Beste babyweegschaal

Laatste update: 17.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Babyweegschalen test van 2021

 

Het is best wel handig indien je het gewicht van je baby regelmatig kunt controleren. Op die manier kun je sneller reageren indien je ziet dat je baby wat gewicht verloren heeft. Een babyweegschaal is dan ook de ideale oplossing voor jou. Omdat we begrijpen dat een baby heel wat voorbereidingen met zich meebrengt, willen we het allemaal wat makkelijker maken voor jou. Zo zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 topproducten. Zo kun je kiezen voor de Adler AD 8139 babyweegschaal. Dit is het ideale toestel om te gebruiken zodra je kindje net geboren is. Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor de My Weigh Ultra babyweegschaal. Het is een comfortabele weegschaal die zodanig ontworpen is zodat het een beetje op een wiegje lijkt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Babyweegschalen koopgids

 

Ben jij ook pas mama geworden dan is het in de eerste maanden belangrijk dat je baby wordt opgevolgd qua gewicht en lengte. Dit kun je nu ook gemakkelijk thuis doen dankzij de babyweegschaal. Het gebruiksgemak en de nauwkeurigheid ervan zijn uiteraard belangrijk als je de aanbiedingen gaat vergelijken. Maar als je echt voor één van de beste babyweegschalen wilt gaan, houd dan ook liever rekening met de functionaliteiten.

 

 

Gebruiksgemak

 

Wanneer je voor het eerst zwanger bent dan is het logisch dat je nog een beetje moet zoeken over wat er allemaal nodig is of nodig zal zijn op het moment dat de baby geboren is. Heel veel mensen stellen dan vaak een geboortelijst samen met elementen die heel belangrijk zijn voor als het kindje er is. Denk maar aan pampers en dekentjes of een leuk knuffeltje. Toch zul je amper een babyweegschaal tussen alle producten op de lijst zien staan.

Het is van groot belang dat je het gewicht van jouw baby zoveel mogelijk in de gaten probeert te houden. Door het gewicht te meten kun je ook een beter beeld krijgen over de groei van je kindje. En dit alles geeft je dan weer een beter beeld inzake de gezondheid van jouw baby. Uiteraard zal je baby meteen na de geboorte gewogen worden. Dit is dan het startgewicht. In het ziekenhuis zul je merken dat ze je kindje bijna elke dag wegen. Eenmaal thuis dan gebeurt dit eenmaal per maand.

Het is daarom handig dat je zo een babyweegschaal in huis haalt want dan hoef je niet telkens een maand te wachten om het gewicht te kennen van jouw baby. Zo zie je het ook meteen wanneer het gewicht van jouw baby plots drastisch veranderd is. Als je dan kiest voor een toestel met een groter formaat dan kun je het trouwens ook voor peuters en kleuters gebruiken tot maximaal 20 kg. Op die manier heb je toch een aantal jaren genot van de babyweegschaal en is het zeker geen verloren geld.

 

 

Nauwkeurigheid van een babyweegschaal

 

Hierboven werd al duidelijk dat het belangrijk is om het gewicht van jouw kind zoveel mogelijk in de gaten te houden. Zodra je baby geboren is, zullen de verpleegsters hem of haar opmeten en uiteraard ook wegen. Dit is dus het zogenaamde startgewicht. In de daaropvolgende dagen zul je merken dat jouw baby iets aan gewicht zal verliezen. Dit is perfect normaal en niet iets om je zorgen over te maken. Je baby weet nog niet zo goed hoe het moet drinken en heeft dus wat tijd nodig om dit aan te leren. Zodra het kind weet hoe het werkt, zul je zien dat het gemakkelijker is om in gewicht toe te nemen.

Toch is het belangrijk om je baby regelmatig te wegen. Sommige mensen zullen dit doen door middel van een gewone personenweegschaal maar deze zijn vaak niet nauwkeurig genoeg. Een gewone personenweegschaal zal in veel gevallen per 100 gram meten maar voor een baby is dit interval veel te groot en dus veel te onnauwkeurig. Een babyweegschaal zal vaak meten tot op 5 gram nauwkeurig of zelfs nog minder.

Daarnaast zul je ook merken dat de meeste babyweegschalen niet beginnen vanaf 1 kilo maar vanaf bijvoorbeeld 200 gram. En in tegenstelling tot de personenweegschalen gaan de meeste babyweegschalen slechts tot 20 kg. Het is ook goed om te weten dat je het nulpunt kunt aanpassen dankzij de tarra functie waarover deze weegschalen beschikken.

 

 

Functionaliteiten van een babyweegschaal

 

Een babyweegschaal is niet alleen veel nauwkeuriger dan een personenweegschaal maar beschikt bovendien ook over een aantal handige functies. Deze kunnen je helpen om het gewicht van je baby zoveel mogelijk te controleren. De meeste toestellen onthouden bijvoorbeeld de laatste weging van je baby. Op die manier weet je heel snel of je kind aangekomen is in gewicht of juist afgevallen is.

Ook de tarra functie is bij de meeste toestellen aanwezig en zorgt ervoor dat je het nulpunt kunt aanpassen. Op die manier kun je je kindje wegen terwijl het in de wikkeldoek zit en er het gewicht van de wikkeldoek gewoon gaan aftrekken. Zo hoeft je baby geen kou te lijden tijdens het weegmoment. Ook een vergelijkingsfunctie is aanwezig op de meeste toestellen. Hierbij kun je het gewicht voor en na de flessenvoeding gaan vergelijken.

Als je in ruimte wilt besparen kun je ook altijd kijken naar een babyweegschaal en aankleedkussen in 1. De opstaande randen bij dit model zorgen ervoor dat je kindje niet van de weegschaal en dus ook niet van het aankleedkussen kan rollen. Dit zul je uiteraard niet meer bij de goedkope babyweegschalen terugvinden maar is wel een echte aanbeveling. Bekijk ook zeker de reviews van kopers en misschien spot je zo wel een babyweegschaal aanbieding.

 

 

Babyweegschaal Reviews – Top 5

 

 

Je baby moet je af en toe kunnen wegen om te kijken of hij of zij een goed gewicht onderhoudt. Je kunt natuurlijk geen gewone weegschaal gebruiken daarvoor maar beter een babyweegschaal. Er zijn verschillende top aanbiedingen te vinden online, wij hebben er vijf op een rijtjes gezet. Lees gerust verder en kies er de beste babyweegschaal uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Adler AD 8139

 

Met deze pediatrische weegschaal is het makkelijk om je baby tijdens de eerste maanden van zijn of haar leven te wegen. Je kunt kinderen tot 20 kg wegen en het toestel heeft een nauwkeurigheid van 0,01 kg. Het platform van de weegschaal is met zijn afmetingen van 56 x 26 cm groot genoeg.

Het apparaat is beschikt over een HOLD functie die helpt bij het wegen van bewegende kinderen. Het toestel schakelt zichzelf uit na 20 seconden dus je hoeft daar zelf niet aan te denken. Het gewicht wordt duidelijk weergegeven op het LCD display. Voor mensen die op zoek zijn naar goedkope babyweegschalen van goede kwaliteit is dit het ideale product.

De kopers zijn lovend over deze babyweegschaal aanbieding. De weegschaal is vlak dus je legt best wel een handdoek voordat je je baby erop legt. Het apparaat heeft een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Een van de kopers gebruikt het zelfs om dieren te wegen.

Wil je liever niet teveel geld spenderen aan een weegplateau? Maar wil je er toch wel zeker van zijn dat het om een degelijk toestel gaat? Dan kunnen wij jou aanraden om deze babyweegschaal van Adler alvast even onder de loep te nemen. Zo zul je merken dat het alvast over de laagste prijs beschikt, en misschien daardoor wel tot de populairste babyweegschalen behoort.

Voordelen
Kostprijs:

je zult meteen versteld staan kijken van het mooie prijskaartje van deze babyweegschaal.

Leeftijd:

de weegschaal is ideaal om te gebruiken bij pasgeboren baby’s, en kindjes met een gewicht tot en met 20 kg.

Platform:

het toestel beschikt over een degelijk en veilig platform, met een totale afmeting van maar liefst 56 bij 26 cm.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts een enkele gebruiker is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze babyweegschaal.

Koop bij bol.com (€29.99)

 

 

 

 

My Weigh Ultra

 

Het weegplateau van de MyWeigh Ultra heeft de vorm van een wieg en is ideaal voor het wegen van je baby. Maar je kunt het ook gebruiken om post of pakketten te wegen. Het toestel is voorzien van een brieven- en kokerhouder.

Deze weegschaal is uniek door het dual range weegsysteem. Daarmee kun je wegen tot op een precisie van 2 gram voor objecten tot en met 1 kg. Als je iets weegt van meer dan 1 kg dan gebeurt het met een precisie van 10 gram. Je kunt dit product dus ook gebruiken om voeding te wegen. Het toestel is eenvoudig om schoon te maken.

De twee kopers van dit product zijn tevreden. De kwaliteit van het toestel is top en de wegingen zijn heel nauwkeurig. Je zowel in kg als pounds wegen door met het knopje aan de zijkant te kiezen. Het toestel werkt op batterijen die je zelf nog moet kopen.

Ben je toch meer op zoek naar een weegschaal die een beetje lijkt op een soort van wiegje? Dan lijkt de MyWeigh Ultra babyweegschaal alvast een goede aanbeveling te zijn. Alvorens je besluit om de weegschaal aan te kopen, dan lijkt het ons een goed idee om even op zoek te gaan naar de kenmerken ervan.

Voordelen
Gebruiksgemak:

de weegschaal is natuurlijk in de eerste plaats bedoeld om baby’s te wegen. Toch kun je dit toestel ook gebruiken om bijvoorbeeld postpakketten of voedsel te wegen.

Dual range systeem:

het dual range weegsysteem zorgt ervoor dat je heel nauwkeurige metingen kunt uitvoeren. Dit wanneer het object maximaal 1 kg weegt. Indien het object meer dan 1 kg weegt, dan is er een nauwkeurigheid van 10 gram.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om de metingen zowel in pounds alsook in kg uit te voeren.

Nadelen

We merken dat beide kopers helemaal tevreden zijn met deze babyweegschaal. Daardoor is het voor ons behoorlijk moeilijk om op zoek te gaan naar mogelijke nadelen.

Koop bij bol.com (€49.99)

 

 

 

 

Beurer BY80

 

Met de BY80 van Beurer kun je kinderen tot een gewicht van 20 kg wegen en dit met een precisie van 5 gram. Het apparaat is uitgerust met een HOLD functie die het makkelijker maakt om bewegende baby’s te wegen. Met de tarra functie kun je precieze metingen maken bij gebruik van een handdoek of dekentje.

De informatie is makkelijk af te lezen van het grote display en het apparaat is eenvoudig om schoon te maken. Het weegplatform is vervaardigd uit kunststof en beschikt over een antislip oppervlak zodat de baby beter blijft zitten.

Hoewel de meeste kopers tevreden zijn over de prijs/kwaliteit verhouding is de prijs toch te hoog voor één van de kopers. Het apparaat werkt goed en is eenvoudig in gebruik. Het toestel maakt nauwkeurige metingen en wordt door sommige kopers gebruikt om hun huisdier te wegen.

Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor deze babyweegschaal van het merk Beurer. Voor heel veel personen is dit veruit het beste merk. Toch is het altijd handig als je de voordelen en de nadelen even met elkaar kunt vergelijken. Zo krijg je alvast een beter beeld van het toestel dat je wilt aankopen.

Voordelen
Handig in gebruik:

het is een stevige babyweegschaal die volledig gemaakt is uit duurzaam kunststof. Verder is er ook een duidelijk afleesbaar display aanwezig, en is het platform makkelijk te onderhouden.

Leeftijd:

het is de perfecte babyweegschaal voor pasgeboren kindjes, en kindjes met een maximaal gewicht van 20 kg.

HOLD functie:

dankzij de HOLD functie is het eenvoudig om baby’s die veel bewegen, zonder problemen te wegen.

Nauwkeurig:

het is een degelijk toestel dat is uitgerust met de tarra functie. Zo kun je heel wel nauwkeurige metingen gaan uitvoeren.

Nadelen
Budget:

slechts een enkele koper vindt het prijskaartje van deze babyweegschaal toch wel net iets te hoog.

Koop bij bol.com (€65)

 

 

 

 

Onyx BNS20

 

Met de BNS20 van Onyx kun je baby’s wegen tot een gewicht van 20 kg en met een precisie van 5 gram. Je kunt best een handdoek of dekentje leggen op het oppervlak van de weegschaal voordat je je kind weegt. Dankzij de tarre toets kun je het gewicht makkelijk op nul zetten wanneer je de handdoek geplaatst hebt.

Het lage ontwerp van de weegschaal zorgt ervoor dat het apparaat stabiel staat en aan de onderkant beschikt het over antislip pootjes. Het toestel is eenvoudig om schoon te maken en beschikt over ingebouwde handgrepen.

Over deze babyweegschaal aanbieding is momenteel nog maar één review online geplaatst door een gebruiker. Deze persoon heeft niet veel te zeggen behalve dat de weegschaal heel makkelijk in gebruik is en geeft ook een positieve beoordeling.

Bij pasgeboren baby’s is het belangrijk om het gewicht regelmatig te wegen, en dus goed in de gaten te houden. Dat kan nu ook alvast met deze BNS20 babyweegschaal van het bekende merk Onyx. Ideaal voor pasgeboren baby’s en kindjes met een gewicht van maximaal 20 kg.

Voordelen
Nauwkeurig:

indien je op zoek bent naar een weegschaal om precieze metingen uit te voeren, dan is dit toestel alvast een goede aanbeveling. De metingen zijn tot op 5 gram nauwkeurig.

Tarra functie:

er is een tarra toets aanwezig, die je de mogelijkheid biedt om de babyweegschaal terug op nul te gaan plaatsen.

Veiligheid:

het is een stevig en stabiel toestel. Zo is de onderkant bijvoorbeeld voorzien van handige antislip pootjes. Zo hoef je niet te vrezen dat de babyweegschaal plotseling verschuift.

Nadelen
1 review:

tot op heden is er nog maar één gebruiker die een reactie heeft geplaatst bij deze weegschaal. Dit kan andere kopers toch weerhouden, omdat ze zich misschien liever op meerdere ervaringen baseren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Alecto BC-20

 

De Alecto BC-20 weegt tot op vijf gram nauwkeurig en is veilig dankzij de rechtopstaand randen.

Dankzij de tarre functie kun je je kindje wegen met een handdoek of gewikkeld in een dekentje. Het toestel is uitgerust met een duidelijk display om het gewicht makkelijk af te lezen.

Het weegvlak heeft een afmeting van 60 x 30 cm en het apparaat wordt geleverd met een draagtas zodat je het makkelijk kunt meenemen. Je kunt tot een maximaal gewicht van 20 kg wegen met dit toestel. De weegschaal schakelt ook automatisch uit na gebruik.

Er staat nog maar één review over dit product maar de koper geeft positief advies. De weegschaal werkt uitstekend en wordt geleverd met een mooie en handige draagtas.

Tenslotte wordt deze top 5 afgesloten met de Alecto BC-20 babyweegschaal. Net zoals het vorige toestel, zul je merken dat ook dit apparaat nauwkeurige metingen doet tot op 5 gram. Hieronder hebben we alvast even een opsomming gemaakt van de verschillende kenmerken van het toestel.

Voordelen
Veiligheid:

de rechtopstaande randen zorgen ervoor dat je kindje helemaal niet van de babyweegschaal kan glijden.

Tarra functie:

doordat de tarra functie je de mogelijkheid biedt om de weegschaal terug op nul te zetten, is het mogelijk om je kindje gewikkeld in een handdoek te wegen.

Handig in gebruik:

het is een handige weegschaal die makkelijk te gebruiken is, en eenvoudig in het onderhoud. Daarnaast wordt de weegschaal geleverd in een stevige opbergtas.

Nadelen

Er is op dit moment nog maar 1 online beoordeling gegeven, waarin de koper een duidelijk positief advies geeft over dit apparaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status