5 Beste baby commodes Test Van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Baby-commodes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Baby-commodes Koopgids

 

Met een baby in aantocht zijn er enkele zaken die je moet voorzien om alles wat gemakkelijker te maken. Daar hoort zeker een baby-commode bij om je kindje op de beste manier te verzorgen. Een functionele commode op comfortabele hoogte is dan ook een goede aanbeveling. Neem zeker de tijd om de verschillende modellen eerst te vergelijken vooraleer je je keuze maakt. Soms zijn er zelfs aanbiedingen waar je een baby-commode gratis krijgt bij aankoop van een kinderkamer.

Waarvoor wordt een baby-commode gebruikt

Een baby-commode wordt ook wel babytafel, aankleedkast en babykast genoemd en is een onmisbaar item dat je zeker nodig hebt wanneer je een kindje verwacht. Zo wordt hij meerdere malen per dag gebruikt om je baby te verschonen, om hem aan te kleden of om je kleintje na een badje af te drogen. Daarnaast wordt een commode ook gebruikt om spulletjes in op te bergen die je graag dicht in de buurt hebt zodat je je baby zo goed mogelijk kunt verzorgen. We denken dan bijvoorbeeld aan luiers, rompertjes en sokjes, hydrofiele doeken, billendoekjes en ander verzorgingsmateriaal. 

Bovenop de commode wordt een verschoonkussen gelegd waardoor je baby tijdens de verzorging gemakkelijk en veilig ligt. Een dergelijk aankleedmeubel wordt het best geïnstalleerd op een praktische plaats waar je goed bij kunt omdat je er heel vaak gebruik zult van maken. Meestal zijn deze commodes ook iets hoger dan normaal. Hierdoor sta je zelf ook comfortabel en alle handelingen kunnen op werkhoogte worden uitgevoerd zonder dat je last krijgt van rugpijn.

 

De hoogte en de afmetingen van het werkblad

Je moet eigenlijk zelf ondervinden wat voor jou de beste werkhoogte is. De meeste commodes zijn tussen 90 en 105 cm hoog. Als je in de winkel gaat kijken is het goed om er rekening mee te houden dat je schoenen aan hebt terwijl je thuis meestal op je sokken of op platte pantoffels loopt. Het is trouwens handig als je met je voeten onder de commode kunt omdat je dan niet voorover moet buigen wanneer je je kleintje verzorgt. Ook het bladformaat van de aankleedkast is een belangrijk aandachtspunt.

Je hebt zeker voldoende plaats nodig om er een verzorgingskussen op te leggen. Daarnaast is het ook wel fijn om wat extra ruimte te hebben om enkele verzorgingsproducten op te plaatsen en om de kleertjes en een luier klaar te kunnen leggen. Een handige afmeting hiervoor is 60 cm diep en 75 cm breed. Je kunt echter ook een bladvergroter aankopen om op de commode te bevestigen. Hierdoor is het mogelijk om het verzorgingskussen in de lengte, in plaats van in de breedte op het blad te leggen. Op die manier ligt je baby recht voor je zodat je direct oogcontact hebt en daarnaast creëer je ook meer plaats.

 

De opbergruimte en de indeling ervan

In een baby-commode is het praktisch om wat extra opbergruimte te hebben. Meestal is een aankleedkast voorzien van één of meerdere lades. Hierin kun je de spulletjes opbergen die je nodig hebt tijdens de dagelijkse verzorging. Dit is niet alleen handig maar ook veilig omdat je je kleintje niet alleen moet laten terwijl hij op de aankleedtafel ligt. Bij enkele baby-commodes heb je tijdens de eerste maanden zelfs geen extra kleerkast nodig omdat er voldoende kastruimte is om alle rompertjes, sokjes en dergelijke meer in op te bergen.

Door gebruik te maken van handige mandjes kun je trouwens gemakkelijk de lades en kastruimte inrichten. Hierdoor moet je minder diep in de kast rijken om net dat paar sokjes te hebben. Daarnaast zijn deze mandjes ook heel geriefelijk om kleine spulletjes zoals een thermometer, een nagelschaartje, olie en zalfjes in op te bergen. Het is belangrijk om alles goed dichtbij te hebben zodat je met één hand je baby kunt vasthouden terwijl je met de andere hand bijvoorbeeld een luier uit de lade haalt.

De veiligheid en het onderhoud

De meeste commodes zijn gemaakt uit MDF (geperste houtvezels) of uit massief hout. We kunnen je enkel aanraden om te kiezen voor een commode met een hoogwaardige kwaliteit zodat je kindje zich niet aan splinters of barsten kan bezeren. Om extra veilig je baby te verschonen kun je ook kiezen voor een baby-commode met opstaande randen van 3 cm en hoger. Hierdoor kan het verschoonkussen niet per ongeluk van de commode schuiven. Kijk bovendien goed na of de kast stabiel staat zodat hij niet kan kantelen.

Wanneer je baby-commode voorzien is van wieltjes moet je steeds controleren of deze wel degelijk vast staan. Daarnaast is een schone omgeving voor baby’s een must. Soms heb je niet altijd veel tijd om alles grondig te reinigen. Daarom is het beter om te kiezen voor een commode die je gemakkelijk met een vochtige doek kunt schoonvegen. Een eenvoudige baby-commode zonder al te veel tierelantijntjes is daarvoor perfect.

 

5 Beste baby commodes (Reviews) van 2021

 

Vanaf de geboorte van je baby zal je de eerste jaren regelmatig gebruikmaken van een commode tijdens het verschonen en aankleden van je kindje. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een degelijk model dat tevens voorziet in opbergruimte en een leuk design, maar zeker ook de nodige veiligheid en ergonomie biedt. Wij hebben voor jou de 5 beste baby commodes gezocht om je zo te helpen een goede keuze te maken. Bekijk ook altijd even de online reviews zodat je het advies van andere klanten kunt lezen.  

 

1. Luiertas 5-in-1 baby commode

 

Het is duidelijk dat dit product veel kan beteken voor jonge ouders, het combineert maar liefst 5 belangrijke benodigdheden, die je het leven makkelijker maken met een kindje. Het is geen vaste commode die thuis in de babykamer geïnstalleerd staat, maar een handige verzorgingstas die allerlei voordelen biedt.

Het is een verzorgingstas met uitvouwbare commode zodat je letterlijk overal veilig en hygiënisch je kindje kan verschonen, en ze biedt 9 verschillende opbergmogelijkheden waardoor alles optimaal te organiseren is. Het is tevens een rugzak met verstelbare schouderriemen en handige handvatten en ze kan makkelijk aan de kinderwagen of fiets bevestigd worden. Ze is bovendien snel om te bouwen tot een reisbedje en je kunt de luiers opbergen zonder last te hebben van rare geurtjes.

Het is geen meubel om in de babykamer te installeren, maar dit is een top product, een must voor elk gezin dat op een makkelijke, veilige en hygiënische manier met de baby overal terecht wil kunnen. Dit model wordt aangeboden als een van de goedkope baby commodes en de consumenten zijn er heel positief over.

 

 

 

 

 

2. Verzorgingstafel met badje Stars Di baby

 

Di Baby stelt hier een van hun topproducten voor: de verzorgingstafel met badje in PVC materiaal, met een wegklapbaar waskussen, en voorzien van wieltjes waardoor ze makkelijk van plaats kan veranderd worden. Er zijn ook veel handige opbergvakjes zodat je alles goed georganiseerd kunt houden.

De commode heeft een goede hoogte en ze staat op pootjes wat ervoor zorgt dat je met de voeten eronder kan en zo op een ergonomische manier de baby kunt verschonen. Het heeft een mooi motief met een grijs kussen en witte sterretjes.

Het is een moderne commode en als je op zoek bent naar een baby commode aanbieding is dit zeker een model om in overweging te nemen. Het is ook een van de goedkope baby commodes op de markt, aan te raden voor kleine ruimtes en makkelijk van plaats te veranderen. Het waskussen is inbegrepen in de prijs, wat het mogelijk de beste baby commode maakt op dit moment.

 

 

 

 

 

3. Quax Luiertafel-verzorgingstafel Basic White

 

Dit is een basisch commode zoals de naam al doet vermoeden. Het is een kleine en compacte verzorgingstafel met 3 verschillende niveaus om makkelijk alles te kunnen organiseren. Ze is voorzien van wieltjes aan de achterkant zodat ze makkelijk verplaatsbaar is.

Het is een moderne luiertafel in hout, verkrijgbaar in twee kleuren: muizengrijs en wit. Ze is een beetje lager dan de meeste luiertafels en dit model wordt aangeboden zonder verzorgingskussen, mandjes of andere complementen maar je kunt deze artikelen apart verkrijgen in het uitgebreid assortiment van Quax. 

Er zijn spijtig genoeg geen reviews van klanten beschibaar. Het betreft hier een basis model, zowel als je naar het esthetische aspect kijkt als naar de complementen die aangeboden worden. Echter kan dit model zeker als een baby commode aanbieding beschouwd worden, als je op zoek bent naar een no-nonsense strak meubel dat na de babytijd makkelijk kan blijven gebruikt worden in huis.

 

 

 

 

 

4. Europe Baby Monza Commode Europe baby

 

De Europe Baby Monza commode is een moderne baby commode met drie ruime laden waarin je veel kunt opbergen. Ze staat op pootjes zodat de voeten eronder kunnen en samen met de hoogte van de commode moet je zo minder naar voren buigen en vermijdt je rugpijn bij het verschonen van je kindje. 

Dit model is enkel in grijze kleur verkrijgbaar en de afmetingen duiden op een groot werkvlak, met een opstaande rand, wat het makkelijk maakt om het verzorgingskussen te plaatsen en zo te vermijden dat het wegglijdt.

Volgens de informatie die beschikbaar is voldoet deze baby commode aan de Europese veiligheidsnormen. Er zijn geen reviews beschikbaar waardoor we momenteel niet kunnen verdergaan op het advies van klanten die dit meubel gekocht hebben, maar laat dit zeker geen reden zijn om dit meubel niet in overweging te nemen.

 

 

 

 

 

5. Quax Verzorgingstafel met bad “Smart” Moon

 

De Quax baby commode “Smart” is een handig meubel om je baby zorgvrij te verschonen en aan te kleden. Het heeft een dubbel niveau, dat losstaand in en uit de commode schuift met wieltjes. Dit tweede niveau heeft een badkuip met afvoerslang en afsluitdop zodat het heel makkelijk is om je baby te wassen met alle voorzieningen van de commode in je directe omgeving.

De commode is gemaakt in beukhout, wat het een heel mooi meubel maakt dat perfect past in een moderne babykamer. Aan de bovenkant zijn er twee opstaande latjes die ervoor zorgen dat het verzorgingskussen op zijn plaats blijft. Het waskussen is niet inbegrepen in de prijs, maar apart verkrijgbaar samen met andere complementen van het merk Quax.

We mogen niet vergeten te vermelden dat dit model twee uitschuifbare planken biedt, die het gebruik van dit meubel optimaliseren. Het is zeker niet een van de goedkope baby commodes, maar dit merk is garantie voor een eigentijds design en zorgt voor een warme en sfeervolle uitstraling van je babykamer. Ook deze commode voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen.

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status