Beste baby glijbaan

Laatste update: 12.08.20

 

Glijbanen test van 2020

 

Als je zelf één of meerdere kindjes hebt dan wil jij natuurlijk alleen maar het allerbeste voor hen. Zo wil je bijvoorbeeld dat je kindjes kunnen genieten en plezier maken. Dit kan ook met een fantastische glijbaan in huis. Wij zijn voor jou al even op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse glijbanen. Zo hoef je vast en zeker niet te vrezen wanneer je kiest voor de I’m toy glijbaan. Je kunt deze glijplank afzonderlijk kopen maar eigenlijk vormt het een leuk geheel met de I’m Toy Activity brandweerwagen. Met de Sunny Beach Tower Basic glijbaan haal je vast en zeker een meer dan waardig alternatief in huis. Dit product wordt aangeraden voor kindjes vanaf de leeftijd van 3 jaar tot en met de maximum leeftijd van ongeveer 12 jaar oud.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Glijbanen koopgids

 

Als je kinderen hebt dan weet je dat kinderen veel willen spelen. Als je over genoeg ruimte beschikt in je tuin dan kun je kiezen om enkele speeltoestellen te kopen zodat de kinderen zich voor een lange tijd bezig kunnen houden. Een glijbaan is een goed toestel om mee te beginnen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een glijbaan? Je kunt kiezen uit verschillende soorten glijbanen en je moet natuurlijk beschikken over genoeg ruimte. Ook is het materiaal waarvan de glijbaan gemaakt en de prijs belangrijk.

Soorten glijbanen

 

We onderscheiden over het algemeen twee soorten glijbanen: de opblaasbare glijbanen en de vaste glijbanen. Daarna kun je ze eventueel nog indelen in gebruik. Wil je ze losstaand gebruiken of is het eerder als accessoires voor een zwembad.

Als je plaats genoeg hebt dan is het beter om te kiezen voor een vaste glijbaan die gemaakt is van stevig materiaal. Zo kunnen de kinderen er op spelen wanneer ze willen en hoef je het niet eerst op te zetten. Je kunt een glijbaan apart kopen maar meestal worden ze geleverd in combinatie met meerdere speeltoestellen zoals een schommel en een toren. Dit zal voor meer speelplezier zorgen maar zal natuurlijk ook veel meer plaats innemen in de tuin.

De tweede optie is een opblaasbare glijbaan die je makkelijk kunt opzetten en afbreken wanneer je het niet meer gebruikt. Zo kun je in de zomer de glijbaan opblazen en opzetten voor de kinderen en wanneer het te koud wordt laat je de lucht eruit lopen en berg je de glijbaan op.

Het nadeel is dat deze glijbanen kwetsbaar zijn en vlug kapot kunnen gaan. Het is zeker geen aanbeveling om er op te spelen met scherpe voorwerpen. Tenslotte kun je nog een glijbaan kopen speciaal voor een vast of opblaasbaar zwembad.

 

 

Beschik je over genoeg ruimte?

 

Je hebt in de eerste plaats genoeg ruimte nodig om een glijbaan te kunnen zetten. Gelukkig zijn glijbanen in alle vormen en maten te kopen dus als je slechts over een kleine tuin beschikt dan kun je zeker een kleine glijbaan vinden die erin past.

Houd er ook rekening mee dat als je nog extra speeltoestellen wilt kopen, je extra ruimte nodig zult hebben. Het is dus beter om de afmetingen van jouw tuin goed te kennen zodat je weet hoeveel toestellen je maximaal kunt plaatsen.

Je kunt natuurlijk ook een glijbaan op een terras plaatsen. Als je over een dakterras beschikt kun je daar altijd een kleine glijbaan plaatsen zodat je kinderen in de zomer ook kunnen spelen.

 

 

Materiaal van de glijbaan

 

Een vaste glijbaan is meestal gemaakt van hout of van harde kunststof. De houten constructie beschikt over een glijbaan die gemaakt is van metaal en is meestal ook duurder dan het model van kunststof. Ze zijn wel steviger en je hebt er ook minder onderhoud aan. Let erop of het hout geïmpregneerd is zodat het ook duurzaam is en bestand tegen weersveranderingen.

Een kunststof glijbaan is meestal minder stevig en kan vlugger breken of verkleuren. Ze zijn wel goedkoper dan de modellen van hout maar het kan zijn dat je vlugger een nieuwe glijbaan moet kopen.

De opblaasbare glijbaan is natuurlijk gemaakt van kunststof en is breekbaar want bij contact met scherpe voorwerpen kan er vlug een gat in de glijbaan zitten. Er bestaan speciale patches die je daarover kunt plakken zodat het gat gedicht is maar het is toch beter om alle scherpe voorwerpen uit de buurt van de glijbaan te houden.

 

 

Accessoires en extra’s

 

De grondankers van een glijbaan zijn heel belangrijk. Met deze grondankers maak je de glijbaan vast aan de ondergrond. Zo kan de glijbaan niet verschuiven als je kind teveel beweegt tijdens het spelen.

Als je over genoeg ruimte onder de glijbaan beschikt dan kun je daar een glijbaantent onder plaatsen. Zo benut je optimaal deze ruimte en de kinderen kunnen het gebruiken als speeltent.

Je kunt ook veiligheidsmatten kopen die je aan het einde van de glijbaan plaatst. Zo wordt de val van je kind gedempt en vermijd je ongevallen. Om naar de bovenkant van de glijbaan te gaan moeten de kinderen natuurlijk trapjes of een ladder oplopen. Het is beter dat er handgrepen naast deze trapjes of ladder gemonteerd worden zodat de kinderen zich kunnen vasthouden en niet vallen.

 

 

Prijs van een glijbaan

 

Afhankelijk van het materiaal van de glijbaan zal de prijs verschillen. Een houten glijbaan is duurder dan de andere maar je krijgt er wel betere kwaliteit voor terug. Stel een budget op en neem de afmetingen van je tuin zodat je daarna verschillende soorten glijbanen kunt vergelijken. Op het internet kun je vele mooie aanbiedingen vinden en door het grote aanbod zit er zeker een ideale glijbaan voor jou tussen.

 

 

Glijbaan reviews – top 5

 

 

Als je kinderen hebt, dan wil jij als ouder natuurlijk dat zij zich zoveel mogelijk thuis kunnen vermaken. Een glijbaan voor de kinderen thuis hebben is dan geen slecht idee. Met dit product kunnen de kinderen eindeloos speelplezier beleven. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste glijbaan voor jouw kinderen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

I’m toy

 

De I’m toy glijplank is een geweldig product dat je apart kunt kopen voor de stoere I’m Toy Activity houten brandweerwagen. Samen vormen deze twee producten het perfecte speelgoed voor de meeste kinderen. De kinderen gaan dus niet alleen rijden op de brandweerwagen, maar zij kunnen nu ook ervan af glijden op deze glijplank. Dit product is van hout gemaakt en heeft een mooie lichte kleur.

De brandweerwagen heeft een mooie en leuke rode kleur. De glijplank staat dus mooi in contrast met de brandweerwagen. Het is trouwens ook licht van gewicht en kan dus met gemak gebruikt worden. De glijplank is ideaal om te gebruiken voor peuters tussen de leeftijd van een half jaar tot ongeveer 3 jaar. Let wel, dat je bij het aanschaffen van dit product alleen de glijplank mee krijgt. Voor dit product staat er tot nu toe maar 1 beoordeling geschreven. De persoon die deze glijbaan heeft aangeschaft is tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en het zorgt voor eindeloos speelplezier.

De kinderen zijn er blij mee en kunnen genieten van dit product. Het is ook een ideaal product dat je kunt gebruiken als je een kinderdagverblijf zou willen opzetten. Voor deze koper is het een top product, want de kinderen spelen dagelijks met dit product. Het is wel aangeraden om toezicht te houden op de kinderen en ze niet alleen te laten spelen.

Indien je op zoek bent naar een leuk verjaardagsgeschenk voor jouw zoon of dochter dan kun je misschien even stil staan bij deze leuke glijbaan van het merk I’m Toy. Voor heel veel personen is dit een vrij bekend merk om maar niet te zeggen dat velen het ook als het beste merk beschouwen. Toch haal je met dit toestel niet meteen de voordeligste glijbaan in huis. Het lijkt ons dan ook een goed idee om even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van deze glijbaan.

Voordelen
Design:

deze glijbaan ziet er bijzonder leuk en aantrekkelijk uit dankzij de felle kleuren zoals rood en geel. Verder zal het meteen opvallen dat de glijbaan er net zoals een echte brandweerwagen uitziet.

Leeftijd:

deze glijbaan is bijzonder geschikt voor hele jonge kindjes. We rekenen ongeveer vanaf de leeftijd van een aantal maanden tot de leeftijd van 3 jaar.

Materiaal:

deze leuke glijbaan is gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam hout dat werd afgewerkt met een speciale coating. Bovendien hoef je geen schrik te hebben om eventuele scherpe randjes tegen te komen.

Nadelen
Alleen glijplank:

het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat er bij de aankoop van dit product enkel en alleen de glijplank wordt meegeleverd.

Toezicht:

de koper is bijzonder tevreden over dit handige apparaat. Toch wordt er aangeraden om jouw kind nooit alleen te spelen.

Koop bij bol.com (€99.95)

 

 

 

 

Sunny Beach Tower Basic

 

De Sunny Beach Tower Basic is een product waar alle kinderen dol op zullen zijn. Haast alle kinderen houden van een glijbaan. Denk maar dan aan een glijbaan gecombineerd met een speelhuis erbij. Het speelhuis is gemaakt van hout. Je kunt via een trap naar boven klimmen en ook daar met je speelgoed bezig zijn of je kunt van boven uit naar beneden glijden. Aan de onderkant van het speelhuis kun je opvullen met zand. Daar kunnen kinderen ook gezellig bezig zijn met hun speelgoed. Een voordeel hiervan is dat zij lekker in de schaduw kunnen spelen. De glijbaan is gemaakt van stevige kunststof.

Dit product wordt aangeraden voor kinderen tussen de leeftijd van 3 tot 12 jaar. Dit is het ideale product voor mensen die een achtertuin hebben. Je kunt dan een gedeelte daarvan ombouwen tot een speeltuin voor kinderen. Met dit product is jouw speeltuin pas compleet. Kinderen zullen eindeloos speelplezier hebben met dit product en zullen er blij mee zijn.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope glijbanen. En dat kun je merken aan het aantal reviews die er voor dit product geschreven staan. Tot nu toe is er nog geen review geschreven en dat zou met de hoge prijs van dit product te maken kunnen hebben. Omdat er geen ervaring van een gebruiker is gedeeld over dit product, is het moeilijk om een advies te geven hierover.

Met deze glijbaan van het merk Sunny zul je jammer genoeg niet meteen het goedkoopste model in huis halen aangezien het niet over de laagste prijs beschikt. Deze leuke glijbaan is gemaakt uit hout en ziet er eigenlijk een beetje uit als een soort van strandtoren. Alvorens je het product aankoopt, kun je eventueel eerst de eigenschappen ervan eens aandachtig doornemen. Op die manier krijg je een beter beeld van deze glijbaan.

Voordelen
Leeftijd:

deze glijbaan is bijzonder geschikt voor kindjes vanaf de leeftijd van 3 jaar. De glijbaan kun je bovendien blijven gebruiken tot je kind de leeftijd van 12 jaar heeft bereikt.

Materiaal:

deze handige glijbaan is gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam hout dat zeker en vast tegen een stootje kan. Vervolgens werd het afgewerkt met een mooie witte kleur.

Nadelen
Budget:

we durven vermoeden dat sommige kopers de prijs van deze glijbaan toch een tikkeltje te hoog zullen vinden.

Geen review:

doordat er momenteel nog geen enkele online review werd geplaatst, is het voor ons moeilijk om jou verder advies te geven omtrent de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Big Baby Slide

 

De BIG Baby Slide is in 1 woord een geweldig product waarmee kinderen veel plezier zullen hebben. Dit product heeft een glijlengte van 118 cm en zorgt voor uren van speelplezier. Het is klein en compact, dus het zal niet veel ruimte in beslag nemen. Je kunt het gewoon in de achtertuin of zelfs de woonkamer plaatsen als je genoeg ruimte hebt. Deze glijbaan is ook gemakkelijk om in elkaar te zetten, want het bestaat uit twee delen. Als je het niet meer wilt gebruiken kun je het ook makkelijk los krijgen om het op te bergen. Het is voorzien van een speciale anti-UV coating die ervoor zorgt dat dit een mooie glans heeft en dat het ook nog goed zal blijven. Dit product is niet geschikt voor kinderen onder de drie jaar en wordt aangeraden om te gebruiken voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een glijbaan aanbieding. Ondanks de lage prijs van dit product is er geen review geschreven hierover. Het is mogelijk dat personen deze glijbaan hebben aangeschaft, maar dat zij nog geen ruimte hebben gehad om een beoordeling te geven ervoor. Het is moeilijk om een advies te geven over een product als er geen review van een gebruiker erbij is. Op basis hiervan kan er nog geen advies worden gegeven voor dit product.

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke en duurzame glijbaan dan kan het de moeite zijn om dit model eens te bekijken. Deze glijbaan is afkomstig van het vrij bekende merk Bobby Car. In vergelijking met de andere 4 producten uit deze selectie top, beschikt deze glijbaan wel degelijk over de laagste prijs. Hieronder kun je een opsomming terugvinden van wat nu precies de sterke en minder sterke eigenschappen ervan zijn.

Voordelen
Kostenplaatje:

dit zou wel eens één van de populairste glijbanen kunnen worden omwille van het voordelige tarief waaraan je het toestel kunt kopen.

Design:

de glijbaan is gekenmerkt door heel wat felle kleurtjes waaronder rood en blauw. Dit maakt het vooral voor jonge kindjes bijzonder aantrekkelijk.

Installatie:

je zult merken dat deze glijbaan uit 2 grote stukken bestaat die gemakkelijk in elkaar te plaatsen zijn. Je kunt de glijbaan dan ook weer gemakkelijk uit elkaar halen en vrij eenvoudig opbergen.

Gebruiksgemak:

deze glijbaan is afgewerkt met een anti UV coating. Op die manier zul je merken dat de kleuren van de glijbaan veel langer behouden blijven.

Nadelen
Geen beoordeling:

op dit moment zijn er nog geen online beoordelingen bij dit product geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om verder advies te geven omtrent de eventuele nadelen en de gebruikerservaring.

Koop bij bol.com (€74.07)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status