5 Beste AV-ontvangers Test van 2021

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

AV Receivers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een AV receiver zou je eigenlijk een beetje als het middelpunt kunnen beschouwen van je home cinema systeem. Het zal dus als het ware alle mogelijke signalen die binnenkomen gaan ontvangen. Alvorens je besluit om een AV receiver aan te kopen, zou je eventueel eens onze koopgids aandachtig kunnen doornemen. Op die manier kun je te weten komen op welke elementen je extra aandachtig hoeft te zijn. Het is ook mogelijk om meteen door te klikken naar onze top 3. Zo zul je met de Sony STR-DH550 AV receiver een zeer degelijk toestel in huis halen. Het beschikt over heel wat aansluitingsmogelijkheden om externe apparaten aan te koppelen. Met de Onkyo TX-NR656 haal je zeker en vast een waardig alternatief in huis. Het is een 7.1 kanaals AV receiver die over heel wat aansluitingen beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

AV receivers koopgids

 

Je kunt om verschillende redenen een nieuwe AV receiver nodig hebben. Heb je net een nieuwe 4K televisie gekocht en je oude toestel is niet compatibel? Het goede nieuws is dat receivers tegenwoordig over geavanceerde technologie beschikken en vol zitten van nieuwe snufjes. Maar dat is ook slecht nieuws want het is daardoor moeilijker om een keuze te maken voor je aankoop.

Geluidskwaliteit

Er bestaan twee basiscategorieën van receivers: stereo en AV. Als je voor stereo kiest dan kun je twee luidsprekers tegelijk bedienen, soms zelfs in aparte kamers. Moderne stereo receivers beschikken over XM of Sirius satellietradio en digitale radiostations, bovenop de traditionele AM en FM radiostations. Ze zijn meestal voorzien van een phono ingang en kunnen gebruikt worden met een smartphone via Bluetooth of een USB verbinding. Er zijn nog niet veel toestellen die een uitgang hebben om een subwoofer op aan te sluiten maar daar komt beetje bij beetje verandering in.

AV receivers zijn de kern van een Home Cinema systeem. Ze bieden surround sound aan en gebruiken digitale video- en audiokwaliteit. Deze toestellen zijn meer populair dan de klassieke stereo receivers en we zullen ons ook toespitsen op de aankoop van zo’n apparaat. Een AV receiver kan verschillende apparaten tegelijk besturen en zorgt voor een mooier surround sound geluid bij het bekijken van je favoriete film.

 

Aantal kanalen

Het is belangrijk om te weten hoeveel luidsprekers je kunt aansluiten op je AV receiver. De meeste toestellen beschikken over een 5.1 opstelling, dit wil zeggen dat je er vijf luidsprekers en een subwoofer kunt op aansluiten. Sommige receivers kunnen zelfs nog meer luidsprekers aansluiten zoals een 7.1 of zelfs een 9.1. Ook hebben sommige apparaten de mogelijkheid om een extra subwoofer aan te sluiten, in dit geval spreken we dan bijvoorbeeld over een 5.2 of 7.2 opstelling.

De opstelling die je in gedachten hebt moet natuurlijk ondersteund worden bij de receiver om het te kunnen gebruiken. Vergelijk daarom eerst de receiver en de luidsprekers die je in gedachten hebt om zeker te zijn dat ze compatibel met elkaar zijn.

Tegenwoordig heb je ook de mogelijkheid om extra hoogte en breedte kanalen aan je set toe te voegen. Zo kun je een extra kanaal aan het plafond bevestigen om je surround sound nog te verbeteren. Dit is mogelijk met een opstelling van 7 of meer luidsprekers en een receiver die compatibel is.

 

Extra aansluitingen

Er kunnen verschillende extra aansluitingen zitten op een receiver die nuttig kunnen zijn. Een netwerkaansluiting kan je helpen om naar internetradio’s te luisteren. Zo is het ook makkelijk om vanaf je computer muziek te streamen naar je receiver. Je hoeft gewoon de receiver op het netwerk aan te sluiten, dit kan soms zelfs draadloos gedaan worden.

Het toestel kan ook uitgerust zijn met een USB aansluiting. Zo kun je een MP3 speler of een USB stick aansluiten op het apparaat om naar je eigen muziek te kunnen luisteren. Dit is perfect voor mensen die geen radiostation vinden die aan hun wensen voldoet en die liever naar hun favoriete muziek luisteren.

Met een phono aansluiting kun je ook nog eens een platenspeler aansluiten. Je hoeft je vinyl collectie helemaal niet te verkopen. Koop een AV receiver met een phono verbinding en je kunt terug genieten van al je oude platen.

Tenslotte hebben de meeste apparaten ook een HDMI verbinding. Deze worden tegenwoordig in grote mate gebruikt want ze zetten geluid en beeld over in HD kwaliteit. Je kunt je receiver verbinden met je televisie om andere apparaten af te laten spelen. Maar ook andere moderne apparaten gebruiken HDMI (spelconsoles bijvoorbeeld), dus het is nuttig om een toestel te kopen met meerdere HDMI aansluitingen.

Vermogen

Als je receiver een groot vermogen heeft dan zal het vermogen per luidspreker ook hoger liggen. Dit komt ten goede van de geluidskwaliteit maar is ook afhankelijk van de kwaliteit van de luidsprekers zelf.

Toch is deze factor niet zo belangrijk, het wordt door vele mensen overschat. Een receiver van 60 Watt kan beter klinken dan een receiver van 100 Watt. Het wattage van een toestel wordt door de fabrikanten gebruikt om de aandacht van de consument te trekken. Je moet echter rekening houden met verschillende factoren om de geluidskwaliteit te ontdekken.

Het wattage is wel belangrijk voor de luidsprekers. Je koopt best een luidspreker met een vermogen die gelijk is aan het vermogen van de receiver. Luidsprekers die 120 Watt aankunnen zullen niet tot hun recht komen met een receiver van 80 Watt.

 

5 Beste AV-ontvangers (Reviews) van 2021

 

Een AV receiver is het middelpunt van uw home cinema systeem die alle inkomende signalen ontvangt. Bent u op zoek naar de beste AV receiver? Of bent u gewoon op zoek naar advies om zo een top product te kunnen kopen? Wij hebben voor u enkele van de beste AV receivers opgezocht gebaseerd op de reviews van online gebruikers. Deze 5 voorbeelden zullen u zeker kunnen helpen bij het maken van een keuze!

 

1. Sony STR-DH550 5.2 kanaals AV-receiver

 

De Sony STR-DH550 gaat met zijn 5.2 kanaals al een stapje verder dan een 5.1 AV Receiver. Je sluit er gemakkelijk al je randapparatuur op aan en aan de voorkant vind je een USB aansluiting om je smartphone of iPod/iPhonemet het apparaat te kunnen verbinden.

Hij beschikt over een afstandsbediening en 5 versterkingskanalen. Hij beschikt ook over een 4K-uitgang voor kwaliteitsvolle videoresolutie.

Volgens de online reviews is dit een top product en zijn de meeste mensen er heel tevreden over. Hij behoort ook tot de goedkope AV Receivers dankzij zijn prijskaartje van minder dan 300€.

Dus u krijgt een kwaliteitsproduct voor een degelijke prijs. Hij is gemakkelijk in te stellen en te bedienen maar het ontbreken van een gebruiksaanwijzing en van een bluetooth of WiFi mogelijkheid zijn volgens de online reviews enkele minpuntjes. Toch is dit een top product en een hele mooie AV Receiver aanbieding!

Er zijn tegenwoordig vele goede merken op het vlak van elektronica. Maar één van de beste merken die een product aanbiedt aan de laagste prijs? Je gelooft het pas als je het zelf ziet. De STR-DH550 van Sony is perfect om vele randapparatuur op aan te sluiten.

 

Voordelen:

Aansluitingen: naast de optische en composiet aansluiting beschikt het apparaat ook over HDMI aansluitingen voor een optimale digitale verbinding en een USB aansluiting om je smartphone te kunnen aansluiten.

Gunstige prijs-kwaliteitverhouding: voor de goedkope prijs krijg je een product van goede kwaliteit die eenvoudig is om te bedienen. Bovendien is de kwaliteit van het beeld en de klank uitstekend.

Makkelijke bediening: je kunt het toestel eenvoudig vanop afstand bedienen door de simpele afstandsbediening die bij het apparaat geleverd wordt.

 

Nadelen:

Geen draadloze verbinding: het apparaat is niet voorzien van een mogelijkheid om apparaten draadloos te verbinden via bluetooth of wifi.

Geen handleiding: er zit geen uitgebreide handleiding bij het toestel. Je kunt dit online echter vlug terugvinden.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Onkyo TX-NR656 7.2 kanaals Surround AV receiver

 

Dit apparaat is al iets duurder maar is een 7.1 kanaals receiver. Volgens de reviews zijn de gebruikers tevreden over de vele aansluiten die de Onkyo heeft maar ook over de 4k ondersteuning voor uw televisie.

Je kan de receiver verbinden met je WiFi netwerk om te genieten van je online muziek streamingdiensten of internet radio.

Het apparaat beschikt over 6 HDMI ingangen om je favoriete randapparatuur op aan te sluiten.

Hij beschikt zelfs over een phono ingang om een platenspeler op aan te sluiten!

Voormalige kopers geven dit product een positief advies met als enige minpunt dat de automatische equalizer niet correct werkt.

De populairste AV receiver is de TX-NR656 van het merk Onkyo. Het apparaat is een 7.1 receiver en ondersteunt 4K voor televisie. Het beschikt over draadloze verbindingsmogelijkheden en verschillende handige aansluitingen.

 

Voordelen:

Kleur: je kunt deze receiver in een zwarte of witte kleur kopen, zo kun je de kleur kiezen die het beste bij je interieur past.

Aansluitingen: het toestel beschikt over verschillende aansluitingen, waaronder 7 HDMI aansluitingen, om meerdere randapparatuur met de receiver te verbinden. Je kunt ook draadloos muziek streamen naar de receiver dankzij de ingebouwde wifi of een platenspeler aansluiten op de phono-ingang.

Beeldkwaliteit: de receiver ondersteunt 4K kwaliteit zodat je kunt genieten van uitstekende beelden.

 

Nadelen:

USB aansluiting: deze verbinding zit aan de achterkant van het apparaat. Dit maakt het net iets moeilijker om een MP3 speler of ander extern opslagapparaat aan te sluiten.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Harman Kardon AVR 151S 5.1 kanaals AV-receiver

 

De Harman Kardon kan je gebruiken om gemakkelijk je televisie of favoriete spelconsole op aan te sluiten. In vergelijking met de Onkyo heeft hij echter maar 4 HDMI aansluiten maar hij is wel goedkoper.

Vergeleken met andere apparaten behoort hij tot de goedkope AV Receivers met zijn prijs van net iets over de 300€. De reviews zijn vooral positief en de meesten zijn heel tevreden over het geluid, de prijs en de kwaliteit van dit top product. Een negatief puntje is het gebrek aan een Nederlandstalige handleiding.  

Het apparaat heeft een stroomverbruik van maximaal 410 Watt en beschikt over een vermogen van 5 kanalen van 75 Watt. Als kers op de taart ondersteunt de Harman Kardon AVR151S Spotify Connect!

Deze AV receiver beschikt over verschillende aansluitingen en produceert een uitstekend geluid. Je kunt er verschillende apparaten op aansluiten zoals een televisie of een spelconsole.

 

Voordelen:

Krachtig: het apparaat beschikt over een uitgangsvermogen van 375 watt die verdeeld wordt over de vijf kanalen. Je geniet dus van een uitgangsvermogen van 75 watt per kanaal. Je kunt er ook nog apart een subwoofer op aansluiten.

Spotify Connect: als je Spotify gebruikt op je smartphone of tablet dan kun je eenvoudig je muziek naar de receiver streamen via Spotify Connect.

Aansluitingen: het toestel beschikt over 4 HDMI aansluitingen om een televisie of spelconsole op aan te sluiten. Het apparaat biedt ook ondersteuning voor 4K en beschikt over een USB aansluiting om Apple producten zoals een iPod op aan te sluiten.

 

Nadelen:

Handleiding: de standaard handleiding die wordt geleverd bij het apparaat is niet in het Nederlands. Je kunt deze wel vinden op het internet of apart aanvragen bij Harman Kardon.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Marantz NR1506/N1SG 5.2 kanaals AV-receiver

 

De Marantz beschikt over ingebouwde WiFi en Bluetooth en een dubbele antenne om draadloos je eigen muziek van je apparaten te kunnen afspelen.

Hij is bovendien voorzien van AirPlay zodat hij ook geschikt is voor je Apple producten! Net als de Onkyo heeft hij 6 HDMI ingangen waarvan er 1 op het voorpaneel is geplaatst.

Hij heeft een vermogen van 50 Watt per kanaal en is volgens de reviews een top product. Kopers zijn tevreden over de simpele installatie van het apparaat en de zuiverhuid van het geluid.

Voor sommigen is de afwezigheid van een phono ingang een jammere zaak maar de prijs/kwaliteitverhouding van dit product maakt van dit apparaat toch een goede AV Receiver aanbieding!

De AV receiver van Marantz heeft verschillende draadloze mogelijkheden en beschikt over meerdere aansluitingen om randapparatuur op aan te sluiten. Het apparaat is heel eenvoudig om te installeren.

 

Voordelen:

Draadloze verbindingen: het toestel is voorzien van een ingebouwde wifi en bluetooth verbinding waardoor je eenvoudig een smartphone of tablet met de receiver kunt verbinden. Bovendien kun je ook AirPlay gebruiken om muziek te streamen vanaf Apple producten. Je ontvangt ook nog eens duizenden online radiozenders op het apparaat.

Beeldkwaliteit: de receiver ondersteunt 4K materiaal en HDR zodat je kunt genieten van een uitstekende beeldkwaliteit.

Geluidskwaliteit: het toestel levert een vermogen van 50 watt per kanaal en je beschikt over de mogelijkheid om twee kleine subwoofers aan te sluiten. Op die manier geniet je van een mooier en dieper basgeluid.

 

Nadelen:

Phono-ingang: er is geen phono aansluiting aanwezig op het apparaat. Het is dus niet mogelijk om een platenspeler aan te sluiten op deze receiver.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Yamaha RX-V481DAB MusicCast

 

Deze receiver is de duurste in onze lijst maar als u kwaliteit zoekt dan bent u aan het juiste adres. Hij heeft ingebouwde bluetooth en WiFi, 4 HDMI-ingangen en 5.1 kanaals surround sound met een vermogen van 115 Watt. Met de DAB+ ontvanger is het luisteren naar digitale radio veel kwaliteitsvoller.

Je kan alles draadloos streamen naar elke ruimte in je huis, van je digitale muziekbibliotheek tot je Blu-ray speler! De Extra Bass Boost zal de fans van lage bastonen zeker kunnen plezieren.

De online reviews geven een overwegend positief advies over dit kwalitatieve topproduct! Hoewel hij duurder is dan andere receiver is hij z’n prijs meer dan waard dankzij z’n hoge kwaliteit.

Het display is functioneel en dimbaar en de DAB+ functie werkt uitstekend. Het enige minpunt van dit apparaat is dat er geen gedrukte handleiding bijgevoegd zit.

Kopers met een groot budget kunnen overwegen om de RX-V481DAB MusicCast van Yamaha te kopen. Deze AV receiver beschikt over vele verbindingsmogelijkheden en kan ook draadloos muziek streamen. Het toestel ondersteunt ook 4K.

 

Voordelen:

Draadloze opties: je kunt eenvoudig muziek streamen vanaf je smartphone of een ander toestel dankzij de ingebouwde wifi en bluetooth functies. De DAB+ functie zorgt ervoor dat je honderden of zelfs duizenden online radiozenders kunt ontvangen.

MusicCast: als je apparaten compatibel zijn met Yamaha MusicCast dan kun je zowel beeld als klank draadloos doorsturen doorheen het ganse huis. Je hoeft dus geen extra DVD of CD speler meer te kopen voor een andere ruimte.

 

Nadelen:

Hoge prijs: je zult veel meer geld uitgeven aan dit apparaat dus kopers met een beperkt budget zullen deze optie niet eens overwegen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status