5 Beste Baby draagdoeken Test van 2020

Laatste update: 26.05.20

 

Baby draagdoeken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je binnenkort moet bevallen dan is het altijd handig om bepaalde zaken al op voorhand geregeld te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld al uitkijken naar een handige baby draagdoek. Lees alvast even onze koopgids waarin we jou zoveel mogelijk tips en adviezen proberen mee te geven. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar de 3 beste hedendaagse baby draagdoeken. Door rekening te houden met de online reviews en het advies van de klanten hebben we gemerkt dat de Babylonia Tricot-Slen echt een goede aanbeveling is. Je kunt dit product reeds vanaf de geboorte gebruiken tot wanneer je kindje ongeveer 18 kg weegt. Ook met de Amazonas baby draagdoek mag je zeker zijn van een degelijk en waardig alternatief. Zo heb jij bovendien nog steeds je handen vrij om eventueel andere taken en klusjes uit te voeren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Baby draagdoeken koopgids

 

Om een baby mee te dragen kun je tegenwoordig een draagdoek kopen. Je kunt kiezen uit twee verschillende soorten draagdoeken en dan zijn er nog andere belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Denk maar aan de stof van de doek, het maximaal belastbare gewicht, de kleur en de prijs. We bespreken deze punten even in deze koopgids zodat je makkelijker een keuze kunt maken.

 

 

Soorten draagdoeken

We onderscheiden twee soorten draagdoeken namelijk de rekbare en de geweven draagdoek. De rekbare draagdoek is elastisch en vormt zich naar het lichaam van de baby en de drager. Deze draagdoek kan gebruikt worden vanaf de geboorte en je kunt het blijven gebruiken tot de peutertijd. Je draagt je baby op de buik en het gewicht wordt verdeeld over je schouders, rug en bekken.

Het duurt wel even voordat je de knooptechniek onder de knie hebt maar toch is deze draagdoek aangeraden voor beginners. De doeken zijn meestal gemaakt van katoen en kun je eenvoudig wassen in de wasmachine. Ze hebben ook maar één maat die voor iedereen past en kunnen zowel door mannen als vrouwen gebruikt worden.

Het voordeel van een rekbare draagdoek is dat je de draagdoek eerst moet omdoen en pas daarna kun je je kindje erin plaatsen. Zo hoef je de draagdoek niet te verwijderen wanneer je met de auto rijdt en kun je altijd je kind in de doek plaatsen voordat je ergens anders naartoe gaat.

De geweven draagdoek is ergonomisch want het gewicht wordt evenredig verdeeld tussen schouders, heupen en rug. Het is een zachte doek die duurzaam is en je kunt het op verschillende manieren dragen: op de buik, de heup en zelfs op de rug. Deze doeken hebben een hogere maximale belasting en kunnen gebruikt worden vanaf de geboorte tot in de peutertijd voor kinderen met een maximaal gewicht van 18 kg. Ze zijn geschikt voor beginners en ervaren dragers en zitten comfortabel.

 

Stof en draaggewicht

Zorg voor een stof die ademt zodat je kind het niet te warm krijgt en ook genoeg lucht krijgt in de draagdoek. De meeste draagdoeken zijn gemaakt van 100% katoen, dit is veilig voor baby’s en je kunt het makkelijk in de wasmachine wassen.

De veiligheid van je baby komt op de eerste plaats dus je kunt controleren of de draagdoek aan bepaalde veiligheidsvoorschriften of certificaten voldoet. Sommige modellen beschikken over het Oeko-Tex 100 certificaat. Dit wil zeggen dat de stof getest wordt op schadelijke stoffen, chemicaliën en andere aspecten. Als je doek over zo’n certificaat beschikt dan kun je ervan uitgaan dat het product geschikt en veilig is voor je baby.

Let ook op het maximale draaggewicht van een draagdoek. Sommige doeken zijn enkel geschikt voor pasgeborenen terwijl andere doeken gebruikt kunnen worden tot de peutertijd. Maar zelfs dan nog kan de maximale belasting verschillen. Sommige doeken kunnen gebruikt worden voor kinderen met een gewicht van 18 kg maar andere modellen hebben een maximale belastbaarheid van 14 kg of minder.

 

Kleur en design

Voor vele mama’s zal het ook belangrijk zijn om een mooie draagdoek te kopen. Je gaat dit ding namelijk voor een lange tijd gebruiken buitenshuis, je wilt er natuurlijk goed uitzien en je wilt dat de doek bij de rest van je outfit past.

Gelukkig zijn de meeste draagdoeken in verschillende kleuren beschikbaar en bestaan er ook draagdoeken met leuke designs. Er is zeker voor elk wat wils. Vergeet niet dat het veel belangrijker is dat je kindje genoeg ondersteund wordt door de draagdoek. Dit is de eerste zorg van elke ouder.

Kies dus voor een draagdoek van goede kwaliteit en meestal kun je die ook in verschillende kleuren bestellen. Let ook op de maat van een draagdoek, er bestaan draagdoeken voor kleine en voor grote vrouwen. Als je van plan bent om de draagdoek te gebruiken met je partner dan kun je best kiezen voor de grootste maat. Je kunt een doek die te lang is makkelijk nog eens om je wikkelen.

 

 

Prijs van een draagdoek

Een draagdoek is een belangrijke investering want het is een product die zorgt voor extra veiligheid voor je kind en die je voor een lange tijd kunt gebruiken. Het is een aanbeveling om een duurder model te kopen die steviger is zodat je na een jaar geen nieuw doek moet kopen.

Sowieso is het makkelijk om online interessante aanbiedingen te vinden door de verschillende webwinkels met elkaar te vergelijken. Vele aanbieders beschikken over dezelfde producten maar met een verschil in de prijs. Het is mogelijk dat je een draagdoek veel goedkoper online kunt bestellen.

 

5 Beste Baby draagdoeken (Reviews) van 2020

 

Heb jij een baby en wil je graag je kind zo dichtbij als mogelijk van je hebben en nog enkele simpele dingen kunnen doen, dan is een baby draagdoek het ideale product voor jou. Met dit product heb jij je handen vrij en kun jij jouw kind nog steeds dragen. Bekijk de 5 opties en kies voor de beste baby draagdoek.

 

1. Babylonia Tricot-Slen Draagdoek Antraciet

 

In de Babylonia Tricot-Slen baby draagdoek zit je baby veilig geborgen tegen je aan. Dit product is gemaakt van 100% biologisch katoen en is geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot een gewicht van ongeveer 18 kg.

Het is handig in gebruik en gemakkelijk om te dragen. Dit product komt met een uitgebreide handleiding en een duidelijke instructievideo. Aangeraden wordt om de knoop op een correcte wijze aan te brengen door de instructies goed op te volgen.

Er staan niet alleen positieve beoordelingen geschreven voor dit product. Een groot deel van de gebruikers is wel tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en het heeft een fraai design.

Daarnaast is dit product comfortabel voor het kind. Een klein deel van de gebruikers vindt dit product te ingewikkeld. Je moet wel enige kennis hebben van knopen en het is niet gemakkelijk om je baby erin te zetten.

Met behulp van deze baby draagdoek van het merk Babylonia kun jij vanaf nu je baby altijd zo dicht mogelijk bij jou hebben. Dit model van draagdoek kan op heel wat positieve reacties van klanten rekenen. We vermoeden dat het dus zeker wel tot de populairste modellen behoort uit deze lijst.

Voordelen
Materiaal:

deze baby draagdoek is helemaal vervaardigd uit stevig en duurzaam biologisch katoen. Daardoor voelt het heel comfortabel en zacht aan.

Leeftijd:

deze draagdoek is ideaal vanaf het moment dat je baby geboren wordt. Je kunt de draagdoek perfect gebruiken tot je kindje een gewicht van maximaal 18 kg heeft bereikt.

Handig in gebruik:

je zult merken dat de draagdoek bijzonder comfortabel aanvoelt. Verder krijg je er bij de aankoop ook nog een nuttige handleiding bij en een goede instructievideo.

Nadelen
Ingewikkeld:

een kleine minderheid van de gebruikers is echter van mening dat de draagdoek niet zo gemakkelijk te knopen is. Het is toch eventjes zoeken om de correcte draaghouding te vinden.

Koop bij bol.com (€56.76)

 

 

 

 

2. Amazonas Buik/rugdrager Carry Sling Lollipop 450 cm

 

De Amazonas baby draagdoek is het ideale product als jij je handen vrij wilt hebben en je baby toch aan je lichaam wilt voelen.

Dit product heeft een maximaal draagvermogen van 15kg en is geschikt voor baby’s vanaf 0 tot ongeveer 3 jaar. Het is een prachtig en kleurig doek dat je op diverse manieren kunt gebruiken. Deze draagdoek komt met een duidelijke handleiding erbij. Het is gemaakt van 100% onbespoten katoen, dat zacht en comfortabel aanvoelt.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een baby draagdoek aanbieding. Voor de gebruikers heeft dit product niet alleen een goede prijs, maar is het een geweldig product.

Het is handig in gebruik en het heeft een fraai design. Het is van goede kwaliteit en is comfortabel voor het kind. Het is een leuke draagdoek die van stevig materiaal gemaakt is.

Met de Amazonas baby draagdoek haal je niet alleen een degelijk product in huis maar bovendien ook nog eens aan een voordelige prijs. In vergelijking met de andere 4 draagdoeken uit de selectie, beschikt dit model wel degelijk over de laagste prijs. Verder ziet de draagdoek er heel aantrekkelijk uit dankzij de vrolijke kleurtjes.

Voordelen
Budget:

je zult meteen versteld staan van de voordelige prijs. Kortom ideaal voor mensen die liever niet zoveel geld wensen te spenderen aan een degelijke draagdoek.

Draagvermogen:

de draagdoek is ideaal voor baby’s vanaf de geboorte. Vanwege het maximale draaggewicht van ruim 15 kg kun je dit model gebruiken tot wanneer je kindje ongeveer 3 jaar oud is.

Materiaal:

het is een handige en comfortabele draagdoek die helemaal vervaardigd is uit stevig en onbespoten katoen.

Nadelen

Op dit moment zijn er helemaal nog geen negatieve reacties geplaatst. Daardoor is het niet zo eenvoudig om eventuele nadelen te ontdekken en jou daarover te informeren.

Koop bij bol.com (€38.5)

 

 

 

 

3. Draagdoek Moby Wrap

 

Met de Moby Wrap baby draagdoek heb jij als ouder je handen vrij om nog andere dingen gedaan te krijgen, terwijl jij je baby dichtbij je kunt houden.

Dit product voorziet in de behoefte van je baby om lichamelijk in contact te zijn met jou. Hierdoor zal het kind ook minder huilen, want de baby voelt zich veilig en geborgen. Het is gemaakt van zacht en stevig katoen. Het is geschikt om te gebruiken voor pasgeboren baby’s tot kinderen met een gewicht van 16 kg.

De gebruikers van dit product zijn tevreden ermee en geven positief advies ervoor. Deze draagdoek is heerlijk zacht en comfortabel. Het geeft de warmte van de moeder.

Het is handig in gebruik want je kunt je baby bij je hebben terwijl je een wandeling maakt of boodschappen aan het doen bent. Het is van goede kwaliteit en het is gemaakt van duurzaam materiaal.

Met de Moby Wrap draagdoek kun jij je baby altijd dicht bij jou houden terwijl je toch nog je handen vrij hebt om andere taken uit te voeren. Dit model is afkomstig van het merk Bababoe.nl en we merken dat dit voor sommige kopers wel veruit het beste merk is. Bekijk hieronder alvast even een overzicht van de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Materiaal:

deze baby draagdoek is helemaal vervaardigd uit stevig en comfortabel katoen. Bovendien is het beschikbaar in een mooie felblauwe kleur.

Veilig en geborgen:

je zult merken dat je kindje veel rustiger is vanwege het lichamelijke contact. Je kindje zal zich niet alleen veilig en geborgen voelen maar daardoor juist ook veel minder huilen.

Draagvermogen:

je kunt deze draagdoek reeds gebruiken zodra je baby geboren is tot wanneer hij of zij een gewicht behaald heeft van 16 kg.

Nadelen
Prijskaartje:

de kopers zijn helemaal tevreden met deze handige baby draagdoek. Toch vermoeden wij dat sommige gebruikers de prijs eventueel als een nadeel zouden kunnen zien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. ByKay draagdoek Ringsling Coton Mint

 

De handige Ringsling Classic van het merk ByKay is een geweldige baby draagdoek. Dit product verschilt van andere draagdoeken vanwege de ring die aanwezig is bij dit product. Door de ring kun je dit product gemakkelijker en sneller dragen.

Het is gemaakt van 100% stevig katoen en is geschikt voor pasgeboren baby’s tot kinderen met een maximaal gewicht van 18 kg. Het is een ideaal product als jij je handen vrij wilt hebben om even nog andere dingen te doen.

Er zijn tot nu toe maar twee beoordelingen geschreven voor dit product. Beide kopers zijn erg tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is vanwege de ring heel handig en snel om te dragen.

Het heeft een leuk ontwerp en is een duurzaam product. Het is gemaakt van een zacht, maar stevig materiaal. Voor deze gebruikers  is dit een top product, want je kunt het ook zo in de wasmachine doen.

Indien je op zoek bent naar een degelijk draagdoek dan loont het zeker en vast de moeite om dit model van Bykay eens wat grondiger te bekijken. De draagdoek heeft een mooie muntgroene kleur maar is ook in 9 andere kleuren te verkrijgen. Dit model is ideaal om op je heup te dragen en zo je baby bij jou te hebben.

Voordelen
Materiaal:

deze baby draagdoek is helemaal gemaakt uit mooi en geweven katoen. Daardoor voelt het uitermate aangenaam en comfortabel aan.

Draagwijze:

in tegenstelling tot sommige andere modellen, is deze draagdoek ideaal om ter hoogte van je heup te dragen.

Draagkracht:

je kunt deze draagdoek gebruiken zodra je baby geboren is en tot wanneer hij of zij een gewicht van maximaal 18 kg heeft bereikt.

Nadelen
Matige kwaliteit:

volgens een enkele koper is deze draagdoek niet echt comfortabel en geschikt om lange wandelingen mee te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Draagdoek Pure Baby Love Pink maat 6

 

De Pure Baby Love draagdoek is gemaakt van 100% geweven katoen en heeft een roze kleur. Dit product voelt super zacht en comfortabel aan. Door het flexibel materiaal is het ook gemakkelijk om te knopen.

Deze draagdoek is geschikt voor pasgeboren baby’s tot dreumes. Het is ook handig in gebruik, omdat je het gemakkelijk in de wasmachine kunt stoppen. Dit is een ideaal product voor ouders die een voorkeur geven aan een simpel, maar stevig product.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope baby draagdoeken. Dat kun je merken aan het aantal reviews dat er voor dit product geplaatst is.

Tot nu toe heeft maar 1 gebruiker een review geplaatst voor deze draagdoek en dat zou met de hoge prijs ervan te maken kunnen hebben. De gebruiker is blij met dit product, want het is handig in gebruik en het heeft een fraai design.

Tot slot is er dan ook nog de Pure Baby Love draagdoek die door de koper ook bijzonder sterk aangeraden wordt. Het is misschien niet meteen de baby draagdoek met de laagste prijs maar daar lijkt deze gebruiker zich niet meteen aan te storen.

Voordelen
Materiaal:

deze baby draagdoek is helemaal vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam geweven katoen. Daardoor voelt het niet alleen heel erg zacht aan maar bovendien ook bijzonder comfortabel.

Handig in gebruik:

de baby draagdoek heeft een mooie roze kleur die perfect past bij meisjes. Verder zul je merken dat dit model uit flexibele materiaalsoorten is vervaardigd en daardoor ook eenvoudig en snel te knopen is.

Onderhoud:

je hoeft je geen zorgen te maken want je kunt deze baby draagdoek zonder problemen in de wasmachine wassen.

Nadelen
Prijskaartje:

de koper is helemaal tevreden over dit product. Toch durven wij stellen dat de vraagprijs voor sommige gebruikers eventueel een nadeel zou kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€54.95)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
DMCA.com Protection Status