fbpx

Beste babykussen

Laatste update: 15.10.19

 

Babykussens test van 2019

 

 

Babykussens koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om als kersverse ouders een goede keuze te kunnen maken uit de beste babykussens. Wij kunnen jou alvast aanraden om zoveel mogelijke verschillende producten met elkaar te vergelijken en ook rekening te houden met de aanbiedingen. Daarnaast is het ook een goede aanbeveling indien je met bepaalde elementen rekening zou kunnen houden. Denk maar aan het gebruiksgemak, het type, het onderhoud, het prijskaartje en uiteraard ook de leeftijd van je kindje. En wie weet zit er ergens wel een leuke babykussen aanbieding tussen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon beantwoordt.

 

 

Wat is een babykussen en het gebruiksgemak

 

Als je net bevallen bent van je eerste kindje dan zul je de eerste weken het gevoel krijgen dat je tijd en handen tekort komt. Daarom kan het een goed idee zijn om bepaalde spulletjes eventueel al op voorhand even te bekijken of aan te kopen. Denk maar aan een degelijk babykussen. Uiteraard zul je het kussen niet meteen moeten gebruiken zodra je kindje geboren is. Dat is eigenlijk ook helemaal niet aan te raden. Toch kan het een goed idee zijn om er op voorhand al even bij stil te staan.

Je zult vooral het eerste jaar overdonderd zijn van alles wat erbij komt kijken. En dan kan het misschien wel al eens gebeuren dat je bepaalde spulletjes gewoon vergeet of over het hoofd ziet. Een babykussen kan dus echt wel handig zijn vanaf een bepaalde leeftijd. En kan ervoor zorgen dat je kindje iets meer stabiliteit en comfort krijgt. Er zijn natuurlijk heel wat verschillende babykussentjes op de markt gebracht. Dus het is zeker niet de bedoeling om het eerste het beste kussen te kopen. Neem rustig de tijd om de verschillende exemplaren even te bekijken.

 

 

Design en budget

 

Je zult het tijdens de zoektocht naar het ideale babykussen wel meteen gaan merken dat er ook verschillende prijskaartjes kunnen opduiken. Zo zullen er heel wat goedkope babykussen te verkrijgen zijn net zoals er ook heel wat duurdere exemplaren op de markt gebracht zijn. Niet alleen de gebruikte materiaalsoorten en het type babykussen spelen hierbij een belangrijke rol. Ook het design zal een bepaalde invloed uitoefenen op de uiteindelijke prijsbepaling van het product.

Het is daarom een goed idee indien je op voorhand voor jezelf al even uitmaakt welk budget je maximaal wilt maar vooral ook kunt uitgeven. Waar ben je precies naar op zoek en welke verwachtingen heb je van het babykussen. Op die manier kun je al iets gerichter op zoek gaan. Indien je bijvoorbeeld twijfelt tussen 2 of meerdere babykussens dan kan het ook een goed idee zijn om eventjes de online reviews te bekijken. Daarin geven de kopers een positief of negatief advies over een bepaald product.

 

 

Het type babykussen en het materiaal

 

Zodra je besluit om een babykussen aan te kopen dan is het eigenlijk een goed idee om voor een peuterkussen te kiezen in plaats van een volwassen hoofdkussen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat een hoofdkussen voor een volwassen persoon vaak net iets te dik zal zijn en daardoor ongemakkelijk zal aanvoelen voor je kindje. Bovendien hoef je bij een peuterkussen ook helemaal geen onderscheid te gaan maken tussen een buikslaper of een zijslaper. Dit heeft vooral te maken met het feit dat jonge kindjes eigenlijk nog zowat alle kanten opdraaien terwijl ze slapen.

Als je een peuterkussen gevonden hebt, is het echter wel belangrijk om even stil te staan bij het materiaal dat gebruikt is. Indien je kindje bijvoorbeeld niet echt last heeft van vervelende allergieën dan is een peuterkussen uit veer- of vezelvulling een goede aanbeveling. Een andere mogelijkheid is natuurlijk ook een peuterkussen dat bestaat uit een natuurlijke vullen of een hypoallergene polyester vulling.

 

 

Het onderhoud en andere extra kenmerken

 

Wanneer je een kussen aankoopt, probeer er dan ook op te letten dat het kussen over een afneembare beschermhoes beschikt. Deze hoes kun je dan regelmatig in de wasmachine wassen waardoor het kussen steeds proper en hygiënisch blijft. Dit is altijd handig aangezien jonge kindjes vaker wat overgeven of last hebben van verkoudheden.

Indien je bijvoorbeeld al een kindje hebt en nu zwanger bent van een tweede kindje dan is het belangrijk om elk kind zijn of haar eigen hoofdkussen te geven. Zorg ervoor dat het kussen veilig en zacht aanvoelt maar tegelijk toch voor voldoende ondersteuning zorgt. En zeker ter hoogte van de schouders, de nek en het hoofd.

 

 

Is een babykussen leeftijdsgebonden?

 

Tot slot is het ook belangrijk om even stil te staan bij de leeftijd van je kindje. Een pasgeboren baby heeft namelijk geen nood aan een babykussen. Eigenlijk is dat ook veel te gevaarlijk aangezien een pasgeboren baby nog helemaal geen evenwicht heeft en bepaalde bewegingen nog niet onder controle zal hebben. Een babykussen geven aan een pasgeboren baby is dus eigenlijk helemaal niet zo veilig.

Pas op het moment dat je kindje min of meer goed kan rollen, zitten, staan en dus meer evenwicht heeft, dan is een babykussen wel een goede aanbeveling. We spreken dus van een babykussen vanaf de leeftijd van anderhalf of 2 jaar oud. Het lijkt misschien heel onbenullig maar het is toch echt wel belangrijk om hier ook effectief rekening mee te houden.

 

 

Babykussen Reviews – Top 5

 

 

Als kersverse mama komt er meteen heel wat op je af. Zo heb je heel wat spulletjes nodig om de verzorging van je baby te vrijwaren. Om het jou iets gemakkelijker te maken, hebben wij een top 5 samengesteld van babykussens zodat jij er enkel nog het beste babykussen hoeft uit te kiezen. Je zult merken dat er heel wat goedkope babykussens zijn die eventueel perfect aan jouw wensen kunnen voldoen. We geven jou verder ook wat advies van klanten weer uit de verschillende reviews.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Babyjem Zijslaap Blauw

 

Dit handige babykussen van het al dan niet bekende merk Baby Jem is werkelijk ideaal om te gebruiken als zijslaap kussen voor jouw baby. Bovendien zou het zomaar een babykussen aanbieding kunnen zijn.

Het kussen is beschikbaar in een neutrale lichtblauwe kleur waardoor het toegankelijk wordt voor zowel jongens alsook meisjes. Het kussen helpt ervoor te zorgen dat je baby steeds mooi op zijn of haar zij blijft liggen tijdens het slapen.

We merken dat niet alle kopers helemaal tevreden zijn. Voor één enkele klant heeft dit product een minder goede prijs-kwaliteitverhouding. Anderzijds zijn er ook heel wat klanten die het babykussen wel weten te appreciëren. Zo zou het niet alleen gebruiksvriendelijk zijn maar ook helemaal overeenkomen met wat er op de afbeelding te zien is.

 

Koop bij bol.com (€17.99)

 

 

 

 

Baby’s Only Kabel Babyroze

 

Dit model van het bekende merk Baby’s Only zul je misschien niet meteen tussen de goedkope babykussens hoeven te zoeken omwille van de iets hogere prijs.

Dit babykussen is eigenlijk een soort van sierkussen met een formaat van 40 x 40 cm. Het kussen is beschikbaar in maar liefst 8 verschillende zachte kleuren. Zo kies jij het kussen dat je het mooiste vindt. Het kussen is gemaakt uit een combinatie van katoen en acryl en kun je handig sluiten door middel van een rits. Dit maakt het ook iets eenvoudiger in onderhoud aangezien je de hoes er kunt afhalen.

De koper blijkt helemaal overtuigd te zijn van dit topproduct dat duidelijk helemaal aan het verwachtingspatroon blijkt te voldoen.

 

Koop bij bol.com (€39.95)

 

 

 

 

Safety 1st Comfort Kinderbed 

 

Dit babykussen van het bekende merk Safety 1st is misschien wel het kussen dat jij nodig hebt. De aparte V-vorm zal er meteen voor zorgen dat je kindje tijdens het slapen mooi op zijn of haar rugje blijft liggen en dus niet op de buik rolt.

Verder zul je merken dat dit babykussen ook lichtjes verhoogd is. Dit stimuleert niet alleen de ademhaling maar zorgt bovendien ook voor een veel betere spijsvertering. Daardoor kunnen eventuele vervelende oprispingen voorkomen worden.

De koper blijkt helemaal overtuigd te zijn van de voordelen en de opties die het product aanbiedt. Zo blijkt het bijzonder comfortabel te zijn en is het enorm handig in gebruik. In combinatie met het fraaie design is dit babykussen voor deze gebruiker echt wel meer dan gewoon een topproduct.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Superior Fossflakes

 

Indien je op zoek naar een degelijk babykussen dan loont het misschien altijd wel de moeite om dit model van het bekende merk Fossflakes eens grondig te bestuderen. Bovendien valt de prijs nog behoorlijk goed mee.

Dit synthetische kussen is bedoeld voor kleine kindjes te helpen bij de ondersteuning van hun hoofdje tijdens het slapen. Het is hierbij aan te raden om het kussen hoofdzakelijk te gebruiken op momenten dat je kindje wakker is en bijvoorbeeld in zijn of haar parkje ligt. Houd er wel rekening mee dat dit babykussen niet ideaal is voor kindjes die de leeftijd van 1 jaar nog niet hebben bereikt.

Op dit moment is er nog maar één enkele review geplaatst. Toch kunnen we duidelijk opmerken dat de koper laaiend enthousiast is over dit babykussen. Zo is het niet alleen handig gebleken maar is het ook bijzonder comfortabel.

 

Koop bij bol.com (€24.95)

 

 

 

 

Cinderella Kidsss Ledikant Hoofdkussen

 

Cinderella behoort tot de bekende en gewaardeerde merken als het gaat om degelijke kussens. Dit Cinderella babykussen is eigenlijk meer een hoofdkussen voor kindjes van 40 x 60 cm.

De tijk van het kussen is helemaal vervaardigd uit zacht en duurzaam katoen en het kussen is voorzien van een synthetische vulling. Op die manier wordt er optimaal comfort aangeboden en dit komt de nachtrust van je kindje uiteraard helemaal ten goede. Bovendien is het kussen antiallergeen en mag het gewassen worden.

De koper vindt dit babykussen over een correcte prijs-kwaliteitverhouding beschikken en verder blijkt het ook nog eens bijzonder comfortabel te zijn. Haast je dus naar de winkel want misschien is dit model wel het kussen waar jij naar op zoek bent gegaan.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status