5 Beste Autoradio’s Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Autoradio’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Indien je vaak heel wat uurtjes in je wagen hoeft door te brengen bijvoorbeeld omwille van je werksituatie, dan kan muziek vaak een welkome afleiding zijn. Een autoradio is dan ook voor vele mensen helemaal niet meer weg te denken. Wij hebben een onderzoek verricht door rekening te houden met een aantal zaken zoals de gebruikerservaring en het advies van klanten. Daardoor zijn we te weten gekomen wat de beste autoradio’s zijn en deze hebben we ondergebracht in een duidelijke top 3. Zo is de Jvc KD-R472 een meer dan degelijk product waarmee je niet alleen naar de radio kunt luisteren maar ook naar een CD of je eigen afspeellijsten. De Pioneer DEH-3900BT hoeft natuurlijk helemaal niet onder te doen. Het apparaat is niet alleen uitgerust met Bluetooth maar beschikt ook over een externe microfoon.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Autoradio’s koopgids

 

Sommige personen moeten lange uren onderweg slijten in de auto, bijvoorbeeld vertegenwoordigers of leveranciers. Het is dus prettig als je naar je favoriete muziek kunt luisteren tijdens deze uren. Koop een goede autoradio met verschillende functies zodat je zowel radio, CD als MP3 en USB kunt afspelen. Bij het kopen van een autoradio moet je letten op de soort, de functies, het design en de prijs.

Soorten autoradio’s

Er zijn twee soorten autoradio’s namelijk 1-DIN of 2-DIN. Het verschil tussen deze twee soorten is het formaat van de autoradio. Een 1-DIN autoradio heeft de volgende afmetingen: 180x150x50 mm en beschikt in de meeste gevallen over een smal display. Je kunt deze radio bedienen met de knoppen die op de voorkant zitten. De meeste auto’s hebben genoeg plaats om een 1-DIN autoradio te plaatsen.

Een 2-DIN autoradio is dubbel zo hoog als een 1-DIN dus je hebt meer plaats nodig om zo’n radio te kunnen installeren. Het voordeel is dat je een groter display hebt om GPS navigatie te kunnen gebruiken of een film te kunnen afspelen. Een 2-DIN beschikt meestal ook over meer knoppen en functies dan een 1-DIN.

Als je geen plaats genoeg hebt maar je wilt toch kunnen genieten van de voordelen van een 2-DIN dan kun je kiezen voor een 1-DIN autoradio met een klapscherm. Dit scherm kun je dan uitschuiven om te gebruiken.

 

De functies van een autoradio

Een autoradio kan over vele verschillende functies beschikken. Je kunt alle modellen gebruiken om naar de radio te luisteren en de meeste beschikken ook over een CD-speler zodat je CD’s kunt afspelen. Tegenwoordig wordt een CD-speler echter achterwege gelaten en vind je meer modellen met een aansluiting voor een MP3 speler of een USB apparaat.

Ook Bluetooth is een veel voorkomende functie bij een autoradio. Zo kun je bijvoorbeeld je smartphone verbinden om meteen muziek van je telefoon naar je autoradio te streamen. Via Bluetooth kun je ook draadloos gesprekken voeren, zo beweeg je je veiliger door het verkeer want je kunt beide handen op het stuur houden.

De meeste autoradio’s zijn voorzien van een afstandsbediening die in of dichtbij het stuur gemonteerd is. Zo kun je makkelijk van liedje veranderen of het volume hoger of lager zetten zonder je handen van het stuur te halen. Ook dit maakt het rijden veiliger.

Op alle radio’s kun je AM en FM zenders ontvangen, maar je kunt nog een stapje verder gaan en kiezen voor een autoradio met DAB+. DAB staat voor Digital Audio Broadcasting en je kunt hiermee digitale radiostations ontvangen. Zo kun je genieten van een groot aanbod aan zenders en heb je geen last meer van storing.

Tenslotte is het ook mogelijk om een autoradio te kopen die uitgerust is met een ingebouwde GPS ontvanger. Zo hoef je geen los navigatiesysteem te kopen. Het zijn meestal enkel de 2-DIN autoradio’s die een GPS systeem bevatten omdat je een groter scherm nodig hebt om de navigatie op weer te geven.

 

Design

Voor vele mensen is het design ook belangrijk. Hoewel de meeste mensen een auto zien als een functioneel object om je van punt A naar punt B te brengen, zijn er ook veel mensen die een auto zien als een kostbaar juweel.

Daarom zijn er vele mensen die hun auto tunen of graag de mooiste en duurste velgen kopen voor hun wielen. Voor deze mensen zal het design van de autoradio natuurlijk een rol spelen. Je wilt dat de autoradio bij het interieur van je auto past.

Ook zullen ze opteren voor een radio met een goede geluidskwaliteit, dit kun je echter ook verkrijgen door goede luidsprekers en een subwoofer aan te schaffen. De kleur van het display kan bij sommige autoradio’s verschillen, zo zijn er bijvoorbeeld modellen met een blauwe of rode verlichting en heeft de text op het display ook een andere kleur.

Prijs van een autoradio

Een goede autoradio zal je al vlug enkele honderden euro’s kosten. Het is toch beter om een duurder model te kopen van betere kwaliteit want meestal is goedkoop ook duurkoop. Je zult zeker een verschil merken in de geluidskwaliteit en de stevigheid van de radio.

Je kunt om een aanbeveling vragen aan een vriend of online op een forum van autoliefhebbers. Er zijn genoeg mensen die je kunnen raad geven en je kunt natuurlijk zelf ook informatie opzoeken en producten vergelijken.

Online zul je meer kans hebben om interessante aanbiedingen te vinden. Je mag wel niet vergeten om rekening te houden met eventuele verzendkosten.

 

5 Beste Autoradio’s (Reviews) van 2020

 

Tijdens het autorijden luisteren veel mensen graag naar hun favoriete muziek of naar de radio om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws of eventuele verkeersomleidingen. Koop een goede autoradio met verschillende functies zoals het afspelen van USB of de mogelijkheid om je telefoon te verbinden met je radio. Kies uit ons lijstje de beste autoradio uit voor jezelf.

 

1. JVC KD-R472 Autoradio enkel DIN USB CD 

 

De JVC KD-R472 is een CD-autoradio met aan de voorkant een verbinding voor USB en voor AUX. Je kunt ook gebruik maken van de Android Smartphone integratie om muziek vanaf je Android telefoon af te spelen. Daarvoor heb je wel de app van JVC nodig. Je kunt deze radio ook bedienen vanaf het stuur.

De kopers vinden dit product echt top en geven een positief advies in hun online reviews. De radio heeft een helder display en een optimale geluidskwaliteit. Dankzij de lage prijs behoort het tot de goedkope autoradio’s en het beschikt over vele gebruiksmogelijkheden. Hij is verder ook eenvoudig te installeren.

Anderen vinden dat het apparaat maar beperkte mogelijkheden heeft. Een koper vindt dat het toestel onhandig is omdat de bedieningsknoppen te dicht bij elkaar liggen. Nog een andere gebruiker vindt het jammer dat er geen SD kaart slot in de radio zit.

Een autoradio kan echt wel een pluspunt zijn als je vaak vele uren in je auto hoeft door te brengen. Aan de vele positieve reacties van klanten te zien, zou dit model van JVC zomaar eens één van de populairste autoradio’s uit onze lijst kunnen worden. Bovendien is het ook voorzien van de laagste prijs.

Voordelen
Kostenplaatje:

indien je niet zoveel geld wilt spenderen aan een degelijke autoradio dan hoef je zeker dit apparaat van JVC eens te bekijken. Het is namelijk de goedkoopste autoradio in vergelijking met de andere 4 toestellen uit onze lijst.

Gebruiksgemak:

met deze autoradio is het niet alleen mogelijk om CD’s te beluisteren maar je kunt er ook je eigen muziek op afspelen. Er is namelijk een USB aansluiting voorzien.

Comfort:

het is mogelijk om de autoradio vanaf het stuur snel en eenvoudig te bedienen.

Nadelen
Geluidskwaliteit:

volgens een kleine minderheid van de gebruikers is de geluidskwaliteit van deze autoradio niet helemaal wat ervan verwacht wordt.

Koop bij bol.com (€67.99)

 

 

 

 

2. Pioneer DEH-3900BT

 

De Pioneer DEH-3900BT is een bluetooth autoradio waarmee je naar de radio kunt luisteren maar ook CD’s mee kunt afspelen. Je kunt ook je smartphone of andere apparaten aansluiten via de USB of AUX ingang aan de voorkant. Met de externe microfoon kun je ook nog eens handenvrij bellen tijdens het rijden.

Het is mogelijk om twee Bluetooth apparaten tegelijk aan te sluiten op de radio en dankzij de Advanced Sound Retriever kun je je favoriete muziek streamen met kristalhelder geluid. Je kunt een subwoofer of extra versterker aansluiten op de 2 RCA pre-uitgangen voor meer vermogen en de radio is ook geschikt voor iPod en iPhone.

Alle kopers van dit product zijn tevreden over deze autoradio aanbieding. Hij beschikt over een helder display en de geluidsweergave is schitterend. Hij beschikt over vele mogelijkheden en elke functie wijst zichzelf uit. Hij is ook makkelijk te installeren en de carkit werkt perfect.

Met de Pioneer autoradio kun je vanaf nu elke autorit net dat tikkeltje aangenamer maken. We merken meteen dat heel wat klanten uitermate tevreden zijn over de kwaliteiten van de radio en het merk. Het zal dan ook niet verwonderen dat sommige gebruikers Pioneer ook als het beste merk zullen beschouwen.

Voordelen
Externe microfoon:

bij de aankoop van deze autoradio krijg je er ook een externe microfoon bij. Op die manier is het mogelijk om tijdens het rijden handenvrij te telefoneren.

Gebruiksgemak:

met deze autoradio is het mogelijk om naast de radio ook naar CD’s te luisteren. Er is ook een USB-poort voorzien zodat je ook naar je eigen favoriete muziek kunt luisteren.

Bluetooth:

het apparaat is voorzien van een handige Bluetooth verbinding. Daardoor is het mogelijk om meerdere apparaten met de autoradio te verbinden.

Nadelen
Geluid:

enkele kopers merken op dat het geluid van de telefoon vrij schel en onduidelijk overkomt en dus niet is wat het zou moeten zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kenwood KMM-BT502DAB Autoradio Enkel DIN DAB+ USB

 

De Kenwood KMM-BT502DAB is een digitale DAB+ autoradio. Hij beschikt niet over een CD speler maar je kunt wel vele andere externe muziekbronnen aansluiten. Met Bluetooth kun je eenvoudig muziek streamen of handenvrij telefoneren. Ook via de USB aansluiting kun je apparaten aansluiten en het systeem werkt samen met zowel iOS als Android smartphones.

De gebruikers van deze radio geven een positief advies. Hij geeft een hemels geluid weer en heeft vele mogelijkheden. Hij heeft ook een helder display en de Bluetooth functie werkt goed. De bijgeleverde microfoon is werkt ook naar behoren.

Aan de andere kant vinden kopers het jammer dat er geen hoes bijzit voor het afneembare voorstuk en sommigen vinden het jammer dat hij niet over een CD speler beschikt. De DAB+ antenne werkt bij enkelen niet naar behoren maar toch ontvang je nog genoeg radiostations om te beluisteren.

Als je vaak lange ritten in de auto zit vanwege het werk, dan kan deze autoradio van Kenwood audio eventueel voor wat afleiding zorgen. Alvorens je het apparaat aankoopt, lijkt het ons vanzelfsprekend om eens een kijkje te nemen naar de voor- en nadelen van het product. Op die manier kun je beter inschatten of de autoradio al dan niet iets voor jou is.

Voordelen
Bluetooth:

de autoradio beschikt over ingebouwde Bluetooth. Daardoor is het mogelijk om meerdere apparaten met de autoradio te verbinden.

Handig in gebruik:

met dit model is het ook mogelijk om helemaal handenvrij te bellen. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de meegeleverde externe microfoon.

Gebruiksvriendelijk:

het apparaat beschikt over een duidelijk display en een schitterende geluidskwaliteit.

Nadelen
Matige kwaliteit:

sommige klanten storen zich aan het feit dat de DAB+ functie niet helemaal naar behoren zou werken.

CD speler:

de autoradio is niet voorzien van een CD speler en dat vinden sommige kopers toch wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Caliber Auto Radio RMN575BT FM Radio USB SD Navigatie 

 

De Caliber RMN575BT is de enige autoradio in ons lijstje met navigatie. Hij beschikt over kaarten voor West-Europa en heeft een FM/AM tuner en een uitschuifbare TFT-LCD touchscreen van 7 inch. Gebruik hem om media te bekijken vanaf een USB apparaat. Hij ondersteunt mp3, mpeg4, DivX, WMA en JPEG bestanden.

Je kunt ook luisteren naar de FM/AM radio en je kunt zelfs 30 frequenties opslaan als voorkeuze. Het apparaat wordt geleverd met een microfoon en een afstandsbediening.

Over dit toestel zijn slechts twee meningen geschreven en deze zijn niet allebei positief. Eén koper is tevreden over de kwaliteit en vindt het handig dat de GPS in de radio verwerkt zit. Verder is het ook eenvoudig in gebruik. De andere koper is niet tevreden. Het signaal is te zwak en hij ontvangt de zenders slecht. Ook is het scherm overdag moeilijk af te lezen als er directe lichtinval is in de auto.

Indien je beslist om de Caliber autoradio aan te kopen dan zul je versteld staan van de vele mogelijkheden en opties die je erbij krijgt. Caliber is misschien niet één van de bekende merken maar de meeste kopers reageren toch wel bijzonder positief op het apparaat. Laten we de sterke en minder sterke punten even aandachtig doornemen.

Voordelen
Navigatie:

in vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst, is dit de enige autoradio die over de mogelijkheid tot navigeren beschikt.

Radio:

je kunt luisteren naar de radio en tot wel 30 verschillende frequenties opslaan.

Gebruiksgemak:

het is ook mogelijk om muziek vanaf je mp3 te beluisteren. Via de Bluetooth functie kun je bovendien meerdere apparaten met elkaar verbinden. De externe microfoon biedt dan weer de mogelijkheid om handenvrij te bellen.

Nadelen
Prijskaartje:

het is jammer genoeg niet één van de goedkope autoradio’s. Je zult er dus een iets groter budget moeten voor voorzien en dit zou een struikelblok kunnen vormen voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Jvc KW-R920BT Autoradio dubbel DIN USB CD Bluetooth

 

De JVC KW-R920BT is een 2 Din autoradio die ook geschikt is om CD’s mee af te spelen. Hij beschikt ook over Bluetooth en USB en AUX aansluitingen aan de voorkant om verschillende externe muziekbronnen op aan te sluiten of muziek te streamen vanaf je smartphone.

De online reviews geven een positief advies over deze autoradio aanbieding. De kopers vinden hem eenvoudig in gebruik en zijn tevreden over de geluidskwaliteit. Ook vinden ze de prijs niet te hoog voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt.

Hij beschikt verder nog over een goede bassfunctie en heeft een helder display. Hij is makkelijk te installeren en de vele gebruiksmogelijkheden zijn een pluspunt voor alle gebruikers van dit apparaat.

Net zoals het eerste model is ook deze autoradio er eentje die afkomstig is van het bekende merk JVC. Dit model is voorzien van een handige Bluetooth verbinding zodat je 2 of meerdere apparaten snel en eenvoudig met elkaar kunt verbinden. Bekijk dus zeker eens de positieve en negatieve punten van dit toestel.

Voordelen
Mogelijkheden:

met deze autoradio kun je verschillende radiozenders beluisteren. Daarnaast is het ook mogelijk om een CD of muziek vanaf je USB af te spelen. Via de Bluetooth applicatie kun je bovendien verschillende apparaten met elkaar verbinden.

Geluid:

de autoradio beschikt over een uitstekende geluidskwaliteit en voldoet perfect aan de verwachtingen van de meeste kopers.

Nadelen
Bediening:

voor één enkele gebruiker is de bediening van deze autoradio niet zo duidelijk en dus eerder onhandig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status