Beste babykussen

Laatste update: 02.12.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Babykussens test van 2022

 

Ben je in verwachting van jullie eerste kindje? Dan zul je misschien nog heel wat babyspulletjes moeten voorzien. Een degelijk en comfortabel babykussen is één van de spullen die zo goed als onmisbaar zijn. In onze koopgids over babykussens proberen we jou iets meer richtlijnen te bieden zodanig de zoektocht iets makkelijker te maken. Daarnaast zou je ook gewoon kunnen verder scrollen naar onze top 3. Zo zul je merken dat het Babyjem Zijslaap Blauw babykussen alvast een bijzonder goede aanbieding blijkt te zijn. Zacht, comfortabel en handig om overal mee naartoe te nemen. Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor het Baby’s Only Kabel Babyroze babykussen. Vanwege de zachtroze kleur van het kussen, lijkt dit misschien vooral het ideale babykussen voor meisjes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Babykussens koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om als kersverse ouders een goede keuze te kunnen maken uit de beste babykussens. Wij kunnen jou alvast aanraden om zoveel mogelijke verschillende producten met elkaar te vergelijken en ook rekening te houden met de aanbiedingen. Daarnaast is het ook een goede aanbeveling indien je met bepaalde elementen rekening zou kunnen houden. Denk maar aan het gebruiksgemak, het type, het onderhoud, het prijskaartje en uiteraard ook de leeftijd van je kindje. En wie weet zit er ergens wel een leuke babykussen aanbieding tussen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon beantwoordt.

 

 

Wat is een babykussen en het gebruiksgemak

 

Als je net bevallen bent van je eerste kindje dan zul je de eerste weken het gevoel krijgen dat je tijd en handen tekort komt. Daarom kan het een goed idee zijn om bepaalde spulletjes eventueel al op voorhand even te bekijken of aan te kopen. Denk maar aan een degelijk babykussen. Uiteraard zul je het kussen niet meteen moeten gebruiken zodra je kindje geboren is. Dat is eigenlijk ook helemaal niet aan te raden. Toch kan het een goed idee zijn om er op voorhand al even bij stil te staan.

Je zult vooral het eerste jaar overdonderd zijn van alles wat erbij komt kijken. En dan kan het misschien wel al eens gebeuren dat je bepaalde spulletjes gewoon vergeet of over het hoofd ziet. Een babykussen kan dus echt wel handig zijn vanaf een bepaalde leeftijd. En kan ervoor zorgen dat je kindje iets meer stabiliteit en comfort krijgt. Er zijn natuurlijk heel wat verschillende babykussentjes op de markt gebracht. Dus het is zeker niet de bedoeling om het eerste het beste kussen te kopen. Neem rustig de tijd om de verschillende exemplaren even te bekijken.

 

 

Design en budget

 

Je zult het tijdens de zoektocht naar het ideale babykussen wel meteen gaan merken dat er ook verschillende prijskaartjes kunnen opduiken. Zo zullen er heel wat goedkope babykussen te verkrijgen zijn net zoals er ook heel wat duurdere exemplaren op de markt gebracht zijn. Niet alleen de gebruikte materiaalsoorten en het type babykussen spelen hierbij een belangrijke rol. Ook het design zal een bepaalde invloed uitoefenen op de uiteindelijke prijsbepaling van het product.

Het is daarom een goed idee indien je op voorhand voor jezelf al even uitmaakt welk budget je maximaal wilt maar vooral ook kunt uitgeven. Waar ben je precies naar op zoek en welke verwachtingen heb je van het babykussen. Op die manier kun je al iets gerichter op zoek gaan. Indien je bijvoorbeeld twijfelt tussen 2 of meerdere babykussens dan kan het ook een goed idee zijn om eventjes de online reviews te bekijken. Daarin geven de kopers een positief of negatief advies over een bepaald product.

 

 

Het type babykussen en het materiaal

 

Zodra je besluit om een babykussen aan te kopen dan is het eigenlijk een goed idee om voor een peuterkussen te kiezen in plaats van een volwassen hoofdkussen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat een hoofdkussen voor een volwassen persoon vaak net iets te dik zal zijn en daardoor ongemakkelijk zal aanvoelen voor je kindje. Bovendien hoef je bij een peuterkussen ook helemaal geen onderscheid te gaan maken tussen een buikslaper of een zijslaper. Dit heeft vooral te maken met het feit dat jonge kindjes eigenlijk nog zowat alle kanten opdraaien terwijl ze slapen.

Als je een peuterkussen gevonden hebt, is het echter wel belangrijk om even stil te staan bij het materiaal dat gebruikt is. Indien je kindje bijvoorbeeld niet echt last heeft van vervelende allergieën dan is een peuterkussen uit veer- of vezelvulling een goede aanbeveling. Een andere mogelijkheid is natuurlijk ook een peuterkussen dat bestaat uit een natuurlijke vullen of een hypoallergene polyester vulling.

 

 

Het onderhoud en andere extra kenmerken

 

Wanneer je een kussen aankoopt, probeer er dan ook op te letten dat het kussen over een afneembare beschermhoes beschikt. Deze hoes kun je dan regelmatig in de wasmachine wassen waardoor het kussen steeds proper en hygiënisch blijft. Dit is altijd handig aangezien jonge kindjes vaker wat overgeven of last hebben van verkoudheden.

Indien je bijvoorbeeld al een kindje hebt en nu zwanger bent van een tweede kindje dan is het belangrijk om elk kind zijn of haar eigen hoofdkussen te geven. Zorg ervoor dat het kussen veilig en zacht aanvoelt maar tegelijk toch voor voldoende ondersteuning zorgt. En zeker ter hoogte van de schouders, de nek en het hoofd.

 

 

Is een babykussen leeftijdsgebonden?

 

Tot slot is het ook belangrijk om even stil te staan bij de leeftijd van je kindje. Een pasgeboren baby heeft namelijk geen nood aan een babykussen. Eigenlijk is dat ook veel te gevaarlijk aangezien een pasgeboren baby nog helemaal geen evenwicht heeft en bepaalde bewegingen nog niet onder controle zal hebben. Een babykussen geven aan een pasgeboren baby is dus eigenlijk helemaal niet zo veilig.

Pas op het moment dat je kindje min of meer goed kan rollen, zitten, staan en dus meer evenwicht heeft, dan is een babykussen wel een goede aanbeveling. We spreken dus van een babykussen vanaf de leeftijd van anderhalf of 2 jaar oud. Het lijkt misschien heel onbenullig maar het is toch echt wel belangrijk om hier ook effectief rekening mee te houden.

 

 

Babykussen Reviews – Top 5

 

 

Als kersverse mama komt er meteen heel wat op je af. Zo heb je heel wat spulletjes nodig om de verzorging van je baby te vrijwaren. Om het jou iets gemakkelijker te maken, hebben wij een top 5 samengesteld van babykussens zodat jij er enkel nog het beste babykussen hoeft uit te kiezen. Je zult merken dat er heel wat goedkope babykussens zijn die eventueel perfect aan jouw wensen kunnen voldoen. We geven jou verder ook wat advies van klanten weer uit de verschillende reviews.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Babyjem Zijslaap Blauw

 

Dit handige babykussen van het al dan niet bekende merk Baby Jem is werkelijk ideaal om te gebruiken als zijslaap kussen voor jouw baby. Bovendien zou het zomaar een babykussen aanbieding kunnen zijn.

Het kussen is beschikbaar in een neutrale lichtblauwe kleur waardoor het toegankelijk wordt voor zowel jongens alsook meisjes. Het kussen helpt ervoor te zorgen dat je baby steeds mooi op zijn of haar zij blijft liggen tijdens het slapen.

We merken dat niet alle kopers helemaal tevreden zijn. Voor één enkele klant heeft dit product een minder goede prijs-kwaliteitverhouding. Anderzijds zijn er ook heel wat klanten die het babykussen wel weten te appreciëren. Zo zou het niet alleen gebruiksvriendelijk zijn maar ook helemaal overeenkomen met wat er op de afbeelding te zien is.

Baby Jem zorgt voor een uniek en comfortabel kussen dat speciaal voor baby’tjes ontworpen werd. Om te weten te komen wat de mogelijkheden zijn en of het prijskaartje echt wel meevalt, kun je maar beter verder lezen. Wij zetten voor jou graag de populairste kenmerken even op een rijtje.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het betaalbare prijskaartje. Ideaal indien je liever niet zoveel geld spendeert aan een degelijk babykussen.

Design:

je zult merken dat het kussen is afgewerkt in een prachtige lichtblauwe kleur; ideaal voor meisjes en jongens.

Gebruiksgemak:

het kussen is zodanig ontworpen zodanig dat je kindje goed en comfortabel op de zij kan slapen.

Nadelen
Slechte prijs-kwaliteitverhouding:

we merken jammer genoeg wel op dat één enkele koper niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Baby’s Only Kabel Babyroze

 

Dit model van het bekende merk Baby’s Only zul je misschien niet meteen tussen de goedkope babykussens hoeven te zoeken omwille van de iets hogere prijs.

Dit babykussen is eigenlijk een soort van sierkussen met een formaat van 40 x 40 cm. Het kussen is beschikbaar in maar liefst 8 verschillende zachte kleuren. Zo kies jij het kussen dat je het mooiste vindt. Het kussen is gemaakt uit een combinatie van katoen en acryl en kun je handig sluiten door middel van een rits. Dit maakt het ook iets eenvoudiger in onderhoud aangezien je de hoes er kunt afhalen.

De koper blijkt helemaal overtuigd te zijn van dit topproduct dat duidelijk helemaal aan het verwachtingspatroon blijkt te voldoen.

Wil je toch liever een roze babykussen dan kies je maar beter voor dit unieke exemplaar. Dit babykussen wordt jou bovendien aangeboden door, misschien wel het beste merk Baby’s Only. Het loont dan ook de moeite om de voordelen en de nadelen eens even tegenover elkaar te plaatsen.

Voordelen
Formaat:

het is een duurzaam en degelijk babykussen dat je ook als comfortabel sierkussen zou kunnen gebruiken, en met een totale afmeting van maar liefst 40 bij 40 cm.

Kleur:

vind je de roze kleur toch maar niets? Dan niet langer getreurd want er zijn nog heel wat andere vrolijke kleurtjes in de aanbieding.

Materiaal:

bij de productie van dit unieke babykussen werd gebruik gemaakt van verschillende materiaalsoorten zoals acryl en katoen.

Onderhoud:

je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud aangezien je de beschermhoes er gewoon kunt afritsen en in de wasmachine kunt stoppen.

Nadelen
Te klein:

het is mogelijk dat sommig klanten toch liever een groter kussen hadden gewenst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Safety 1st Comfort Kinderbed 

 

Dit babykussen van het bekende merk Safety 1st is misschien wel het kussen dat jij nodig hebt. De aparte V-vorm zal er meteen voor zorgen dat je kindje tijdens het slapen mooi op zijn of haar rugje blijft liggen en dus niet op de buik rolt.

Verder zul je merken dat dit babykussen ook lichtjes verhoogd is. Dit stimuleert niet alleen de ademhaling maar zorgt bovendien ook voor een veel betere spijsvertering. Daardoor kunnen eventuele vervelende oprispingen voorkomen worden.

De koper blijkt helemaal overtuigd te zijn van de voordelen en de opties die het product aanbiedt. Zo blijkt het bijzonder comfortabel te zijn en is het enorm handig in gebruik. In combinatie met het fraaie design is dit babykussen voor deze gebruiker echt wel meer dan gewoon een topproduct.

Ook Safety 1st behoort tot de bekende en sterk gewaardeerde merken zodra je op zoek moet naar een degelijk babykussen. Om te weten te komen of dit product al dan niet aan jouw verwachtingen kan voldoen en of het voorzien is van de laagste prijs, zetten we de voor- en nadelen hieronder even op een rijtje.

Voordelen
V-vorm:

het kussen wordt gekenmerkt door een V-vorm. Dit voorkomt dat je kindje tijdens het slapen plotseling op de buik rolt.

Verhoogd:

daarnaast is dit babykussen, ten opzichte van andere kussens ook nog eens lichtjes verhoogd. Dit komt de ademhaling van je kindje ten goede net zoals het ook een positief effect heeft op de spijsvertering.

Nadelen
Prijskaartje:

indien je interesse hebt in dit unieke babykussen dan zul je echter wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje. Dat kan mogelijks een probleem zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Superior Fossflakes

 

Indien je op zoek naar een degelijk babykussen dan loont het misschien altijd wel de moeite om dit model van het bekende merk Fossflakes eens grondig te bestuderen. Bovendien valt de prijs nog behoorlijk goed mee.

Dit synthetische kussen is bedoeld voor kleine kindjes te helpen bij de ondersteuning van hun hoofdje tijdens het slapen. Het is hierbij aan te raden om het kussen hoofdzakelijk te gebruiken op momenten dat je kindje wakker is en bijvoorbeeld in zijn of haar parkje ligt. Houd er wel rekening mee dat dit babykussen niet ideaal is voor kindjes die de leeftijd van 1 jaar nog niet hebben bereikt.

Op dit moment is er nog maar één enkele review geplaatst. Toch kunnen we duidelijk opmerken dat de koper laaiend enthousiast is over dit babykussen. Zo is het niet alleen handig gebleken maar is het ook bijzonder comfortabel.

Fossflakes doet misschien niet meteen een belletje rinkelen. Toch is het een sterk gewaardeerd merk en goede leverancier van degelijke en kwalitatieve babykussens. Komt de bevalling steeds dichterbij? Dan loont het vast en zeker de moeite om dit babykussen alvast even grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Prijskaartje:

het is misschien niet meteen het babykussen met de laagste prijs maar toch zul je het nog steeds tussen de goedkope producten kunnen spotten.

Handig in gebruik:

het is het ideale babykussen dat zorgt voor voldoende ondersteuning op momenten dat je kindje wakker wordt en in het parkje eventjes wilt spelen of rusten.

Nadelen
Leeftijdscategorie:

het is belangrijk om te beseffen dat dit babykussen alleen maar geschikt is voor kindjes die reeds 1 jaar oud zijn. Is je baby jonger dan 12 maanden dan wacht je best nog even af.

Koop bij bol.com (€24.95)

 

 

 

 

Cinderella Kidsss Ledikant Hoofdkussen

 

Cinderella behoort tot de bekende en gewaardeerde merken als het gaat om degelijke kussens. Dit Cinderella babykussen is eigenlijk meer een hoofdkussen voor kindjes van 40 x 60 cm.

De tijk van het kussen is helemaal vervaardigd uit zacht en duurzaam katoen en het kussen is voorzien van een synthetische vulling. Op die manier wordt er optimaal comfort aangeboden en dit komt de nachtrust van je kindje uiteraard helemaal ten goede. Bovendien is het kussen antiallergeen en mag het gewassen worden.

De koper vindt dit babykussen over een correcte prijs-kwaliteitverhouding beschikken en verder blijkt het ook nog eens bijzonder comfortabel te zijn. Haast je dus naar de winkel want misschien is dit model wel het kussen waar jij naar op zoek bent gegaan.

Tenslotte kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met het babykussen van Cinderella. Je zou het ook kunnen gebruiken als een soort van hoofdkussen. Het biedt niet alleen een optimale ondersteuning maar voelt tegelijk ook zacht en comfortabel aan. Laten we even op zoek gaan naar de positieve en negatieve eigenschappen van dit babykussen.

Voordelen
Formaat:

het babykussen heeft een totale afmeting van maar liefst 40 bij 60 cm en wordt bijgevolg gekenmerkt door een rechthoekige vorm.

Materiaal:

je zult kunnen vaststellen dat de tijd hoofdzakelijk uit katoen vervaardigd is terwijl de vulling eerder synthetisch is.

Onderhoud:

het kussen mag zonder problemen op een standaard programma van 30 graden worden gewassen en is trouwens ook helemaal antiallergeen.

Nadelen
Leeftijdscategorie:

ook hier is het belangrijk om de leeftijd van je kindje in gedachten te houden. Is je kindje dus jonger dan 1 jaar dan wordt dit babykussen voorlopig nog niet echt aangeraden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status