruikt? Met een aromadiffuser kun je zelf olie bij het water voegen om een lekker geurtje door je huis te verspreiden. Het heeft zelfs nog een extra voordeel: je bevochtigt je huis ermee zodat je geen last hebt van droge lippen of een droge huid. De volgende vijf topproducten zijn zorgvuldig uitgekozen op basis van de reviews van andere kopers, kies er zelf de beste aromadiffuser uit.

 

1. O’dor Aroma Cool Mist 300 ml Diffuser

 

Deze aromadiffuser van O’dor heeft een capaciteit van 300 ml en beschikt over LED verlichting die schijnt op de mist om te zorgen voor een leuk effect. Je kunt de kleur van de verlichting zelf bepalen of laten veranderen van kleur. Met slechts enkele druppels olie in het reservoir kun je ruimtes tot een grootte van 25 vierkante meter verfrissen.

De lucht wordt natuurlijk ook bevochtigd en dankzij dit proces voorkom je ook vele bacteriën. Als het reservoir bijna leeg is dan schakelt het toestel automatisch uit om energie te besparen. Met een volle tank kun je het apparaat 10 uur lang laten werken.

Aan de reviews te zien vinden vele kopers de prijs te hoog maar toch is het merendeel heel positief over dit product. Ze geven goed advies over de werking en de kwaliteit van het toestel. De diffuser maakt bijna geen geluid en de LED verlichting is een leuke functie.

Er is niets gezelliger dan thuiskomen in een kraaknet verzorgd huis dat bovendien ook nog eens heerlijk ruikt. Met deze aromadiffuser van het bekende en misschien ook het beste merk O’dor kun je dit plaatje helemaal bereiken. Bovendien zou het zomaar eens één van de populairste apparaten kunnen zijn als we de overwegende positieve beoordelingen bekijken.

Voordelen
Doel:

deze aromadiffuser met verlichting biedt een grote steun bij het zuiveren en meteen ook het bevochtigen van de aanwezige lucht. Daardoor is het ook ideaal als je last hebt van een verkoudheid of vervelende hoest.

Verlichting:

het apparaat is voorzien van verlichting in 7 verschillende kleuren. Dit kan ook ideaal zijn voor kindjes die schrik hebben in het donker. Bovendien kun je de volgorde van de kleuren instellen of gewoon 1 kleur als standaardkleur inschakelen.

Waterreservoir:

het apparaat is voorzien van een reservoir met een volume van 300 ml. Zodra het reservoir leeg is, zal het apparaat ook helemaal automatisch uitschakelen.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de kopers vindt deze aromadiffuser bijzonder kwetsbaar.

Prijskaartje:

een aantal gebruikers storen zich wel degelijk aan de hoge prijs van het toestel en ervaren dit dan ook als een minpunt.

Koop bij bol.com (€42.95)

 

 

 

 

2. Ultransmit Aroma Diffuser Nr.10

 

Deze aromadiffuser is voorzien van een reservoir van 100 ml en door enkele druppels etherische olie toe te voegen geniet je van een lekkere geur doorheen de ruimte. Je kunt ruimtes tot 20 vierkante meter met dit apparaat verfrissen en bevochtigen. Het toestel gebruikt een koude nevel.

De bovenkant van de diffuser kan van kleur veranderen en je kunt dit ook handmatig instellen. Het apparaat is compact en je kunt het makkelijk in de ruimte van jouw keuze plaatsen.

De ervaringen van de gebruikers zijn heel positief. Het apparaat werkt naar behoren en maakt geen geluid. Je kunt het maximaal voor 5 à 6 uur gebruiken met een volle tank en de kleuren werken rustgevend. Voor één koper maakt het een storend zoemend geluid en bijna alle kopers vinden het toestel te prijzig.

Voor de Ultransmit aromadiffuser zul je net iets meer budget hoeven te voorzien aangezien het niet meteen over de laagste prijs beschikt. Toch merken we overwegend enthousiaste beoordelingen op waardoor we ergens ook een vermoeden krijgen dat het misschien wel eens om een topproduct zou kunnen gaan.

Voordelen
Design:

het apparaat is te verkrijgen in twee heel neutrale kleuren. Zo kun je kiezen uit een lichtblauwe of een witte aromadiffuser.

Handig in gebruik:

de aromadiffuser is het ideale product om heerlijke geurtjes te verdampen. Bovendien is dit apparaat ook voorzien van rustgevende verlichting die je handmatig kunt instellen of aanpassen.

Nadelen
Geluid:

het apparaat zou een zacht zoemend geluid produceren waar sommige kopers zich aan storen.

Koop bij bol.com (€69)

 

 

 

 

3. SensaHome 3D Glazen Aroma Diffuser/Nachtlamp

 

Indien je op zoek bent naar een aromadiffuser die niet alleen degelijk is maar tegelijk ook een echte blikvanger dan is dit product vast en zeker iets voor jou. Het product is afkomstig van het bekende merk SensaHome en niet alleen een handige aromadiffuser maar ook een leuke nachtlamp. Kortom het is een handig 2 in 1 product.

Dit product zal in de eerste plaats zorgen voor een frisse geur waarvan je helemaal tot rust kunt komen en lekker kunt ontspannen. Tegelijk is het ook een leuke nachtlamp waarbij je de functie hebt om te schakelen tussen de verschillende kleuren. Zo wordt er meteen ook voor wat sfeer gezorgd. Het enige dat je hoeft te doen is een kleine hoeveelheid olie met je favoriete geur in het reservoir te gieten.

Opnieuw kunnen we alleen maar positieve reacties waarnemen. De kopers geven in de eerste plaats vooral een positief advies over de uitstekende kwaliteit en de correcte prijs voor dit product. Verder vinden sommige andere gebruikers het product er ook best wel fraai uitzien.

Als je niet alleen op zoek bent naar een heerlijke aromadiffuser maar tegelijk ook echt wel op zoek bent naar een uniek stuk dan is dit product precies wat jij zoekt. Het lijkt ons dan ook aangeraden om eerst en vooral al eens op zoek te gaan naar de voordelen en de nadelen van deze aromadiffuser.

Voordelen
2 in 1 product:

eigenlijk zou je het kunnen vergelijken als een 2 in 1 product. Het toestel is namelijk niet alleen een aromadiffuser maar zou je ook kunnen gebruiken als een soort van nachtlampje.

Werkwijze:

het apparaat werkt op basis van handige en duurzame LED lampen. Bovendien hoef je er zelf gewoon nog wat van je favoriete geurolie in het waterreservoir aan toe te voegen. Zo kun jij even lekker genieten en ontspannen van een aangename geur en sfeer.

Prijskaartje:

de meeste kopers zijn het erover eens dat de prijs van deze aromadiffuser duidelijk overeenkomt met de kwaliteit die wordt aangeboden.

Nadelen

Doordat de kopers alleen maar positieve commentaren hebben geplaatst, lijkt het wel of het hier om een topproduct gaat. Dit kan uiteraard alleen maar positief zijn.

Koop bij bol.com (€44.95)

 

 

 

 

4. Duux Iconic Ultrasone Aroma Diffuser

 

Deze compacte diffuser is makkelijk in gebruik dankzij de compacte vorm. Je kunt het toestel eenvoudig verplaatsen en de LED verlichting aan de bovenkant zorgt voor een ontspannende sfeer. Je kunt deze verlichting aan- of uitzetten via touch bediening. De nevel wordt uitgestoten door middel van hoogfrequente geluidstrillingen.

Deze techniek is uiterst stil en is ook nog eens energiezuinig. Je kunt makkelijk een leuke geur verspreiden door de ruimte door enkele druppels aromatische olie aan het reservoir toe te voegen. Het helpt je ook nog eens om te kalmeren.

De twee kopers die een beoordeling geschreven hebben zijn positief. Het apparaat werkt perfect en begint meteen met stomen bij het aanzetten. De nevel wordt vlug door de ruimte verspreid en de verlichting zorgt voor een leuke sfeer. Het toestel kan meer dan 11 uur lang zorgen voor een aangename en vochtige lucht.

Met de Duux ultrasone aromadifusser kun jij er vanaf nu voor zorgen dat je huis heerlijk ruikt naar vanille of lavendel. Het is misschien niet het goedkoopste apparaat maar ook zeker niet het duurste exemplaar. Bekijk daarom gerust even de voor- en nadelen die dit product te bieden heeft. Op die manier kun je te weten komen of deze aromadiffuser al dan niet iets voor jou blijkt te zijn.

Voordelen
Formaat:

het is een eerder compacte aromadiffuser die je dus gemakkelijk kunt verplaatsen. Bovendien hoef je nooit echt veel plaats te voorzien.

Gebruiksgemak:

het toestel is ook voorzien van een handige LED verlichting die bijdraagt aan een rustgevende en kalmerende omgeving.

Handig in gebruik:

het apparaat is voorzien van een waterreservoir van ongeveer 170 ml en een stroomverbruik van rond de 15 watt. Daardoor kun je het apparaat tot maar liefst 12 uur probleemloos gebruiken.

Nadelen

We merken dat alle kopers laaiend enthousiast zijn over de voordelen en de kwaliteiten die dit toestel te bieden heeft. Daardoor is het voor ons niet eenvoudig je verder advies hierover te geven.

Koop bij bol.com (€29.99)

 

 

 

 

5. Medisana AD620 Aroma vernevelaar

 

Deze diffuser van Medisana gebruikt microfijne verneveling om de ruimte vlug van een lekker aroma te voorzien. Als de tank bijna leeg is dan schakelt het toestel automatisch uit en je kunt ook een timer instellen om de diffuser 2 of 4 uur lang te laten werken.

De verlichting wisselt af tussen 5 verschillende kleuren en het apparaat maakt geen geluid. De watertank heeft een capaciteit van 300 ml en je kunt het toetsel maximaal 9 uur laten vernevelen.

De kopers geven positief advies over deze aromadiffuser aanbieding. De kwaliteit van het product is de prijs meer dan waar maar enkele kopers vinden de kwaliteit ondermaats. Het apparaat kan 8 tot 9 lang blijven werken, het is eenvoudig in gebruik en de verlichting zorgt voor een leuke sfeer.

Deze aromadiffuser van het bekende merk Medisana ziet er niet alleen heel luxueus en trendy uit maar is het volgens heel wat kopers ook. Bovendien zul je dit model ook zeker tussen de goedkope aromadiffusers kunnen spotten omwille van de meer dan behoorlijke prijs. Bekijk dus zeker even de positieve en minder positieve eigenschappen van dit product.

Voordelen
Veiligheid:

zodra het waterreservoir van de aromadiffuser leeg is, zul je merken dat het apparaat vrijwel meteen en automatisch zal uitschakelen.

Comfort:

het apparaat is niet alleen behoorlijk geluidloos maar werkt daarnaast ook nog eens energiezuinig. Ideaal voor mensen die zo milieuvriendelijk proberen leven.

Handig in gebruik:

het toestel beschikt over een handige timerfunctie waarbij je de werkingsduur kunt instellen naar gelang je wensen en eisen.

Nadelen
Prijskaartje:

een kleine minderheid van de klanten vindt de prijs van het apparaat toch nog iets te hoog.

Koop bij bol.com (€26.49)

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Merkloos Moodlight

 

Als je weinig geld wilt uitgeven en liever goedkope aromadiffusers koopt dan is dit product de ideale keuze voor jou. Deze diffuser werkt op netstroom en beschikt over een waterreservoir met een inhoud van 80 ml.

Je kunt dit apparaat gebruiken om de lucht te bevochtigen en door een paar druppels etherische olie toe te voegen kun je een lekkere geur verspreiden in de ruimte. Het toestel beschikt over een LED verlichting die verandert van kleur.

De kopers van deze aromadiffuser aanbieding zijn heel tevreden over de goede prijs/kwaliteitverhouding van het artikel. Het product werd snel geleverd en de verlichting zorgt voor een leuke sfeer. Voor een van de kopers maakt het teveel lawaai.

De Moodlight aromadiffuser ziet er niet alleen heel trendy en rustgevend ook maar blijkt voor vele gebruikers ook een topproduct te zijn. Bovendien beschikt dit product dan ook nog eens over de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 producten die we in onze lijst hebben opgenomen.

Voordelen
Budget:

zodra je de prijs ziet in vergelijking met de prijs van andere aromadiffuser zul je meteen versteld staan.

Reservoir:

het apparaat beschikt over een waterreservoir met een totale inhoud van ongeveer 80 ml.

Handig in gebruik:

deze aromadiffuser is ook voorzien van een handige LED verlichting die je zelf kunt instellen en regelen. Het apparaat is uitgerust met een voedingsspanning van ongeveer 230 volt.

Nadelen
Lawaai:

een aantal kopers blijken zich een beetje storen aan het lawaai dat door de aromadiffuser geproduceerd wordt.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status