Beste auto batterij oplader

Laatste update: 06.08.20

 

Auto batterij opladers test van 2020

 

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies een degelijke auto batterij oplader is. We hebben daarom ook geprobeerd om in onze koopgids enkele nuttige adviezen en tips te geven. Op die manier kan de zoektocht naar een krachtige auto batterij lader misschien wel iets makkelijker verlopen. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3 waarin we jou de 3 best beoordeelde toestellen even voorstellen. Zo zul je merken dat de GP Powerbank H500 een krachtige auto batterij oplader die je zowel in de wagen maar ook gewoon bij jou thuis kunt gebruiken. Ook met de AA Commerce USB & 12V auto batterij oplader zul je een meer dan evenwaardig alternatief in huis halen. Je kunt er zonder problemen tot wel 4 AAA batterijen tegelijkertijd mee gaan opladen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Auto batterij opladers koopgids

 

Er zijn nog altijd vele toestellen die oplaadbare batterijen gebruiken. Niet enkel smartphones maar ook andere apparaten zoals een MP3 speler, een afstandsbediening, een blaastest, enzovoort. Je beschikt niet altijd over een stopcontact, vooral als je veel reist, en je kunt daarom beter een auto batterij oplader kopen. Om de beste auto batterij oplader te kopen kun je de volgende belangrijke aanbevelingen vergelijken en er rekening mee houden tijdens de aankoop. Let op de capaciteit, de kanalen, de batterijen en de prijs.

 

 

Capaciteit van de oplader

 

De capaciteit van een oplader bepaalt de snelheid waarmee het de batterijen kan opladen. De capaciteit wordt uitgedrukt in mAh en een batterij heeft altijd iets meer kracht nodig dan aangegeven is. Om een voorbeeld te geven: een batterij met een capaciteit van 2500 mAh heeft 3000 mAh nodig voordat het volledig opgeladen is. Bij een lader met een capaciteit van 1000 mAh per uur zal het dus 3 uur duren voordat de batterij terug vol is.

Als je meerdere batterijen kunt opladen met het apparaat dan wordt de capaciteit verdeeld over de verschillende stations. Een oplader die je gebruikt om 3 batterijen tegelijk op te laden verdeelt de capaciteit over deze drie batterijen. Het toestel zal er dus 3 keer langer over doen om de batterijen volledig op te laden.

Laat je niet misleiden door de term snellader. Deze apparaten kunnen batterijen zogezegd in slechts een uur of dertig minuten opladen, maar er staat wel niet bij vermeld hoeveel batterijen en welke capaciteit. Houd rekening met alle informatie om de oplaadtijd te berekenen. Er zijn goedkope auto batterij opladers verkrijgbaar die iets trager zijn maar toch nog goed werken.

 

 

Het aantal kanalen

 

Hoe meer kanalen er op een oplader zitten, hoe meer batterijen je kunt opladen. Dit is niet hetzelfde als een lader met meer stations. Een kanaal kan een batterij apart opladen, een apparaat met meerdere plaatsen maar geen kanalen zal altijd de kracht verdelen over de plaatsen.

De meeste modellen beschikken over één kanaal per twee batterijen. Dit betekent dat je zeker twee batterijen in het toestel moet plaatsen want anders zullen de batterijen niet opladen. Dit heeft het nadeel dat je geen batterijen apart kunt opladen maar bijvoorbeeld ook geen drie batterijen tegelijk kunt opladen. Sommige apparaten schakelen ook uit wanneer er slechts één batterij terug opgeladen is.

Het is een aanbeveling om een oplader te kopen met zoveel mogelijk aparte kanalen. Zo kun je kiezen hoeveel batterijen je wilt opladen en zal het apparaat niet uitschakelen wanneer de batterij nog niet vol is. Als je vier batterijen wilt opladen koop dan een 4 kanaals lader die elke batterij apart kan opladen.

 

 

Welke batterijen kun je opladen

 

Dit punt hadden we eigenlijk in het begin moeten bespreken. Je moet kijken welke soort batterijen je kunt opladen met het apparaat die je wilt kopen. De meeste laders zijn enkel geschikt voor AA of AAA batterijen. Als je dus van plan bent om andere batterijen op te laden dan moet je specifiek zoeken naar een auto batterij oplader aanbieding die ook andere batterijen aankan.

Sommige opladers kunnen verschillende soorten batterijen opladen. Als je echter 9 Volt batterijen wilt opladen kan dit een probleem zijn. Een oplossing is om twee verschillende opladers te kopen maar echt efficiënt is dat natuurlijk niet.

Houd er rekening mee dat een auto oplader een speciale adapter heeft om het op een sigarettenaansteker aan te sluiten. Deze adapter is geschikt voor 12 V maar kun je natuurlijk niet op een gewoon stopcontact aansluiten. Koop een toestel dat geleverd wordt met een adapter om het apparaat ook op een gewoon stopcontact aan te sluiten.

 

 

Prijs van een oplader

 

Je kunt eenvoudig aanbiedingen vinden die geschikt zijn om AA of AAA batterijen mee op te laden. Als je op zoek bent naar een oplader met meer mogelijkheden dan zul je iets meer geld moeten uitgeven.

Toch kost een oplader om in de auto te gebruiken niet zoveel geld. Het is een handig gadget die je altijd in je auto kunt laten liggen zodat je batterijen kunt opladen wanneer het nodig is. Stel een budget op om een oplader te kopen en bekijk verschillende modellen online. Je kunt het product meteen aan huis laten leveren tegen een goedkopere prijs.

 

 

Auto batterij oplader reviews – top 5

 

 

Door de vele apps en het groeiende gebruik van mobiele telefoons raken de batterijen natuurlijk sneller leeg. Naast een powerbank kun je ook een auto batterij oplader kopen om zo je telefoon in de auto op te laden terwijl je onderweg bent. Wij hebben vijf producten vergeleken op basis van de reviews van gebruikers. Lees gerust verder en kies er zelf de beste auto batterij oplader uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

GP Powerbank H500

 

De GP powerbank kan gebruik worden om 4 AA of AAA batterijen op te laden. Je kunt verschillende capaciteiten tegelijk opladen en het werkt zowel thuis als in de auto dankzij de twee meegeleverde adapters. De LED lampjes verkleuren om aan te tonen wanneer de batterijen opgeladen zijn.

Het apparaat detecteert ook wanneer batterijen defect of niet-oplaadbaar zijn. Het toestel is uitgerust met een veiligheidstimer en een temperatuursensor. Je kunt deze oplader wereldwijd gebruiken en de batterijen zijn volledig opgeladen na 2 tot 4 uur. Wanneer een batterij volgeladen is schakelt het over op druppelstroom om het opgeladen te houden.

De kopers zijn tevreden over deze lader, het is vooral handig dat je tussen 1 en 4 batterijen tegelijk kunt opladen. De laadindicator is een pluspunt en het toestel geeft inderdaad aan als de batterijen niet op te laden zijn of wanneer ze defect zijn.

Met behulp van een degelijke auto batterij oplader is het mogelijk om op een snelle en handige manier je tablet of je smartphone in de wagen op te laden. Dit model is afkomstig van het bekende merk GP wat door heel wat kopers ook als het beste merk beschouwd wordt. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen bekijken.

Voordelen
Gebruiksgemak:

je kunt deze oplader probleemloos gebruiken om maar liefst 4 AA of 4 AAA batterijen opnieuw te gaan opladen. Aan de LED lampjes kun je zien wanneer de batterijen helemaal zijn opgeladen.

Veiligheid:

deze handige powerbank is bovendien ook voorzien van een handige temperatuursensor. Daarnaast is er ook gedacht aan een betrouwbare veiligheidstimer.

Duur:

in amper 2 tot 4 uurtjes zijn de batterijen helemaal opgeladen.

Druppelstroom:

op het moment dat een batterij helemaal is opgeladen dan zal deze meteen automatisch overschakelen op druppelstroom. Op die manier blijft de batterij helemaal opgeladen.

Nadelen
Kwetsbaar:

slechts een enkele gebruiker is van mening dat deze powerbank toch wel vrij snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

AA Commerce USB & 12V

 

Deze auto batterij oplader kan ook gebruik worden om op te laden via USB en is geschikt om 4 AAA batterijen op te laden. Het is een compact toestel die wereldwijd gebruikt kan worden en je kunt het gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Als je op zoek bent naar goedkope auto batterij opladers dan is dit product zeker interessant voor jou. Het apparaat is uitgerust met een LED oplaadindicator en wordt geleverd met de autoadapter en de USB kabel.

Over deze auto batterij oplader is tot op heden nog maar één review te vinden online. De koper geeft een positief advies over dit toestel. Het laadt goed en vlug op en de laadindicator om te zien hoever je batterijen al zitten is zeker een pluspunt. Verder is de koper ook heel tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de auto batterij oplader van het bekende merk AA Commerce. Je kunt er probleemloos tot wel 4 AAA batterijen tegelijk mee gaan opladen. Bovendien kun je het zowel in de wagen alsook gewoon bij jou thuis gebruiken.

Voordelen
Formaat:

je zult merken dat het toestel vrij compact is. Op die manier kun je het gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Budget:

indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke oplader dan is deze powerbank echt iets voor jou. Het heeft misschien niet de laagste prijs maar je zult het zeker tussen de goedkope opladers vinden.

Toebehoren:

bij de aankoop van het toestel worden meteen ook een autoadapter en een handige USB kabel meegeleverd.

Nadelen

We merken dat de koper echt helemaal overtuigd is van dit apparaat. Daardoor is het voor ons niet zo eenvoudig om eventuele minpunten van het toestel bloot te leggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wasabi Power BTR-ENEL15-JWP

 

Deze auto batterij oplader van Wasabi Power is geschikt om batterijen voor je fototoestel mee op te laden. Het apparaat is compatibel met Nikon camera’s, namelijk de Nikon 1 V1, Nikon D600, Nikon D610, Nikon D800, Nikon D800E, Nikon D7000 en de Nikon D7100.

Het is uitermate geschikt voor fotografen die gebruik maken van een Nikon camera. De batterij heeft een capaciteit van 2000 mAh en heeft een zwarte kleur. Je kunt hem zowel bij je thuis als in de auto opladen.

De enige koper die op dit moment een beoordeling geschreven heeft over dit toestel is er tevreden over.

Het is compact om mee te nemen en op te bergen en je zit nooit zonder stroom voor je fototoestel. Het werkt perfect en de kwaliteit is top voor een aanvaardbare prijs.

Met deze oplader van het sterk gewaardeerde merk Wasabi Power mag je zeker zijn van een krachtig product. Het is zelfs mogelijk om er bijvoorbeeld je fototoestel mee op te laden. Ideaal dus wanneer jij met de wagen op vakantie vertrekt. Laten we alvast even op zoek gaan naar de sterke en minder sterke eigenschappen van het apparaat.

Voordelen
Capaciteit:

de batterij van deze oplader beschikt over een ruime capaciteit van maar liefst 2000 mAh. Bovendien kun je dit model niet alleen in de wagen laten opladen maar ook gewoon bij jou thuis.

Formaat:

doordat het zo een compact apparaat is, zul je merken hoe eenvoudig je het overal mee naartoe kunt nemen. Ideaal wanneer je dus regelmatig op de baan bent of wanneer je binnenkort op reis vertrekt.

Nadelen
Prijskaartje:

ondanks het feit dat de gebruiker er helemaal geen problemen mee heeft, vermoeden we dat de prijs door sommige kopers als te hoog zal beschouwd worden.

Koop bij bol.com (€95)

 

 

 

 

Samsung Fast Car Charger

 

De Samsung Fast Car Charger is het ideale apparaat om je smartphone mee op te laden terwijl je aan het rijden bent. De autolader beschikt over een micro USB en is geschikt voor de Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy S6 Edge en de Samsung Galaxy Note Edge.  

Je laadt je telefoon op via de sigarettenaansteker en in negentig minuten is het volledig opgeladen. De lader is compact en dus makkelijk overal mee naartoe te nemen en dankzij de ingebouwde zekering hoef je je geen zorgen te maken over overspanning of kortsluiting.

Niet alle commentaren op dit toestel zijn positief maar toch zijn de meeste kopers tevreden. Het is makkelijk om te gebruiken en het laadt je smartphone vlug op. De meningen over de kwaliteit zijn verdeeld, enkele kopers vinden het uitstekend maar evenveel anderen vinden het ondermaats. Hoewel de prijs nogal laag is vinden sommigen het apparaat toch te duur.

Met de Samsung Fast Car Charger haal je volgens heel wat kopers de ideale batterij oplader in huis. Met behulp van dit krachtige toestelletje is het mogelijk om tijdens het rijden je smartphone op te laden. Toch raden wij jou aan om eerst even de voor- en nadelen van deze oplader grondig te bekijken.

Voordelen
Gebruiksaanwijzing:

het apparaat is bijzonder eenvoudig te bedienen. In een mum van tijd kun je dan ook je smartphone opladen door middel van de sigarettenaansteker.

Oplaadtijd:

het apparaatje heeft amper 90 minuten nodig om helemaal te kunnen opladen. Daardoor zou het misschien zeker wel eens tot de populairste opladers kunnen behoren.

Formaat:

net zoals sommige voorgaande apparaten is ook deze oplader vrij compact en daardoor gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.

Veiligheid:

de oplader is voorzien van een interne zekering. Zo kunnen eventuele problemen zoals kortsluiting of overspanning vermeden worden.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de gebruikers is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze oplader.

Koop bij bol.com (€20.95)

 

 

 

 

Hama Dc

 

De Hama Dc auto batterij oplader is voor verschillende doeleinden te gebruiken. Gebruik het bijvoorbeeld om je smartphone of MP3 speler op te laden.

Je sluit dit toestel aan op de sigarettenaansteker en dan kun je met de 8 meegeleverde hulpstukken kiezen wat je wilt opladen. Met de LED functie kun je de oplaadstatus zien.

Een adapter om het thuis te gebruiken wordt ook meegeleverd en je kunt de hulpstukken in het apparaat zelf bewaren.

Slechts één gebruiker heeft een beoordeling geschreven over dit product maar hij vindt het echt top. Het is een goede en functionele adapter die je kunt gebruiken om veel verschillende toestellen mee op te laden.

Tot slot is er dan ook nog de Hama Dc batterij oplader. Volgens heel wat kopers is ook dit product de moeite waard om te overwegen. Laten we alvast even op zoek gaan naar de positieve en minder positieve eigenschappen van deze oplader. Op die manier kun je er toch al een beter beeld van krijgen.

Voordelen
Oplaadstatus:

de batterij oplader is voorzien van een handige LED functie. Zo kun jij zien wanneer de batterij helemaal is opgeladen en wanneer niet.

Accessoires:

op het moment dat je besluit om het toestel aan te kopen dan zul je maar liefst 8 verschillende hulpstukken meegeleverd krijgen.

Gebruiksgemak:

het toestel is bijzonder handig in gebruik en kun je eenvoudig en snel op de sigarettenaansteker aansluiten.

Nadelen

Op dit moment is er nog maar een enkele beoordeling geplaatst. Toch is de koper helemaal tevreden met dit toestel.

Koop bij bol.com (€25.99)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status