5 Beste Auto Luidsprekers Test van 2022

Laatste update: 21.01.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Auto Luidsprekers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je vaak lang en veel onderweg met de wagen? Dan kan een beetje goede muziek altijd voor wat afleiding volgen. Indien je de muziekbeleving nog intenser wilt maken dan kun je uitkijken naar degelijke auto luidsprekers. Zo zijn wij alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Uit het onderzoek is gebleken dat de JVC CS-V618 sterk aangeraden wordt door verschillende kopers. Bovendien behoren deze luidsprekers ook tot de krachtige apparaten met een vermogen van maar liefst 230 Watt. Uiteraard mag ook de Pioneer TS-R1750S auto luidspreker niet in het rijtje ontbreken. De set bestaat uit 2 speakers die een uitstekende geluidskwaliteit garanderen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Auto luidsprekers koopgids

 

We stellen vast dat toestellen zoals bluetooth luidsprekers, draagbare speakers en auto luidsprekers wel degelijk aan een opmars bezig zijn. Als je veel onderweg bent met de auto voor je job dan zul je zeker veel naar de radio luisteren om je niet te vervelen. Je kunt natuurlijk ook je eigen muziek afspelen via MP3 of USB maar je hebt ook een goede auto luidsprekers aanbieding nodig om te kunnen genieten van een uitstekende klank. Om de beste auto luidsprekers te kopen moet je rekening houden met enkele punten zoals inbouw of opbouw, type speaker, vermogen, impedantie en prijs.

Inbouw of opbouw?

Je kunt opbouwspeakers kopen die makkelijk zijn om te installeren. Je hoeft ze gewoon op een oppervlakte vast te maken en te verbinden zodat je van een goede klank kunt genieten.

Een andere optie is om inbouwspeakers te kopen. De meeste kopers kiezen voor dit type boxen want ze worden mooi in het interieur van je auto gemonteerd zodat het lijkt of zo deel uitmaken van het geheel. Het is een aanbeveling om inbouwspeakers door een expert te laten installeren.

Je kunt ze ook zelf inbouwen maar dat is een hele klus. Je zult meestal moeten boren en zagen in je auto om de gaten voor de speakers te creëren. De bekabeling van je radio zul je ook naar de achterkant van je auto moeten leiden want meestal worden de speakers in de hoedenplank ingebouwd.

Soms beschikt een auto al over inbouwruimtes die bedoeld zijn om speakers in te bouwen. In dit geval is het belangrijk om de afmetingen te nemen van de inbouwruimtes zodat je de juiste autospeakers kunt kopen. Eenmaal je de correcte afmetingen hebt kun je verschillende modellen met deze afmetingen vergelijken.

 

Type speaker

Om een goede geluidskwaliteit te behalen is het nodig dat een luidspreker een hoog aantal frequenties kan weergeven. Je hebt een ruim aanbod nodig van zowel hoge als lage tonen. Een luidspreker is echter niet in staat om alle frequenties weer te geven, om dit op te lossen worden er meestal meerdere speakers in een kast gebruikt.

Een filter zorgt ervoor dat het signaal gesplitst wordt zodat de verschillende frequenties door verschillende speakers weergegeven worden. Om een voorbeeld te geven: een tweeweg luidspreker beschikt over één filter. Dit product kan echter over meer dan twee speakers beschikken. De filter of filters bepaalt of een luidspreker werkt volgens een tweeweg of drieweg systeem.

Meestal is een drieweg luidspreker beter dan een tweeweg maar er bestaan ook uitzonderingen. Een tweeweg speaker behoort wel tot de goedkope auto luidsprekers dus als je op zoek bent naar aanbiedingen dan is dit systeem perfect voor jou.

 

Vermogen en impedantie

Het vermogen is eigenlijk niet de correcte term. Een versterker heeft een vermogen maar een luidspreker beschikt over een belastbaarheid. Bij de aankoop van luidsprekers zul je een aanbeveling krijgen voor het vermogen van de versterker. Je kunt beter een krachtige versterker kopen. Een versterker met te weinig vermogen is minder bestand tegen vervormingen van de hoge tonen. Dit kan voor schade zorgen aan de versterker of de luidsprekers.

De impedantie is de weerstand van de speaker. De meeste speakers beschikken over een weerstand van 4 Ohm, de uitgang van de versterker beschikt over dezelfde waarde zodat je de luidsprekers veilig kunt aansluiten. Zorg ervoor dat de versterker over een hoge impedantie beschikt zodat je eventueel nog een extra set luidsprekers kunt aansluiten. Als de weerstand van de versterker lager is dan de weerstand van de luidsprekers dan kan dit schade veroorzaken.

Prijs van de luidsprekers

Een goede set luidsprekers kopen kan je nogal wat geld kosten. Het hangt van de kwaliteit van de speakers af. Je kunt ook kiezen voor luidsprekers met een bepaald design of die voorzien zijn van een gekleurde LED verlichting. Op die manier geniet van een sfeervolle verlichting wanneer je ‘s avonds of ‘s nachts op weg bent.

De prijs is voor bijna alle personen de belangrijkste factor. Je beschikt namelijk over een beperkt budget en je kunt dus geen luidsprekers kopen die meer kosten dan je budget. Luidsprekers kopen in een winkel heeft bepaalde voordelen. Zo kun je ze meestal testen in de winkel om meteen de geluidskwaliteit te controleren. Je kunt ook het formaat van de luidsprekers in levende lijve controleren. Het nadeel is dat het moeilijker is om een promotie te vinden in een winkel buiten de koopjesperiode.

Een andere optie is om de luidsprekers online via een webwinkel te kopen. Je kunt de speakers niet testen maar je moet wel niet op verplaatsing gaan. Je kunt meteen verschillende modellen met elkaar vergelijken vanop je stoel. Het product wordt bovendien ook aan huis geleverd maar je moet wel enkele dagen geduld hebben.

 

5 Beste Auto Luidsprekers (Reviews) van 2022

 

Voor mensen die graag naar muziek luisteren in de auto omdat ze lange ritten moeten maken zijn goede auto luidsprekers onmisbaar. Kies voor een set met een goede subwoofer en heldere klank. Wij hebben vijf verschillende topproducten onderzocht en op een rijtje gezet, beslis zelf welke jij de beste auto luidsprekers vindt.

 

1. JVC CS-V618 Autoradio Speaker

 

De JVC CS-V618 auto luidsprekers hebben een maximaal vermogen van 230 Watt. Je kunt dus genieten van je muziek op een hoog volume. Dankzij de Carbon Mica-conuswoofer komen de lage bastonen ook beter tot hun recht.

Deze speakers hebben een geluidsdruk van 88 dB/W.m. en ze moeten gemonteerd worden in de auto. De montagediepte bedraagt 43,5 mm. Deze speakers hebben de laagste prijs vergeleken met de andere producten in ons artikel en behoren dus zeker tot de categorie van goedkope auto luidsprekers.

Er staat geen enkele negatieve review online voor deze auto luidsprekers aanbieding. De kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit van de speakers en ook over de scherpe prijs die ze ervoor betalen. De kwaliteit van het geluid is top.

Wanneer je regelmatig op de baan bent voor het werk dan kan goede muziek echt wel aangenaam zijn. Om zo goed mogelijk van je favoriete liedjes te kunnen genieten dan kan een degelijke auto luidspreker wel een goede aanbeveling zijn. Met de JVC auto luidspreker haal je volgens heel wat kopers een degelijk apparaat in huis.

Voordelen
Kostenplaatje:

in vergelijking met de andere 4 apparaten uit deze selectie, zul je merken dat deze auto luidspreker wel degelijk over de laagste prijs beschikt. Daardoor zou het zomaar eens één van de populairste toestellen kunnen zijn.

Vermogen:

met deze auto luidspreker kun je rekenen op een krachtig vermogen van maar liefst 230 watt.

Carbon Mica-conuswoofer:

dankzij de Carbon Mica-conuswoofer mag je zeker zijn van duidelijke lage bastonen die trouwens perfect tot hun recht komen.

Nadelen
Kwetsbaar:

volgens een kleine minderheid van de gebruikers zou deze auto luidspreker toch wel behoorlijk kwetsbaar zijn en vrij snel stuk gaan.

Koop bij bol.com (€24.99)

 

 

 

 

2. Pioneer TS-R175OS 3-weg 17 cm 250 Watt auto luidsprekers set

 

Indien je de muziek in je wagen graag even goed hard wilt zetten, dan kunnen deze luidsprekers van Pioneer alvast niet ontbreken. De set bestaat uit maar liefst 2 afzonderlijke krachtige speakers die elk geleverd worden in combinatie met een aansluitkabel. Samen zijn ze in staat om een vermogen van wel 250 Watt te genereren en eender welk type muziek extra hard door te boxen te laten galmen.

Het Pioneer 3-weg speakersysteem levert een ruim frequentiebereik alsook een optimale geluidskwaliteit. Die kwaliteit blijkt overigens het resultaat te zijn van de meerlaagse mica matrix-wooferconus die op zijn beurt dan weer zorgt voor een ruim en verbeterd frequentiebereik. De coaxiale auto luidspreker kent een inbouwafmeting van 16,5 cm en een inbouwdiepte van amper 47 mm.

Wanneer we de reacties van klanten op het product bekijken, dan stellen we vast dat de meesten overtuigd zijn van hun aankoop en het product positief beoordelen. Echter is het wel verstandig om er rekening mee te houden dat de auto luidspreker niet waterdicht blijkt en een gevoeligheid kent van maar liefst 90 dB.

Voordelen
Set:

je zult zien dat de set uit maar liefst 2 afzonderlijke doch identieke luidsprekers bestaat. Deze wordt bovendien geleverd inclusief 2 aansluitkabels waarmee je ze kunt bevestigen.

Installatie:

de inbouwafmeting van deze auto luidspreker bedraagt maar liefst 16,5 cm terwijl de inbouwdiepte geschat wordt op ongeveer 47 mm.

Vermogen:

hij wordt gekenmerkt door een bijzonder ruim vermogen dat zonder problemen een piek van 250 Watt kan bereiken.

Nadelen
Niet waterdicht:

houd er wel rekening mee dat je niets op de auto luidspreker morst aangezien deze niet waterdicht blijkt.

Koop bij bol.com (€40.89)

 

 

 

 

3. Philips Coaxluidspreker voor in de auto CSP530/00

 

Ook met de Philips CSP530 coaxiale luidsprekers kun je van je favoriete muziek genieten in de wagen. Het betreft opnieuw 3-weg speakers met een doorsnede van 13 cm en de mogelijkheid om een piekvermogen van maar liefst 180 Watt te bereiken. De combinatie van de lichte polypropyleen kegel met de iets zachtere PEI dome-tweeter zorgt ervoor dat zelfs de kleinste details én basgeluiden duidelijk hoorbaar worden.

Het apparaat garandeert dan ook een ruim frequentiebereik variërend van minimaal 45 tot maximaal 30000 Hz. Daarnaast blijkt hij ook voorzien van een bluetooth functie waardoor je de mogelijkheid hebt om je favoriete muziek van een extern apparaat, zoals een tablet of smartphone, te streamen.

We moeten jammer genoeg vaststellen dat er nog geen online reacties werden geplaatst bij dit product. Het is mogelijk dat het om een vrij recente auto luidspreker gaat en klanten hun weg naar dit toestel nog niet gevonden hebben. Laat je in elk geval niet afschrikken en bekijk het even alvorens een oordeel te vellen.

Voordelen
Budgetvriendelijk:

deze auto luidspreker mag vast en zeker tot de goedkope apparaten gerekend worden vanwege de aanvaardbare prijs.

Vermogen:

de auto luidsprekers zijn in staat om zonder problemen een piekvermogen van wel 180 Watt te genereren en bijgevolg ook een krachtige en unieke geluidskwaliteit.

Bluetooth:

in tegenstelling tot sommige andere auto luidsprekers is dit apparaat wel degelijk voorzien van een bluetooth functie waardoor streamen mogelijk wordt.

Nadelen
Installatie:

hoewel de installatie van deze auto luidspreker niet veel voeten in de aarde heeft, wordt toch wel aangeraden om deze over te laten aan een erkend installateur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. ECX690.5 6X9 Energy luidspreker voor de auto 100W

 

Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen voor deze auto luidspreker van Hertz die geleverd wordt in een set van 2 inclusief al het nodige bevestigingsmateriaal zoals de aansluitkabels. De zwarte kleur zorgt er bovendien voor dat ze in eender welke wagen interieur goed tot hun recht zullen komen.

Deze coaxiale autospeakers wordt gekenmerkt door een maximale inbouwafmeting van 6 x 9 inches, wat overeenkomt met ongeveer 16 cm, en een inbouwdiepte van ruim 152,4 mm. Eenmaal ingeschakeld kunnen ze makkelijk een piekvermogen van maar liefst 100 Watt genereren alsook een frequentiebereik van maximaal 40 Hz. Houd er wel rekening mee dat de speakers niet waterbestendig zijn en je dus maar beter oplet dat je niets gaat morsen.

Ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog geen online beoordelingen bij het product werden geplaatst. Echter durven wij vermoeden dat het hoge prijskaartje hier misschien wel eens de oorzaak van zou kunnen zijn. Bekijk het even en misschien is het wel wat voor jou.

Voordelen
Frequentiebereik:

de auto luidsprekers zijn in staat om een maximale frequentie van 40 Hz aan te bieden.

Vermogen:

je bent verzekerd van een ruim vermogen dat zonder problemen 100 Watt kan bereiken.

Verpakking:

je zult zien dat de set maar liefst 2 afzonderlijke ronde luidsprekers bevat alsook een handleiding met instructies en alle nodige bevestigingsmateriaal.

Nadelen
Prijzig:

in vergelijking met sommige andere auto luidsprekers is dit apparaat iets duurder dan het gemiddelde.

Koop bij bol.com (€159)

 

 

 

 

5. Pioneer TS-1301i 13cm autoluidsprekers dual cone 130 Watt

 

De Pioneer TS-1301i auto luidsprekers van 13 cm hebben een maximaal vermogen van 130 Watt. Gebruik ze om de basis luidsprekers in je auto te vervangen en zo te upgraden naar een hogere geluidskwaliteit. Het zijn custom-fit luidsprekers en ze beschikken over een aansluiting voor directe toegang.

Deze speakers zijn eenvoudig om te installeren, je hebt geen extra adapters of wijzigingen nodig. Ze zijn verder nog uitgerust met een IMPP (Injection-Moulded Polypropylene) conu die hoge prestaties levert om je geluid aan te vullen met uitstekende basgeluiden. De gevoeligheid van de speakers is 90 dB en dankzij de lage prijs maakt dit product deel uit van de goedkope auto luidsprekers.

De kopers van deze auto luidsprekers aanbieding geeft een goede advies over dit product. De boxen zijn van goede kwaliteit en zijn ook duurzaam dus je kunt er voor een lange tijd van genieten. Het zijn goedkope luidsprekers die tijdig werden bezorgd en ze zijn ook eenvoudig in te bouwen.

Net zoals één van de voorgaande apparaten behoort ook deze auto luidspreker tot het bekende en sterk gewaardeerde merk Pioneer. Bij de aankoop zul je merken dat de set uit 2 krachtige luidsprekers bestaat met elk een vermogen van maar liefst 130 watt. Op die manier kun je eventueel opteren om je standaard autoradio door deze luidsprekers te vervangen.

Voordelen
Installatie:

je hoeft je geen zorgen te maken want de luidsprekers vereisen geen extra adapters of andere hulpstukken. Je kunt het toestel dus gewoon snel en eenvoudig installeren.

IMPP conu:

dankzij de IMPP conu (Injection-Moulded Polypropylene) zul je kunnen genieten van een bijzonder duidelijk en helder basgeluid.

Budget:

bovendien zul je aangenaam verrast zijn van het prijskaartje van deze auto luidsprekers.

Nadelen
1 review:

op dit moment is er nog maar één enkele beoordeling geplaatst die bovendien helemaal positief is. Sommige kopers hebben liever wat meer reviews waar ze zich dan kunnen op baseren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

JBL GTO939 ovale hoedenplank Auto Luidsprekers 300 Watt

 

De JBL GTO939 auto luidsprekers hebben afmetingen van 22,5 x 15 cm. Het zijn drieweg speakers met een maximaal vermogen van 300 Watt. Ze beschikken over verstelbare niveau tweeters en zijn makkelijk om te installeren. Het zijn duurzame speakers met een gevoeligheid van 93 dB. Deze speakers zijn ontworpen om het beste mogelijke geluid te kunnen produceren.

Over dit product zijn er nog maar twee beoordelingen geschreven maar deze geven een overwegend goed advies. Je moet er even aan sleutelen om het geluid naar wens in te stellen maar daarna klinken ze geweldig. De kopers zijn ook heel tevreden over de levering en de prijs-kwaliteit verhouding is optimaal.

Je past best de treble van je autoradio een beetje aan want anders kan het geluid nogal te scherp uit de speakers klinken.

Het is natuurlijk ook altijd een mogelijkheid om voor de JBL GTO939 auto luidspreker te kiezen. Dit model meet maar liefst 22,5 x 15 cm en past daardoor perfect in gelijk welke wagen. In vergelijking met het voorgaande apparaat beschikt deze luidspreker over een ruim vermogen van maximaal 300 watt.

Voordelen
Duurzaam:

de speakers zijn volgens verschillende kopers bijzonder duurzaam. De gevoeligheid van deze speakers kun je ongeveer rond 93 dB situeren.

Prijs-kwaliteitverhouding:

in vergelijking tot andere auto luidsprekers, krijg je bij dit product heel wat kwaliteit tegen een correcte prijs. Daar zijn de kopers het momenteel ook helemaal mee eens.

Handig in gebruik:

deze auto luidsprekers zijn bijzonder snel en eenvoudig te installeren. En dat is voor velen dan ook een groot pluspunt.

Nadelen
Geluid:

volgens een enkele koper kan het geluid soms nogal vrij hard en scherp klinken. Daarvoor is het aangewezen om eventueel de treble van je bestaande autoradio lichtjes aan te passen.

 

 

Pioneer TS-G1033i 10cm 3-weg luidsprekers

 

De Pioneer TS-G1033i auto luidsprekers hebben een diameter van 10 cm. Het zijn drieweg speakers dus je kunt genieten van een evenwichtige weergave van de lage, hoge en middentonen.

Ze hebben een inbouwdiepte van 43 mm en zijn uitgerust met een filter om ze te beschermen tegen stof en vuil.

Ze hebben een totaal vermogen van 310 Watt en een gevoeligheid van 84 dB. Je kunt ze terugvinden onder de noemer van goedkope auto luidsprekers dankzij de lage prijs waartegen ze aangeboden worden.

Over dit product staat er momenteel nog maar één review online. De gebruiker is echter volledig positief over de aankoop van deze speakers. Het geluid is uitstekend en de levering was heel snel. Voor deze koper is deze auto luidsprekers aanbieding een echte aanrader.

In de wereld van de auto luidsprekers zul je ook vaak het merk Pioneer zien terugkomen. Pioneer is voor veel gebruikers dan ook één van de betere zoniet het beste merk. Het loont dan ook de moeite om even de sterke en minder sterke punten van dit apparaat onder de loep te nemen.

Voordelen
Drieweg speakers:

je zult meteen merken dat het hier om krachtige drieweg speakers gaat. Dit wil dus zeggen dat zowel de lage alsook de hoge en middentonen bijzonder helder en duidelijk te horen zullen zijn.

Interne filter:

de luidsprekers zijn voorzien van een ingebouwde filter. Op die manier blijft het apparaat zoveel mogelijk beschermd tegen vuil en andere stofdeeltjes.

Vermogen:

met een maximaal vermogen van ruim 310 watt kun je rekenen op een krachtig toestel dat duidelijke en heldere tonen produceert.

Nadelen

Momenteel kunnen we geen negatieve online beoordelingen waarnemen. Dit maakt het voor ons dan ook een pak moeilijker om eventuele minpunten te ontdekken en jou daar advies over te geven.

 

 

Focal ISC690 Autospeakers 6 x 9″

 

Deze 2-weg coaxiale luidsprekers van Focal hebben een afmeting van 6 x 9 inch oftewel 165 x 237 mm. Ze hebben een frequentiebereik van 55 Hz – 20 kHz en een hoge gevoeligheid van 93,6 dB. Je kunt dus ten volle genieten van je favoriete muziek aan een hoog volume.

Het piekvermogen van deze speakers is 160 Watt en ze hebben een inbouwdiepte van 77,5 mm. Ze zijn perfect om de default ingebouwde autospeakers te vervangen en zo te genieten van beter geluid.

Ook hier is tot nu toe maar één mening geschreven door een gebruiker maar deze is helemaal tevreden over dit topproduct. Het geluid is perfect en het apparaat heeft een uitstekende verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. De koper is ook heel tevreden over de ongelooflijk snelle levering van het product.

Het is natuurlijk ook mogelijk om te opteren voor de Focal ISC690 auto luidspreker. Deze set bestaat uit 2 afzonderlijke luidsprekers die elk 165 x 237 mm meten. Met deze auto luidsprekers zul je zonder problemen van je favoriete liedjes kunnen genieten terwijl je in de file staat bijvoorbeeld.

Voordelen
Frequentie en gevoeligheid:

het frequentiebereik van dit apparaat ligt tussen de 55 Hz en de 20 kHz. Daarnaast kun je rekenen op een bijzonder hoge gevoeligheid van maar liefst 93,6 dB. Op die manier kun je genieten van zeer duidelijke en heldere muziek.

Prijs-kwaliteitverhouding:

volgens de gebruiker biedt het toestel een uitstekende kwaliteit en dit alles tegen een aanvaardbare prijs.

Handig in gebruik:

deze auto luidsprekers zijn zodanig krachtig en sterk dat ze perfect je gewone standaard autoradio kunnen vervangen.

Nadelen

Ook hier kunnen we alleen maar een tevreden reactie opmerken. Uiteraard is het daardoor niet zo eenvoudig voor ons om op zoek te gaan naar eventuele minpuntjes die met het product zijn verbonden.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status